Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
אחרי 8 שנים: החומוס המיתולוגי מפלורנטין חזר בגלגול חדש
את מוכרת לי מפעם. "החומוס של השמן". (צילום: יעל שטוקמן)
הוא מציע ריפיל חינם כמיטב המסורת, ארבעה טעמי גזוז של פעם ופתוח מ-7 בבוקר למשכימי קום (או למבלים עד מאוחר, אנחנו לא שופטים), אבל הסיבה ש"החומוס של השמן" ירגיש לכם כל כך מוכר זה כי בימים אחרים, אי שם באברבנאל, הוא נהג להאכיל את בלייני פלורנטין. טוב שחזרת
חומוסולוגים וותיקים בוודאי זוכרים את "החומוס של פאוזי", שהיה ממוקם ברחוב אברבנאל במשך שנים, ונסגר ב-2018 כשהבעלים עבר לארה״ב. בזמנו, פאוזי היה למוסד חומוס שכונתי בפלורנטין, עם סימן היכר ייחודי – פתיחה בשעות הבוקר המוקדמות, לטובת עובדי כפיים ומשכימי קום, או בלייני השכונה שסיימו את הלילה בשעות הבוקר, ורצו מנת חומוס הגונה לישון עליה. מאז עברו כמה שנים ופאוזי (או בשמו האמיתי, עוזי דוד) חזר לארץ מאמריקה, ועם זאת העביר את מושכות החומוס לבנו – עמית דוד, שידוע בכינוי השמן. מילים שלו, לא שלנו. "מה לעשות שהוא שמן? זו המציאות", אומר לנו פאוזי בחיוך.
על כן, החומוס של פאוזי חוזר בגרסה חדשה בשם "החומוס של השמן", שהתמקם במבנה רחב ידיים בפאתי פלורנטין בואכה גבעת הרצל, וכמו בימים הטובים, פותח את שעריו בשעה 7:00. "אנחנו פתוחים שבועיים, ואנשים כבר באים בבוקר", מספר פאוזי. "עדיין יש אנשים שקמים מוקדם, או מסיימים את הלילה בבוקר – בשבילם אנחנו כאן, עם עלות החמה". פאוזי עצמו עדיין אמון על החומוס, שמתאפיין במרקם דחוס קלות, אך נעים, טעמים ומחמם את הבטן, עם גרגרים מתובלים כהלכה.
"החומוס של השמן". (צילום: יעל שטוקמן)
"לא עשיתי סקר שוק, אבל כולם אומרים לי שאנחנו הכי זולים בתל אביב", מסבירים האב והבן, בהתייחסם למחיר גורף של 30 ש"ח למנת חומוס, שהופך למשתלם במיוחד עם הידיעה שיש כאן ריפיל ללא תוספת תשלום. "אנחנו עובדים קשה ולא מעלים מחירים כל יומיים, ככה שומרים על מחיר הגון ולקוחות קבועים". מלבד חומוס גרגרים קלאסי, 30 ש"ח גם יקנו לכם חומוס עם פול, עם טחינה, משולש או מסבחה, שגם להם ישנו ריפיל משמח.
