טיים אאוט timeout

חלום ליל קיץ: כל המקומות החדשים שנאכל בהם בקיץ הקרוב

| מאת: שירי כץ

יא פאן, בינו בפיתה, מסעדת החוף של עומר מילר, מזללות, מעדניות, בתי אוכל בריאותיים והמון אסייתיות – כל המקומות החדשים שנזלול בהם בקיץ 2017. את הסקירה הזו אתם לא רוצים לפספס

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/05/sizes/צלחת-סשימי1-קרדיט-יפית-שמחה_H1_wo_680_382.jpg
אל תעשו תכניות לקיץ, צלחת סשימי ביא פאן. צילום: יפית שמחה

מזונות על חלל

גיבורי התהילה של המטבח הבריא ייככבו בשני בתי אוכל שעתידים להיפתח במהלך חודש מאי:

באנה

באנה, מסעדת תזונה מבוססת צמחים של השפים חנוך שכטר ודן ארואץ (שעבדו אצל אייל שני), דנה ירזין (כן, הבת של המגה מסעדן יורם ירזין) והיזם בן רוטשילד. באנה (לדברי הבעלים, "נגזרת של בננה, שמהווה להם השראה מתחילת התהליך"), ממוקמת בבניין תל אביבי ישן בעיצוב אורבני: שיש אפור, מתכת ורודה ועץ, וגם ישיבה בחצר עם ערוגת תבלינים וקומפוסטר. בתפריט פטריות על קרם ערמונים, ירוקים פריכים ברוטב אבוקדו וגרידת לימון, ברוסקטה אבוקדו עם פולי קקאו, דלעת ערמונים עם קרם קוקוס וטבולה כרובית (18־50 ש"ח). בהמשך, במסגרת ארוחות הבוקר, יהיו גם סמות'יז מעושרים בסופר פוד.

באנה (בזמן ההרצה ראשון- חמישי 19:00־23:00)

באים לבאנה? טבעוני אבל מושחת. צילום: אנטולי מיכאלו

באים לבאנה? טבעוני אבל מושחת. צילום: אנטולי מיכאלו

סופר פודס בוטיק

דושי לייטרסדורף, היזמית והבעלים של המסעדה דלאל ודלאל הקונדיטוריה, פותחת את סופר פודס בוטיק בשיתוף הנטורופתית אביבית כהן. התפריט נבנה בהתאם לעקרונות שיטת הקלין איטינג, כלומר אוכל ללא עיבוד, ללא חימום, ובלי חומרים משמרים או מייצבים וכמובן ללא צבעי מאכל. בהיצע ירקות, פירות, קטניות, שקדים, אגוזים ואבקות סופר פוד בשיטת "גראב אנד גו". במקררים יוצבו מוזלי, סלטים, כריכים, ראפים ועוד ארוזים בכלים מתכלים וידידותיים לסביבה.

פתיחה משוערת: מאי־יוני.

סופר פודס בוטיק

סופר פוד אבל בוטיק סטייל. צילום: shutterstock

קלין איטיניג, סופר פוד בוטיק. צילום: shutterstock

פאסט פוד, פאסט מושן

קבלו את תחזית האוכל המהיר לעונה החמה: רושפלד ובינו בפיתה. עומר מילר בלחמנייה.

סוסו אנד סאנס – הרשת

סוסו אנד סאנס, ההמבורגרייה המצליחה משד' רוטשילד של איש הלילה דוד טור והשף עומר מילר אמורה לפתוח עד סוף מאי שני סניפים: האחד ברחוב החשמונאים, מתחת לפרויקט גינדי שעל חורבות השוק הסיטונאי; השני בדיזנגוף פינת בן גוריון. שני הסניפים מרווחים יותר בהשוואה לדוכן ויכולים לתת חווית בר־דיינר לבליינים. מילר גם פיתח לאחרונה המבורגר טבעוני שמייצר באזז בקרב הוויגניסטים.

פתיחה משוערת: במהלך מאי.

סוסו אנד סאנס קניון גינדי TLV | סוסו דיזנגוף 

סוסו אנד סאנס. צילום: יולי גורודיסנקי

סוסו אנד סאנס, כזה, רק ללא גלוטן. צילום: יולי גורודיסנקי

בינו בפיתה

בינו גבסו המוכר כדוקטור שקשוקה פורץ מגבולות יפו ויתמקם ביוני בשד' רוטשילד, במקום שבו פעלה מסעדת שולחן (של עומר מילר). גבסו, שהתפרסם בשווארמה המצוינת שלו לא פחות מאשר בשקשוקה, יגיש פה את עצמו בפיתה. התל אביבים יוכלו להזמין כאן שווארמה כבש, קבב, לחמעג'ון וכמובן שקשוקה.

