צאו לכם: 33 המסעדות ודוכני האוכל שאתם חייבים להכיר בשוק הכרמל

ההמולה לעולם לא נפסקת. שק הכרמל. צילום: Amir Levy/Getty Images
ההמולה לעולם לא נפסקת. שק הכרמל. צילום: Amir Levy/Getty Images

איך שלא תסתכלו על זה, שוק הכרמל תמיד משתנה, מתפתח ומתחדש. וזה אומר שאנחנו תמיד צריכים להיות עם יד על הדופק ובטן מוכנה לכל טעימה. אלו 34 עסקי האוכל שהכי כדאי שתכירו בשוק, כי מי שלא מכיר את שוק הכרמל לעומקו לא זכאי להתנשא על כל התיירים הבלתי נסבלים שבו

21 במרץ 2024

הדופק של תל אביב, אם מישהו רוצה במקרה שתבדקו שהיא חיה, זה שוק הכרמל. לכן כשהמציאות משתנה, גם השוק משתנה – ועדיין נשאר קצת אותו הדבר. זה הקסם – אלו שלא שרדו עוזבים, ובמקומם באים בעלי חלומות חדשים שרוצים להשאיר את השוק חי כתמיד. ואנחנו תמיד עם היד על הדופק, לכן סידרנו לכם רשימה עדכנית אחרי כל השינויים שהמלחמה הביאה. אלו 34 מקומות האוכל שאתם צריכים להכיר, או לפחות לטעום פעם אחת ואז לכעוס עלינו שבכלל סיפרנו לכם עליו. לא נורא, יש עוד 33 אחרים.

>> ככה עושים שכונה: 27 המסעדות והמזללות הכי טובות בפלורנטין

החדשים

OSU

פיתול בעלילה כמו שרק המציאות מסוגלת לייצר מחזיר לאותו ספוט בשוק את אייל קיצ'ס (לא ההוא), לשעבר בעלי הדוכן "הכרמל". הפעם הוא מרשה לעצמו חופש פעולה ומגיש תפריט מהודק בהשפעה יפנית – חציל במיסו ומרק אודון וגם צ'יקן נאגטס וסמאשבורגר מושלם, עז טעם ומפתיע בביסים במרקם משתנה, ופרוע כמו השוליים הלא סימטריים שבולטים החוצה מהלחמנייה. הרבה יותר שווה מעוד שווארמה זה בטוח.
הלל הזקן 18, לפרטים נוספים

מוכנים לעוד המבורגר? OSU (צילום אייל קיצ'ס)
מוכנים לעוד המבורגר? OSU (צילום אייל קיצ'ס)

מעורב ירושלמי

דוכן המעורב ירושלמי שפעל בסבנטיז בשוק התקווה הוקם לתחייה בשוק הכרמל על ידי נכדיהם של הבעלים המקוריים. פלנצ'ה לוהטת, באגט טרי ותערובת בשר וחלקי פנים צרובים – הכי קלאסיקה ישראלית.
רמב"ם 2, לפרטים נוספים

קלאסיקה מקומית. כלומר, של ירושלים, אבל עדיין. מעורב ירושלמי בשוק הכרמל. צילום: יעל שטוקמן
קלאסיקה מקומית. כלומר, של ירושלים, אבל עדיין. מעורב ירושלמי בשוק הכרמל. צילום: יעל שטוקמן

ג'דה

בזמן ששירתה במילואים חלמה נועה תירם לפתוח בר תימני בכרם התימנים לכבוד סבתה התימניה. ג'דה, "סבתא" בתימנית", מחבר בין המסורת (קובנה ורסק) למודרנה (קוקטייל חווייאג'), ולקינוח תקבלו לחוח עם ח'ותים, סליחה תותים.
יום טוב 33, לפרטים נוספים

קוקטייל חווייאג'. ג'דה (צילום: נועה תירם)
קוקטייל חווייאג'. ג'דה (צילום: נועה תירם)

איקארי

לאחר שצברה ניסיון בארוחות יפניות שערכה בביתה ובקפה שפירא קפצה מנאמי אונו למים העכורים של שוק הכרמל, בתחילה בפופ אפ וכעת בבית קפה יפני שכולו שלה. התפריט מורכב ממנות נוסטלגיות אותנטיות, ואם מתעלמים לרגע מרעשי רקע אפשר לחשוב שהגעתם לסמטה קטנה בטוקיו.
מל"ן 39, לפרטים נוספים

קפה וקינוח. איקארי. צילום: מנאמי אונו
קפה וקינוח. איקארי. צילום: מנאמי אונו

אהן תאי

לא, זה אינו גלגול של המסעדה התאילנדית שפעלה בלילינבלום אלא מסעדת שוק תאילנדית חדשה, קטנה ולא מתיימרת. החשודים המיידיים מוצלחים ומתובלים כהלכה, אך כדאי להקשיב להמלצות של בעלת המקום ולנסות מנות לא מוכרות שעשויות להעיף לכם את הפוני. מקום קטן ואותנטי שכל שוק צריך כמותו.
ישכון 45, לפרטים נוספים

אהן תאי (צילום: שרון בן-דוד)
אהן תאי (צילום: שרון בן-דוד)

ראמה 9

את הפיכתו של שוק הכרמל למעוז תאילנדי יש לזקוף לזכותו של מתי נקש, בעלי מסעדת השוק גברת קוטייאו (תמצאו אותה בהמשך). בחלל שמול המסעדה הוא הקים את ראמה 9, ספוט המוקדש לתפריט של מלכי תאילנד –  חלקי פנים, בשר נא והרבה הרבה חריף. שמו בווייז אם לב עגל בגלייז קרמל פלפל שחור עושה לכם את זה.
סמטת הכרמל 30, לפרטים נוספים

ראמה 9. צילום: יהלי לוי
ראמה 9. צילום: יהלי לוי

כרמליטה

אחרי כל כך הרבה מזללות אסיאתיות חדשות, טוב שנשאר בכרמל מקום לפיצה. בכרמליטה תוכלו לנשנש סלייס על הדרך או לשבת לפיצה ודרינק כשרים למהדרין. בשם הפלורליזם אנחנו בעד.
מל"ן 45, לפרטים נוספים

כרמליטה (צילום סתיו גטניו)
כרמליטה (צילום סתיו גטניו)

פאנינו

סניף שני לסנדוויצ'יה האיטלקייה ממונטיפיורי, עם אותם כריכים שמנמנים ומוגזמים אך בהפרדה על רקע כשרות. מולטו בנה על אף ולמרות.
הכרמל 38, לפרטים נוספים

תדמיינו שאין גבינה. פנינו (צילום דויד מויאל)
תדמיינו שאין גבינה. פנינו (צילום דויד מויאל)

הוותיקים

גלבי (המקום של ענת)

המקום של ענת, הידוע גם בשם גלבי, פועל כבר 13 שנים כמסעדה ביתית אהובה. בזמן המלחמה פתחה הבעלים ענת שבי את המטבח ואירחה את מפוני "טרטוריה מקומית" ועוד קודם לכן את אנשי M25 בבר "שפוי". איומים על רקע כשרות אינם מפחידים אותה, ולנוכח השוק ההולך ומתכשר זו עוד סיבה להגיע לתמוך.
סמטת הכרמל 23

המקום של ענת, גלבי. צילום באדיבות ענת שבי
המקום של ענת, גלבי. צילום באדיבות ענת שבי

מיטש

לאחר היעדרות קלה שבה המזללה הרומנית לשוק עם כל החשודים המיידיים. השפית אורית מושקוביץ תגיש לכם בחיוך וצ'אפחה חברית "פיתות צרחות", פטריצ'יאן, כבד קצוץ ומוג'דיי עם שפריץ ביתי בטעם של פעם.
חיים חבשוש 31

רומני וטוב לו. מיטש (צילום גיל אבירם)
רומני וטוב לו. מיטש (צילום גיל אבירם)

M25

את המסעדה של של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' אין צורך להציג – חמארת שוק שהתפתחה לאימפריית בשרים מסחררת. מתישהו לאורך ציר הזמן נוסף גם סרוויס שישי בצהריים שמציע שיפודים מגריל הבשרים בפיתה בניחוח וטעם מערפלי הכרה. והלשון. אלוהים. הלשון.
M25
להזמנת שולחן ל-M25

לשון (כן, לשון) על האש של M25 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @m25.meatmarket)
לשון (כן, לשון) על האש של M25 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @m25.meatmarket)

איסאן

מחלוצות הגל התאילנדי בשוק, מסעדה קטנה ואותנטית עם כל החשודים המיידיים. איסאן מנסה להתיישר עם החך הישראלי ובו זמנית מציעה אפשרות לבחירת דרגת החריפות, מפיקנטיות עוקצנית ועד אלוהים תשמור.
רבי עקיבא 22

בוטרגה

לא רואים עליה, אבל בידיים של השפית פריאל שבו אצורה חוכמת חיים של סבתות. אחרת איך אפשר להסביר את הסירים המושלמים שהיא מעלה מדי יום על הגז. אם נפלתם על יום של קציצות ברוטב ועוגת עלי גפן – כל השאר בונוס.
רבי עקיבא 20

פריאל שבו (צילום יעקב בלומנטל)
פריאל שבו (צילום יעקב בלומנטל)

בסטה

אפשר להמר בבטחה שאם וכאשר דירוג מישלן יגיע לארץ, הבסטה תתפוס בו מקום של כבוד. מנימוקי השופטים: בורקס סרטנים שחזר לתפריט בימים אלה ממש ומפגש רמב"ם, שראוי לפרס בפני עצמו.
הבסטה
להזמנת שולחן בבסטה

 

הוא חוזר. בורקס סרטנים של הבסטה. צילום: נטע אלונים
הוא חוזר. בורקס סרטנים של הבסטה. צילום: נטע אלונים

בורקס טורקי אמיתי

ספוט הבורקסים הוותיק אולי אינו זוכה לתהילה כמו המקומות החדשים בשוק, אך הוא לגמרי ראוי לה. במיוחד עכשיו בורקס פריך וזהוב עם ביצה קשה, רסק עגבניות וחמוצים מנגן על נימי הלב כאוכל מנחם אוניברסלי.
הכרמל 39

בינז 20

הילה אלפרט מציעה לכם כריך אשכי עץ, לא תנסו? אשת הקולינריה היצירתית חתומה על התפריט בבית הקפה השכונתי, שמלבד כריכים מעניינים יש בו משקאות קפה דור שלישי ואווירה נעימה.
יום טוב 20

קפה Beans 20 בשוק הכרמל. צילום: רוי גיאקפה Beans 20 בשוק הכרמל. צילום: רוי גיא

בסטה ירקות

בין דוכני השווארמה והמוקפץ מפתיע לגלות מקום שמתמקד בירקות שלשמם הוקם השוק. בדוכן הקטן מבית השומר 1, מסעדת שוק ותיקה ואהובה, תוכלו לקבל כרובית צלויה בטחינה ועגבניות, תפוח אדמה מדורה ועוד מנות על טוהרת ירקות וגם בירות ומרגריטה קפואה.
הכרמל 27

בסטה ירקות (צילום יעקב בלומנטל)

בסטה ירקות (צילום יעקב בלומנטל)

גברת קוטייאו

מה שהתחיל כפופ אפ עם מנה אחת בלבד התרחב למסעדת שוק תאילנדית על כל המשתמע מכך. השף והבעלים מתי נקש מתאים את התפריט לעונת השנה, אך בכל זאת כדאי לבוא מוכנים להזיע מרוב חריפות גם בחורף.
סמטת הכרמל 31 

המבורגר דואה+הולה הולה

בערב כשהשוק נסגר, דואה והולה הולה מתעוררות לחיים כחמארות שוק כשרות – הראשונה מתמקדת בבשרים וקוקטיילים והשנייה במטבח חלבי־דגים. מאז ימי המלחמה, הבשרים הם בעיקר המבורגר והחלבי הפך לפיצה.
תרמ"ב 37, יחיא קאפח 3

בעיקר המבורגר. דואה (צילום יעקב בלומנטל)
בעיקר המבורגר. דואה (צילום יעקב בלומנטל)

הבוריקה

השמש יצאה – בוריקה עם ביצה: הרבה לפני שאוכל רחוב היה ה־דבר, קובי בוריקה כבר עמד שם, הרעים בקולו סלוגנים קליטים והגיש ללקוחות מגרגרים עלה בצק מטוגן דקיק ולוהט ובתוכו ביצה ותפוח אדמה, מנה שגם כיום היא בין הטובות בשוק.
הכרמל 42

השמש יצאה, בוריקה עם ביצה. צילום: אלעד ברמי
השמש יצאה, בוריקה עם ביצה. צילום: אלעד ברמי

הולשטיין

לא צריך סיבה מיוחדת כדי לעצור להמבורגר בהולשטיין – קציצת פרימיום שמנמנה ועסיסית בלחמנייה אוורירית עם טופינגז כיד הדמיון הטובה על הבעלים, הקצב־אמן בשארה חינאווי, נצר למשפחת הקצבים המפורסמת. בקטגוריית ספיישל שוק מסתתרות גרסאות אקסטרה מוגזמות להמבורגר ששוות בדיקה ועוד וריאציות על בשר איכותי.
יום טוב 17

הכרמל 40

כשהיחסים הדיפלומטיים עם טורקיה נמצאים בנקודת שפל נותר לנו להתנחם בסנדוויץ' הדייגים בכרמל 40, ביס מופתי של דג פריך ולוהט שהרגע ירד מהפלנצ'ה עם ירקות רעננים ורוטב לימוני, כשהכול עטוף בפחמימה פריכה. ושהטורקים יאכלו תחת.
הכרמל 40 

הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

המטבחון

ספוט קטן וותיק של אוכל ביתי מעדות שונות ואווירה חמה ומחבקת. קציצות פראסה רכות וחמימות, עלי גפן ממולאים, קוסקוס וגולאש משרטטים פסיפס טעים וצבעוני של המטבח הישראלי.
רבי עקיבא 18

המנזר

קשה להפריז בחשיבות המנזר למרקם החיים הבלייני בעיר. היפסטרים ובורגנים, סאחים ומסטולים, לכולם יש מקום בבר המיתולוגי על כוס בירה במחיר הוגן. באמצע השבוע בשעות הצהריים הדיל משתלם עוד יותר בזכות 20 אחוז הנחה על כל התפריט, כולל אלכוהול.

המנזר

דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו
דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו

ישתבח

שניצל לוהט וקראנצ'י שהרגע יצא מהמחבת, חצילים מטוגנים ומטבוחה ולימון כבוש מתוצרת בית בתוך לחמניית חלה – סנדוויץ' יום שישי מוגש בשוק כל השבוע, ואין שמחה גדולה מזו.
סמטת הכרמל 37

מפגש רמב"ם

השווארמה המטורפת מבית הבסטה היא אחת התוספות החשובות להיצע העירוני, למרות ואולי בגלל שהיא פתוח שעות ספורות כל יום. היא מגיעה כשלצדה צ'יפס שמתחרה על תואר הטוב בעיר, עם פיתה רכה ואוורירית, טחינה מעוררת השתאות, צזיקי נפלא ושאר תוספות מוקפדות ברמת גימור של מסעדה עילית כמו הבסטה. זאת שווארמה כל כך טובה שכמעט ולא הוגן לשלב אותה בתחרות. היא גם יקרה יותר ממרבית המתחרות בעיר, אבל על רמה כה גבוהה שווה לשלם כמה שקלים יותר.
רמב"ם 13

השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)
השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)

פרנה בשוק

לאחר שהבנו את הקסם שבשניצל בחלה אפשר להמשיך הלאה. השלב הבא הוא בשר בלחם כפי שמכינים בפרנה בשוק, לדוגמה פרנה במילוי אסאדו או עוף עם רטבים וממרחים מעניינים. שף דור זגורי מכין אוכל רחוב במובן הטוב של המילה, ומדי פעם מפתיע בספיישלים מעניינים במיוחד.
רמב"ם 2

פרנה בשוק (צילום גל זגורי)
פרנה בשוק (צילום גל זגורי)

פנדה פיתה/רומיה חצר יין

מה עוד אפשר לומר על פנדה שטרם נאמר? הפיתות שאין שניות להן (יש לנו חור בלב בצורת פיתה חציל עננים), האווירה המחויכת ואפילו התור האינסופי שמאותת "כאן יש מוסד". במרחק כמה צעדים משם פתח פנדה את "רומיה חצר יין", בר יין ואוכל בחצר סודית בלב השוק שנשען על סיפור אמיתי. בשעות הבוקר הופך המקום ל"יוסף" – בית קפה עם בראנץ' שישי מושקע ומנות טעימות בהשראת המורשת התימנית של רומיה ויוסף, ממקימי כרם התימנים.
מל"ן 45, הכרמל 15

הסינר פנדה, המגש רומיה (צילום יח"צ)
הסינר פנדה, המגש רומיה (צילום יח"צ)

המלביה

עזבו אתכם מהמלבי המעולה כשלעצמו, כי המלביה היא לא רק מקום לאוכל. בפועל מדובר בסוג של מועדון פתוח לבני 20 ומטה, שמסוגלים לחפור שעות כשהמלבי הוא רק תירוץ.
גדרה 28, 03-5339343

המלביה. מוצר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו
המלביה. מוצר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו

שמואל

הקבבים של שמואל טוענים לכתר המנה הטובה ביותר בשוק ובצדק. הם רכים, קפיציים, מתובלים בלי להתבייש ומוגשים עם רטבים שנספגים בפיתה לביס מושלם. יותר מזה?
הכרמל 21, 03-6311650

קורץ לנו מהצלחת. הקבב של שמואל. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של שמואל
קורץ לנו מהצלחת. הקבב של שמואל. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של שמואל

Smoked Kitchen

שניצל בחלה, שווארמה וקבב יש בשוק בשפע, אך סמוקד קיצ'ן מתרחק מכל אלה ועוסק במה שחסר באמת – כריכי בשר מעושן. בג'בטה, לחמנייה מתוקה או צלחת, הפה מתמלא בטעמים מעושנים-חריפים שתמיד עושים לנו את זה.
הכרמל 46

סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)
סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)

בירבזאר

אם כבר לעצור לבירה בשוק אז בבירבזאר – בזכות המגוון הרחב, המחירים השפויים והאווירה. מקום כלבבנו, וזה אינו דבר של מה בכך.
ישכון 36  

ביר בזאר (צילום: יולי גורודינסקי)
ביר בזאר (צילום: יולי גורודינסקי)

נינג

למרות הסניפים בקינג ג'ורג' ומרגוזה אנחנו שומרים אמונים לספוט המקורי של נינג התאילנדית בשוק. המעבר מדוכן ברחוב הראשי לחלל מרווח מעט יותר משדרג את חוויית האכילה, שממשיכה להזכיר מסעדות רחוב בתאילנד.
יום טוב 17