Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הריסון פורד

כתבות
אירועים
עסקאות
אקשן כמו שרק בניינטיז ידעו לעשות. ניקולס קייג', "הפריצה לאלקטרז/The Rock" (צילום: יחסי ציבור)

ראינו בום: 10 סרטי האקשן הטובים ביותר שמחכים לכם בסטרימינג

פיצוצים ויריות יש לנו בחיים מספיק כרגע, באמת תודה, אבל מפתיע כמה שמנחם לראות על המסך את הטובים עושים פיו פיו...

מאתיונתן עמירן19 בינואר 2024
לך לישון אינדי. "אינדיאנה ג'ונס וחוגת הגורל". צילום: יח"צ

אינדיאנה ג'ונס היה מעדיף לישון על פני לצאת להרפתקה הזו. גם אנחנו

אינדיאנה ג'ונס היה מעדיף לישון על פני לצאת להרפתקה הזו. גם אנחנו

לך לישון אינדי. "אינדיאנה ג'ונס וחוגת הגורל". צילום: יח"צ
לך לישון אינדי. "אינדיאנה ג'ונס וחוגת הגורל". צילום: יח"צ

הסרט החדש בסדרת אינדיאנה ג'ונס הוא לא רק אחד מהסרטים היקרים בהיסטוריה, הוא גם בזבוז זמן מוחלט. אינדי עייף וחבוט, פיבי וולר-ברידג' לא תופסת את מקומו ואפילו פיתול מופרך לגמרי שמעיד על אובדן עשתונות של התסריטאים לא מצליח להציל את מחטף הכסף הלא מוצלח הזה

3 ביולי 2023

בכיתה ה' אמא שלי לקחה אותי לראות את "המלט" עם לורנס אוליביה ואת "81/2" של פליני. כך למדתי שקולנוע זאת אומנות רצינית, כמו ספרות וציור. היו אלה "שודדי התיבה האבודה", ועוד יותר מכך "אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור", שלימדו אותי שגם לכיף טהור יש ערך אומנותי. סיקוונס "הכל הולך" שפותח את "המקדש הארור" מ-1984 הוא עדיין מזרקת אדרנלין המציעה שילוב מושלם של קצב, כוריאוגרפיה, כושר המצאה והומור.

אחרי שלושה סרטים מאוד מבדרים שעקבו אחר הרפתקאותיו של הארכיאולוג עם השוט, הסדרה הגיעה אל סופה ב-1989 עם שוט סיום מדברי שבו אינדי, אביו וחבריו רכבו על סוסים לעבר השקיעה. עשרים שנה אחרי זה סטיבן ספילברג, שבינתיים התחתן עם קייט קפשו מ"המקדש הארור", השתכנע לעשות עוד סרט אחד אחרון שעורר ריגושים נוסטלגיים, אך היה פחות מוצלח לכל הדעות. בחלוף 15 שנים נוספות, "אינדיאנה ג'ונס וחוגת הגורל" הוא הראשון בסדרה שספילברג לא ביים וג'ורג' לוקאס לא כתב.

שרביט הניצוח הונח בידיו של ג'יימס מנגולד, מהבינוניים שבבמאים להשכיר העובדים בהוליווד. מנגולד, שאינו ניחן בכישרון לכיף, ניסה לעשות כאן משהו קצת דומה למה שעשה ב"לוגאן", סרטו הטוב ביותר, אך הפעם זה לא עובד. בניגוד לוולברין האאוטסיידר המסוגר והעגמומי, שהסוף העצוב של הסרט ההוא התאים לדמותו, אינדי שלנו תמיד נהנה מההרפתקאות הארכיאולוגיות שלתוכן התגלגל. אבל בגיל 70 (למרות שפורד לא נראה יום מתחת ל-80) הוא אב שכול וגרוש לא באושר (מקרן אלן, שבה התאהב אי אז בסרט הראשון ושב והתאחד איתה בסרט הרביעי), ופרופסור עייף שמשעמם את התלמידים שלו. גם כשהוא נגרר להרפתקה חדשה על ידי בת הסנדקות שלו, הזיק בעיניו אינו נדלק מחדש, ומבחינה נפשית הוא מוכן לסיים את חייו, כמו לוגאן.

מי שהוטל עליה התפקיד להביא לסרט את אותה התלהבות חסרה היא בת הסנדקות הלנה שו, בגילומה של פיבי וולר-ברידג'. הלנה היא נוכלת המתפרנסת מסחר בעתיקות גנובות, שלמרות אהדתה המופגנת לכסף אפשר לסמוך עליה שתעשה את הדבר הנכון ברגע הנכון. נדמה שהיא נוצרה בדמותו של האן סולו, הדמות שגילם פורד בסרטי מלחמות הכוכבים, אבל למרות מיטב מאמציה, בינה לבין אינדי לא נוצר חיבור אמיתי. יש לציין שלוולר-ברידג', שקנתה את עולמה כשיצרה את הסדרה "פליבג", לא היתה יד בכתיבת התסריט, ואינה אחראית לחידודים המגושמים שהושמו בפיה.

