אכלנו המון אוכל רחוב בשנה שעברה, ואלו עשר המנות הטעימות מכולן

לאורך השנה הארורה 2023 הספקנו לאכול המון פעמים על הדרך, ברחוב, בצלחת או בפיתה - ולא מעט מהמנות הכי טעימות שאכלנו הגיעו מאוכל הרחוב התל אביבי, אולי תחום האוכל הכי מתפתח בתל אביב. בדקנו, חיפשנו ומצאנו את עשר מנות אוכל הרחוב מהשנה האחרונה שאתם חייבים לטעום, אם תצליחו
השישברק של מנאל
מה אכלנו? כיסוני טלה בתבשיל יוגורט. כמה טוב זה כבר יכול להיות?
איך זה היה? אלוהים אדירים, איפה זה התחבא כל החיים שלנו?
מה אומר המבקר? "איזה מנה מופלאה, מנעד טעמים חמוץ-מתוק-מר-מלוח מושלם, כיסונים רכים עם בשר מלא בטעם, ורוטב שאני מוכן לשים עליו טבעת, ואז לאכול גם אותה". לקריאת הביקורת המלאה.
מה שלומם? לא יודע איך מנאל מבחינה אישית, אבל העסק מתקתק ממרכז שרונה, ואפשר להזמין את החלום הזה גם במשלוח שעובר נהדר.
בוולט

הנקניקייה של Soté Urbandog
מה אכלנו? נקניקייה. זה נשמע סתם, אבל זו הנקניקיה הכי מושקעת שתאכלו.
איך זה היה? הפתעה מוחלטת, כי פתאום קיבלנו גרסת פרימיום לאוכל הכי פושטי. כיף גדול.
מה אומר המבקר? "הביס הראשון שלקחתי היה מהנקניקייה היפנית, ומיד נרגעתי. גם כי היה ברור שוקנין לא בא לשחק באינסטגרם, וגם כי בועת גאודה וצ'דר נזלה מהנקניקייה. תנו ביס כזה לכל מי שמלכלך על נקניקיות, ותראו אותו מתקפל אל מול הטעם המושלם הזה. שילוב מושלם בין מוצר טראשי לרמת גימור גבוהה". לקריאת הביקורת המלאה
מה שלומם? עדין מקריפים עם השם, אבל גם מגישים נקניקיות בשפע בשלהי השוק.
בוולט

הקבב של מיטש
מה אכלנו? קבב חלומי שהתגעגענו אליו כל כך, מאת השפית אורית מושקוביץ
איך זה היה? בדיוק כמו שזכרנו – קבב רומני, אוורירי, טעים בטירוף. לא נעים להודות בזה, אבל זה באמת צרחות בפיתה.
מה אומר המבקר? "זה מתחיל בקבב המטורף הזה, שלמרות הקיצוץ הדק והדחיסה הרומנית, נשאר אוורירי לגמרי (מנחש שזה קשור לסודה). הדגש בקבב של מיטש הוא לא מה שמתווסף לו, אלא הטיפול בבשר – והשפית היקרה צריכה לנשק את ספק הבשר שלה, כי איכותו ניכרת בכל ביס". לקריאת הביקורת המלאה
מה שלומם? חיה וקיימת, אחרי קאמבק מוצלח לשוק הכרמל. עדיין שולטת על כל השוק, ואפילו זמינה במשלוח.
בוולט

ההמבורגר של NG
מה אכלנו? את ההמבורגר החמקמק של מסעדת הבשרים הוותיקה, שמשום מה החליטה לקחת אותו לסיבוב עולמי במקום להתמקם קבוע.
איך זה היה? כיף מאוד, קליל, מגוון בתוספות מעולות ובאופן כללי, רמה שתמיד נשמח לקבל בהמבורגר.
מה אומר המבקר? "הבשר נחתך בגסות ונעשה לשלמות (מידת מידיום חלומית), התיבול העדין השאיר את מרכז הבמה עבור הבשר הנהדר, והתערובת בשר הסתחררה בתוך הפה שלי כמו מערבולת טעם. הבייקון אמנם לא היה פריך כמו שאני אוהב, אבל עם טעם כזה אין שום תלונות". לקריאת הביקורת המלאה
מה שלומם? לא ברור. בפעם האחרונה ששמענו עליהם, לפני חודש, הם עברו לצפון העיר, אי שם בצומת הפיל. אולי תיסגרו על עצמכם?

הסלייס של פיצה פונטו
מה אכלנו? משולש פיצה מושלם של אלון פלד ("לואקל בורגר"), שיצר "פיצה למבוגרים"
איך זה היה? כמו חלום, אחד מהסלייסים היותר טעימים בתל אביב כולה.
מה אומר המבקר? "אלו ביסים מסחררים אחד אחד, בדיוק מסוג הדברים שיכולים להעיר ולנער את שוק הפיצה התל אביבי. ההבטחה פיצה עבור מבוגרים הוגשמה במלואה, ופלד שוב עשה את הקסם שלו, הפעם בצורת הסלייס. זו פיצה שאסור לכם לפספס". לקריאת הביקורת המלאה
מה שלומם? בשברון לב התבשרנו שנכון לעכשיו, פלד לא יחזיר את הפיצה המפוארת שלו. נזכור את מתיחתך היפה, ונחכה שתשובי.

חרטא ברטא של לחבטיתא בפיתה
מה אכלנו? חרטא ברטא, מה לא ברור? אה, כן, מה זה – פיתה שממולאת בלא פחות משלושה סוגי בשרים, שהם חתיכות אנטריקוט קטנות ושמנמנות, קבב שנקצץ בגסות ופוזר לתוך הפיתה ונקניקיה בהכנה ביתית שמתפרקת פנימה. אם זה נשמע לכם עמוס, זה כי זה נכון.
איך זה היה? עמוס עמוס, אבל התמכרנו, למרבה הצער.
מה אומר המבקר? "הבשרים מסתחררים אחד עם השני, וזה ממש מפתיע כמה שהם עובדים ביחד – איך חתיכות הקבב עוטפות את העסיסיות של האנטריקוט בקיק של טעם, איך החרפרפות העדינה של הנקניקייה מדגישה את הטעם המאפיין של הקבב ואיך שהכל קופץ לעוד מימד בעזרת רוטב הבית?". לקריאת הביקורת המלאה.
מה שלומם? לא משהו בכלל. לחבטיתא בפיתה נעלמה עם פתיחת המלחמה באותה המהירות בה הגיעה, וכעת ממוקם שם (לפחות באופן זמני) קפה דאבל אקספרסו שנשרף. כולנו תקווה שלחבטיתא תקום בשנית.

הקוג'י בורגר של טאיזו טאון
מה אכלנו? גרסה מתחכמת-אך-מוצדקת להמבורגר, עם ביג שווארמה אנרג'י, מאת אחד השפים האהובים בעיר.
איך זה היה? לעזאזל, יובל בן נריה יודע מה הוא עושה גם כשהוא מכין המבורגר משווארמה ומבלבל אותנו לגמרי.
מה אומר המבקר? "זה מרגיש קצת כמו המבורגר עסיסי מאוד, וכמעט ואי אפשר להרגיש שמדובר בגזרי שווארמה, כי התיבול שונה לגמרי, וגם שיטת הפריסה העבה מייצר מרקם שונה. אם כבר, זה דומה יותר לסלופי ג'ו או כריך בשר מפורק, בלי הרוטב, עם טעם הרבה יותר בשרי. וזה נפלא". לקריאת הביקורת המלאה.
מה שלומם? יותר טוב מתמיד. טאיזו טאון התחזקה במהלך התקופה, וכעת ניתן לאכול בה קוג'י בורגר בכל יום, ולא רק בשישי. יש עדיין ימים בהם הקוג'י לא זמין, וזה מבאס, אבל הזיכרון של הקוג'י הראשון עדיין על בלוטות הטעם.
בהזמנה במקום, גבעון 12, כיכר גבעון

