Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

זכויות בעלי חיים

כתבות
אירועים
עסקאות
בני שלזינגר והסוס קינג. צילום: מוחמד שקרא

קמפיין גיוס כספים: משחררים את סוס הכרכרה האחרון בעיר

קמפיין גיוס כספים: משחררים את סוס הכרכרה האחרון בעיר

בני שלזינגר והסוס קינג. צילום: מוחמד שקרא
בני שלזינגר והסוס קינג. צילום: מוחמד שקרא

פעיל זכויות בעלי החיים הוותיק בני שלזינגר מגייס 25,000 ש"ח במטרה לרכוש לבעלי הסוס "קינג" ריקשה חשמלית שתחליף אותו. שלזינגר כבר החליף במהלך דומה את סוס האלטע זאכן האחרון בעיר "ג'ון ג'ון"

משחררים את קינג: אחרי ששחרר לפני למעלה משנה את סוס האלטע זאכן האחרון בתל אביב, לקח על עצמו בני שלזינגר – פעיל זכויות בעלי החיים הוותיק – לשחרר גם את סוס הכרכרה האחרון בעיר. הסוס, קינג שמו, מוביל תיירים לסיורים בטיילת. שלזינגר מבקש לגייס מהציבור סכום של 25,000 ש"ח שעתידים לשמש לרכישת ריקשה חשמלית שתחליף את קינג בתפקידו.

הריקשה המבוקשת. צילום: מוחמד שקרא
הריקשה המבוקשת. צילום: מוחמד שקרא

שלזינגר (72) עוסק כבר למעלה מ-55 שנים בתחום, הוא ממייסדי "תנו לחיות לחיות" וגם היה מעורב בשחרור הדולפינים מהדולפינריום בשנות ה-90. את שחרורו של ג׳ון ג׳ון, סוס האלטע זאכן האחרון בעיר, השיג בהדברות.

״הכרתי את מוחמד, שהיה הבעלים של ג׳ון ג׳ון. הוא דור שני לעגלונים, טיפל בסוס ברמות מאוד גבוהות אבל בכל זאת הסוס משך עגלה שהיו עליה מקררים ושאר רהיטים כבדים והוא פחות הבין את המהות של סוס שקשור לעגלה בחום של 40 מעלות. הבנתי שהדרכים של המאבק לא יובילו לשום מקום אתו, מבחינתו זאת דרך חיים, אז פשוט התחלנו לדבר״, מספר שלזינגר.

מוחמד שקרא. באדיבות המצולם
מוחמד שקרא. באדיבות המצולם

״בא לי הרעיון שאם נקנה לו ריקשה חשמלית הוא יוכל להמשיך לעבוד ולפרנס בכבוד את המשפחה שלו בתחום שהוא מכיר – והוא בתמורה ישחרר לי את ג׳ון ג׳ון. הוא נרתם לעניין ונוצרה בינינו חברות מדהימה. גייסנו את הכסף מכמה תורמות פרטיות וג׳ון ג׳ון עבר לעמותת ׳להתחיל מחדש׳. מוחמד מאושר ממש להסתובב עם הריקשה ושלא יקללו אותו והיום הוא עוזר לי בכל הפעילויות עם סוסים ביפו. רק בזכותו הצלחנו לשכנע את הבעלים של קינג להסכים לעסקה דומה ועכשיו אנחנו מגייסים את הכסף כדי לשחרר אותו (קינג)״.

שלזינגר מגייס את הכספים באמצעות חשבון הפייסבוק שלו, וכן חברים ופעילים אחרים המציפים את הבשורה. לצורך הגיוס נפתח חשבון נאמנות באמצעות משרד עורכי דין פארן ושות׳. כיוון שהחוק בישראל לא אוסר על שימוש בסוס להסעת אנשים המוצא היחיד העומד בפני פעילי זכויות בעלי החיים בעיר הוא פדיית קינג והחלפתו בריקשה.

בני שלזינגר וחבר/ה. באדיבות המצולם
בני שלזינגר וחבר/ה. באדיבות המצולם

״חייבים להגיד שאם להיות בעל חיים במצוקה אז רק בתל אביב״, אומר שלזינגר, ״המחלקה הווטרינרית כאן מצוינת ביחס לשאר המדינה, שם היחס לבעלי חיים הולך ומתדרדר עם השנים, אבל ברגע שהסוס מטופל אין להם מה לעשות. זה חוקי. אני כבר לא ישן בלילות כי לקחתי על עצמי את האחריות הזאת, לא יכול לדמיין שקינג יחזור לכביש. זה יושב לי בכל תא ועצב בגוף. ההצלחה בגיוס פה היא לא שלי אלא של קינג ולמרות רגעים של שבירה אין לי ספק שאצליח״.
תרומות לשחרורו של קינג אפשר להעביר לחשבון נאמנות בבנק דיסקונט, סניף 100, חשבון – 83669797, פארן ושות' עו"ד; או בביט ישירות לבני שלזינגר – 055-2497132

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

פעיל זכויות בעלי החיים הוותיק בני שלזינגר מגייס 25,000 ש"ח במטרה לרכוש לבעלי הסוס "קינג" ריקשה חשמלית שתחליף אותו. שלזינגר כבר...