הסרט מתחיל ב-1944, לקראת סוף מלחמת העולם השנייה, כשאינדי (שהוצער באופנים דיגיטליים ונראה די דומה לעצמו) מנסה לגנוב מהנאצים חפצים עתיקים שהם גנבו. בסוף הסיקוונס הוא קופץ לנהר שוצף, והסרט קופץ 25 שנים קדימה. הלנה, בתו של שותפו להרפתקה המלחמתית, פולשת לחייו וגוררת אותו לאתרים אקזוטיים באזור הים התיכון בחיפוש אחר חציו השני של מכשיר פלאי המאתר סדקים בזמן שהרכיב ארכימדס בכבודו ובעצמו. בעקבותיהם דולק מדען נאצי (מאדס מיקלסן, בדרך כלל שחקן נהדר, לא מותיר חותם) המלווה בשומרי ראש רצחניים ובסוכנת סי.איי.איי (שונט רנה ווילסון) שמנסה לפקח עליהם.

העלילה העייפה הזאת היא החוט המקשר בין סצנות אקשן באוויר, בים וביבשה, על גבי מיני כלי רכב (טוק טוק, רכבת, סירות, מטוסים ועוד), אף לא אחת מהן מותירה רושם יוצא דופן. אינדי חוזר לפעולה על גבי סוס דוהר ברחובות מנהטן (וגם במנהרות הרכבת התחתית) אבל התחושה היא שבמקום זאת הוא היה מעדיף עוד כמה שעות שינה שקטה, ללא רעש מהשכנים. בהגיעם לארצות שמעבר לים, דוקטור ג'ונס פונה אל חבריו משכבר הימים, בהם אנטוניו בנדרס שלא נראה בסדרה בעבר. לחבורה מצטרף גם ילד מרוקאי מוכשר ביותר (הוא מטיס מטוס בלי שמישהו לימד אותו איך עושים זאת) אך הרבה פחות חינני מכפי שהיה קה הואי קוואן בתפקיד שורטראונד ב"המקדש הארור". בעקבות הקמבק המהמם של קוואן בשנה שעברה (האוסקר בו זכה על "הכל בכל מקום בבת אחת"), לפני הצפייה תהיתי אם גם הוא הוזמן להופעת אורח כמו ג'ון ריס-דיוויס וקרן אלן. אחסוך לכם את התהייה – הוא לא שם. וכמו תמיד הוא מוצא איזו מערה מלאה זוחלים מבהילים, שכמותה הסרט מלא מחוות עצמיות.

רק לקראת סופו הסרט הארוך הזה מקבל טוויסט עלילתי שמייחד אותו מקודמיו. זה פיתול מופרך לגמרי שכמו מעיד על אובדן עשתונות של חבורת התסריטאים, אך הוא טוען את הסרט באנרגיה. הידיד שבא איתי, ונרדם מדי פעם במהלך הצפייה, התעורר ואמר "או, סוף סוף התחיל הסרט". יש לציין שעם תקציב של 295 מיליון דולר (לא כולל הוצאות שיווק), זה אחד הסרטים הכי יקרים בהיסטוריה, ועל פי הכנסות סוף השבוע הראשון הוא צפוי להירשם בעמודת ההפסדים של דיסני.

2.5
Indiana Jones and the Dial of Destiny בימוי: ג'יימס מנגולד. עם הריסון פורד, פיבי וולר-ברידג', מאדס מיקלסן, טובי ג'ונס. ארה"ב 2023, 154 דק'

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

הסרט החדש בסדרת אינדיאנה ג'ונס הוא לא רק אחד מהסרטים היקרים בהיסטוריה, הוא גם בזבוז זמן מוחלט. אינדי עייף וחבוט, פיבי...

מאתיעל שוב3 ביולי 2023
ג'ייסון סיגל ב"שרינקינג"

יגידו ש"שרינקינג" היא ה"טד לאסו" הבאה, אבל זה לא מה שמעניין אותה

קודקודי אפל TV+ מקווים שהסדרה החדשה של יוצרי "טד לאסו" תהיה עבורם להיט בדיוק כמו הסדרה ההיא, אבל "שרינקינג" היא סדרה...

מאתיונתן עמירן30 בינואר 2023
אם הפסיכולוג שלכם מנסה את זה, הזעיקו עזרה. "שרינקינג" (צילום: יחסי ציבור/אפל TV+)

מה רואים הלילה: הריסון פורד, להשיג עכשיו גם בפורמט סיטקום

מה רואים הלילה: הריסון פורד, להשיג עכשיו גם בפורמט סיטקום

אם הפסיכולוג שלכם מנסה את זה, הזעיקו עזרה. "שרינקינג" (צילום: יחסי ציבור/אפל TV+)
אם הפסיכולוג שלכם מנסה את זה, הזעיקו עזרה. "שרינקינג" (צילום: יחסי ציבור/אפל TV+)

"שרינקינג" מפגישה בין ג'ייסון סיגל האהוב והריסון פורד האהוב וביל לורנס המוערך (יוצר "טד לאסו" האהובה), והתוצאה היא סדרה קומית עם לב דרמטי שמאוד רוצה שתאהבו אותה. לא בטוח בכלל שזה יהיה קל כמו שזה נשמע, ולא בטוח שתדעו אם לצחוק או לבכות

רק לפני קצת פחות מחודש התלהבנו פה כמו ילדות קטנות מעצם העובדה שהריסון פורד מככב בסדרת טלוויזיה (סדרת המערבון המעולה "1923" בפרמאונט+), והנה נוחתת עלינו עוד סדרה בכיכובו, ואנחנו מתלהבים פה כמו ילדות קטנות. מה רע להתלהב. יותר מכך: הפעם מדובר בסוג של סיטקום משודרג – כן, הריסון פורד קומיקאי עכשיו – בכיכובו של ג'ייסון סיגל האהוב, כשהיוצרים הם ביל לורנס ("טד לאסו") וברט גולדשטיין (שמשחק ב"טד לאסו"), ושני הפרקים הראשונים שלה עלו אמש בשירות הסטרימינג האקסקלוסיבי של אפל TV+. תראו איזה חמודים הם ביחד בסרטון הזה:

>> מה ראינו בלילה: 5 סדרות שהחזיקו אותנו ערות בשבוע שעבר
>> סתם צחקנו: מצעד סרטי הקומדיה הטובים ביותר בעשר השנים האחרונות

"שרינקינג" עוסקת בפסיכיאטר שהתאלמן מאשתו (סיגל) ומאז מתקשה לתפקד כאב לבתו המתבגרת ועוד יותר מכך מתחרפן ממטופליו המעצבנים. התפנית מגיעה כשהוא מתחיל לומר למטופלים שלו *בדיוק* מה הוא חושב עליהם ועל מה שהם צריכים לעשות, ובאופן כללי משליך מהחלון את כל איסורי האתיקה המקצועית. המפקח והמנטור שלו (פורד) מלווה אותו בזעזוע דרך המהפך הזה, שמצד אחד שולף אותו לראשונה מהקפאון הרגשי הטראומטי שבו הוא שרוי ומצד שני הופך אותו לפצצת אטום טיפולית מתקתקת. ואיכשהו זו בכל זאת קומדיה.

את הריסון פורד כבר ראינו מפגין כישורים קומיים מסוימים בקומדיות רומנטיות וקומדיות אקשן, ג'ייסון סיגל הוא זהב טהור בכל מעשיו, ולפחות בשני הפרקים הראשונים יש גם תחושה מאוד "טד לאסואית", איזו חיוביות עולצת ואמפתית גם כשהכל עצוב וחשוך, ולא תמיד ברור אם זו אכן אמורה להיות קומדיה של ממש או שבכלל מדובר בדרמה קומית שהתכווצה ואם צריך לצחוק או לבכות. הניגוד בין פורד וסיגל יוצר רגעים משעשעים, אבל לא שם נמצא הפוקוס של הסדרה. המבחן האמיתי של "שרינקינג" יהיה אם תצליח לחבר את כל הקצוות הדרמטיים והקומיים שנפרשו בפרקי הפתיחה ליצירה קוהרנטית, או שמישהו כאן לקח יותר מדי קלונקס.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"שרינקינג" מפגישה בין ג'ייסון סיגל האהוב והריסון פורד האהוב וביל לורנס המוערך (יוצר "טד לאסו" האהובה), והתוצאה היא סדרה קומית עם...

