אוכלים ובוכים: 3 מסעדות חדשות שכדאי לבדוק. ו-3 מסעדות שכבר לא

שף עידן פרץ. קפה מרטיני (צילום: מייגן מימון)
שף עידן פרץ. קפה מרטיני (צילום: מייגן מימון)

הסצינה הקולינרית התל אביבית תמיד היתה מקום סוער, אבל השבועיים האחרונים היו עמוסים במיוחד עם כמה מסעדות ותיקות שסגרו את שעריהם, לצד כמה מקומות חדשים שמקווים לא למצוא גורל דומה. ריכזנו לכם את כל השינויים הדרמטיים

זה לא אתם שהשתגעתם, זו המציאות המחורפנת. הימים המוזרים האלה משפיעים לא רק על התחושות שלכם: אלו באמת ימים מופרעים בישראל, ולכך מצטרף גם גל סגירת מסעדות קטן ומשונה (יש אנשים שמייחסים אותו למחאה, אנחנו מעט סקפטיים לגבי זה) שמשפיע על הסצינה הקולינרית המקומית. אבל כל סוף הוא התחלה חדשה, ועל כל מסעדה שנסגרת, יש לנו כמה חדשות שנפתחו. וכל אלו רק מהשבועיים האחרונים.

נפתחו

לה סיטה

הדבר האחרון שאזור שוק הכרמל צריך זה עוד בר יין, ולמרבה השמחה לה סיטה אינה בר יין. אבל זו גם לא מסעדה. הבעלים אבישי בן הרוש, שניהל את בר א וין והיה מבעלי קפה תמתי, מדגיש שמדובר בביסטרו-בר ומגיש בו אוכל מרוקאי של סבתא עם טוויסט מפריז, בצהריים עם סירים גדולים ומנות נדיבות כמו במסעדת הפועלים הוותיקה שפעלה עד לא מזמן במקום ("מזנון קובי"), ובערב באווירת ביסטרו/טאפאס בר. שווה בדיקה. הכרמל 4
לפרטים נוספים

בואו לה שבת. לה סיטה (צילום שלומי יוסף)
בואו לה שבת. לה סיטה (צילום שלומי יוסף)

תל א וין

האם תל אביב בדרך להפוך לבר יין אחד גדול שהולך ומספח אליו חלקים נוספים של העיר בכל יום שעובר? כל הסימנים מראים שכן, ועד שגם אנחנו נהפוך לבר יין נוכל להמליץ בינתיים על ביקור בתל א וין, בר יין לא מתיימר עם מרפסת נעימה המשקיפה לשדרת בן גוריון – אזור שדווקא חסרים בו מקומות בילוי ראויים – עם מנות קטנות מתפריט שיצר שף דן גרשונוביץ (אייבי, טאיזו, מונא) וכוסות יין ב-40 שקלים ופחות. בן גוריון 39
לפרטים נוספים

תל א וין (צילום: עמית אופק)
תל א וין (צילום: עמית אופק)

קפה מרטיני

הרבה מדי זמן לא הסתקרנו ממסעדה חדשה שנפתחת בלב העיר, וקפה מרטיני שהוא שת"פ של שף עידן פרץ (פופינה), המיקסולוגית מור קורל (223) ויונה ששון (לוקה ולינו) הוא בהחלט פתיחה מרעננת: ביסטרו בר איטלקי, שעיצב האדריכל הישראלי-בינלאומי סער צפריר, עם חלל פנימי שמעוצב כבר אפרטיבו איטלקי משנות ה-60 ואזור חיצוני המדמה גן איטלקי ובו עצי לימון ועגלת לימונדה. וכל זה על דיזנגוף. תענוג. דיזנגוף 130
לפרטים נוספים

מרטיני ופיצה, בדיוק מה שצריך עכשיו. קפה מרטיני (צילום מייגן מימון)
מרטיני ופיצה, בדיוק מה שצריך עכשיו. קפה מרטיני (צילום מייגן מימון)

נסגרו

מייזון קייזר

לפני שנתיים אנשים בעיר עמדו בתור בשביל המאפים הצרפתיים המצויינים של רשת הבולנז'רי מייזון קייזר, וקברניטי המותג החליטו לפתוח ביסטרו צרפתי מפואר תחת אותו שם. הציבור התלהב קצת פחות מהפריזאיות הכבדה ובשבוע שעבר פורסם כי המקום נסגר "לצורך בחינה מחודשת של המסעדה, החגים בפתח והשינוי נדרש". כשאנחנו ביקרנו שם גילינו קינוחים ברמה של חמישה כוכבים אבל לא הרבה יותר מזה.
לכל הפרטים

היה הלוקיישן הכי אירופי בתל אביב. ביסטרו מייזון קייזר (צילום: יח"צ)
היה הלוקיישן הכי אירופי בתל אביב. ביסטרו מייזון קייזר (צילום: יח"צ)

מסה

בשנה האחרונה היה באזז טוב סביב מה שעשה שף מושיק שטרן במסה המתחדשת לאחר עזיבתו של השף אביב משה, וגם מבקר המסעדות שלנו היה מרוצה למדי כשביקר שם בתחילת החודש מבלי לדעת שזו אחת הארוחות האחרונות שיוגשו במקום. בדיווחים על הסגירה נטען כי למחאת הדמוקרטיה שמשתלטת על העיר מדי מוצ"ש ומרוקנת אותה מסועדים היה חלק בהחלטה.
לכל הפרטים

לא עוד. מסה (צילום: אפיק גבאי)
לא עוד. מסה (צילום: אפיק גבאי)

וייס

וייס נפתחה לפני כמעט שנתיים כשעננה מרחפת מעל ראשה. בית וייס ההיסטורי שבו היא ממוקמת, בפינת הרחובות הרצל ואחד העם, איכלס בעשור האחרון שרשרת ארוכה של מסעדות וברים שלא שרדו. למרות פתיחה חזקה תחת השף גיל דהאן, ולאחר מספר טלטלות ניהוליות בחצי השנה האחרונה, לא חמקה וייס מהגורל הזה והודיעה על סגירתה בתחילת השבוע. אנחנו מצאנו שם בעיות מהרגע הראשון.
לכל הפרטים

סופו של טקס התה במסעדת וייס (צילום: מערכת טיים אאוט)
סופו של טקס התה במסעדת וייס (צילום: מערכת טיים אאוט)