Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
איזה חמודים שיהיה במזל. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך/קשת 12
החתונה הגאה הראשונה בתולדות "חתונה ממבט ראשון" היתה מרגשת ומלחיצה כאחד, כי עם כמה ששמחנו לראות עוד מסמר ננעץ בארון הקבורה של ההומופוביה, זה לא פשוט לראות אדם שמתחתן עם מי שחווה ממנו דחייה. ריקאפ חתונמי יורה חצים ללב, במיוחד אם הוא בצבעי הקשת
עוד מסמר בארון הקבורה של ההומופוביה ננעץ אמש בפרק החתונה הגאה הראשון בתולדות חתונמי, ובישראל כמו בישראל, אם אתה רוצה להגיע ללב המיינסטרים יש דרך אחת עיקרית – אתה צריך להיות כמה שיותר פורח.
ואנחנו אוהבות פורח. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך/קשת 12
החתן הראשון שלנו הוא גיא, והדיסוננס בינו לבין שאר הגברים של חתונמי מעלה את השאלה "למה היו בה גברים סטרייטים עד עכשיו?". לגיא יש קו שיער בריא – ואני לא מאמינה שאני אומרת את זה,אפילו בריא מדי – הדירה שלו מרווחת, מסודרת ומתהדרת במספר דו ספרתי של מדליות מתחרויות ספורט. אל מול הפדחות של דניאל ומשה, אל מול דירת הצינוק של בן, גם יחסית לשאר ההייטקיסטים שחתונמי התהדרה בהם, נראה שגיא מרוויח יותר מליאור או איתמר. הוא מטונימיה לנחיתות הגברים הסטרייטים ועדות להישגיות של מקביליהם בצד השני של המגרש – וגם לכמה סטנדרט היופי מזנק כשמדובר בגבר גיי .
המומחים מספרים על גיא שהוא ביישן ומופנם ואני תוהה האם זהו יופמיזם לפאסיבי, כיוון ששאלת המשיכה המיתולוגית מקבלת טוויסט מרענן ומסוכן בחתונה חד מינית. האם המומחים שלנו בדקו בכל המבחנים המסתוריים שלהם את ההתאמה הא-פריורית הזו? כאדם אני מקווה שכן, כצופה אני מקווה שלא.
גם אנחנו גיא. גם אנחנו. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך/קשת 12
את גיא פוגש מתן, עוד לארד מארץ מחלומות שעובד כרופא שיניים בצה"ל וכנראה ישן עם ידידה בקרייה(?). עופי על הטיול שלך מתן. גם על הזוג הזה, כמו על קטיה וליאור, המומחים מספרים שהם רוצים להקים משפחה. עד מתי ישדכו לנו זוגות על סמך הרצון לילדים? השנה 2022 שיעור הגירושים וההשפעה המצלקת שלו על הילדים כבר נחקרו לאורך ולרוחב. כנראה שהמכנה המשותף הזה להביא ילד ילעולם לא יהיה מספיק כדי שיחבר בינהם למשך כל החייו, במקרה הטוב עד גיל 18 של הילד, אבל אנחנו עדיין לא מוכנים לשיח הזה.
אצל רינת ודניאל עסקים כרגיל. השניים חוזרים מירח הדבש ומתחבטים בשאלת המגורים, דניאל מראה לרינת את דירת הגלריה הבלתי אפשרית שלו, והיא חושבת שיהיה יותר נוח שבהתחלה כל אחד יישן בחדר שלו. היא גם חושבת שיהיה יותר נוח שהם לא ייפגשו בכלל או ידברו בוואטספ, אבל את זה היא לא אומרת בקול. השניים שוכרים דירה שלישית, עם כל הרצון הטוב רינת אומרת ש"אולי הזמן יוכל להוביל לאיזשהו שינוי" איזה שינוי? שתתעוורי? בשלב הזה, הניסיונות שלה "לתת לזה צ'אנס" פשוט נראים טראגיים.
אל תהיה כזה רגוע. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך/קשת 12
דניאל שוב לופת את רינת על הספה בדירה החדשה, לא לפני שהוא שואל "אפשר לקבל חיבוק?" ולא מחכה לתשובה. כמעט הבנת את המושג "הסכמה", עוד קצת ואתה שם. פונצ'ו ונקנוק, הכלבים של רינת ודניאל, נפגשים וזה זמן טוב להיזכר שנקנוק – השם המכוער בעולם – הוא כלב פוסט טראומתי עם בעיות התנהגות. אבל נראה שלרינת אין כוח לשחזר את תיווך החרדות דרך כלבים שהמאיסו עלינו ונוס ופטל, והיא בעיקר נואשת מהניסיון לרסן את נקנוק והבעלים שלו.
גם נוקנוק מתקשה להבין גבולות. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך/קשת 12
חזרה לשני הכוסונים גיא ומתן. השניים מחליפים בינהם את המתנות הכי פורח שאפשר לדמיין – מארז קוקטיילים מהספייסהאוס ומסגרת עם מתלים ומצלמת פולרואיד אינסטקס. זה כאילו כמעט שגיא ידע שמתן הוא רופא בצה"ל ורצה לעזור לו לגרום למרפאה שלו להיראות כמו משרד של משק"ית ת"ש. לחתונה הם נכנסים מקצוות מנוגדים של האולם, משום שאין "חתן ו"כלה". למה? לא יכלו לבדוק מי יותר גבוה?