מאתמערכת טיים אאוט29 בינואר 2023
הכי הוליווד שיש. הלן מירן והריסון פורד ב"1923" (צילום: יחסי ציבור/ פאראמונט+)

מה רואים הלילה: האריסון פורד והלן מירן במערבון מודרני כן בבקשה

מה רואים הלילה: האריסון פורד והלן מירן במערבון מודרני כן בבקשה

הכי הוליווד שיש. הלן מירן והריסון פורד ב"1923" (צילום: יחסי ציבור/ פאראמונט+)
הכי הוליווד שיש. הלן מירן והריסון פורד ב"1923" (צילום: יחסי ציבור/ פאראמונט+)

אפילו לא ידענו שזה מה שאנחנו צריכים: מערבון שהוא חלק נוסף, שלישי במספר, בעולם הטלוויזיוני הכי מצליח שאתם לא מכירים, על משפחת חוואים ממונטנה עם היסטוריה של 150 שנה על האדמה, ועם מתח בלתי נפסק בין מערב פרוע לעולם המודרני

מהפיכת הטלוויזיה של עשרים השנים האחרונות גררה אינספור כוכבי קולנוע לככב על המסך הקטן, כך שזה לא מפתיע אותנו ממש לראות כוכבי קולנוע ותיקים בסדרות מתוקצבות היטב – אבל האריסון פורד, כוכב אולדסול עם אטיטוד משלו, תמיד הרגיש כמו שחקן שלעולם לא יגיע לטלוויזיה. עכשיו גם הגבול האחרון הזה נפרץ, וכל מה שהיה צריך זה סדרת פריקוול של הסדרה הכי מצליחה בארה"ב, החייאה של ז'אנר המערבונים ואת הלן מירן בתור שותפה לסצינות.

"1923", שעלתה אתמול לשירות הסטרימינג של פרמאונט+, היא ממש לא באה משום מקום. היא סדרת המשך לסדרה המקדימה של הסדרה הכי מצליחה בארה"ב. מבולבלים? גם אנחנו. אבל נעשה סדר. "יילוסטון", שעלתה לשירות הסטרימינג לפני כ-4 וחצי שנים, היא הלהיט הכי מפתיע של השנים האחרונות – מערבון מודרני שנכתב על ידי שחקן סוג ד' שהפך לתסריטאי סוג ב' עם שחקן סוג א' (קווין קוסטנר). העניין הוא שהסדרה הצליחה לתפוס איזה צייטגייסט אמריקאי, והפכה להיט בארה"ב, אבל בעיקר שם. כמה להיט? בשנה שעברה היא היתה הסדרה המתוסרטת הכי נצפית בכל ארה"ב. כן, סדרה על קאובוי במונטנה שמתמודד עם העולם המודרני הפכה ללהיט עצום. מי ידע?

ההצלחה העצומה גררה, כמו שאוהבים בהוליווד, עוד סדרה מצליחה: "1883", שמציגה את סיפור הגעת המשפחה של אותו קאובוי למונטנה, והקמת חוות יילוסטון, שנתנה את שמה לסדרת המקור. גם שם הסתמכו על שחקן מיתולוגי (סם אליוט), בתוספת כמה זמרי קנטרי (טים מקגרו, פיית' היל) והמון נוסטלגיה מפוכחת לימי המערב הפרוע. וזה לא קלישאתי כמו שעשוי להישמע – הסדרה מצליחה בו זמנית להתמודד עם אתוס הקאובוי האמריקי מבלי להתעלם מהנזק והגניבה של האוכלוסיות הילידיות, מה שהפך אותה ללהיט חוצה אוכלוסיות ופוליטיקה – אירוע די נדיר בארה"ב של היום.

ועכשיו, כאמור, מגיעה "1923", סדרת ההמשך ל"1883", שהיא גם (עדיין) פריקוול לאירועי "יילוסטון", ובכיכובם של צמד שחקני הענק פורד ומירן. נושאי הבסיס של העולם של יילוסטון – משפחה, נאמנות, אדמה ומפגש בין עולם ישן לעולם חדש – עדיין נמצאים בליבה, אבל הפעם היא עוסקת בהתמודדות אותה המשפחה (רק 40 שנה אחרי) עם כניסת המדרניות של מזרח ארה"ב למערב הכבר לא כל כך פרוע. הטריילר נראה פשוט מהמם, הקאסט חסר תקדים ולמרות שיילוסטון ודמותיה לא פרצו לישראל, זה הזמן שלכם להקדים את כולם ולתפוס את המערבון המסקרן הזה.

פרק ראשון של "1923" זמין בפרמאונט+

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

אפילו לא ידענו שזה מה שאנחנו צריכים: מערבון שהוא חלק נוסף, שלישי במספר, בעולם הטלוויזיוני הכי מצליח שאתם לא מכירים, על...

מאתמערכת טיים אאוט20 בדצמבר 2022
מתוך "מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר"

תנו לו חרב אור: המעריץ שזכה לשחק ב"מלחמת הכוכבים"

ג'ון בויגה, מהפרצופים המבטיחים של "מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר", עדיין לא הפנים את העובדה שהוא זכה להשתתף בסדרת הסרטים שגדל עליה....

ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!