אדום עולה: קינוחי התותים המפתים ביותר בתל אביב

הוא מתוק, ארומטי, חושני ותמיד משמח, בייחוד כשהוא מגיע עם ערמה של קצפת ושוקולד, ועכשיו זו בדיוק העונה שלו, אז מהר מהר לפני שייגמר: קבלו את קינוחי התותים המפתים בעיר

אוי את יפה. ככה עושים את זה במגזינו. צילום: ברק כהן
אוי את יפה. ככה עושים את זה במגזינו. צילום: ברק כהן
7 בפברואר 2018

התקופה הזו בשנה מביאה איתה משב רוח רענן ומתוק לשולחנות הפטיסיירים ברחבי תל אביב. זו סיבה מצויינת לתור את מסעדות העיר אחר קינוחי התותים הטובים ביותר. קל זה לא היה אבל הרי לכם רשימה אדומה וסקסית במיוחד:

 

אואזיס | קרפצ'ו תותים מקורמל

תותים מקורמלים בפלפל סצ'ואן בתוספת גלידת גבינת עזים מתוצרת בית מבושמת בגרניום. קינוח יפהפה שמעורר מחשבה, כמו השפית רימה אולברה שאוהבת לאתגר את האורחים שלה (44 ש"ח).

אואזיס

קרפציו תותים של אואזיס. צילום: רימה אולברה
קרפציו תותים של אואזיס. צילום: רימה אולברה

אוזריה | פבלובה מפורקת

שברי מרנג, קרם מסקרפונה במתיקות מאופקת, פרוסות תותים טריים, אבקת סוכר ושרי פדרו חימנז מצומצם מרכיבים קינוח פשוט לכאורה וטעים להפליא. אביבית פריאל מצדיקה שוב את תואר השפית הטובה ביותר (46 ש"ח).

אוזריה

בבי | תותים ולבנה

השף אסי לוי מחבר תותים טריים, פירורי קראמבל ולאבנה במתיקות עדינה שהוא מכין בעצמו, ומערבב אותם עם סוכר וניל וקצפת. קינוח עונתי קליל שמדגיש את הצבע והטעם של הפרי האדמדם. בא טוב בכל הזדמנות, גם אם יושבים רק לדרינק ומאזט (34 ש"ח).

בבי

התותים של בבי. צילום: יעל רון
התותים של בבי. צילום: יעל רון

בולנז'רי 96 | טארט תותים

טארט בצק פריך מעוטר בשברי פיסטוקים במילוי שני קרמים: קרם שקדים ופיסטוקים וקרם דיפלומט. רבעי תותים מבהיקים מרוב טריות מוסיפים צבע וחמיצות נעימה (26 ש"ח).

בולנז'רי 96

ככה עושים את זה בבולנזרי 96. צילום: שרון בן דוד
ככה עושים את זה בבולנזרי 96. צילום: שרון בן דוד

בסטה | טארט שקדים ותותים אפויים

"זה קינוח די חורפי, פרוסת עוגה רכה ומרציפנית עם תותים שלמים אפויים מלמעלה", מסבירה השף קונדיטורית מיכל בוטון את ההיגיון שמאחורי המנה הרכה והמנחמת. הטארט מוגש בטמפרטורת החדר לצד כף של קצפת ניטרלית לאיזון המתיקות (45 ש"ח).

בסטה

תוך כדי, קינוח התותים של הבסטה. צילום: מיכל לויט
תוך כדי, קינוח התותים של הבסטה. צילום: מיכל לויט

Brown | קינוח תותים ומסקרפונה

בהשראת שנות עבודתה באיטליה יצרה השפית מיכל לוי קינוח ספיישל שהוא קצת משם וקצת מפה: גבינת מסקרפונה מתובלת באספרסו ווניל עם תותים טריים חתוכים; תותים מקורמלים בפלפל אנגלי, ציפורן ועלי בזיליקום; ושברי בוטנים לתוספת קראנצ'יות (42 ש"ח).

בראון

דלאל וקפה דלאל | אקלר תות

מה כבר אפשר לומר על הדבר המושלם הזה? אקלר עם ציפוי פריך מעוטר באבקת סוכר ובתוכו קרם פטיסייר, רבעי תות שדה טרי וקצפת כמעט לא מתוקה בכלל. לחסל מהר לפני שמישהו יבקש ביס (24 ש"ח).

דלאל | דלאל הקונדיטוריה

שווה את הביס. אקלר התותים של דלאל. צילום: מאיר כהן
שווה את הביס. אקלר התותים של דלאל. צילום: מאיר כהן

הרצל 16 | ברד פודינג

הקרואסון המופלא של הבייקרי (מקום שלישי ברשימת הקרואסונים הטובים בעיר) בתוספת קרם אנגלז, תותים טריים ושמנת וניל מוגש בשעות הבוקר בחלל המעוצב של הרצל 16. אם מוכרחים לפתוח את היום, אז ככה (32 ש"ח).