תוציאו סרגל. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך/קשת 12
לאחר החופה מתברר, איך לא, שהשניים מכירים. לא מהחלפת תמונות אינטימית בגריינדר, אלא מניסיון שידוך שלא צלח. גיא אמנם מספר שהוא מכיר את מתן רק כשם ותמונה, אך מתן, על סף בכי, אומר שקשה לפגוש פה מישהו שחווית ממנו דחייה. מכאן ועד לסוף הפרק מתן משדר חרדה שלא עוזבת את הצופה חרף ניסיונות ההרגעה הכושלים של גיא. אני יכולה להפעיל קשרים ולברר אם הם עדיין ביחד, אך אני מעדיפה שמישהו יאשש או יפריך את התיאוריה שלי שגיא בתולה ומתן דגים. נתראה בשמחות.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
על איזה בסיס משדכים זוגות בעונה הזו של חתונמי? עשינו לכם סדר
עוד לא ראינו כלום. "חתונה ממבט ראשון" (צילום מסך: קשת 12)
היא רופאה מרוחקת, הוא הייטקיסט שעובד בעבודת ההייטק ויש לו עסק קטן להייטקים קטנים. מה הקשר? בירה נשר. וגם זה יותר טוב ממערכת היחסים הלא-פיזית-בעליל שבין רינת ודניאל. ריקאפ חתונמי יורה חצים ללב, אבל לפעמים גם פוגע באברים אחרים
איך יודעים שפרק ב-"חתונמי" הולך להיות משעמם? כשקשת אפילו לא מצליחים לסחוט נראטיב לפרומו. "הזוג שלא היה אמור להיפגש" זה לא הממ… כל זוג אפשרי בחתונמי? איזה זוג כן אמור להיפגש? מה שהתכוון המשורר (כלומר, עורך הפרומואים) הוא שהחתן ליאור נסע על הקורקינט שלו בדרך שהוא בדרך כלל לא נוסע בה, ושם נעצר על ידי מלהקת של חתונמי. ואכןבשלה השעה להכריז על מלהקות חתונמי כארגון גרילה מהגדולים ביותר בישראל, קצת אחרי "השומר החדש". הן נחושות, משכנעות ובכל מקום, כולל מאחורי הקורקינט שלך. אם השב"כ מחפש כישרונות חדשים, הייתי מציעה לו להתחיל את החיפושים משם.
האם ניחשתם כבר מה המקצוע של הברנש על קורקינט? נכון מאוד הוא הייטקיסט. בבוקר מהנדס תוכנה, בצהריים הולך למסאג' ובערב יושב על אדן החלון בדירתו על כיכר רבין וחושב את המחשבה הרומנטית "כמה זמן אתה רוצה לחיות עם הילדים שלך?" בתור סמן למתי הוא רוצה זוגיות. ובצד השני, קטיה – רופאה כירורגית, דור רביעי לרופאות, ובכך העונה מוכרזת רשמית כגרסת הלייב אקשן של האנטומיה של גריי.
הקו המנחה לשידוך בין השניים הוא, כמובן, ששניהם חכמים. ואם יש מי שכבר מבולבל בכל הנוגע לסיבות השידוכים השונים בעונה, אעשה לרגע סדר בדברים במכנים המשותפים: מעין ובן – אוכל מאי ומשה – רגישות רינת ודניאל – עזרה לזולת קטיה וליאור – אינטליגנציה
כנראה שזהו, סיימנו עם התאמת ריחות גוף וניתוחים פסיכולוגים על משיכה, ועברנו סופית לשדך לפי הפיות ב-"בנות ווינקס". שיהיה בהצלחה.המומחים אומרים שקטיה מחפשת גבר אלפא עם לב טוב, אבל מוצאת לרוב רק אחת מהתכונות. לפיהם, ליאור הוא "הכי גבר אלפא", אבל השאלה המתבקשת היא האם המומחים יודעים מה פירוש הביטוי גבר אלפא? או שאולי גם הם מתבלבלים כמו אהובתנו דנה בן ארי, שחושבת ש"גבר" היא מילה נרדפת ל"מזרחי"?
אצל רינת ודניאל, העריכה מגייסת את כל האמצעים שברשותה על מנת לשכנע אותנו שהמצב משתפר. אם בפרומו הם נראו נקרעים מצחוק, זה רק כי נפל להם אצטרובל מהשולחן אחרי בילד אפ באמת קורע, אבל רינת כבר מתכננת נתיבי מילוט עם "אני צריכה איזה שבוע שבועיים להבין מי נגד מי". את נגדו מאמי, כבר הבנת יפה מאוד.
אחרי שבפרק הקודם הזדעזענומהחיבוקים הכפויים של דניאל, רבים אמרו על הסיטואציה שהיא "קרינג'". אני לא שותפה למינוח הזה – ב"קרינג'" יש משהו בלתי מזיק, סתם רגע מביך וגמלוני. סיטואציה של מגע מתמשך ולא רצוי פעם אחת פעם היא מטרידה. לא ברמת #MeToo, אבל עדיין לא נעים לאף אחת. וזה גבר שלא מבין את הבעלות על מרחב אישי, וממשיך ליזום מגע. כשהם יושבים לעשן, הוא קם ומחבק אותה (שוב בלי שהיא מחבקת אותו חזרה). הוא לא לומד. מעניין יהיה לראות אם מכבש הלחצים הזה יתגבר ואם רינת תמשיך לשים גבולות, תיכנע למניפולציות או פשוט תארוז מזוודה.