פתיחה משוערת: 5.6־10.6

בינו בפיתה

שווארמה בינו. צילום: אנטולי מיכאלו

הפיתה של בינו. צילום: אנטולי מיכאלו

קפטן קארי

החודש נחת קפטן קארי בדיזנגוף עם סניף גדול יותר מסניף האם בשרונה מרקט. התפריט המוכר כולל קציצות צ'יקן קופטה וכרובית קדושה (32־34 ש"ח), קארי טבעוני (54 ש"ח) וטנדורי של עוף או קלמרי (54־56 ש"ח). מנת הדגל של המקום אמורה לבוא בתוך לחם נאן הודי שרושפלד פיתח את הבצק הרך שלו, מה שאומר שלראשונה תוכלו לקבל גרסה של רושפלד בפיתה (40־50 ש"ח). להשלמת הבילוי פה תוכלו לשתות בירות מרירות (Pale Ale) מכשות בסגנון הודי קולניאלסטי.

קפטן קארי דיזנגוף

הנאן החדש של קפטן קארי. צילום: איליה מלניקוב

הנאן החדש של קפטן קארי. צילום: איליה מלניקוב

סיפתח – שיפודים על הבר

אחרי עיכובים נראה שבימים אלה מתקדמים השיפוצים בבר הבשרים סיפתח המתמחה בשיפודי סופלקי בסגנון יווני. הסועדים יוזמנו לשבת על בר סביב גריל הבשר הגדול כדי לבחור לעצמם שיפוד מוויטרינת השיפודים, ועד שהשיפוד נצלה לעיניהם יוכלו לזלול את הסלטים המגיעים כחלק מהארוחה במחיר השיפוד (50־60 ש"ח לארוחה).

פתיחה משוערת: יולי־אוגוסט.

סיפתח – שיפודים על הבר

מעדניות צפון אפריקאיות

סבתות תוניסאיות ומרוקאיות מדומיינות יכינו לכולם קופסאות ממולאות תבשילים בבישול איטי שייקחו הביתה:

סוליקה

השף אבי ביטון שרגיל לבשל גורמה עילי (לשעבר מסעדת אדורה וכן קייטרינג מזל טלה) פותח מעדנייה בבניינים החדשים בקצה המערבי של רחוב אינשטיין ברמת אביב. בימים אלה ממש המעדנייה נפתחת להרצה לישיבה במקום או לאיסוף תבשילים הביתה שמחזירים את ביטון למטבח הטורקי־מרוקאי של בית ילדותו בפרדס כץ. ביתי, אישי, חם ומחבק.

סוליקה

Adora, Chef Avi Biton:Charred eggplant falafel

אבי ביטון, מבשל לנו מעדנייה. צילום: יח"צ

הקצבייה הצרפתית + Comme la Maison

רחוב בוגרשוב התחדש בשני בתי אוכל חדשים: הקצבייה הכשרה, עם בשרים וכל מה שאיטליז זקוק לו, כולל אוכל מוכן הביתה, ו־Comme la Maison שנראה כמו קפטרייה שבה תבשילים תוניסאיים ממתינים לבחירה, לישיבה במקום או לקחת הביתה: פקאילה, מבחר סוגי קוסקוס, קציצות בשר עם שומר, פריקסה, דגים, ותוספות (12־60 ש"ח למנה).

פתיחה משוערת: הקצבייה תפתח בימים קרובים, הקפיטרייה כבר פועלת.

הקצבייה הצרפתית | Comme la Maison

חזרו מתרדמת חורף

שני מקומות שהפכו לקאלט בעיר חוזרים מתרדמת חורף ומתעוררים לחיים:

רובן

הסנדוויצ'ים הנהדרים של רובן עם בקר או הודו חוזרים אחרי שנת השבתה. אלו הם אותם כריכים שהביאו איתם המהגרים היהודים ממזרח אירופה לניו יורק, בלחם אחיד או שיפון, בשר הודו או בקר מעושן, כרוב כבוש, קורנישון וחרדל. רוב הסיכויים שהרובן יפעל כמזללה למשך פרק זמן מוגבל שאחריו יהפוך המקום לבית קפה המתמחה בפייב אוקלוק טי פארטי.

פתיחה משוערת: סוף מאי.