הרצל 16

קינוח התותים של הרצל 16. צילום: עידית בן אוליאל
קינוח התותים של הרצל 16. צילום: עידית בן אוליאל

וויסקי בר מוזיאון | פצצת קרמבו

קינוח המבוסס על שילובי תותים ושוקולד: קרמבו ורוטב שוקולד חם, ריבועי בראוניז, נשיקות מרנג, תותים, מרמלדת פטל, שטרויזל קקאו וסורבה תות. כוסית וויסקי ליד ואתם מסודרים (48 ש"ח).

וויסקי בר מוזיאון, דוד אלעזר 27 (מתחם שרונה) תל אביב, 9551105־03

קינוח קרמבו תותים סטייל הוויסקי בר מוזיאון. צילום: נועה עינת
קינוח קרמבו תותים סטייל הוויסקי בר מוזיאון. צילום: נועה עינת

מגזינו | תותים ומוס שוקולד לבן

את ויטרינת הקינוחים המשגעת של מגזינו מפאר בחורף קינוח שמורכב מבסיס חמצמץ ופריך מאינספיריישן (מחית תות, חמאת קקאו וסוכר מבית ולרונה), קונפיטורת תותים במרכז, מוס שוקולד לבן מעל וגלייז אדום בוהק (42 ש"ח).

מגזינו

ככה עושים את זה במגזינו. צילום: ברק כהן
ככה עושים את זה במגזינו. צילום: ברק כהן

מיט קיטצ'ן | מוס תות סמיפרדו

במסעדת השף הכשרה מגישים בצלחת אחת תצוגת תכלית של תותים בכל טכניקה אפשרית כמעט: ג'לי תות, מרשמלו תות, קולי תות, תותים טריים, פירות יער, מקרון תות, קראמבל וניל וסורבה תות (48 ש"ח).

מיט קיטצ'ן

סקס אפיל, מיט קיטצ'ן וקינוח התותים שלהם. צילום: דרור עינב
סקס אפיל, מיט קיטצ'ן וקינוח התותים שלהם. צילום: דרור עינב

מקס ברנר | פנקייק תותים ושוקולד

ברשת ברי השוקולד שומרים על העיקרון של כמה שיותר מתוק יותר טוב ומגישים שלושה פנקייקים חמים ורכים עם תותים טריים, שברי שוקולד חלב ולבן, כדור גלידה, קרם וניל ומבחנת שוקולד חלב חם. שוגר ראש זה כאן (52 ש"ח).

מקס ברנר

יש את זה ביותר גדול? פנקייק תותים של מקס ברנר. צילום: חן שמואלי
יש את זה ביותר גדול? פנקייק תותים של מקס ברנר. צילום: חן שמואלי

פאסטל | תותים וקרם קטלן

קינוח נדיב מקרם קטלן אוורירי בארומת תפוז עדינה ובתוכו כדור גלידת וניל, והכל יושב על זרעי בזיליקום בסירופ סוכר וגרניום. בין לבין הכף נתקלת ברבעי תותים טריים חמצמצים, ומעל הכל מונח ביסקוטי פריך (52 ש"ח).

פאסטל

פעם שלישית | עוגת גלידה תות

אם בא לכם להרשים שישה־שמונה אנשים שמבינים במתוקים, תנו להם חתיכה מהקינוח של הג'לטרייה הארטיזנלית: גלידת תות וסורבה תות על בסיס סבלה פיסטוק עשיר ורך. מצד שני אפשר להבין אם תרצו לשמור את כל היופי הזה לעצמכם (95 ש"ח).

פעם שלישית גלידה

פעם שלישית גלידה, או תותים. עוגת גלידת תות. צילום: שי בן אפרים
פעם שלישית גלידה, או תותים. עוגת גלידת תות. צילום: שי בן אפרים

יוצאים מהעיר

גוז' ודניאל | טארט תותים

טארט ברולה תותים עם שכבה עליונה מקורמלת על בסיס בצק שקדים פריך. להשלמת העונג תקבלו ליד צ'ייסר תותים ולילט רוזה, בונוס אלכוהולי פירותי ומתוק (44 ש"ח).

גוז' ודניאל

יש סיבה טובה לצאת מהעיר, טארט תותים של גוז׳ ודניאל. צילום דניאל לילה
יש סיבה טובה לצאת מהעיר, טארט תותים של גוז׳ ודניאל. צילום דניאל לילה

ג'ייקובס

עוגת פרזייה צרפתית קלאסית עם שכבת בצק ספוג טבול בליקר אמרטו, קרם מוסלין (קרם פטיסייר עם חמאה), תותים בשפע, שכבת ספוג וקישוט מרנג (32 ש"ח לעוגה אישית, 174 ש"ח לעוגה בקוטר 24 ס"מ).

ג'ייקובס קריית אונוג'ייקובס רמת השרון

מאפיות ג'ייקובס, עוגת פרזייה צרפתית קלאסית. צילום: בר אופק
מאפיות ג'ייקובס, עוגת פרזייה צרפתית קלאסית. צילום: בר אופק