את שאר הפרק היא העבירה בצילום קדחתני לאינסטגרם, ונותנת לדניאל את תפקיד המתעד של הטיול. ב-2018 חברת סכיני הגילוח "בילי" הוציאה פרסומת שהציגה נשים עם שיער גוף, והעבירה את התחושה שכל הפרסומות עד היום שיקרו לנו. זו בדיוק ההרגשה שמקבלים בצפייה ברינת – מה עשו כל שאר הנשים בחתונמי עד עכשיו? למה לא ראינו אותן מצלמות כל הזמן לסטורי?
ובחזרה לליאור וקטיה, שמגיעים אל המומחים לקבל את ההזמנות לחתונה. ליאור מספר שהוא לא ישן בלילה, "חשבתי על מה אם כן, הרשיתי לעצמי קצת". זו סוגיה שמטריפה אותי, וזו לא פעם ראשונה – אדוני החתן, עברת אודישנים, הליך סינון, איפור, הלבשה, שמו לך מיקרופון ויש פה לפחות ארבע מצלמות. מה בדיוק אתה חושב, שזה בעצם פספוסים? שזה Too Hot to Handle ואלכסה חרמנית תצוץ בכל רגע? למה תמיד בשלב קבלתההזמנה הם עדיין לא סגורים אם הם התקבלו לתכנית ומצאו להם שידוך?
אה כן? תודה שהחלטת. "חתונה ממבט ראשון", צילום מסך/ קשת 12
ואולי הדבר הטוב ביותר העונה הזו הוא הרגעים האייקונים שהיא מספקת מצד בני משפחה וחברים. כנראה שסוף סוף הבינו, אחרי אמא של מעיין רובין, שהם הכוכבים האמיתיים ונשמח לקבל עליהם ספין-אוף. קחו לדוגמה אתסבתא של קטיה, שלא יודעת מילה בעברית חוץ מ-"וימותו הקנאים", ובכך זכתה בלב שלי.
והיה גם את המפגש היפה בין אמא של ליאור לאבא של קטיה – היא באה לעשות פלקס ולא הבינה על מי היא נפלה: "שמעתם על ליאור? הוא למד הנדסת תוכנה באוניברסיטת תל אביב", אמרה האם הגאה, אבל מאבדת את כל הדם בפנים כשהיא מגישה את קלף "הבן שלי מהנדס", וחוטפת בתגובה את הג'וקר של "הבת שלי מנתחת".
אולי תתחתני איתנו? "חתונה ממבט ראשון", צילום מסך/ קשת 12
בחופה הרב אומר לקטיה שליאור אמנם רצה ללמוד רפואה אבל בסוף בחר בהייטק. כמובן, הוא עשה תואר בהייטק, עובד בעבודת ההייטק ויש לו עסק קטן לייצור הייטקים קטנים. איזה שכונה. בסופו של דבר, בפעם האחרונה שהייתה לנו רופאה בחתונמי זה נגמר בחתונה אמיתית, וגם העובדה שהיא מרוחקת משחקת, לפחות סטטיסטית, לטובת הקשר. כמו שהזכירה לנו מורן נורוק בטוויטר עם פתיחת העונה: "יש סיכוי – כששני בני הזוג מתלהבים;יש סיכוי – כשהגבר מתלהב והאישה לא;אין סיכוי שבעולם לא משנה מה תחסכו מכם את הדרמה ותחתכו הביתה – כשהאישה מתלהבת והגבר לא".
חתונה ממבט ראשון: ברגע קצר של כנות, רינת הסגירה את עצמה
דניאל ורינת, חתונה ממבט ראשון עונה 5 | צילום מסך: קשת 12
מתי דניאל יבין שהוא חותר למגע בצורה מוגזמת, מתי החברות של רינת יקבלו ספין אוף משלהן ומה נסגר עם משה והשעונים? עוז פרץ בריקאפ שמוקדש לכל הגברים שקיבלו דחייה אי פעם
בקושי הצלחתי להירדם ביומיים האלה, מה שווים החיים שלי מבלי לדעת מה קרה אחרי שרינת דפקה שפשף לדניאל איך שהחופה הסתיימה. אז דניאל לצערו מבין את המצב של רינת, מבין טוב מדי. הוא הרגיש את זה ישר בחופה במבט שלה, עם החיבוק שהיא נתנה לו רק עם הציפורן שלה. לי בתור צופה כואב עליו. אני לא מרחם עליו, יש הבדל, פשוט כל גבר יכול להזדהות עם ההרגשה שהוא לא רצוי מצד בחורה. גם על רינת כואב לי, בסך הכל הייתה לה ציפייה מטורפת להכיר "באד בוי", רק בלי החלק של הבאד ועם החלק של החתיך.
החברות של רינת רצות אליה בשביל לראות לשלומה. שלומה לא טוב. "לאט לאט. הוא חמוד. איזה בן אדם. מספרים עליו רק דברים טובים", הן מנסות לשקר לה בפנים. אבל אז החברות מתחילות להוציא את האמת הטהורה שלהן. "איזה משפחה… אליטה.. לא לעזוב לעולם", הן אומרות וגורמות לי לאושר שאני לא עוקב אחריהן באינסטגרם.