מאתנתלי מון1 במרץ 2022
עדית רומנו וחבר/ה בחוות החופש. מתוך אלבום פרטי

קריאת השכמה: תעשיית המזון מן החי מסכנת את המשך קיומנו

קריאת השכמה: תעשיית המזון מן החי מסכנת את המשך קיומנו

עדית רומנו וחבר/ה בחוות החופש. מתוך אלבום פרטי
עדית רומנו וחבר/ה בחוות החופש. מתוך אלבום פרטי

מייסדת "חוות החופש" כותבת לנו על מסע "ביס של שלום" בו היא ושותפיה מחלקים מזון טבעוני לכל מי שמעוניין. וגם: על המחיר הכבד שכולם משלמים מהתעשייה הזו - בני אנוש ובעלי חיים יחדיו

אנו, בני האדם, נוטים לראות את המציאות מנקודת מבטנו האישית. זו מובילה אותנו להוציא דברים מהקשרם, במיוחד כאשר מצטרפת לנקודת מבטנו האישית הרצון להשביח, לייעל ולנצל את האינטליגנציה שקיבלנו ביום בריאתנו. לאורך ההיסטוריה התארגנו בני האדם במדינות, לאומים, אמונות, דתות, חברות ותאגידים שאינם רואים אלא את מטרתם בלבד, וכך, מבלי משים, יצרנו מציאות שהיום אנו מבינים שהיא מכלה את עולמנו וקיומנו הפיזי והרוחני כאחד.

לאמונתי, התנועה הטבעונית מייצגת את מה שכל אחד ואחת מרגישים בתוכם פנימה. את מה שהנפש שלנו מבקשת. את מה שהמצפון שלנו צועק. את מה שהגוף שלנו כבר עייף מלנסות ולהכיל בתוכו את מה שיכול וצריך לאחד אותנו. הרי אהבת בעלי החיים, דאגה לשלומם והרצון לשים סוף לסבלם הוא רעיון חוצה מדינות, לאומים, דתות ומעמדות, זהו רעיון שמעבר לפוליטיקה ולכן כל גווניה של החברה בכל מדינה ותרבות יכולים להתחבר אליה. מי אלו שבחרו להקדיש כל כך הרבה על מנת ליצור שינוי בחייהם למען האחר? מי אלו שבחרו לשרת את זכויותיהם של אלו שלעולם לא יוכלו להודות להם?

למעשה הם זה אנחנו, כולנו, מפני שמיום לידתנו אנו שואפים לשלום, אחווה והרמוניה ומחפשים כל דרך להוציא את האלימות מחיינו. אבל הרגלים ומסורות של שנים ניתקו את הקשר וההשפעה שיש לנו על כדור הארץ והסביבה בכלל – והסבל של בעלי החיים בפרט. בעיני חודש הטבעונות הבינלאומי, השנה בפרט, מסמל גל התעוררות וקריאת השכמה של מיליוני אנשים ברחבי העולם בכלל ומאות אלפים בישראל. זוהי תנועה צומחת בהובלת דור המילניאל, שבוחנים את המציאות מחוץ לעצמם תחילה; גל של יחידים שנותנים מעצמם למען זכויותיהם של אלו שלעולם לא יוכלו להודות להם; תנועת התעוררות שמבינה ומפנימה כי אנו בני האנוש, רק אחד מן המינים שחיים ומתקיימים על כדור הארץ.

חוות החופש (צילום: ספיר לוסטיגמן)
חוות החופש (צילום: ספיר לוסטיגמן)

אז כן, חודש הטבעונות הבינלאומי מרגש אותי. לא רק בגלל העלאת המודעות לזכויות בעלי החיים וכדור הארץ, אלא כי הוא מפגיש אותנו בני האדם עם היסוד הטבעי שלנו של חמלה ואהבה, ללא הבדל, מין, דת, או לאום. התגובות השכיחות של 'אוכלי כל' בסעודה עם טבעונים כגון "צר לי עליך" – מתבררות כפחות רלוונטיות:בסקר שנעשה בארה"ב נמצא כי טבעונים מאושרים יותר. האושר הזה בעיני מורכב גם מעצם היותו של הטבעוני מנהיג עצמי, שבוחר ומקבל החלטות על פני ההרגלים, ויותר מזה, העובדה שאנו בני האנוש זה מה שאנחנו מכניסים לגופנו, וכאשר אנו מכניסים לגופנו בעלי חיים שחוו פחד, כאב, חולי ואימה מיום לידתם ועד שחיטתם; אשר הופכים לחלק מתאי גופנו – איננו יכולים להיות רגועים, שלווים ובטח שלא בריאים או נוכחים ברגע.