רובן

כריך רובן. צילום: יח"צ

שלום לך, כריך רובן. צילום: יח"צ

 

TOMETOMATO

פלורנטין ממשיכה לשמור על מאגר האינדי ספוטס בעיר. טל רשבסקי שסגר במפתיע את הניוקי שופ אהוב הקהל, חוזר מהתרדמת בשינוי אדרת קל: מזללת פסטה בשדרות וושינגטון שנפתחה לפני כשבועיים. במזללונת רשבסקי מגיש כארבעה סוגים משתנים של פסטות טריות ומושקעות בניהן קרבונרה ובולונז (33־45 ש"ח).

TOMETOMATO

טומטומטו. צילום: אנטולי מיכאלו

טומטומטו. צילום: אנטולי מיכאלו

לילה

כשהטמפרטורות בשעות היום יהפכו לבלתי נסבלות, יהפכו התל אביבים לחיות לילה:

סקסי פיש ו־Calypso.tlv

איש חיי הלילה דוד טור עומל בימים אלה ממש על הקמתם של שני מקומות. האחד: סקסי פיש, בר קטן שאמור ליצור חוויה אינטימית בעיצוב נשי (צפוי להיות על הקיר קאנו שאמור להזכיר איבר מין נשי) ולהתחיל לפעול בסוף החודש בנחלת בנימין. השני: Calypso.tlv – מסעדה בחוף פרישמן, שעל הקמתה הוא עמל זו השנה השנייה עם השף עומר מילר. השניים כבר עושים טסטים לקרוקטים בציפוי פריך, שיוגשו על החוף לצד מנות של שרימפס וקלמרי. למרות שמדובר במסעדה שנועדה להאביס אנשים רעבים על חוף הים בסגנון טברנה, המטרה היא להקים פה מקום מז'אנר הבילוי הלילי.

פתיחה משוערת: סקסי פיש: סוף מאי; Calypso.tlv: תחילת יוני.

סקסי פיש | Calypso.tlv, חוף פרישמן פתוח 24/7

עומר מילר. צילום: אוהד רומנו

יורד לחוף, עומר מילר. צילום: אוהד רומנו

גסט רום

הבר השכונתי הגסט רום של קבוצת שועלי הברים הוותיקים, ובניהם יובל סופר (הזכור מדאבל סטנדרט), נפתח בימים אלה במקווה ישראל עם קוקטיילים קלאסיים (45־48 ש"ח), יינות עולם (32־42 ש"ח לגביע) וטאפאסים של עינב אזאגורי (בר א־וין).

גסט רום

הכירו את הגסט רום. צילום: אנטולי מיכאלו

הכירו את הגסט רום. צילום: אנטולי מיכאלו

זוהי יפו ילדה

הצצה קטנה ליפו והופ, גילינו שלוש פנינים שכדאי לשים אליהן לב:

ראיסה

השף אורי לוי (שעבד בין השאר בפריז אצל רובושון) יפתח ביפו גסטרו בר עם אוכל במנות בגודל בינוני וקטן (ובניהן לחמג'ון, פיצה עם קרם פרש, מיני המבורגרים, ברוסקטות ועוד, כך שיתאים לבירות מהחבית, ליינות ולקוקטיילים (22־70 ש"ח למנה).

ראיסה

פתיחה משוערת: בימים הקרובים

ראיסה פותחת שולחן. צילום: אנטולי מיכאלו

ראיסה פותחת שולחן. צילום: אנטולי מיכאלו

פאראקאלו

מרצפות אבן שחורות מנמרות משטח לבן ועציצי טורקיז עם הפנים לים. זהו פארקאלו, מבית היוצר של האני ביץ'. אחרי 14 שנים של פעילות החליטו פה לתפוס אזימוט ליוון. בתפריט מאזטות קרות של איקרה, סלט שעועית ושרימפס, ודגים כבושים (29-46 ₪), מאזטות חמות של עלי גפן, וגבינת סגאנקי מטוגנת (32-48 ₪), ובעיקר עיקריות של ג'ירוס הודו או סופלקי קבב (61-64 ₪).

פתיחה משוערת: בימים הקרובים נפתח להרצה

פאראקאלו

פראקאלו, נחיתה רכה ביוון. צילום: שירי כץ

פראקאלו, נחיתה רכה ביוון. צילום: שירי כץ

 

ניסו

ניסו נראה כמו ביסטרו אבל מתבסס על חומרי דליקטסן שבנתה השפית אמילי גולדברג: קורנביף עם סלט תפוחי אדמה כמנה או בכריך, פטה כבד עוף עם קונפיטורה של בצל, מבחר גדול של סלטים המשלבים עלים עם גבינות (36-42 ₪), כריכים (32-49 ₪) ומתוקים מתחלפים ואפילו צלוחיות של גודיז מהדליקטסן (69 ₪ לזוג).

