חמש מסעדות טריות (ומכונה אחת) שהביאו איתן משהו חדש לתל אביב

חתיך אש (הבשר, כן?). Flame (צילום עמרי ארנטל)
חתיך אש (הבשר, כן?). Flame (צילום עמרי ארנטל)

חודש אוגוסט היה אחד החודשים הכי עמוסים במסעדות חדשות, ולא רק עוד ברי יין - חלק מהמסעדות שהצטרפו לזירה הקולינרית מציעות דברים שאנחנו מקבלים לראשונה בעיר - החל ממתקני בשר מופרעים, דרך סנדוויצ'ים יפנים ועד למכונת סטייקים

29 באוגוסט 2023

1. מתקן הבשר המטורף של Flame

קוראים לזה פאריז'ה, וזה אמנם נראה כמו מתקן עינויים מהאינקוויזיציה, אבל זה בעצם מתקן עינויים מהאינקוויזיציה לעופות. מצד שני, תפקידו של מתקן הבשר הארגנטינאי הזה הוא לטפל במנות הבשר השונות על אש פתוחה, שבעזרת הגלגלים והמנופים ממקם את הבשר במרחק המושלם מהאש לצורכי הצלייה המושלמת. למעשה, אש פתוחה היא כל הקטע של המסעדה הזו, ולוקחת חלק בכל המנות. תבערי בובה, תבערי.
לפרטים נוספים

כאן הכול קורה. הפאריז'ה במסעדת Flame (צילום יורי סקוירסקי)
כאן הכול קורה. הפאריז'ה במסעדת Flame (צילום יורי סקוירסקי)

2. הכריכים היפנים המהודקים של סנדו בוקס

כבר התאהבנו בסטייל היפני של נורית צ'יטיאט עוד בקונדיטוריה המשוגעת Pastry Box, אבל עכשיו זה כבר אהבה יפנית גדולה אמתית עם Sando Box – פינת קסם שכולה מוקדשת לסנדוויצ'ים מלחם חלב שנחתך לצורת מרובע מושלם, עם מילויים מרעננים שמספקים, במכלול, ביס אוורירי כמו ביפן. קוניצ'יווה!
לפרטים נוספים

אירשיימאסה, כמו שאומרים ביפנית. סנדו בוקס (צילום שרון בן־דוד)
אירשיימאסה, כמו שאומרים ביפנית. סנדו בוקס (צילום שרון בן־דוד)

3. העונות המתחלפות של תריסר

שף ענר בן רפאל פורמן ("איגרא רמא") השיק את מסעדת תריסר עם קונספט חריג במיוחד בעולם המסעדנות – הכל משתנה, כל הזמן. כלומר, בכל עולם המסעדנות הכל משתנה כל הזמן, אבל בד"כ יש גם באנקרים שנשארים בתפריט. בתריסר הולכים להציע תפריט מיקרו-עונתי: לא רק אביב, סתיו, חורף וקיץ ימח שמו, אלא תפריט שמשתנה תמידית, עם השפעות ישירות מחומרי גלם עונתיים ברמת היומיום. "אורח שיבוא בהפרש של חודש יגלה שינוי רב בתפריט ובמנות" הבטיח לנו, ואנחנו מצפים לבדוק את זה במהלך השנה.
לפרטים נוספים

הכל אודות התאנה. תריסר (צילום חיים יוסף)
הכל אודות התאנה. תריסר (צילום חיים יוסף)

4. הפיוז'ן היפני-מרוקאי של Mess

תל אביב כבר ראתה לא מעט שילובי מטבחים יוצאי דופן – בכל זאת, אנחנו ישראלים ואין דבר שאומר ישראלים יותר מאשר מישמש תרבותי – אבל אנחנו מודים, שילוב טעמים בין אוכל מרוקאי לאוכל יפני תפס גם אותנו בהפתעה. נגיד, גיוזה עם קיק. "האורח חושב שזו בסך הכול עוד גיוזה", אמר לנו השף הצעיר של Mess סתיו מסנר. "ואז הוא לוקח ביס ונתקל בשמן צ'ילי שכולל פלפל שאטה ותבלינים מקומיים, ונזכר בטעמים של סבתא".
לפרטים נוספים

קאיסקי יפני-מרוקאי בשוק הכרמל. וזו לא התחלה של בדיחה. Mess (צילום יעקב בלומנטל)
קאיסקי יפני-מרוקאי בשוק הכרמל. וזו לא התחלה של בדיחה. Mess (צילום יעקב בלומנטל)

5. מכונות הממכר האוטומטיות לבשר של איציק הגדול

איציק הגדול כבר הפתיע אותנו בעבר עם כל מיני רעיונות בשר יצירתיים, ולא תמיד לטובה, אבל זה כבר באמת משהו יוצא דופן – מכונות ממכר אוטומטיות של בשר. ועוד בשר איכותי. "Meat Station" הוא בעצם אטליז אוטומטי שתוכלו להשתמש בשירותיו בכל שעה, ולקבל בשר מוכן לכל צורך. וכן, גם כאן יש לכם בשר ואגיו.
לפרטים נוספים

מיט סטיישן מבית איציק הגדול (צילום שוקה כהן)
מיט סטיישן מבית איציק הגדול (צילום שוקה כהן)

6. המאפים המופרעים של צייט פור ברוט

אוקי, אולי אנחנו קצת מותחים את ההגדרה של משהו חדש, כי כבר טעמנו מאפים בעבר, אנחנו מוכנים להישבע. אבל מאפים כאלה, כחלק משלוחה מקומית ללהיט הברלינאי, עוד לא טעמתם. גן עדן של לחמים ומאפי שמרים, כולם על טהרת חומרי גלם אורגניים, שמוכנים במקום לנגד עיניהם המשתאות של הלקוחות הנלהבים. רק תטעמו את השנקה – שבלול שמרים חלומי ותפוח שהפך לסימן ההיכר של צייט פור ברוט – ותגידו לנו שאתם לא מרגישים שהתחיל פה משהו חדש.
לפרטים נוספים

צייט פור ברוט (צילום: אמיר מנחם)
צייט פור ברוט (צילום: אמיר מנחם)