הסמאשבורגר של פריז טקסס
מה אכלנו? סופר-סמאש, שזו מנה מוגזמת לגמרי שלא תמיד זמינה, אבל גם הסמאש בורגר הרגיל שלהם מדהים ברמות.
איך זה היה? מדהים ברמות, נו כבר אמרנו. סמאשבורגר כמו שסמאשבורגר צריך להיות, ואל תשכחו להוסיף רוטב גבינת צ'דר.
מה אומר המבקר? "לא מעט מקומות בתל אביב ניסו לייצר סמאשבורגר מוצלח, וחלקם אכן עשו זו בהצלחה רבה, אבל הסמאש של פריז טקסס היה חוויה ברמה הכי גבוה שדגמתי – שילוב אידיאלי בין בשר מצוין (הפעם הקציצה גם עמדה בפני עצמה) שנצרב על הפלאנצ'ה ליצירת ערבוביה בין פיסות אדמדמות ועסיסיות לחתיכות מושחמות לרמת קראנץ'". לקריאת הביקורת המלאה
מה שלומם? יותר טוב מבשנה שעברה, אז היו אחרי שריפת סניף המקור. עכשיו יש להם סניף בתל אביב וברמת גן ובגבעתיים ואתם יכולים להזמין בכולם את הסמאש המדהים שלהם.
בוולט

העוף המטוגן של אהרוני'ס פרייד צ'יקן
מה אכלנו? שתי יחידות נאות כרעי עוף מצופיות בבלילה גסה, ומטוגנות לגוון חום מפתה. הצורה היא של פרייד צ'יקן גס, הצבע הוא של שניצל פריך טוב טוב, ומעל זה שופכים גלייז האני-באטר שמצפה את הקראנצ' במתקתקות מדויקת.
איך זה היה? כל מה ש-KFC חלמו להיות, ומעבר לזאת.
מה אומר המבקר? "הציפוי הגס והמתובל בחוכמה סיפק פריכות מתבקשת, העוף שמתחתיו היה רך ועסיסי, הגלייז סיפר רטיבות מתוקה שלא פגעה אפילו בקצת בפריכות ולפני ששמתי לב, כבר חיסלתי את חתיכת העוף הראשונה, כשהיחידה לשרוד היתה חתיכת עצם קטנטנה להפליא. אין לי מושג באיזה עוף הם מצאו כל כך הרבה בשר, אבל כבוד לקצב שחתך אותו באופן כל כך מדויק". לקריאת הביקורת המלאה.
מה שלומם? פעילים יותר מתמיד, גם בראי המלחמה. שרונה עדיין חיה, והעוף המטוגן של אהרוני'ס הוא אחד המקומות היותר מעניינים לאכול בהן – וגם במשלוח זה עובר לא רע, יחסית לעוף מטוגן.
בוולט

ההמבורגר של OCD
מה אכלנו? את ההמבורגר החדש של רז רהב מ-OCD, שמוגש מפופ-אפ מלחמתי.
איך זה היה? אחד ההמבורגרים הכי טובים שאכלנו, אולי מאז ומתמיד.
מה אומר המבקר? "מדובר ללא ספק באחת מקציצות ההמבורגר הטעימות שנגסתי בהן בחיי, ובדיוק מה שאתם מדמיינים כשאתם חושבים על המבורגר איכותי משף של מטבח עילי. קצת כמו ההמבורגר שבסוף "התפריט". פשוט אך מבריק, עם טוויסט קטן שמקפיץ את המנה אחת אפיים. שווה כל אגורה במחירו המופקע". לקריאת הביקורת המלאה.
מה שלומם? עדיין פועלים, אבל לכו תדעו מתי יחליטו להחזיר את המסעדה המקורית ולנטוש את הפופ-אפ. אל תפספסו הזדמנות להזמין מהקסם הזה.
במשלוחה