ניסו, נועם 5, יפו, 03-6548823

יפני והלאה

הקיץ תל אביב כולה ביג בעניין יפן. כשרובע שימבויה פוגש את מתחם אלנבי:

אוקינאווה לבונטין

מסעדת אוקינוואה מנווה צדק פתחה לאחרונה מסעדת אחות בסגנון רובע שיבויה בלבונטין, עם מנות אטריות אודון יפניות (48 ש"ח), מנת פועלים יפנית שמכילה קערת אורז, שוק ברווז צלוי, דייקון מוחמץ, בקצ'וי חלוט, בצל ירוק, צנון כתוש ואונסן טמאגו (52 ש"ח) ומבחר טבעוני רחב.

אוקינאווה לבונטין

הכירו את החדשה של אוקינאווה בלבונטין. צילום: אנטולי מיכאלו

הכירו את החדשה של אוקינאווה בלבונטין. צילום: אנטולי מיכאלו

איזאקייה

קבוצת R2M (בראסרי, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן, בייקרי וכו') תפתח באוגוסט איזאקיה יפנית ברחוב הרצל, במבנה המעלייה שמיועד לשימור; עדיין אין שם למקום. פתיחת המקום תתרחש במקביל לסגירתו המצערת של רוטשילד 12.

פתיחה משוערת: אוגוסט.

איזאקייה

השפים של קבוצת R2M (צילום: איליה מלניקוב)

השפים של קבוצת R2M (צילום: איליה מלניקוב)

הירו ראמן בר

ישראל אהרוני פתח לפני כחודש את הסניף השני והגדול של דוכן הראמן בר משרונה מרקט, הירו בלבונטין. תוכלו להזמין ראמן חזיר או ברווז (58־62 ש"ח) או טבעוני (48 ש"ח), גיוזה, לחמניות באן ועוד.

הירו ראמן בר לבונטין

הבאן שתמצאו בהירו ראמן בר לבונטין. צילום: שי אוחיון

הבאן שתמצאו בהירו ראמן בר לבונטין. צילום: שי אוחיון

זוזוברה

אחרי 18 שנים בהרצליה, בר האטריות זוזוברה מגיע לתל אביב. הקונספט הועתק במדויק: ישיבה לאורך שולחנות שיתופיים ומנות מנצחות של ראמן (52־68 ש"ח), נודלס (59־74 ש"ח) וסלט סום טאם פפאיה (38 ש"ח).

זוזוברה

וולקם זוזוברה. הסניף בתל אביב נפתח. צילום: אנטולי מיכאלו

וולקם זוזוברה. הסניף בתל אביב נפתח. צילום: אנטולי מיכאלו

יא פאן

יובל בן נריה פתח בימים האחרונים את יא פאן – הביסטרו היפני השכונתי בהשראת איזאקיה שבו הוא מגיש שיפודים בגחלים של עץ אלון (קלמרי או אשכי עגל), תבשילי קארי בבישול ארוך (68־92 ש"ח), כריך רוסטביף יפני (38 ש"ח), סאקה וקינוחים על בסיס מאצ'ה. ההושבה על בסיס מקום פנוי, אין הזמנות.

יא פאן

טופו משי וביצת אונסן ביא- פאן. צילום: יפית שמחה

טופו משי וביצת אונסן ביא- פאן. צילום: יפית שמחה

יאקימונו הילטון

כמעט 20 שנה אחרי שנפתחה, מסעדת יאקימונו (הילטון תל אביב) עברה תהליך של התחדשות משמעותית וכעת היא משיקה עצמה מחדש. הקונספט העדכני כולל משב רוח של מסעדה יפנית המתכתבת עם מה שקורה בעולם הקולינריה החדש. בתפריט החדש אפשר למצוא קורודאי שו פונזו – פרוסות סשימי דוראד רויאל מגולגלות עם מלפפון ג'וליין ואצת וואקמה ברוטב פונזו, שירומי זאקנה בזיל – דג גריי מאלט מבושל בחלב קוקוס, בזיליקום וצ'ילי חריף מלווה באורז סושי בלאק קוד – דג קוד שחור במרינדה של מיסו עשוי בגריל, בליווי אטריות שעועית ועוד. מזל טוב.

