להבה ממבט ראשון: מסעדת בשרים כזאת עוד לא הייתה בתל אביב

כאן הכול קורה. הפאריז'ה במסעדת Flame (צילום יורי סקוירסקי)
כאן הכול קורה. הפאריז'ה במסעדת Flame (צילום יורי סקוירסקי)

בחלל היפה שאיכלס בעבר את מסעדת לומינה הכשרה של מאיר אדוני, עומד כעת "פאריז'ה", מתקן ארגנטינאי עצום לבישול וצלייה על אש גלויה, והוא הולך להפוך את Flame למסעדת בשרים שתתן פייט למקדשי הסטייקים היוקרתיים ביותר בעיר. כן, אפילו שהיא במלון ואפילו שהיא כשרה

9 באוגוסט 2023

למסעדות כשרות בכלל ולמסעדות בשר כשרות בפרט יש מוניטין לא מוצלח, ולרוב בצדק. Flame, מסעדת בשר חדשה במלון קרלטון, מציבה סימן שאלה ליד סימן הקריאה וקובעת סטנדרט חדש בז'אנר. אם האיכות תישמר לאורך זמן – ומהיכרותנו את הנפשות הפועלות אין סיבה שלא, אזי למסעדות הבשר היוקרתיות של תל אביב צפויה תחרות. לא רק בסטייקים, אלא גם באטרקציה המרכזית, צלייה בגריל פחמים אימתני לעיניי האורחים הרעבים.

חתיך אש (הבשר, כן?). Flame (צילום יורי סקוירסקי)
חתיך אש (הבשר, כן?). Flame (צילום יורי סקוירסקי)

Flame ממוקמת בחלל שבו פעלה בעבר מסעדת לומינה הכשרה-בשרית של שף מאיר אדוני. החלל עבר מתיחת פנים קלה ובמטבח הפתוח הוצב פאריז'ה – מתקן ארגנטיני מסורתי מאובזר במנופים וגלגלות. בכל רגע נתון הבשר, העופות וכל היתר נמצאים במרחק אופטימלי מהגחלים כדי לקבל צריבה וטעמי עישון מדויקים.

>> החל ממחר: רשת KFC פותחת סניף ראשון בתל אביב
>> זה זמן לחם: המאפיה הברלינאית המדוברת הגיעה לעיר
>> אחרי שלוש שנים: קפה מרסנד נפתח מחדש. ויש שינוי דרמטי

"אנחנו מביאים לישראל את מסעדת האש הראשונה ובין הבודדות בעולם כיום. זוהי אמנם צורת הבישול קדמונית אך היא צוברת תאוצה ומטבחים מובילים מגלים אותה מחדש", מסביר המסעדן אלון אהרונוביץ', שהוא גם בעלי מסעדת קמאקורה היפנית במתחם הבורסה ברמת גן יחד עם דוריאן קופיט. שף איליה גולדמן, שאף הוא בקמאקורה, התלווה לאהרונוביץ' לבדוק איך העסק עובד בדרום אמריקה, יפן, ארה"ב ואיסלנד.

Flame (צילום וירג'יני כליפה)
Flame (צילום וירג'יני כליפה)

עיקרון האש הפתוחה מיושם בכל המנות, מראשונות ועד קינוח. הארוחה נפתחת בפרוסות עבות של פוקאצ'ה  שיצר האופה סער מור, צרובות באש ומוגשת עם דבש לבן, שמן זית וחריף (24 ש"ח). מתוך אגף "מדליקים את האש", פטריות צרובות ברוטב דמי גלאס עם חלמון ושמן שרוף (58 ש"ח) מחברות טעמי אדמה ועשן עם חלמון נא שעוטף הכול במעטפת קטיפתית.

ב"נפלה החסה אל האש" (56 ש"ח) אהבנו פחות את השם המתחכם אך המנה עצמה נהדרת, אחת הטובות בארוחה כולה: חסה צלויה במרקם מעולף ברוטב ויניגרט חרדל ושבבי בטן טלה צלויים בפחם. יופי. על "אש ומים" (פילה דג צלוי עם קרם תירס ומנגולד) דילגנו בקלילות רק כדי להגיע ל"אש ותמרות עשן", אגף העיקריות. פרגית צלויה, שבדרך כלל לא עושה לנו את זה, הייתה הפתעת הערב – נתח רך ועסיסי צלוי בענפי עץ אורן, שמעניקים לו ארומה עדינה, ולידו תפוחי אדמה ראטה וענבים מקורמלים בציר עוף מושחם (104 ש"ח).

בצער ויתרנו על קבב לולה – מנה מאזרבייג'ן שכוללת שיפוד קבב טלה ושיפוד קרם תפוחי אדמה (128 ש"ח) ועל המבורגר הולשטיין (92 ש"ח) כדי להגיע למחלקת הקיצובים. וכאן המקום לציין שהבשר מגיע מעדרים מזן הולשטיין מגידול ישראלי, המתיישנים במקרר ייעודי מאחורי ויטרינה בלב המסעדה. לראות ולקבל תיאבון.

חסה צלויה ובטן טלה, הפתעת הארוחה (צילום וירג'יני כליפה)
חסה צלויה ובטן טלה, הפתעת הארוחה (צילום וירג'יני כליפה)

ובחזרה לסטייקים המוגשים כפלאט איירון, סינטה, אנטריקוט 400 גרם ופילה בקר, וכפריים ריב על עצם. התמחור שומט לסתות אך אינו מפתיע, כפי שנוכח כל מי שהזמין מנת בשר לאחרונה, אפילו שווארמה – 195-148 ש"ח לנתחים ו-68 ש"ח ל-100 גרם פריים ריב. עד כמה שהמחיר כואב, הסטייק מפצה עליו בטעם בשרי עמוק ומידת צליה מדויקת, שמוכיחים שסטייק כשר יכול להיות מאוד טעים.

הקינוחים ראויים גם כן לשבח בזכות שימוש בצלייה באופן שהולם את חומרי הגלם, כמו למשל פנקוטה עם אננס צלוי ושטרויזל שוקולד לבן ופרפה קשיו, זעתר ושזיפים מעושנים (58 ש"ח). תפריט היין הוא הבייבי של אהרונוביץ', שמחזיק באוסף מרשים של יינות כשרים מישראל ומחו"ל. ויטרינת היינות ממוקמת בחדר הפרטי של המסעדה שמיועד לאירועים, ובחדר פרטי קטן יותר שייפתח בעתיד תוכלו גם לעשן סיגרים מתוך יומידורים לגברים ולנשים (מסתבר שיש הבדל בשיטת הגלגול). קוראינו הוותיקים שזוכרים את מסעדת בלו סקיי של מאיר אדוני בגג המלון, קבלו בשורה: גם עבורה יש לאהרונוביץ' תכנונים. נעקוב ונדווח.
"פליים", אליעזר פרי 10 (מלון קרלטון), ראשון-חמישי מ-18:00, שישי ושבת סגור