"החומוס של השמן". (צילום: יעל שטוקמן)
מלבדם תמצאו במקום חמשוקה פיקנטית קלות במחיר 35 ש"ח ושאר סלטים במחיר שבאמת כבר נדיר למצוא כאן, כמו סלט ירקות גדול יחסית ב-20 ש"ח, "הסלט של מיכל" שמוגש עם גרגרי חומוס ב-35 ש"ח ואפילו כוס גזוז של פעם בטעמי אננס, דובדבן, פסיפלורה ומשמש במחיר של פעם, 6 ש"ח בלבד. ומכיוון שאין דבר כזה יותר מדי חומוס בפלורנטין, אנחנו שמחים במיוחד לקבל חומוס חדש-ישן במחיר נוסטלגי, ברוך השבים, תישארו בסביבה ובואו לפתוח שולחן. הסדנה 19, תל אביב. א'-ה' 7:00-16:30, יום ו׳ 7:00-14:30. סגור בשבת
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
צומת שהיא תל אביב ופינה מלאת חיים. העיר של עידו ויסמן
עידו ויסמן (צילום: אוסף פרטי)
הוא במאי ("אתה חייב לקרוא את זה") ויוצר דוקו, וסרטו הראשון וזוכה הפרסים "מפרץ השמש" ישודר בכאן 11 ב-10.1; ניצלנו את המצב לסיבוב לוקיישנים בין בית שני מאותגר אסתטית, ספריה להתאהב בה ורחוב שמרגיש כמו בית ינאי. בונוס: המלצה על סרט אדיר של מחסן מחמבלאף
>> עידו ויסמן (כדי שתעקבו) הוא במאי ויוצר דוקו שסרטו התיעודי הראשון, "מפרץ השמש", עושה דרכו לשידור בכאן 11 (10.1), הסרט מלווה שלושה מדיירי מתחם קרוואנים ארעי המסתתר בקצה הדרומי של המדינה, מאחורי מלונות הענק המפוארים של אילת ומצליח לחדור ברגישות יוצאת דופן, אל הוויית הבדידות האנושית של אלו שבחרו להתרחק מעברם ולבקש לעצמם עיר מקלט. הסרט זכה לשבחי המבקרים ובשלל פרסים, כולל פרס סרט הביכורים הטוב ביותר בפסטיבל דוקאביב ופרס הסרט הטוב ביותר בקטגוריית הביכורים של פורום היוצרים הדוקומנטריים. אתם צריכים לראות את זה.
כשהגעתי לעיר לראשונה לפני 12 שנה מהפריפריה הצפונית, הסינמטק היה גילוי תרבותי מסעיר עבורי. "הקונפורמיסט", "פריז טקסס", "הגננת" (נדב לפיד) ועוד כל כך הרבה יצירות מופת קולנועיות שחוויתי לראשונה במקום האהוב והמאותגר אסתטית הזה. אם יש קלישאה אחת שאני לגמרי חי איתה בשלום, היא שהסינמטק באמת הפך להיות עם השנים הבית השני שלי.
בוא אלינו הביתה. סינמטק תל אביב (צילום: באדיבות דוברות עיריית ת"א-יפו)
2. אלוף בצלות
אלוף בצלות היא אחת הפינות היותר חמודות ומלאות חיים בעיר. בלב אזור הבניינים של לוינסקי, מסתתרת גינה ציבורית מתוקה שהיא גם בית קפה ביום ובר יין בלילה. זה כבר נהיה מנהג שכל כיפור אנחנו נפגשים כמה חברים בגינה, ללילה של משחקי קופסא תחרותיים ועל הדרך פוגשים את המגוון האנושי והצבעוני של פלורנטין ודרום ת"א. הקפהחזר לאחרונה לפעילות, אחרי תקופה ארוכה יחסית שהמקום היה סגור.
מתוק לנו. גינת אלוף בצלות, פלורנטין (צילום: באדיבות עיריית ת"א-יפו)
3. ספריית בית אריאלה
צילמנו שם את התוכנית האהובה "אתה חייב לקרוא את זה" (כאן 11), שביימתי את הצילומים שלה. לפני הצילומים עשיתי אינספור סיורי לוקיישן בספריה והתאהבתי בפינות השונות של הקומפלקס המרשים הזה: מאולם הופעות מרשים מדי בקומה העליונה, מפגש חובבי קומיקס בקומה התחתונה, לערבי הקרנות של קולנוע אוונגרדי, הספרייה היא בית לכל כך הרבה אירועי תרבות נישתיים ונחוצים כ"כ לעיר כמו תל אביב.בשנתיים האחרונות, הקונטרסט בין הטרגיות של כיכר החטופים הסמוכה לבין האסקפיזם התרבותי של בית אריאלה, הייתה חוויה אבסורדית במיוחד שביטאה את הדיסוננס החברתי של החיים של כולנו פה. תודה לאל שהחטופים חזרו והמלחמה שקטה ואפשר לצרוך תרבות במפלס נסבל יותר של תחושת אשמה. שדרות שאול המלך 25 תל אביב