יאקימונו הילטון

המטבח החדש ביאקימונו, קורודאי שו פונזו. צילום: מיטל סלומון

המטבח החדש ביאקימונו, קורודאי שו פונזו. צילום: מיטל סלומון

נאם

סניף שלישי של נאם, מסעדה המתמחה באוכל רחוב תאילנדי. הסניף החדש אמור להיות מעין מזללה שתעוצב בהשראת אוכל רחוב תאילנדי המקובל בלב בנגקוק.

פתיחה משוערת: סוף הקיץ.

נאם

סום טאם במסעדת נאם. צילום: מתן כץ

סום טאם במסעדת נאם. צילום: מתן כץ

סואי

סואי סושי, שפועלים מאז 2004 ברחוב ברזיל ברמת אביב, ייפתחו במהלך הימים הקרובים סניף בלב העיר, בחזית הצפונית של לונדון מיניסטור.

סואי תל אביב

ק־פה האנוי

אמנם לא מיפן אבל במסגרת הטירוף האסייתי: ממש בימים הקרובים עתיד להיפתח להרצה קומפלקס האנוי ק־פה הוויטנאמי־צרפתי בכיכר רבין, כחלק מהרשת הצרפתית. בהרכב: מסעדה אלגנטית, בר מתחת למפלס הרחוב ובר מיצים צדדי לכיוון פרישמן.

פתיחה משוערת: סוף מאי.

ק־פה האנוי

ק־פה האנוי פריז. צילום: Samuel Lehuede

בקרוב גם אצלנו, ק־פה האנוי פריז. צילום: Samuel Lehuede

שיראטו

עלי גרוסמן – האיש שהביא את המטבח היפני לישראל בתחילת שנות ה־90 עם טקאמרו ואחר כך עם אונמי – והשף היפני שיניאה ימשיטה יפתחו את שיראטו במהלך החודשיים הקרובים במבנה שבו פעלו המזללה וכתית איזאקייה. בצפי: מנות גריל יפניות, מרקי ראמן, וסושי ומבחר משקאות וויסקי.

פתיחה משוערת: במהלך יולי.

שיראטו

הפרימיום של הארטזנלי

ולקינוח, השארנו את המתוק ביותר, פטיסרי ארטיזנל שאנחנו מחכים לו כבר יותר מדי זמן וקונדיטוריה שמגיעה סוף סוף לעיר הגדולה:

הפטיסרי של שוורצברד

הקונדיטור ערן שוורצברד (תפוח זהב, רושפלד, ארנו ועוד מסעדות רבות בעיר), שעבודות הפטיסרי המתוחכמות והמורכבות שלו מוכרות ממספר עונות של מאסטר שף, יפתח במהלך הקיץ פטיסרי פרימיום ארטיזנלי פלוס.

הפטיסרי של שוורצברד

סופגניית פרג חלומית. (צילום: נמרוד סונדרס)

ביס קטן מהדברים ששוורצברד מוציא תחת ידיו (צילום: נמרוד סונדרס)

גלידת בייקרי

קבוצת R2M לא עוצרת ומשיקה גלידה מתוצרת בית. אחרי תחקיר ולימוד מעמיק באיטליה, ארבעה טעמים בסיסים ומובחרים (שוקולד, וניל, פיסטוק ופרי משתנה) יימכרו בגלידרייה מבית היוצר של הבייקרי. הגלידה תשתלב במוצרי הבייקרי, למשל גלידת וניל עם רוטב טופי קרמל תוגש עם שטרודל תפוחים וגלידת פיסטוק עם טארט אמרנה.

פתיחה משוערת: מהלך מאי.

CREME

גלידה מבית R2M. צילום: טל סיוון ציפורין

גלידה מבית R2M. צילום: טל סיוון ציפורין

טאטי

הביסטרו־בולנז'רי המצליח מגבעתיים משעתק את עצמו לפרויקט גינדי בחשמונאים. הקונספט וההיצע אמורים להיות דומים לסניף האם, עם חופש מסוים לשינויים קטנים. יהיה קשה לעצור בשלב הקינוחים.

פתיחה משוערת: סוף מאי.

טאטי תל אביב

עוגת גבינה של טאטי. צילום: נמרוד סונדרס

עוגת גבינה של טאטי. בקרוב גם בתל אביב. צילום: נמרוד סונדרס

 

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 46a62aaf4c86f67