הן לא מתכוונות לגנטיקה דניאל או לאיזה תכונת אופי כובשת שעברה בתורשה, אלא נטו לפנקס הצ'קים שמונח בתא הכפפות במרצדס של אבא שלו. רינת חוזרת לאולם, ודניאל יכול לדבר איתה לראשונה מבלי שמרכלים עליו ברקע ברוסית. "אשתי", הוא אומר לה. רינת צוחקת ואומרת "הזוי הזוי". ברור שהזוי, היא לא מבינה עדיין איך היא לא בדייט עם איזה גולש בשם תום עם שיער ארוך וגוונים צהובים וקעקוע של שמש זורחת.
רינת והחברות ברגע של מיינדפולנס בחופה | צילום מסך: קשת 12
"לחיי האושר, ב-א'", דניאל אומר ורינת אומרת "בדוק", בתקווה שהוא מתבלבל באיות. הצלם מצלם אותם ואומר לה להתקרב "שתהיו מצח למצח כזה". רינת עושה פרצוף כאילו מציעים לה ערגליות תות. ואז החברות של רינת פוגשות לראשונה את דניאל. הן נחמדות יתר על המידה אליו ואל הפנקס צ'קים שלו, עם חיבוק מוגזם וקולות גבוהים מדי. לא מרגיש לי אותנטי. "אחד משלנו", הן מכריזות בביטחון כאילו זה הקלף האחרון בטאקי.
אבא של דניאל, כמו דניאל, קלט את ההלם של רינת בחופה. אולי זאת אינטליגנציה רגשית שעוברת בתורשה במשפחה. "ראיתי… הקליק… נקלק", סבתא של דניאל אומרת ומנפצת לי את האשליה הגנטית.
דניאל מנסה לייצר קרבה באוטו על ידי ספירת חמישה עשר הקעקועים של רינת. הוא חוקר לה את הגוף וסופר קעקוע קעקוע, ורינת – כל מה שהיא מאחלת זה שדניאל לא יודע לספור אחרי עשר.
מעין ובן, חתונה ממבט ראשון עונה 5 | צילום מסך: קשת 12
מעין ובן
מעין לא בטוב, עוד מהתשובה של בן בפרק הקודם, שהעיניים שלו לא מחפשות אותה ברחוב. היא מבינה ממנו שהוא היה צריך לבלוע צפרדע כשהוא ראה אותה. לטענתה בן גורם לה להרגיש סוג ב'. האמת אני לא מאשים את בן, וחלום חיי להאשים אותו אבל הפעם זאת לא אשמתו. למרות שבן נתן לה תשובה שבאמת קשה לשמוע, היא דחקה אותו לפינה ושאלה שאלה שהיא ידעה מראש שהתשובה עליה עלולה להיות כואבת.
יש פה פרדוקס. מצד אחד מעין מראה לנו המון ביטחון כבר מהפרק הראשון, מהרגע שהיא הציגה את עצמה כמישהי שמדגמנת ומרגישה יפה ושלמה עם עצמה. היא עושה את זה דווקא בגלל שהמראה שלה הוא עדיין לא מה שרוב האנשים רגילים אליו כשהם שומעים את המילה "דוגמנית". מעין מצדה גם מעידה על עצמה בתור מסובבת ראשים ברחוב, אבל מצד שני נראה שהתשובה של בן מערערת לה את הביטחון העצמי. אז האם מעין באמת מרגישה יפה ושלמה עם עצמה או שזה הכל, תלוי בגורם חיצוני שקוראים לו בן?
בהמשך מגיעים בן ומעין לחלק של איפה לגור אחרי הירח דבש. בן במפגן מודעות עצמית וחרדות על הארון-מיטה שלו מכריז "הדירה שלי היא לא אופציה". הוא מבין שאם היא תראה את הדירה, הדבר האחרון שהיא תרצה זה לסובב לו את הראש. מעין לא רוצה לשמור את המספר של בן עקב חרדות נטישה, בן מצידו רק מגדיל לה את החרדה כשהוא מבקש ממנה להזכיר לו מה שם המשפחה שלה. אבל למרות הכל, נראה שהם הולכים לכיוון חיובי.
מאי ומשה, חתונה ממבט ראשון עונה 5 | צילום מסך: קשת 12
מאי ומשה
האמת שלא ציפיתי מהזוג הזה ליותר מדי צבע, אבל בפרק הזה נראה שיש ביניהם כימיה של שחר חסון ויצפאן בערב בלאס וגאס. צחוקים, הכל זורם, הכל קליל, יש משיכה, בלי כאבי ראש ובלי אדווילים. אז מאי ומשה נוחתים בפרובנס, צרפת. משה מתחיל עם השטויות כשהוא עושה יחסים דיפלומטים בשקל עם "הקטור" נהג המונית. מאי צוחקת. "אני מרגישה שהלב שלי דופק מאוד חזק כשאני לידו", היא אומרת למרות שבדוק שהלב שלה חולק עליה. מאי ומשה מקבלים מכתב מדני ויעל.
מצטער, ניסיתי להיות לא ציני אבל זה גדול ממני, המכתב מרגיש כמו העתק הדבק מעונה 1. משהו גנרי שאפשר להגיד על כל זוג בעולם בכל רגע נתון, דני ויעל כתבו להם שיעמדו באתגר שניצב בפניהם. משה ומאי שואלים "מה האתגר?", ובאמת מה האתגר? האתגר היחידי זה שזורם להם מדי, וזה בטח מייצר אקסטרה עבודה בחדר העריכה בשביל לא לשעמם את הצופים.
משה ומאי נראים קרובים מתמיד, הם מגיעים לשיאים חדשים של אינטימיות כשמשה נושך לה את הירך ועושה לה סימן של "שעון". הם שוכרים אוטו ידני והשאלה היחידה שעולה לי בראש היא באיזה טסט משה עבר. משה בודק כמה מאי נמשכת לכלבים ושואל אותה אם היא מנשקת את הכלב שלה בפה. היא עונה שכן, למורת רוחו של משה. האם הכלב של מאי יפריד ביניהם ויגרום למשה להפסיק לעשות על הגוף שלה "שעונים"?
דניאל ורינת, חתונה ממבט ראשון עונה 5 | צילום מסך: קשת 12
רינת ודניאל
בחזרה לרינת ודניאל שנוחתים בסיציליה. בשביל דניאל זה ירח דבש, ובשביל רינת זה ירח מר. דניאל מדבר על כל הקטע של החתונה ועל הפורמט של התוכנית, ששמים אותם באותו חדר והם אמורים להתאהב. רינת נלחצת כאילו היא שכחה פיתה על הגז ומקטינה את הסיטואציה, שחלילה דניאל לא יצפה ליותר מדי. "אני רואה את זה בתור דייט אחד ארוך", היא אומרת באנדרסטייטמנט של החיים ומוסיפה "נזרום… מה שיהיה יהיה", כי קשה לה מדי להגיד לה שהיא מתה הביתה.
דניאל נראה אובד עצות. הוא יודע שרינת לא שמה עליו, אבל הוא בכל זאת מנסה ליצור קרבה ושם עליה יד בחוסר אונים. דניאל לא יודע איך לייצר אינטימיות עם רינת, ולא נעים לי בשבילה, כי זה מרגיש אינטימי כמו ממישהו ששם עליך יד במונית שירות ומבקש ממך להעביר את הכסף לנהג ולא לשכוח להחזיר עודף. דניאל ורינת מגיעים לריזורט שגורם לי לתהות אם בקשת כבר מבינים שהם שורפים כל כך הרבה כסף על שידוך בלי עתיד.
רינת אוהבת להצטלם כל עוד דניאל לא איתה בתמונה. דניאל מנסה להציע רעיון בשביל לייצר יותר מאשר קרבה גיאוגרפית ומציע לרינת לשתות. רינת נותנת לו תירוץ של לינוי אשרם לפני תחרות ומודיעה שהיא מנסה להתחטב, בעברית זה אומר "בא לי לשתות עם כל שידוך אחר שהיו מביאים לי חוץ ממך". דניאל מנסה לשכנע אותה בתחנונים שתחרוג מהתפריט הנוקשה, אבל רינת לא מוותרת ועוברת לשיטות פרוידיאניות. "יש לי הרבה רגשות אשם אחרי זה", הוא אומרת. "תעבירי אותם אליי", דניאל מנסה לבצע מעקף, אבל לא נראה שזה יעבוד לו.
דניאל ורינת מתיישבים ומנסים לבחור לה תמונה אחת מבין כל האלף שהן לא איתו. הוא מנסה שוב לחתור למגע. דניאל שם יד, מתקרב עם הראש וחודר לרינת למרחב הפרטי, ואני בתור צופה מרגיש כאילו הוא מנסה לחדור למרחב הפרטי שלי ולא נעים לי בגוף. היא לא מרגישה בנוח ומזיזה אותו ממנה בעזרת אליבי של לקיחת סלפי. גם הם מקבלים מכתב מדני ויעל, שכנראה הפעם הוא העתק הדבק מעונה 2. ואם כבר פרויד, הרבה סטודנטים שנה א' בפסיכולוגיה יכולים ללמוד מפליטת הפה הפרוידיאנית של רינת בזמן הקראת המכתב. "כעושים את זה, נכבשים בכסף… בקסם שלכם." החברות של רינת בטח גאות בה.
רינת אומרת לדניאל "מבחינה חברית יש לנו כימיה ממש טובה… רומנטית קשה לי.. לוקח לי זמן". אני מתחיל להריח ערבובים, ואז רינת אומרת לדניאל את האמת בפנים.
כשהיא אומרת לו את האמת בפנים, היא אומרת גם לי את האמת בפנים – על כל פעם שיצאתי עם בחורה והרגשתי שהיא מעל הליגה שלי. "אתה לא הטייפ-קאסט שיצאתי איתו… הייתי בוחרת גברים על פי מראה חיצוני, הייתי יוצאת עם גברים שנראים ממש טוב". דניאל, מהמבוכה, זורק בדיחה על חשבונו – "אז אולי בגלל זה עשו לך דווקא?". דניאל אתה מקסים, וכרגיל בא לי לחבק אותך, או יותר נכון עוז שקיבל דחיות כאלה בדיוק אחרי דייטים, היה רוצה לחבק אותך. אבל למרות הכאב של דניאל, מגיעה אמפתיה גם לרינת – כי אין לה באמת דרך לצאת נחמדה מול המצלמה במצב כזה. ההתנהגות שלה לא מעידה עליה שהיא בחורה מתנשאת או חיה בסרט, פשוט אין מבחינתה כימיה וזה לגיטימי.
רינת ודניאל אוכלים אצל מאמא איטלקית. הם שותים ביחד יין סופסוף, ודניאל מעיר לה שהיא לא מסתכלת לו בעיניים בזמן שהם עושים לחיים. בא לה להגיד לו "זה כי אני מפחדת שזה יעלה לך לראש", אבל היא אומרת מסננת במקום: "לפעמים כן, לפעמים לא". רינת מבריחה לדניאל מהאוכל שלה כאילו הוא פיטבול מורעב, נראה שדניאל מיומן בסיטואציות כאלה משום מה, ואוכל את האוכל שלה כמו מקצוען. אני לא יודע מה יהיה עם הזוג הזה, אבל כרגע זה לא נראה שזה הולך לכיוון טוב. אני לא יודע למי יותר יכאב אם השידוך ביניהם ייכשל, לדניאל או לחברות של רינת.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
רינת ביקשה באד בוי, אז הביאו לה פרויקט מחויבות אישית
לפחות זה לא איתמר וקארין. רינ"חתונה ממבט ראשון". צילום מסך, קשת 12
הבחורה הפיקחת והקולית שתמיד תשיג אלכוהול חינם ונמשכת לדושים שודכה לבחור עם קו שיער בעייתי וכריזמה שלילית שהוצג כ-"בעל לב טוב", אבל בפועל בעיקר עשיר. ובינתיים, מעיין עושה את כל הטעויות. ריקאפ חתונמי שנכנס עמוק ללב, ולא שוכח לנגב רגליים בכניסה
לא משנה מה יקרה העונה הזו, את הסיוט שנקרא קארין ואיתמר חתונמי כנראה לא יצליחו לשחזר. וכמו במשל הרב והעיזים, הפרספקטיבה הופכת עד כה את העונה הזו להרבה יותר נינוחה וכיפית לצפייה.את רינת ודניאל החליטו המומחים לשדך כי לשניהם יש סו-קולד "לב טוב" ו"ערכים", וההתאמות הופכות יותר ויותר לפעולה בצופים בנושא עזרה לזולת. כמו בפרק הקודם עם מאי ומשה, לא ברור מה אמור לחבר בין שני האנשים האלו, וזה עוד לפני שראינו את ההומואים.
דניאל הוא ילד שמנת לבית נובורישי שעבר לפלורנטין ומאכיל הומלסים. המילה "לב טוב" נאמרה בהקשר שלו מספר דו ספרתי של פעמים, אך למרות שהפרומו ניסה לצייר אותו כמין לוחם צדק – יורש לאימפריית יהלומים שבחר ללמוד ביו-רפואה במקום לעבוד בעסק המשפחתי – אני לא קונה את זה שהאלטרואיסט העשיר הזה רווק כי הוא "לא מצא מישהי שחשובים לה אותם ערכים כמוהו", בחייאת.
אל תהיה כזה פסימי. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך, קשת 12
מה שכן, דניאל מגלם אולי את הפעם הראשונה בתוכנית שגבר מפחד שהאשה היא זו שלא תימשך אליו – יש לו פגם בדיבור, התנהלות גמלונית וכריזמה שלילית. הוא עוד מוסיף ואומר שבטינדר בנות מחליקות אותו שמאלה כי האישיות שלו לא עוברת, אז תחשבו שהשמאלה זה עוד בלי קשר לכל מה שצוין לעיל.זו כמובן אנקדוטה קטנה בתוך תעודת הזהות שלו, ולא נראטיב שלם לפרק כמו שהיה לנו עם מעין. חבל שלא לחצו לו על הנקודה הזו יותר ואמרו שאף מעצב חליפות לא רוצה להלביש את הפרצוף המכוער שלו, אבל למאבק הפמיניסטי יש עוד דרך ארוכה ללכת.
מעין אגב, חופרת לעצמה בור ועומדת כבר על שתי טעויות: הראשונה, קרבה פיזית אינטימית מדי לשלב בקשר בו היא נמצאת עם בן. לא שאני איזו שמרנית, אבל כל בחורה שעברה דבר או שניים יודעת שלא מזדיינים בדייט ראשון – לא כי אנחנו צדיקות גדולות, אלא פן הגבר יאבד עניין בהיעדר הצורך המתמשך בכיבוש. אני בספק שמעין ובן שכבו, אבל את התהליך בו הוא מנסה להתקרב אליה ולעשות את המעבר למיטה היא כבר לא תקבל, מה שמשאיר אותה עם מעט קלפים לרכך אותו במהלך ה-42 יום.
מי שמשחקת באש בסוף נכווית. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך, קשת 12
מעין אולי מאפשרת את הקרבה הזו כי היא נחושה להוכיח לעצמה ולבן שהוא נמשך אליה, מה שמוביל אותנו אל הטעות השנייה – היא שואלת את בן אם הוא אהב את מה שהוא ראה בחופה, כאילו היא לא יודעת שלא שואלים שאלות שלא רוצים לקבל עליהן תשובה. בן עונה בצורה הכי מושלמת שאפשר לבקש, שהיא לא מודל היופי האידיאלי בעיניו ולא מי שהוא היה מחפש להתחיל איתה ברחוב אבל שזה מאחוריו, ומעין מקשה עם "למה לא אמרת למשפחה שלך 'הכל בסדר אני נמשך אליה'?". בן עונה לאשה שעד לפני רגע הייתה מרשימה שהחרמנות שלו היא לא עניינו של אף אחד. זה כבר מאוחר מדי, מעין נכנסת ללופ לא נעים על הדברים שהיא הוציאה מבן ביוזמתה. זה מבאס בעיקר כי האמנתי שעם כמות הביטחון העצמי שהיא הפגינה עד כה, נושא המראה יחדול להיות אישיו ויישאר קבור בפרק הפתיחה. יקומו הנשים שילינו על העריכה, אבל את ההתייחסות הזו מעין הביאה על עצמה.
חזרה ליהלומן והאחות: רינת היא משב רוח מרענן בנוף של חתונמי – היא באר-שבעית, טקסט-בוק-כוסית ונראית מישהי שכולנו היינו רוצות כחברה, יודעת איפה לעשות בנייה, חמצון, וחומצה בשפתיים, אוהבת אסטרולוגיה וגולשת. היא פיקחת וקולית, מסוג הבחורות שיעזרו לך לנסח הודעה לבחור והיציאות איתן תמיד יכללו את המקומות הכי שווים ואלכוהול חינם. היא מצהירה על עצמה שהיא נמשכת לבאד בויז (כמו אהובתינו דנה מאהבה חדשה) וחברה שלה מתקנת ל-"לא פנויים רגשית". בנות, לא כל דוש שהיה בקרבי הוא "באד בוי", מי שישמע עם איזה עבריינים אתן יוצאות. הילד הכי רע בתל אביב זה איזה עמרי שעושה ארבע שאכטות ביום, גר בדירה מטונפת ורוצה להשתדרג ל-250 סמ"ק, בבקשה בואו לא נוזיל את המושג ונקרא לילד בשמו – אפס עם בעיית מחויבות.
אדוני, שחרר את הכלה. "חתונה ממבט ראשון". צילום מסך, קשת 12
עניין המשיכה בזיווג הנוכחי היא אישיו יותר גדול מכל הזוגות שקדמו, דניאל לא יכול לעמוד בחופה עם שלט "עשיר", אז כל מה שנשאר לו זה קו שיער בעייתי וחוסר הבנה של המושג "הסכמה" כשהוא מחבק אותה פעם אחר פעם בלי היענות מצידה. סביבתה של רינת לא מאכזבת ומרכלת עליו ברוסית תוך כדי החופה (!), יש תמורה לאגרה. הבילד אפ שיצרה העריכה לחתונה של מעין ובן התממש דווקא אצל דניאל ורינת, מה גם ש"החתן שכולו נשמה", כפי שאמר הפרומו, הוא בעצם סטודנט לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות בביו רפואה.
כלומר, כל השטות הזו על הבחירה ללכת לתחום אחר ולא בשביל הכסף נחשפה – בטח שלא בשביל הכסף, הרי בכל 59 הדקות לא נאמר לנו במה הוא עובד. יכול להיות שבגיל 31 הבחור לא מחזיק בעבודה קבועה? וחי על אבוש כמו שהנרקומנים חיים מהחמשגיות שלו?את רינת זה לא ממש מעניין. היא בורחת ממנו לסיגריה ומסננת "לא לא לא לא". זה לא שהיה צריך להביא לה באד בוי, אבל לפחות לא פרויקט מחויבות אישית. וכדי לדעת מה קרה אחרי נצטרך לחכות לשני, כי ברוב חוצפתם קשת תקעו "המשך יבוא" כאילו זה סערת המז'לוף בסברי מרנן ולא פורמט קבוע. לפחות אין את איתמר וקארין, לפחות זה.
סינדרלה במידה 44, נסיך הצ'ורוס והשמלה השניה: ריקאפ חתונמי
דגלים אדומים? ובכן... בן ומעיין. "חתונמי". צילום מסך, קשת 12
העונה החמישית נפתחה עם אחת הנוכלויות הקשות שנפלו בהן, המשיכה עם עוד שקר לבן על שמלה לבנה והגיע עד לשלב הכמעט מתמזמזים בלימוזינה. אבל כמה סיכוי יש למעיין ובן מול אחוז ההצלחה הנמוך של התכנית? ריקאפ חתונמי חדש שנכנס עמוק ללב, ולא שוכח לנגב רגליים בכניסה
העונה החמישית של חתנומי נפתחה עם "איפה הם היום" על כל הזוגות שצלחו את מבחן המציאות – כלומר, עם סרט החתונה של ניר והגר. ההצדקה העלילתית של המהלך הזה לא ברורה, כאילו עשר דקות של הזוג הבאמת מתוק ואינטיליגנטי הזה ישכיחו מאיתנו את אחוז ההצלחה השואף לאפס של השידוכים בתוכנית. אפילו הגר אמרה "מטורף, מה היה הסיכוי שדבר כזה יצליח". צודקת מאמי, הוא נמוך מאוד. שיהיה במזל.
1 מתוך 100. ניר והגר, "חתונמי". צילום מסך, קשת 12
ההבטחה שהפעם נראה כבר בפרק פתיחת את כל המתמודדים הייתה אחת הנוכלויות הקשות שנפלתי בהן, וראוי להקדיש לה פרק ב"המתחזים", שכן כל מה שקיבלנו זה מונטאז זריז של המתמודדים שנראה בפרקים הבאים, והנה שוב קיבלנו פרק חתונה קלאסי.ונעבור למעיין ובן, זוג שהוא טרגדיה ידועה מראש. זו אמנםמעייןשחולקת את שמה עם מתמודדת העונה הקודמת, אבל דווקאבןהוא המקבילה המדויקת לשידוך שהיה לה – עמרי.
כשיעל שואלת אותו למה הוא הגיע לתוכנית, הוא שולף אותו הדגל האדום אותו שלף עמרי, מתאר דפוס מטריד של בעיית תקשורת ומסכם "אני יודע שאני צריך עבודה מבחוץ" – גברים, אתם יודעים שהקונספט של טיפול זה דבר אמיתי שקיים גם במציאות נכון? לא רק דני ויעל הדמויות החביבות מהטלוויזיה. בחיי שקופות החולים צריכות לממן פרסומות באתרי ציוד גלישה – "אלפי מומחים זמינים באזורך – לחץ כאן לטיפול, דיסקרטיות מובטחת".לאור הפרק של אהבה חדשה משבת האחרונה, בו מיכאל הבין שבועיים לתוך התהליך שהוא בעצם לא מוכן לזוגיות, אולי מוטב שגם מתמייני חתונמי ישאלו את עצמם את השאלה הזו *לפני* שהם הורסים למישהי את החיים. בפרפרזה לפתגם הצרפתי הידוע "Cherchez la femme" (חפש את האישה), אני אומרת – חפש את האמא.
כמו הים כמו לב הים. בן מחפש את האמא. "חתונמי". צילום מסך, קשת 12
מעיין מציינת שהיא צריכה מישהו בקנה מידה שלה, ובן בבירור קטן עליה בכמה מידות – מדבר על לבשל ומכין פסטה ברוטב שמנת בטטה!; גר בקופסת גפרורים בגיל 35; ועובד בעסק של אבא שלו, בעוד שהיא אדריכלית. נראה שהמומחים, או לפחות דני, באמת מחבבים אותה ומאמינים בשידוך הזה מתמימות ולא זיווגו אותה עם דגנרט בגלל שהמידה שלה, בעיניהם, הופכת אותה לסוג ב'.
במדידות החליפה בן שוב במחווה לקודמו בתפקיד עמרי עם קאבר ל"פאניקה! בחליפות סגל". הוא נכנס להתקף חרדה מתמשך עד לרגע החופה, בעוד שמעיין מגשימה את חלומן של כל הפאג־הגס המזרחיות (אני) ומבלה עם דרור קונטנטו. בקצרה, אין שמלות כלה מידה 44 בסטודיואים ועליהם ליצור אחת מאפס במרוץ נגד הזמן. אני כבר רואה את האדפטציה לקומדיה רומנטית בכיכובה של אשלי גראהם וג׳ונתן ואן נס – “Bride to Big” (ארה״ב, 92 דקות,★✯ 1.5 כוכבים).
סיפור האהבה האמיתי של הפרק, בקרוב בקולנוע. מעיין ודרור קונטנטו. "חתונמי". צילום מסך, קשת 12
אני עוצרת את טיימר ה-"כמה זמן עד שרואים את המאמי אישיוז של הברנש" בדיוק בזמן לחדר ההמתנה אליו נכנסים הוריו של בן, אז אמא שלו מרגשת עם "מה עשית לנו, אתה לא יכול להיות בן אדם רגיל?". תנו לאשה הזו פרסומת למטרנה, היא אפילו לא שמה את חוסר שביעות הרצון שלה בסאבטקסט. היא גם מגיעה בסקיני, הצהרה לא פחות ממחאתית. לא זכור לי באף עונת חתונמי אמא שהגיעה עם לוק כל כך קז'ואל.
קאט לחופה, בן מגיב טוב מהצפוי למראה אשה במידה אחת (!) מעל הממוצע בישראל, והשניים ממהרים לטסטות לתחרות השלכה למרחקים ארוכים. מעיין נותנת תוצאה יפה עם "הוא חבקן כמוני" כשאת כל החיבוקים בחופה היא יזמה, ובן נותן פייט עם "היא אוכלת את אותו סרט כמוני", כשכל בר דעת רואה שהיא פי 1000 יותר צ'יל ממנו.
אני? רועד? מה פתאום, זה רק הצ'ייסר. בן ומעיין. "חתונמי". צילום מסך, קשת 12
לתוך הבוק ואחרי הצ'ייסר הממומן של גרייגוס, שמזכיר לנו מה היא רמה לעומת בלו נאן של אהבה חדשה, בן כבר מראה סימני חרמנות מתקדמים. כשלחייהם צמודות הוא שואל "תגידי לי עד כמה אני יכול להתקרב", וכשהם נכנסים למונית אומר "אם זה היה הגיוני הייתי מנשק אותך עכשיו!". והפלא ופלא, למונית נכנס מעיין עם שמלה שנייה(!!!). חשבנו שלא מצאת כלום ותפרו לך במיוחד, מאיפה היא הגיעה? נסתרות הן דרכי חתונמי.
אל תעבדו עלינו. בן, מעיין והשמלה השניה. "חתונמי". צילום מסך, קשת 12
סינדרלה נוסעת לסטאי עם נסיך שושלת הצ'ורוס. בטסטות, בן מתייחס בהולסומיות למראה של מעיין, ומגלה שזה אולי לא הטעם שלו, אבל הוא לגמרי מרוצה. אם אני צריכה להמר, האינטריגות שלהם בעונה לא יעסקו ב"שוביזם" שלה, אלא בהיותו גבר בעשור הרביעי לחייו שגר בדירה קלסטרופובית עם וייב חזק של מישהו שרוצה לראות שאת טועמת את השקשוקה שלו ולא אומרת שהיא הכי טעימה בארץ. נתראה במלדיביים.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו