14 מנות הסשימי הטובות בתל אביב
סשימי דג ים מקומי היא בדרך כלל מנת ספיישל שצצה בתפריט בפתאומיות כשהדייג מופיע במטבח המסעדה עם שלל. רשימה זאת כוללת גם מנות סשימי הנעשות מדגים מיובאים, אך מקבלות טוויסט מקומי, מזרח או ים תיכוני
אריא
סשימי יווני: פרוסות דג ים עם צזיקי, עגבניה סחוטה, שאלוט ונענע ספרדית (65 ש"ח).
בינדלה
סשימי סלמון איטלקי עם פטריות מוחמצות, פלחי תפוח, קרפצ'יו שמפיניון, קרמל צ'ילי ואגוזי לוז (57 ש"ח).
>>יורם ניצן (בינדלה) בהפקת מתכוני דגים לסוף הקיץ
ברוט
סשימי אינטיאס המוגש על ברוגול של פריקי עם ליים, שמן זית, מלפפון ירוק, בצל ירוק ושמן ענבי בוסר שנכבשו במקום (כ־70 ש"ח, תלוי במשקל הדג במנה).
מסה
סשימי כורדי: דג מוסר, עלי גפן ממולאים, יוגורט עזים מיושן, בצל בסומק, סלרי, פטרוזיליה, ריחן, קליפת לימון, צ'ילי, קרם עגבניות שרי מיובשות, אבקת לחם קלוי, עלי שומר וקרם חציל לימוני (62 ש"ח, מוצע כספיישל בערבים האוריינטלים שנערכים מידי יום ראשון במסעדה).
דיינינג
חמישה סוגי סשימי המוגשים בארוחה אחת, בהן טירדיטו (סשימי פירואני) לוקוס ומלח פרחי סאקורה, סשימי יילו טייל, סלסת חלפיניו קוויאר, יוזו עם לימון ושום וכו' (115 ש"ח).
לימה ניפו
טירידיטו (סשימי פרואני) סלמון מיסו לבן עם רוטב יוזו, מנגו, צ'ילי ירוק, עלי כוסברה ובצל ירוק (65 ש"ח).
>>ככה כבש הסשימי את מסעדות תל אביב
מילגו ומלבר
סשימי דג ים עם שעועית תאילנדית, כוסברה ונענע בווינגרט ג'ינג'ר (45 ש"ח, או כמנה ראשונה בעסקיות הצהריים).
משייה
סשימי של טונה אדומה המוגש עם סלט חיטה, כוסברה, זיתים ופלחי תפוז (88 ש"ח).
בלו סקיי
צוקיג'י בירוק: סשימי דג ים, מלפפון סוויד, אצות איזיקי, דייקון, מלון ירוק, איולי אסייתי, יוגורט תה ירוק וליים, אנגלז סויה לבנה, פטריות שימאג'י, אבקת מאצ'ה, טפיוקה וקרם יוזו (97 ש"ח).
TYO
סלט סשימי: טונה אדומה, מבחר אצות ים, שבבי בצל לבן ושמן זית מתובל (62 ש"ח). מונטיפיורי 7, 03-930033
קלאש
סשימי תל אביב: טונה אדומה, שמנת חמוצה, טוביקו ווסאבי, פלח אבוקדו, קרם אבוקדו, ויניגרט סרטנים, כמהין, מלח ים ופלפל שחור גרוס (52 ש"ח).
מנחם בגין 48, 03-5023223
החלוצים 3
סשימי מדגי אלבקור מקומיים מהים, עם זרעי עגבנייה, שמן זית, כוסברה, וגרידת לימון (58 ש"ח).
הרברט סמואל
סשימי טונה: חציל תאילנדי, סלטון בוסר, רוטב סויה בהירה (54־76 ש"ח).
קיטשן מרקט
סשימי אינטיאס עם סלט סלק קצוץ במרינדה של דבש, טימין, חומץ שרי ושמן זית וקשיו קלוי (58 ש"ח, או תוספת של 12 ש"ח בעסקית).