האודיטוריום החדש בבית אריאלה (צילום: אמנון חורש)
4. פינת הקישון/פרנקל
אני גר באותה דירה ברחוב הקישון בפלורנטין כבר קרוב ל-7 שנים. למרות תחושת המיאוס החוזרת מפלורנטין ומתל אביב בכלל, ראיתי איך במהלך השנים שאני פה,פלורנטין התבגרה והתברגנה ביחד איתי. מלא בתי קפה חדשים שנפתחו, משפחות עם ילדים שעברו הנה, חנויות ספרים ובגדים חדשות והתשתיות כמעט ונהיו סבירות. פינת הרחובות של פרנקל והקישון ממש מתחת לבית שלי, היא המפגש היומיומי שלי עם כל מה שאני אוהב בפלורנטין ושומר עליי עדיין פה. בפינה אחת"פוקפה"– בוודאות הקפה הכי טעים בעיר. בפינה השנייה השופינג האהוב עליי –טמבוריית פלורנטין. מולה חנות יין מעולה ומולה חנות עציצים מושקעת במיוחד. צומת אחת שמקפלת בתוכה את תל אביב ואת כל מה שבנאדם צריך – סוקולנט טוב ואמריקנו קר. בימי שישי בצהריים כשהרחובות עמוסים במבקרים, אני מצליח לספוג את האווירה הייחודית של פינת הרחובות הזו ולהודות לעצמי בשקט שאין מה לחפש בחיפה.
רגע, זה בכלל על פינת כפר גלעדי. פוקפה (צילום: שלומי יוסף)
5. רחוב ברנט בדרך לים
צ'ארלס קלור הוא הפארק האהוב עליי בעיר. בדרך לשם, אפשר ורצוי לעבור דרך רחוב ברנט שנמצא בקצה התחתון של נווה צדק. מדובר בקבוצת סמטאות, שלא דומה לשום מקום אחר בתל אביב. חצרות ענק מלאות צמחיה וגינות ירק, רחובות חצי סלולים ותרנגולים שמסתובבים חופשי.לא ברור איך כרישי הנדל"ן עוד לא שמו את ידם על האזור המדהים הזה, אבל נשאר רק להודות על הביקור השבועי במה שמרגיש כמו בית ינאי או כל מושב פסטורלי אחר על קו החוף.
מה זה פה בית ינאי? רחוב ברנט (צילום מסך: גוגל סטריט ויו)
השאלון:
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב? אני כבר הרבה שנים מנסה להגיע לפסטיבל הסרטים בערבה ואיכשהו עוד לא הסתדר לי. לפני חודש הגעתי לראשונה לפסטיבל ואני יכול להגיד, בלי עוררין, שזה פסטיבל הקולנוע הכי יפה, ייחודי וקסום שחוויתי, בארץ ובעולם. מאות אנשים מתקבצים עם רדת הערב בין הגבעות המדבריות של צוקים וצופים בסרט יפה על מסך ענק בלב המדבר. להפתעתי, איכות ההקרנה והסאונד הייתה מהטובות שחוויתי ובאופן כללי זה מרגיש שככה אלוהים התכוון שנראה סרטים כשהוא ברא את הקולנוע.
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה? לאחרונה ראיתי לראשונה את "רגע של תמימות" של הבמאי האיראני מחסן מחמבלאף. סרט מהמם, שובה לב ו"מבוך מראות של אמת", כמו שתיאר בחכמה אמרי דקל קדוש שהקרין את הסרט בבית רדיקל' כחלק מהתוכנית המעולה והמומלצת במיוחד שהוא אוצר על קולנוע איראני. על רקע המלחמה האחרונה עם איראן, ועם ספק מלחמה נוספת בפתח, התזכורת שבצד השני יש גם קולנוע וגם אנשים כל כך יצירתיים, חכמים ומלאי רוך ואנושיות, היא סלע להיאחז בו בתוך הסחף של העדריות המלחמתית.
לאיזה ארגון או מטרה אתה ממלי. לתרום או להתנדב בזמן הזה? "בדרך להחלמה"היא עמותת מתנדבים ישראלית שמסיעה חולים פלסטינים, בעיקר ילדים, לטיפולים מצילי חיים, אל בתי החולים לישראל ובחזרה. אנחנו בתקופה שגם סולידריות אנושית בסיסית יכולה להיחשב שנויה במחלוקת, אבל כל אקט של הושטת יד עבור בני אדם במצוקה, הוא בעל ערך עצום. זו האמת הבסיסית והראשונית ביותר.
4.מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע? קובי בלולו. רק שלא יעלה לו שוב, כי אז הוא בלתי נסבל. האמת שלמרות ואולי בגלל שהוא חבר קרוב שלי, אני יכול להעיד שהוא אחד האנשים המצחיקים בסטנדאפ הישראלי. השילוב בין ההומור השחור ליכולת לפגוע בכל אדם, ללא הבדלי דת מין וגזע, הוא באמת יוצא דופן וקורע במיוחד. חוץ מהסטנדאפ, הוא גם מבשל וואו, שזה חשוב לי במיוחד כחבר. והוא גם עושה ארוחות פופ אפ סופר טעימות אצלו בבית. מומלץ בחום.
איזה כיף לסגור את השנה במוסף גלריה אני יודע שאתם לא קוראים הארץ, אז שם גם פה. תודה לרותם מימון על כתבה מושלמת תודה לאורית פניני על תמונות פגז שבת שלום ולעוד ניצחונות קטנים❤️pic.twitter.com/RazEqBQyhZ
צעירי פלורנטין התאחדו: יש לכם בית חדש בשכונה והוא נפתח הערב
היא אמרה לי "תראה". בית הצעירים בהרצל 107 (צילום: עידו אסולין)
בית הצעירים הרצל 107 הוא השמיני שפותחת עיריית תל אביב-יפו ברחבי העיר, והוא יתמקד בין היתר ביוצרים מתחומי אומנויות הבמה והמסך ויציע סטודיו לחזרות והופעות במחיר מסובסד. הערב (שלישי, 30.12) הוא יושק באירוע חגיגי ומוגזם שיכלול הופעות, וידאו ארט, דרינקים ונשנושים. איזה כיף להיות צעירים, אה?
להיות צעיר בדרום תל אביב זה החלום. מאז שנות ה-90' נוהרים צעירי ישראל אל שכונות דרום העיר, תחילה בפלורנטין כמובן ואחר כך עם הג'נטריפיקציה בשכונת שפירא, נווה שאנן, שכונת התקווה ועוד, עם חלום על חיים יצירתיים ופרועים של הגשמה עצמית. אבל להיות צעיר בתל אביב זה להיות עני בתל אביב, ולהיתקל נון-סטופ במשוכות הגבוהות שהחיים בעיר מציבים, ובאופן כללי שאלוהים יעזור להם. אבל גם עיריית תל אביב-יפו תנסה: קבלו את בית הצעירים של פלורנטין.
באמצעות יחידת הצעירים העירונית, חונכת בימים אלו העירייה בית צעירים חדש ברחוב הרצל 107, המכוון לתת מענה לצעירי האזור. בית הצעירים הרצל 107 ייחנך הערב (שלישי 30.12, החל מ-18:30) באירוע השקה חגיגי ומוגזם שיכלול אוכל שטעים להחזיק עם כוס יין, הופעה של להקת ווירדוס, חזרה פתוחה מתוך מחזה הראפ "נטע זר", תערוכות יוצרים ויוצרות מקומיים, חדר "וידאו ארט הזיות" ואווירה למכביר.
בית הצעירים החדש יציע למבקריו באופן שוטף מגוון תכנים ופלטפורמות: בית לקהילות צעירים מקומית הפועלות בדרום העיר, חללי עבודה ולימוד לעצמאיים, סטודנטים, יזמים ושכירים שעובדים מהבית, סיוע והכוונה לצעירות וצעירים בנושאי תעסוקה, השכלה גבוהה, התנהלות כלכלית ועוד.
בית הצעירים בהרצל 107 (צילום באדיבות עיריית תל אביב-יפו)
לצד זאת, הרצל 107 יתמקד ביוצרים בתחומי אומנויות הבמה והמסך ויציע סטודיו להשכרה במחיר מסובסד אשר ישמש לחזרות, סדנאות והופעות וייתן במה ליצירה נסיונית עם אירוח מחזות, הצגות קטנות, הופעות, קורסים מקצועיים ומפגשים לקהילת היוצרים והיוצרות בתחומי הבמה והמסך.
לקראת הקמת המרכז, נעשה תהליך אפיון שכלל קבוצות מיקוד וחשיבה משותפת של מנהל המרכז בשיתוף צעירות וצעירים תושבי האזור, על מנת להתאים את המרכז לצרכי הצעירים בשכונה. זהו בית הצעירים השמיני בעיר, והוא מצטרף למרכזי הצעירים במזא"ה 9, ורדיאל 17 (שכונת התקווה), הקשת 49 (קריית שלום), יפת 83 (יפו), ולנברג 32 (רמת החייל), אליהו – מרחב קהילתי לעצמאים ועצמאיות (יד אליהו), ו"המגדל – מרכז החדשנות" המיועד להייטקיסטים צעירים (מגדל שלום). יחידת הצעירים פועלת מאז 2011 במטרה לתת לצעירים וצעירות החיים בעיר כלים להשפיע על עתידם האישי ועל העיר, החברה והקהילה שהם חלק ממנה.
דמיינו את זה, רק בשקט. בית הצעירים במזא"ה 9 (צילום: יולי גורדינסקי)
חן קראוס שמחוני, יו”ר מפלגת הצעירים וחברת מועצת העיר תל אביב-יפו, מסרה כי"פלורנטין היא שכונה צעירה, עירונית ומלאת חיים, עם אופי ייחודי שנבנה לאורך שנים של יצירה, יוזמה ואקטיביזם. זה לא מובן מאליו, והאחריות שלנו היא לעבוד כדי שזה יישאר כך. בית הצעירים בהרצל 107 נפתח כדי לחזק את האקוסיסטם השכונתי הקיים, לתת בית לקהילות צעירות, ולשמור על פלורנטין כמרחב עירוני חי, בועט ומעצב דרך." >> בית הצעירים הרצל 107, הרצל 107 תל אביב (פלורנטין),אירוע השקה ב-30.12, 18:30, כניסה חופשית בהרשמה מראש
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
משהו חדש לנגב: ב"חומוס פרנקל" חולמים לבסס קהילה סביב החומוס
מה עוד צריך חוץ מחומוס טוב? חומוס פרנקל. צילום: יעל שטוקמן
אתם יכולים להגיש שיש מספיק חומוסיות בפלורנטין, אבל אנחנו תמיד נגרוס שצריך עוד - ובעלי "קפה פרנקל" החליטו להתרחב ולהקים חומוסייה חדשה שבאופן קצת תמוהה, לא ממוקמת על רחוב פרנקל. ויש בשורה גם למתאמנים חובבי החלבון
כבר חמש שנים מכובדות שקפה פרנקל משקה את תושבי פלורנטין, כאשר לאחרונה הוא אפילו הפך לבר ג'אז לאחר רדת החשיכה, אבל כאן לא מסתיימת מגמת ההתחדשות של אנשי הקפה. בימים אלו ממש מצטרף למשפחה חבר חדש, לא רחוק ממיקום הקפה המקורי, בשם הלא מי יודע מה מקורי "חומוס פרנקל" – אך כשמו כן הוא, חומוסייה חדשה, נעימה ורחבת ידיים, שאנחנו כבר מריחים שעתידה להפוך למוסד חומוס שכונתי. >>על קצה השיפוד: 8 טרנדים קולינריים שהגדירו את האוכל בתל אביב השנה
הבעלים עודד הכט גייס עבור המשימה את שף אמיר לטין, הידוע בכינוי אמירוס, שבעבר היה גם שמו של דוכן הפריקסה שלו מהעשור הקודם בטשרניחובקי. אז פריקסה בשלב זה עדיין אין כאן, אבל אמירוס אמון על החומוס המצוין בשלל הוריאציות, כמו גם לביבות ירק, מרק יומי ומגוון סלטים רחב וצבעוני. "תמיד היה לי במאחורה של הראש הרצון לפתוח מקום של חומוס", מסביר הבעלים. "אני ירושלמי, ומאז ומתמיד זה היה המאכל האהוב עליי. בכלל, מסעדות מהז׳אנר הזה – מנחם, ביתי, טרי ופשוט״.
חומוס פרנקל. צילום: יעל שטוקמן
המהדרין יתחיל מהקלאסיקה, עם חומוס גרגרים שמוגש חמים ונעים במרקם חלק אך לא משחתי מדי, ומוגש עם פיתה רכה ואוורירית – שילוב ערב לחיך כראוי. ישנם גם מנות מסבחה, חומוס משולש, חומוס פול או מחלוטה של גרגרי חומוס ופול יחדיו, והכל במחירים נוחים של 22 ש"ח למנה קטנה, או 32 ש"ח לגדולה.לחובבי הערבובים של כל העולמות יש גם חמשוקה לפי הספר (24/38 ש"ח), או חומוס סביח כמו שצריך עם חצילים מטוגנים וביצה קשה (26/42 ש"ח).
מלבד מנות החומוס הטריות, יש במקום פתיחת שולחן של שלל סלטים כגון סלט ירקות ערבי, טאבולה, באבא גנוש, צלחת חמוצים שאמירוס מתסיס וכובש במקום, פלפל קלוי, כרובית מטוגנת וחציל מטוגן בטחינה, שיעלו לכם 10 ש"ח למנה קטנה או 20 ש"ח לגדולה. היות ובכל זאת מדובר בעסק שממוקם בפלורנטין, על שלל מתאמניה, תמצאו במקום גם סלט חלבון טרי עם ירקות רבים, שורשים, גרגרי חומוס וביצים קשות שיסדרו לאנץ שלא דורש שנ"צ.
לתת במכון, ואז לתת סלטון. חומוס פרנקל. צילום: יעל שטוקמן
באגף המטוגן תמצאו במקום פלאפל איכותי טרי ונדיב בעשבי תיבול כמו שאנחנו אוהבים (15/20 ש"ח), צ'יפס חומוסיות קלאסי (18/28 ש"ח), וגם לביבות סלק ולביבות ירק מטוגנות (18/28 ש"ח) ששרדו גם אחרי חנוכה. "בחומוסיית ומסעדות בסגנון הזה בדרך כלל נבנית קהילה, וקהילה זה הדבר שהכי חשוב לי", מוסיף הכט. "חומוס הוא בית מושלם לזה, ואני כבר פוגש פה לקוחות שרצים איתנו כמה שנים גם בקפה פרנקל. זה מה שאני מחפש להביא גם לכאן".
הישיבה היא בחלל מרווח ומואר שנעים לשבת בו, ומאחוריה ישנה גם מרפסת אחורית גדולה שבימים חמים יותר תכיל בוודאי לא מעט מנגבי חומוס נלהבים. בהמשך, כך מבטיח הכט, יוגש במקום גם קובה, חמוסטה, דלעת וסלק, ואף קובה נבולסייה לפי הספר. לא יכולים לחכות. מסילת וולפסון 28, א' עד ו', 10:00-16:00, בהמשך ייפתח גם בשבת
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
הלהיט הבא מבית קוקו נקו: גן זן אמיתי, פנקייקים מלוחים וחוויה יפנית
זן טוב. קוקו זן (צילום אמיר מנחם)
זוכרים את התור המטורף שנמתח בחורף שעבר? אז תתכוננו לתור הבא: "קוקו זן", האח הקטן של המסעדה היפנית מתמקד בפנקייקים ששיגעו את העיר, ומרחיב את הסקאלה גם לפנקייקים מלוחים (אנחנו כבר מפנטזים על האבוקדו טוגארשי), לכריכי סאנדו מדוקדקים ולגן זן יפני אותנטי שהוקם בלב פלורנטין
בתל אביב בואכה 2026, המטבח היפני הוא חלק בלתי נפרד מהמפה הקולינרית של העיר. אחרי שנים של שליטה תאילנדית, תפסה ארץ השמש העולה את ההובלה, ככל הנראה בהשראת והשפעת נחילי ישראלים שמציפים את יפן, גם זו שמחוץ לטוקיו. וכך הגזרה הצרה שכללה עד הלום בעיקר סושיות וראמן מתרחבת, ונוגעת באספקטים נוספים של הקולינריה היפנית, עד לרמת האסתטיקה והאותנטיות. כמו למשל גן זן יפני בלב פלורנטין. >>
קוקו זן, האח הקטן של מסעדת קוקו נקו בפלורנטין, מקפיד לדייק בפרטים כבר בכניסה: שער יפני מסורתי ואדום (טורי) מוביל לגשר אדום גם כן, שכאשר חוצים אותו מגיעים לגינת זן חמודה ובה נחל מפכפך ובריכת דגי קוי. מקדש קטן ומעוצב, כנראה יחיד מסוגו בעיר, מוסיף עוד נדבך של אמת פנימית למרחב הירוק והשקט. ממש כמו ביפן, תוכלו לרכוש כאן לוח עץ משויף ולכתוב עליו את משאלות לבכם תמורת 4 ש"ח, שייתרמו לעמותת "פתחון לב" – נדיבות ישראלית בקימונו, והפתעה כמו שרק בפלורנטין אפשר למצוא.
היכנסו דרך השער. קוקו זן (צילום אמיר מנחם)
קוקו זן היה מיועד לשמש חלל תפעולי לקוקו נקו, אלא שלבעלים דודי אפריאט היה רעיון אחר. בהברקה של משוגע לדבר הוא החליט להקים בלב המאפלייה של תל אביב גן זן יפני אמיתי, עם רצפת חצץ וגשר ושער מסורתיים. מהתקרה משתלשלים כדורי קוקדמה עשויי טחב – אמנות שביפן מיועדת להשרות ברכה על הבית בראש השנה – ובמרכז כל שולחן מונח טרריום זעיר.
מקדש יפני בפלורנטין ותרומה מהלב. קוקו זן (צילום אמיר מנחם)
להשלמת השורשיות היפנית, הותקן באחד הקירות פאלודריום – מעין אקווריום ובו מערכת אקולוגית סגורה – וברקע מתנגן פסקול ציוצי ציפורים ומלמולים שקטים ביפנית שהורכב במיוחד. ממש טוקיו בתל אביב, וקחו את זה לאן שאתם רוצים (גם לסשן מדיטציה, אף אחד לא יתנגד). כבודם של קוקודמה וציוצים במקומם מונח, אבל מה עם האוכל אתם שואלים. טוב ששאלתם.
מיהוקו סאן, קוקו זן (צילום אמיר מנחם)
ובכן, אפריאט ומיהוקו סאן, השף קונדיטורית מקוקו נקו, הרכיבו יחד תפריט שכמו האלמנטים העיצוביים מקפיץ את האורחים לטיול בשינג'וקו. פנקייקים רוטטים מלוחים ומתוקים, כריכי סאנדו חתוכים בקפידה ומנות אוכל רחוב טרנדיות חוסכים כרטיס טיסה ועמידה בתורים בלתי נגמרים. אוקי, אולי גם פה יהיה בסוף תור ארוך, כי בכל זאת – זה מהאנשים שהביאו את קוקו נקו.
סצנת המשקאות המיוחדים שפורחת ביפן משתקפת אף היא בתפריט של קוקו זן. למשל ג'לי קפה, שזו כוס חלב מוקצף שבתוכה משכשכות קוביות ג'לי אכילות מחליטת קפה (24 ש"ח), וגם הוג'יצה – קציפת שקדים ותה ירוק קלוי בעל טעם אגוזי עמוק וכמות נמוכה של קופאין (18 ש"ח). אייס גומא צונן בטעם שומשום, אייס מאצ'ה ומאצ'ה קרה, שוקו מיהוקו וקפה פילטר יפני משלימים רשימה שבשבילה שווה לחזור, כי אין סיכוי לטעום הכל בפעם אחת (14-26 ש"ח). עכשיו רק נותר לשבת, לקחת אוויר ולהתכונן לרגע הזן שלכם, שכנראה יגיע רק בסיומו של תור ארוך במיוחד. בכל זאת, זה מבית קוקו נקו. פלורנטין 5, תל אביב.ב'-ש' 23:00-10:00, על בסיס מקום פנוי בלבד
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו