טיים אאוט timeout

הנבחרות: המסעדות שהכי אהבנו בתשע"ז

| מאת: שירי כץ

12 המסעדות שמבקרי האוכל שלנו הכי אהבו בשנה החולפת בתל אביב ומחוץ לה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/12/sizes/romano-am_H_wo_680_382.jpg
רומנו. צילום: אנטולי מיכאלו

פינוקי הכרמל בנתניה | 5 כוכבים // אלון הדר

מסעדת הפועלים מנתניה גרפה את כמות הכוכבים הגדולה ביותר השנה, יותר מכל המסעדות בתל אביב. אלון הדר יצא נפעם מהמפגש הבלתי אמצעי עם סבתא עזיזה, או עם הגרסה הגברית שלה.

דבר המבקר: "המוטיב של איזון טעמים על גבול המושלמות הופיע בכל המנות שהוזמנו".

מה אוכלים: "מנת מרק עם חלקי קיבה מפוצצים מחומץ. עסבנה, אחת ממנות הדגל של המטבח הטריפוליטאי והתוניסאי, ומעי ממולא".

פינוקי הכרמל

פינוקי הכרמל. צילום: אנטולי מיכאלו

פינוקי הכרמל: איזון טעמים על גבול השלמות. צילום: אנטולי מיכאלו

מטבחצר | 4.5 כוכבים // אלון הדר

המיזם הקולינרי הפופ־אפי של השפים יוגב ירוס ואייל סניור במושב גינתון, שם הם עורכים משתאות בחצר כמה פעמים בחודש.

דבר המבקר: "כל גלם חד ומובחן, אבל ביחד הרמוניה אחרת. טריות, עישון, בישול. גם כשיורס חיבר פריטים שבעבר ידענו וטעמנו אותם ביחד, הוא הרחיב והביא אקס פאקטור גדול שטלטל את הצלחת".

מה אוכלים: "לבנה יוצאת דופן עם זעתר שצרח טרואר, קרם חצילים על האש מאוזן מפוצץ בטעם. טונה אדומה שהפכה למעין ניסואז מפואר – קונפי תפוחי אדמה, איולי פלפלים מעושנים, לובייה קצוצה וביצת שליו".

מטבחצר

מטבחצר. צילום: שרית גופן

מטבחצר: מביא את האקס פאקטור. צילום: שרית גופן

רומנו | 4.5 כוכבים // דניאל שק

המיזם החתרני של אייל שני ושחר סגל; מסעדה עם מטבח ישראלי שממוקמת בלב המאפליה ההיפסטרי־סיטונאי של דרום העיר.

דבר המבקר: "רומנו ראויה להתקיים כאתר עלייה לרגל של תל אביב הבליינית ולא רק בגלל האוכל. אבל חותמו של שני, שיכול להתהדר בכך שהקים אסכולת אוכל ישראלית מובהקת, מעניק למקום ממד של איכות שנוסק מעל ומעבר לווייב. כל מה שאכלנו היה מצוין."

מה אוכלים: "מנה של 'תפוחי אדמה בוערים מבושמים בחמאה, מסוחררים בעלי תרד תורכי מחברון'. תפוחי אדמה במרקם פלאי ונוטפי טעם ועלי תרד נימוחים שכאילו התמזגו עם כמויות נדיבות של חמאה".

רומנו

צ'יפס, רומנו. צילום: איל שני

הצ'יפס שהפך לאגדה, רומנו. צילום: איל שני

יבנה | 4 כוכבים // אלון הדר

על חורבות אוויטה פתחו קבוצת אנשי לילה גסטרו־בר גדול שעליו מנצח השף גיא בן הרוש, שעבד עם אייל שני במחוזות ההיפסטריים (רומנו) וגם בסוגה העלית (הסלון).

דבר המבקר: "כל מנה שהוזמנה הייתה טובה מאוד, זרחה מטריות, נטיפי אהבה ובעיקר הכילה היגיון פנימי. למשל, איזה שכבת צליל להדגיש כדי שהטרק השלם יהיה נעים באוזן".

מה אוכלים: "סשימי אינטיאס שבער מרוב טריות קיבל טיפול מינימליסטי של גרידת לימון, שמן זית ופיסות דקיקות של מלפפון שלא ראה מקרר. דפי הכרשה שיצאה מהמעשנה נפרסו כנייר על גבינת ג׳יבנה ונסגרו בשמן זית".

יבנה

יבנה, רוחו של האב מרחפת. צילום: איל אלישע

יבנה: האוכל זורח מטריות ונוטף אהבה. צילום: איל אלישע

לונג סנג | 4 כוכבים // אלון הדר

מבין הסיניות החבויות מהעין בלטה לאורך השנים לונג סנג הוותיקה, שהפכה לסוד בין שפים; במיוחד התפריט השחור, הסיני, להבדיל מתפריט האדום המיועד להמונים.

דבר המבקר: "המעבר לחלל החדש סיפק עבורי שתי ארוחות נהדרות, מפתיעות והוגנות. היד שמנענעת את הווק עושה זאת היטב".

מה אוכלים: "מנת חזיר שבושלה פעמיים, פעם בבישול ארוך לריכוך הבשר ובפעם שנייה קיבלה חיתוך דק והוקפצה עם רטבים, פלפל חריף וכרוב לבן שהפכו את פיסות הבשר לקרנצ'יות ומתקתקות ואת הירק לחרוך, מה שהזרים כמויות טעם נוספות למנה".

לונג סנג

לונג סנג. צילום: אנטולי מיכאלו

לונג סנג: היד שמנענעת את הווק עושה זאת היטב. צילום: אנטולי מיכאלו

 

מונאר | 4 כוכבים // אלון הדר

דאבה קטנה ומטריפה של ענר הרקוב ותמיר מיכאלי, בוגרי רן שמואלי. המקום שמפוצץ במוזיקה הודית ועטוף בצבעים פסיכדליים, מציע מטבח הודי אמיץ ומקצועני.

דבר המבקר: " לא עוד חלטורה של זיכרונות שטופי אסיד, אלא הדבר האמיתי".

מה אוכלים: "איזה כיף שאפשר להזמין בארץ דוסה טובה. היא הגיע עם תבשיל תפוחי אדמה וירקות, מתובל מאוד (הו, עלי קארי יקרים שלי), חרפרף במידה, אבל נעים בפה. המנה לוותה בשלושה סוגי צ'אטני – קוקוס מפתיע, עגבניות מרגיע ומנגו תוקפני – שהוגשו על עלה בננה".

מונאר

מונאר, חזק בליקוטים. צילום אנטולי מיכאלו

מונאר: לא עוד חלטורה של זכרונות שטופי אסיד. צילום אנטולי מיכאלו

בורק | 4 כוכבים // אלון הדר

פעם בשבוע מבשל השף ברק יחזקאלי בחלל משופץ בשכונת פלורנטין בתל אביב. 40 אנשים מתכנסים לארוחת פיקס פרייס באווירה לא פורמלית וללא תפריט כתוב.

דבר המבקר: "איירביאנבי קולינרי, הפרטת אליטות המטבח. הלקוח הוא חלק ממשתה מודרני, והגחמות האישיות שלו נזרקות קיבינימט. זהו טקס מחייב, אחיד, אנין".

מה אוכלים: "סשימי, פילטים של טרחון, לצד סלט של מלון ספרדי עם מתיקות מתונה וצ'ילי אדום חריף, פרפור נכון באגם טעמים של צבעי מים. נתחים קצוצים מהמעשנה של אסאדו, בריסקט בקר ואונטריב – מנה אדירה, מפוצצת בטעמים".

BUREK

כמו בהופעה של שלמה ארצי. בורק. צילום: גיא חביב

כמו בהופעה של שלמה ארצי. בורק. צילום: גיא חביב

הדסון | 4 כוכבים // דניאל שק

מסעדת הבשרים בניצוחו של מתן אברהמס היא אבן דרך בחייו של כל קרניבור בעיר. בהדסון ניתן לקבל אילן יוחסין ותקציר קורות חיים של כל בן בקר, מרגע ההרבעה ועד לנחיתתו בצלחת.

דבר המבקר: "ליבת העניין טמונה בתפריט בפרק 'בשרים מיושנים', שבו מתוארים במעט מלים נתחים מיוחדים שקצביית הבית מכינה בידענותה הרבה (ולא תמיד כולם זמינים)".

מה אוכלים: "סינטה ברוטב טופי יפני. מנה ממש נהדרת: פרוסות דקות של סינטה בצורה מרובעת (להלן חלונות) שנצרבה מעט ורוב רובה נא ועסיסי. החלונות מונחים על רוטב עדין ומאופק על בסיס חמאה, סויה, דבש, יוזו ומיני תבלינים. זה יוצא נורא טעים. סינטה מדיום ואנטריקוט; הבשר נפלא וניכר שהידיים הכי מיומנות טיפלו בו".

הדסון

אם כבר בשר, אז הדסון. (צילום: יח"צ)

הדסון: אבן דרך בחייו של כל קרניבור בעיר.

אסיה | 4 כוכבים // דניאל שק

המסעדה שפתחו אנשי השאפה בשוק הפשפשים יפו, בהובלת השפים לילך רווה ועמרי זקהיים, היא אחת האסייתיות הכי מרתקות בעיר.

דבר המבקר: "לילך רווה ועמרי זקהיים הרכיבו תפריט מקסים של מנות פשוטות ויצירתיות (ובמחירים מתונים) בהשראת מטבחים שונים של דרום מזרח אסיה, מנות טעימות מאוד ברובן הגדול ובעיקר כאלה שמעבירות את תמצית האוכל מהאזור ההוא – יצרים ושמחת חיים".

מה אוכלים: "מרק וון טון, שרימפס וסרטנים. הציר ננפלא; זה אמנם ציר עוף וסרטנים, אבל הים שולט בו והוא מתמזג עם שכבות של טעמים וניחוחות אחרים וקצת חריפות, והתוצאה: מרק פשוט נהדר".

אסיה

בישול מהמקורות, אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

אסיה: אחת האסייתיות המרתקות בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו

אוקינאווה לבונטין | 4 כוכבים // דניאל שק

אוקינאווה הוותיקה והמעונבת מנווה צדק הולידה מסעדת בת פרועה בלבונטין בהשראת רובע שיבויה ההולל בטוקיו.

דבר המבקר: "אווירה אופטימית, משוחררת ושמחה, שירות מסביר פנים ובלתי פורמלי, מוזיקה טובה מהולה בהמולת סועדים ואוכל מגוון וטוב, עושים את שלוחת לבונטין של אוקינאווה מנווה צדק למקום כיפי לבלות בו ערב."

מה אוכלים: "המנה הכי טובה הייתה קלמארי קנזורי. השרצים, שלאחר השריה וצריבה על הפלאנצ'ה נותרו נגיסים כראוי, מלווים בהרבה בצל ועטופים ברוטב אינטנסיבי וארומטי. זו ממש מכת טעמים בפה, אבל היא מאוזנת להפליא וגם החריפות הניכרת לא מפרה את ההרמוניה".

אוקינאווה לבונטין

גם סושי. אוקינאווה לבונטין. צילום: אפיק גבאי

אוקינאווה לבונטין: מקום כייפי לבלות בו ערב צילום: אפיק גבאי

 

אמריקה | 4 כוכבים // דניאל שק

המתחם החדש של צביקי עשת בלב תל אביב, מתנייד בחן – קולינרית וקונספטואלית – בין צפון אמריקה למרכזה.

דבר המבקר: "באמריקה תמצאו אוכל אמריקאי הארדקור כהלכתו, כולל כל הקלוריות, הכולסטרול, הטיגון והסוכר – תענוג".

מה אוכלים: "צמד טאקוס טובים מבצק דק וגמיש, מעוטר בפיסות עוף עם תיבול נוכח ומאוזן ואננס טרי. דלי נדיב של כנפי עוף מטוגנות למופת בציפוי פריך, שהגיעו לשולחן לוהטות והותירו את הבשר עסיסי ואת האצבעות יבשות. הן מוגשות עם מגוון מטבלים בדרגות שונות של מתיקות, פיקנטיות וחריפות – כולם ממש טובים".

אמריקה

אמריקה: הארדקור אמריקאי כהלכתו. צילום: בן יוסטר

אמריקה: הארדקור אמריקאי כהלכתו. צילום: בן יוסטר

הס 4 | 4 כוכבים // דניאל שק

מעין ביסטרו צנוע וקטנטן שבו מפגינה השפית תמר כהן צדק את יופיו של המטבח האיטלקי־מקומי שהיא מתמחה בו.

דבר המבקר: "בהס 4 אכלתי את אחת הארוחות הכי משמחות, הכי הוגנות והכי אמיתיות זה זמן רב".

מה אוכלים: "בודינו פרמזן, מעין פלאן אוורירי עם כמה פרוסות שמפיניון מוקפצות ביין, מביא מנעד טעמים עדין ומרקם מדויק ונעים בפה. ניוקי טרטופו – צורת הניוקי לא אחידה, הם במרקם מושלם והם טובלים ברוטב חמאה עשיר ומעליהם פרוסות דקיקות של כמהין. זה ממכר".

הס 4

הס 4. צילום: אנטולי מיכאלו

הס 4: אחת הארוחות הכי משמחות, הוגנות ואמיתיות. צילום: אנטולי מיכאלו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 72510cdc125ed2