אנו מקבלים תזכורות על אופי הבחירות השגויות שלנו אם במחקרים על משבר האקלים ובתחלואות ואם במחלות מתרחבות שמקורם במזון שאנו צורכים. נדמה כי השנה חודש נובמבר בו מציינים את יום הטבעונות הוא בעל משמעות דרמטית יותר מכל שנה, מנהיגי העולם התכנסו בגלזגו לדון במשבר האקלים שמהווה איום על המשך קיומנו, בני האדם וכוכב הלכת שלנו, עלינו לפעול ולשנות הרגלים, לא בעתיד אלא עכשיו. המחיר הסביבתי הכבד של המזונות מבעלי חיים שאנו אוכלים (בשר, חלב, ביצים) הוא בלתי נתפס. תעשיית המזון מן החי גורמת לזיהום אוויר, לחיסול בתי גידול טבעיים, להכחדה מואצת של מינים ולפגיעה במקורות מים, היא מסכנת את המשך קיומנו והיא לגמרי בידיים של כל אחד ואחת מאיתנו.

כאדם אופטימי, אני מאמינה שעוד לא מאוחר, הרי כל אחד מאתנו משפיע, בדרך כזו או אחרת. אדם ממוצע אוכל כ-4,000 בעלי חיים בחייו ולכן החלטה אישית של כל אחד מאתנו משמעותית ועושה שינוי. בעשור האחרון הצטרפו מיליונים לתנועה הזו ואין לי ספק כי האנושות כולה תגיע לשם או בהבנה מודעת או ככורח המציאות.

בימים אלו אנו בחוות החופש יצאנו למסע ׳ביס של שלום׳ – כולנו יחד למען בעלי החיים. במסע הזה נעבור ברחבי הארץ ונחלק טעימה של אוכל טבעוני טעים ושמח, נקרא לשים את עצמנו בצד, ליהנות מביס של שלום – להתאגד כולנו יחד למען בעלי החיים, ועל הדרך ננהיג את עצמנו לקראת עולם שמאפשר את המשך קיומנו. הרי כבר נאמר על ידי ג'ימי הנדריקס: "כשכוח האהבה יגבר על האהבה לכוח, העולם ידע שלום".
הכותבת היא מייסדתחוות החופש – חווה חינוכית שמהווה מקלט לבעלי חייםשניצלו מתעשיית המזון במושב עולש

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

מייסדת "חוות החופש" כותבת לנו על מסע "ביס של שלום" בו היא ושותפיה מחלקים מזון טבעוני לכל מי שמעוניין. וגם: על...

עדית רומנו26 באפריל 2022
מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)

לוהטים ונכונים: לוח השנה שילמד אתכם לאהוב את הגוף שלכם

לוהטים ונכונים: לוח השנה שילמד אתכם לאהוב את הגוף שלכם

מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)
מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)

פרויקט "All Included 2021" מציג לוח שנה להט"בי קסום במגוון רחב של מבני גוף וגילים, נגד מודל היופי השגור ובעד דימוי גוף בריא. כל הרווחים למען חוות "להתחיל מחדש" לשיקום בעלי חיים

כולנו בעניין של דימוי גוף חיובי. כולנו נגד באדי-שיימינג. כולנו רוצים קבלה עצמית והכלה קהילתית. אבל זה דבר אחד לרצות את כל זה ודבר אחר לעשות משהו בקשר לזה. אז הנה: ALL INCLUDED 2021 היא יוזמה שמטרתה לזרוע זרע ראשון של שינוי חיובי לשנת 2021 ולקדם מסר של קבלה עצמית, דימוי עצמי ודימוי גוף בריאים.

איך עושים את זה? ישנן כנראה דרכים רבות, אבל המיזם בחר בלוח שנה. כן כן, לוח שנה סקסי, מהז'אנר שפעם היה תלוי במוסכים כשלא היה אינטרנט כדי לבדוק מה התאריך או לדפדף תמונות מחפיצות של נשים. אבל את דפי לוח השנה של ALL INCLUDED 2021 מעטרים שלושה-עשר גברים הנמנים על הקהילה הגאה, סיסג'נדרים וטרנס*ים, מכל צבעי הקשת, במגוון רחב של מבני גוף וגילים.

מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)
מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)

יוזמי הפרויקט, אייל ויזנר וערן אבן, מסבירים ש"לעומת לוחות השנה המסורתיים שאנחנו מכירים משחר ימי הפרינט, אותם תמיד עיטרו נשים וגברים העונים למודל היופי שאפיין כל תקופה ותקופה – ב-ALL INCLUDED 2021אנחנו רוצים להניח בצד את המודל הזה וליצור אלטרנטיבה מגוונת ורחבה יותר, איתה יכולים רבים להזדהות ולראות עצמם כחלק ממנה".

עוד הם מפרטים ש"מודל היופי השגור והצר והאופן שבו הוא משרת את אלו שמכתיבים אותו, מגדיר מה "יפה" ומה לא – וכל מה שאינו שם נדחק אל קצוות הספקטרום ונתפש כ"לא רלוונטי". נקודת ההתייחסות היא כזו שמסתכלת אל עבר השוליים ומביאה אותם למרכז – במקום לסלול דרך חדשה בה אין "מודל יופי", בה כולם נוכחים".

מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)
מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)

הצילומים נערכו בחוותלהתחיל מחדש– מקלט שיקומי לבעלי חיים, אותה הקימה שרון כהן לפני כארבע שנים. כהן, פעילה למען בעלי החיים, מטפלת ומשקמת בחווה עשרות בעלי חייםשחולצו מהרחובות, מתעשיות מן החי, וממעבדות הניסויים: סוסים, חמורים, פרות, עיזים, כבשים, תרנגולות, ברווזים, ארנבות, כלבים וחתולים.

המצולמים הלוהטים –איתן אסרף, גטנט זימרו, גיל נוה, יאיר ריינר, לאון בוהר, לביא חלימי, מיכאל אפרמיאן, מיכה איימוס,
נוקי אולחובסקי, ניזאר חליוי, נתנאל לביא, סהר עזימי, וערן האן – כמו גם כל המשתתפים בפרויקט, עשו זאת בהתנדבות מלאה, מתוך חיבור ואמונה במסר אותו שואף הפרויקט להעביר.

מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)
מתוך לוח השנה של All Included (צילום: ערן אבן)

את לוח השנה הנכון והלוהט אפשרלרכוש באתר הפרויקטתמורת 85 שקלים או יותר. כל הרווחים יוקדשו לפעילות חוות "להתחיל מחדש". ויש גם עודתמונות נהדרות באינסטוש.

ערן אבן הוא צלם פורטרטים, מתנדב ועובד באיגי – ארגון הנוער הגאהאייל ויזנר הוא יזם ופעיל חברתי וסטודנט למנהיגות קהילתית בתוכנית "שערים" במדרשה באורניםליווי ועיצוב גרפי: אלי גייגר – סטודיו נורברטשיווק רשתי וניהול קמפיין: יאיר ריינרתרגום לאנגלית: נתנאל לביא

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

פרויקט "All Included 2021" מציג לוח שנה להט"בי קסום במגוון רחב של מבני גוף וגילים, נגד מודל היופי השגור ובעד דימוי...

השלכות חוסר האכיפה. הסוס מוטל על הכביש ברחוב שלבים (צילום: טל שטרנהל)

עשרות תלונות הוגשו, דבר לא נעשה – וסוס האלטע זאכן קרס ומת

עשרות תלונות הוגשו, דבר לא נעשה – וסוס האלטע זאכן קרס ומת

השימוש בסוסים הרתומים לעגלות משא הוצא אל מחוץ לחוק, אולם הרשויות מעלימות עין. אתמול מת אחד הסוסים הללו בדרום תל אביב. פעילים מוחים נגד אוזלת היד

השלכות חוסר האכיפה. הסוס מוטל על הכביש ברחוב שלבים (צילום: טל שטרנהל)
השלכות חוסר האכיפה. הסוס מוטל על הכביש ברחוב שלבים (צילום: טל שטרנהל)

סוס רתום לעגלה קרס ומת אתמול (רביעי) ברחוב שלבים בדרום תל אביב. הסוס שכב לצד הכביש שעות ארוכות עד שהועבר למכון הוטרינרי בבית דגן, שם הוחלט לבצע בו המתת חסד בשל מצבו הקשה.

פעילי זכויות בעלי חיים טוענים כי הכתובת הייתה על הקיר ומוחים נגד העלמת העין של הרשויות, אשר מפנות את המתלוננים מאחת לשנייה. עשרות תלונות הוגשו למשטרת ישראל ולעיריית תל אביב-יפו טרם המקרה המצער, אולם לא ננקטו צעדים נגד בעל העגלה, על אף שמדובר בעבירה על החוק ובהתעללות ברורה. יש לציין שכמו הסוס שמת אתמול ישנם סוסים נוספים שעדיין סוחבים עגלות בעיר.

"זאת דוגמא קלאסית לאוזלת יד באכיפה", אומר עו"ד ארז וול מהמחלקה המשפטית בתנו לחיות לחיות. "אני אישית התלוננתי עליו פעם, וזאת דוגמא למקרה שהיה יכול להימנע. אנחנו אף יודעים שהסוס הוחרם מבעליו, ולאחר שחזר לבעלים הוא המשיך להתייחס אליו באותה צורה. ב-2014 אישרה ועדת הכלכלה את האיסור על תנועת עגלות רתומות לסוסים וחמורים, למעט למטרות תיירותיות. זאת, לאחר מאבק ארוך שנים של פעילי בעלי חיים בנידון. בכך היה אמור להסתיים עידן האלטע זאכן והסוחרים שמסתובבים בכבישים וברחובות העיר על עגלה רתומה לבעל חיים".

"המעשה שעשה בעליו של הסוס מהווה עבירה על תקנות החוק", ממשיך וול. "באופן כללי אסור לרכוב על סוסים רתומים לעגלה בערים. כעת, לאחר המקרה, אין הרבה מבחינה משפטית שאנחנו יכולים לעשות. נתמקד בתקנות וחקיקה, נפעל בוועדות בכנסת. אני בטוח שיהיו אנשים שירצו לשתף פעולה ברגע שתהיה כנסת מתפקדת. מעבר לכך, אני מקווה שתפתח חקירה בכל מקרה".

לרוב, הגוף האחראי על חקירת עבירות מסוג זה הוא משרד החקלאות. "זאת הסיבה שהאכיפה נרפית, כי הם בעלי אינטרסים סותרים", אומר וול. "לכן, אנחנו מעוניינים שהסמכויות יעברו לרשות עצמאית או למשרד להגנת הסביבה, המקום הטבעי בו סמכויות מסוג הזה נמצאות תחתיו ברוב העולם".

תיעוד קורע לב של פינוי סוס שנוצל לסחיבת משאות

הסוס המסכן הזה, שכל חייו נוצל לסחיבת עגלות, נפגע אתמול בתאונה בתל-אביב ???? כך פינו אותו: בלי משככי כאבים שיעזרו להקל על הסבל שלו, בלי רצועות וציוד מתאים אחר שיאפשר להזיז אותו בצורה מתאימה יותר. לפי הדיווחים שהגיעו אלינו, בשלב זה הוא כבר משותק בשתי רגליו האחריות ובמצב קשה מאוד. תוך זמן קצר לאחר צילום הסרטון הזה הוא כבר יומת, לאחר שייקבע כי אין תקווה להציל אותו. סוסים לא נועדו לסחוב עגלות כל החיים שלהם! אלו חיים אומללים ורעים שלא מתאימים להם. Israel Police – משטרת ישראל, בבקשה, הגיע הזמן שתפעלי לעצור את התופעה של ניצול סוסים לסחיבת עגלות!

Posted by ‎אנימלס‎ on Thursday, December 26, 2019

עם פרסום הידיעה על מותו של הסוס בעמוד הפייסבוק של עמותת אנימלס, נמלא הפוסט תגובות של פעילים הטוענים כי הם מתריעים באופן קבוע על מקרים כאלה. כך למשל, הגולש שרון לוי צירף צילום מסך של התרעה ששלח למשטרה ביום ראשון השבוע, על התעללות ורכיבה מסוכנת במחלף קיבוץ גלויות. הוא זכה לתגובה אוטומטית מטעם המשטרה. גולשים אחרים סיפרו כי התריעו באופן ספציפי על הסוס שקרס ומת, אך תלונתם זכתה לתגובה אדישה מהמשטרה. אור קניץ כהן מכפר סבא מספרת שהאדישות מוכרת גם בעירה. "כשהתקשרתי להתלונן על מקרה דומה, התעלמו במוקד וסגרו את הקריאה. לאחר שהעליתי פוסט, דוברת העירייה בכבודה ובעצמה כתבה תגובה שהיא תבדוק את זה באופן אישי. עבר המון זמן מאז, והפתעה, איש לא חסר ולא עדכן", כתבה.

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "מדובר במקרה מצער. עם זאת יש להדגיש כי מבחינת החוק וגם בפועל האחריות הבלעדית לאכיפה בנושאי עגלות וסוסים היא של משטרת ישראל. עיריית תל אביב-יפו נרתמת ללא הרף לעזרת משטרת ישראל ומסייעת בחילוץ ובהצלה של בעלי חיים רבים, כאשר בשנה האחרונה הועברו יותר מ-50 סוסים וחמורים לידי העירייה לטיפול רפואי ושיקום, זאת לאחר החרמתם על ידי המשטרה. כולנו תקווה שלא ניאלץ לראות מראות דומים בעתיד".

תגובת משטרת ישראל תובא כאן כשתגיע.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

השימוש בסוסים הרתומים לעגלות משא הוצא אל מחוץ לחוק, אולם הרשויות מעלימות עין. אתמול מת אחד הסוסים הללו בדרום תל אביב....

מאתנעה עמיאל לביא26 בדצמבר 2019

מעורבות חברתית לסטודנטים: המדריך המלא

מעורבות חברתית לסטודנטים: המדריך המלא

מתי בפעם האחרונה התנדבת או היית חלק מארגון חברתי? שיפוץ בתי קשישים, התנדבות למען בעלי החיים או משחק מחשב עם קשישים - כל האפשרויות שלך לתת בחזרה במקום אחד. כתבה מתעדכנת

20 בפברואר 2019

תאים באוניברסיטה

תא אנימלס – אוניברסיטת תל אביב

מטרת התא:סטודנטים וסטודנטיות הפועלים/ות למען בעלי החיים במסגרת מוסדות הלימוד שלהם, אשר צמצום ומניעת סבלם של בעלי החיים בסביבת בני האדם עומד לנגד עיניהם.

מה עושים?הפעילות מתבצעת במגוון דרכים: החל מהסברה בדוכנים ופעילות שטח, דרך ארגון הרצאות ודיבייטים ועד הנגשת הטבעונות בקפיטריות. בין אם זה עידוד לאימוץ חתולים וכלבים מהסגרים או עידוד הפסקת צריכת מוצרים מתעשיות המתעללות בבעלי חיים – בתא פועלים בכדי להעלות את המודעות בקמפוס לנושאים אלו ומה שביניהם.

איך להצטרף?אפשרלמלא טופס הצטרפותבאתר האינטרנט, ליצור קשר דרךעמוד הפייסבוקשל התא וכמובן להיפגש פנים מול פנים בדוכנים בקמפוס ובפעילויות השונות.

תא אנימלס באוניברסיטת תל אביב
תא אנימלס באוניברסיטת תל אביב

תזמורת אגודת הסטודנטים והסטודנטיות

מטרת הפרויקט:לנגן ולהופיע ביחד. התזמורת מקיימת כ-3 קונצרטים בפני הקהל הרחב בכל שנה, במסגרתם הנגנים מנגנים מוסיקה ממגוון סגנונות ותקופות (מוסיקה קלאסית, מודרנית, ג'אז, מוסיקה מסרטים, מוסיקה ישראלית וכו').

מה עושים?התזמורת קיימת מזה עשור ומורכבת מסטודנטים ובוגרים של אוניברסיטת תל אביב, אשר נפגשים פעם בשבוע לחזרה בימי חמישי בערב. בכל שנה התזמורת מקיימת קונצרט בסוף כל סמסטר, וכן קונצרט נוסף במהלך חודש מרץ. השנה, התזמורת קיימה קונצרטים בתחילת חודש ינואר בנושא "מלחינות מרחבי העולם", תקיים קונצרט במרץ בנושא "מוסיקה מסרטי אנימציה" וכן קונצרט סוף שנה במהלך חודשי הקיץ. בנוסף לחזרות ולקונצרטים, התזמורת שמה דגש משמעותי על הפן החברתי, ומקיימת מספר רב של פעילויות ומפגשים חברתיים במהלך השנה.

איך להצטרף?נגני כלי נשיפה/ כלי הקשה אשר מעוניינים לקחת להצטרף בתזמורת מתבקשים לשלוח מייל לכתובת המייל של התזמורת tau.band@gmail.com . יתכן שנגנים חדשים יתבקשו לעבור אודיציה לפני קבלתם לתזמורת. יש גםעמוד פייסבוק!

תזמורת אגודת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת תל אביב
תזמורת אגודת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת תל אביב

האחווה הגאה – אוניברסיטת תל אביב

מטרת התא:ליצור קהילה של סטודנטיות.ים להטא"בים וחבריהם שתקדם את טובת הקהילה ותעורר מודעות, קבלה ומרחב בטוח בקמפוס ומעבר לו.

מה עושים?נפגשות אחת לשבועיים לפעילות חברתית שכוללת פעולה מתודית, עיסוק בתכנים להט"בים כמו נטיות מיניות פחות מוכרות, הקהילה הטרנסית ועוד. בנוסף, האחווה מקדמת אירועים לכלל הסטודנטים בקמפוס בנושאים החשובים לקהילה הגאה.

איך להצטרף?יש לאחווהדף פייסבוקוקבוצת ווטסאפ. בנוסף, ניתן ליצור קשר עם אייל, מנחה האחווה: 052-6948373.

האחווה הגאה באוניברסיטת תל אביב
האחווה הגאה באוניברסיטת תל אביב

תל-אביביות: התא הפמיניסטי באוניברסיטת תל-אביב

מטרת התא:קידום השיח והעשייה הפמיניסטיים באוניברסיטת תל-אביב ובקרב סטודנטיות באוניברסיטה.

מה עושות?התא הפמיניסטי באוניברסיטת תל-אביב, תל-אביביות, הוא קבוצה של נשים, ע"י נשים, ועבור נשים בקמפוס. אנחנו גוףאקטיביסטישפועל בתוך אוניברסיטת תל-אביב סביב נושאים שמעסיקים ומשפיעים על סטודנטיות ועובדות אוניברסיטה. אנחנו שואפות להיות הפנים של פמיניזם בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב, להנגיש את העשייה הפמיניסטית, ולייצג מגוון רחב של סטודנטיות באוניברסיטת תל-אביב, ממגוון אתני ודתי, ומכלל הפקולטות. הצטרפו אלינו, וביחד נפעל לקמפוס בטוח ופמיניסטי יותר, עבור כל הסטודנטיות והסטודנטים!

איך להצטרף?מוזמנות לעקוב אחר פעילות התא בפייסבוקובאינסטגרםולשלוח הודעה אם אתן רוצות להצטרף לתא ולפעול איתן. מוזמנות גם לפנות עם כל שאלה, בקשה, או הצעה.

תל אביביות – התא הפמיניסטי באוניברסיטת תל אביב
תל אביביות – התא הפמיניסטי באוניברסיטת תל אביב

התנדבות ומלגות

זהב לגיל הזהב

מטרת הפרוייקט:שיפוץ בתים של קשישים קשי יום.

מה עושים?אחת לחודש נפגשת קבוצה של מתנדבים ובעלי מקצוע, ומשפצת דירות במצב קשה בהן חיים קשישים. השיפוץ בסיסי, אך משנה את איכות חייהם של הקשישים בצורה ניכרת. הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם מחלקות הרווחה העירוניות, שמפנות את הפרוייקט למקרים הזקוקים לעזרה.

איך להצטרף?צרו קשר במייל zahavlegilhayahav@gmail.com

מתנדבי "זהב לגיל הזהב" משפצים דירה לקשיש
מתנדבי "זהב לגיל הזהב" משפצים דירה לקשיש

פעמונים

מטרת הפרוייקט:חינוך וליווי כלכלי למשפחות

מה עושים?ארגון פעמונים שואף למציאות שבה משפחות בישראל מנהלות חיים כלכליים מאוזנים ואחראיים בדרך ישרה, מציאות שתסייע לבניית חוסן כלכלי וחברתי. הארגון פועל בכל רחבי הארץ באמצעות אלפי מתנדבים, ומספק מענה רחב ומגוון לעשרות אלפי משפחות בשנה. ההתנדבות בפעמונים לסטודנטים, כוללת ליווי משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים. תפקיד המלווה הוא ללוות ולהדריך את המשפחות כיצד לנהל נכון את כלכלת הבית השוטפת וכיצד להתמודד עם חובות העבר. הליווי מתבצע בזוגות של סטודנטים מכל תחומי הלימודים, העוברים הכשרה מקיפה ומגובים ע"י ראש צוות וסוללת מומחים ממגוון תחומים.

איך להצטרף?ניתן לפנות במייל: tau@paamonim.org

"לא משאירים אף סטודנט לבד"- הנחיית קבוצות מקוונות לתמיכה בסטודנטים.

מטרת הפרויקט:הפלטפורמה של 7chairs הוקמה כדי לתמוך באנשים המתמודדים עם מצבי חיים. תמיכה של קבוצת שווים בהנחייה מקצועית, המאפשרת אנונימיות, נגישות טכנית וכלכלית. הפתרון פוגש את האדם במקום ובזמן שהוא צריך ובמידה המתאימה לצורת החיים הנוכחית. עד היום השתתפו אלפי אנשים בקבוצות והוכשרו מאות מנחים. קיימות קבוצות לחולי סרטן, בני משפחות, בעלי צרכים מיוחדים, גירושים, פיטורים, חולים כרוניים ומתמודדי נפש.

מה עושים?מרכז מקוון לתמיכה קבוצתית מרחוק בסטודנטים לפי שיטת 7chairs. קבוצות של 7 משתתפים ומנחה הנפגשים פעם בשבוע למשך שעה בהתכתבות במרחב מקוון ייעודי המאפשר שיח קבוצתי ושיתוף. הפלטפורמה שומרת על הסטינג (Setting) היחודי של קבוצה, חלל מוגן ובטוח עם 7 משתתפים ומנחה הנפגשים פעם בשבוע למשך שעה וחצי. הקבוצה סובבת סביב נושא מסוים והמשתתפים קבועים. ניתן להיות אנונימים כלפי חברי הקבוצה האחרים.

איך להצטרף?ניתן לשלוח מייל: info@koone.org

הלל באוניברסיטת תל אביב

מטרת הפרוייקט:לחזק את זהותם היהודית של סטודנטים ישראלים ולהעמיק את תחושת שייכותם לעם היהודי.

מה עושים?במסגרת הלל באוניברסיטת תל אביב יחשפו סטודנטים ישראלים למגוון הרחב של קהילות וזהויות יהודיות הקיימות בעולם. הארגון מזמין סטודנטים לקחת אחריות על זהותם האישית – להיחשף, לחקור וליצור עולם אישי וקהילתי המחובר לאלפי שנות תרבות יהודית מגוונת ועשירה. במסגרת הפעילות, הלל מבקשים ליצור קהילה מעורבת בחברה הישראלית ובעם היהודי – זאת תוך התמקדות בשלוש פלטפורמות מרכזיות: 1. תכניות תהליכיות. 2. אירועים לקהל הסטודנטים. 3. תכניות "מפגש" – מפגשים עם צעירים מהעולם.

הלל באוניברסיטת תל אביב פועל במסגרת ארגון הלל העולמי – ארגון הסטודנטים היהודיים הגדול והוותיק בעולם אשר פועל בלמעלה מ550 מרכזים בארה"ב, קנדה, דרום אמריקה, רוסיה, אירופה, ישראל ועוד.

איך להצטרף?מוזמנים לעקוב אחרי מגוון ההזדמנויות שהארגון מציע בפייסבוק, באינסטגרםובאתר האינטרנט.
לקביעת פגישת היכרות כללית ניתן לפנות למנהלת ההלל, קרן דיקסטרו: 03-6407961,kerend@hillelisrael.org

"הלל" באוניברסיטת תל אביב
"הלל" באוניברסיטת תל אביב

קורסים עם ערך מוסף

קורס "היבטים אתיים וחברתיים של מדעי המחשב והנדסת תוכנה"

מטרת הקורס:להפגיש סטודנטים למדעי המחשב עם ההשלכות העמוקות של הטכנולוגיה על החברה, וליצור שיח על הקשר שבין טכנולוגיה ואתיקה, על האפשרויות החדשות לחיים יחד שנוצרות, עם ההזדמנויות והסכנות שבהן.

מה עושים?במסגרת הקורס, שמועבר הסמסטר לראשונה בין כתלי האוניברסיטה, נוצר דיון ער ועמוק בקשר שבין עולם התוכנה לחברה, למשפט ולעולם האמיתי. בקורס דנים בסוגיות מגוונות החל מאחריות של כותבי קוד, דרך פרטיות ומשילות, שוויון ואפלייה הנגזרות ממערכות בינה מלאכותית ועד למערכות לנשק אוטונומי. המרצה של הקורס היא ד"ר תומר שדמי, המתמחה במשפט וטכנולוגיה וחוקרת זכויות אדם ודמוקרטיה במרחב הדיגיטלי.

איך להצטרף?הקורס מבוקש מאוד וההרשמה אליו פתוחה לסטודנטים וסטודנטיות מתארים ראשון ושני ממדעי המחשב ומהמסלול המשולב של מדעי המחשב והנדסת תוכנה.

קורס "היבטים אתיים וחברתיים של מדעי המחשב והנדסת תוכנה"
קורס "היבטים אתיים וחברתיים של מדעי המחשב והנדסת תוכנה"

"תשומת לב: קשישים צעירים ומשחקי מחשב" – קורס משלב עשיה חברתית.

מטרת הקורס:להבין מהו קשב בצורה לא שגרתית – מצד אחד ללמוד מהו קשב לפי דיסציפלינות שונות, מצד שני ללמד קשישים לשחק במשחקי מחשב שמאמנים יכולות קשב מסויימות.

מה עושים?במסגרת תכנית "מתחברים פלוס" פועל קורס משלב עשייה בו לומדים מהו קשב מזוויות שונות (פילוסופיה, חקר המוח, פסיכואנליזה ועוד), מגבשים אסטרטגיות להבנת הקשב במימדים שונים, ומיישמים את היידע שנלמד בפעילות עם קשישים המגיעים למרכזי יום ומועדונים חברתיים. משחקי המחשב נועדו לאמן לתת תשומת לב לכמה אובייקטים בו זמנית.

איך להצטרף?ניתן להרשם לקורס בשנת הלימודים תש"פ דרך הבידינג (מספר קורס 1883-0103-01). הקורס מזכה ב-4 נקודות זכות בחוגים מסויימים (קולנוע, רפואה, התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח, מסלול הנדסה-רוח).

מתוך פעילות במסגרת קורס משלב עשייה: "תשומת לב: קשישים צעירים ומשחקי מחשב"
מתוך פעילות במסגרת קורס משלב עשייה: "תשומת לב: קשישים צעירים ומשחקי מחשב"

רוצה לצרף פרוייקט חברתי לכתבה? צרי/צור איתנו קשר בעמוד הפייסבוק של מגזין תזה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

מתי בפעם האחרונה התנדבת או היית חלק מארגון חברתי? שיפוץ בתי קשישים, התנדבות למען בעלי החיים או משחק מחשב עם קשישים...

מאתמערכת תזה6 במרץ 2019
פעילים למען זכויות בעלי חיים בקליפורניה. צילום: Gettyimages

שבוע האופנה של לונדון יתקיים ללא פרווה על המסלולים

ניצחון נוסף לפעילי זכויות בעלי החיים: סקר שערכה מועצת האופנה הבריטית גילה שאף אחד מבתי האופנה והמעצבים המשתתפים לא מתכנן להשתמש...

מאתמערכת טיים אאוט12 בספטמבר 2018

העבודות המלוכלכות: נסיינית בבעלי חיים

איך נסיינית בבעלי חיים מצדיקה את עצמה? שבעה אנשים שהעבודה שלהם דורשת גמישות מוסרית, חוקית או מצפונית מספרים על ההצדקות, ההתלבטויות...

מאתגיא פרחי19 בינואר 2017
סוסים. צילום: Shutterstock

ביי, אלטזעכן: רתימת עגלות לבעלי חיים תיאסר בקרוב

תקנה האוסרת על תנועת עגלות הרתומות לבעלי חיים תיכנס לתוקפה החודש. לא ייכללו בתקנה - קיבוצים ומושבים, וכן סוסים המשמשים להסעת...

מאתאיילה חננאל24 ביוני 2015
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!