הכול משתנה, אז הנה 8 מסעדות ששינו כיוון במהלך החודש האחרון

חתיכת אין. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)
חתיכת אין. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)

רוצים שינוי? אה, לא? טוב סורי, מאוחר מדי. המציאות שסביבנו ממשיכה להשתנות בקצב מסחרר, ואנחנו פה לעזור לכם לעשות סדר בהכל. כלומר, בהכל שאפשר לאכול. רק בחודש האחרון שמונה מסעדות, ברים ובתי קפה החליטו על שינוי כיוון. אז מה נשתנה?

תעשיית האוכל המקומית גם נוטה לשינויים תכופים, אבל לא זכורה לנו תקופה שבה היו כל כך הרבה שינויים בזמן כל כך קצר כמו החודשים האחרונים. שילוב משברים שזרם מהקורונה למשבר הכלכלי לאתגרי ההפגנות ועד למלחמה יצר סופה מושלמת במסגרתה בערך כל מי שמכין אוכל בישראל צריך לחשב מסלול מחדש, ולהתאים את עצמו ואת העסק למציאות החדשה. רק בחודש האחרון דיווחנו על מספר מסעדות, ברים, בתי מאפה ושפים שהזיזו את הגבינה שלהם, וגם את הבשר והירקות. מי שלא זז פה לא שורד, אז הנה השורדים של החודש.

>> מלון היוקרה בעל ארבע המסעדות, עינב אזגורי חוזר ועוד חדשות אוכל

באן מי נונג

מה זה היה: דוכן אוכל ויאטנמי קטן שהתמקד עד לאחרונה בעיקר במנת הדגל – באן מי, הכריך האסייתי האהוב עלינו נכון לעכשיו. הפינה הקטנה ברחוב מקווה ישראל גם הגישה מרקים תואמים וחמימים, ובראשית הדרך גם שאפו להגיש באן מי גם דבר ראשון על הבוקר. ואז המציאות קרתה.
מה נשתנה: השותפות בין לילך רווה וגיא רובננקו התפרקה ורווה לקחה את המושכות, הוסיפה מספר מנות מיוחדות (אנחנו מתים כבר לטעום את כיסן כרית ממולא בפרגית בטיגון עמוק), ובקרוב גם תעביר את העסק לוקיישן, לרחבה המשופצת שמול בית המכס ברחוב הרכבת.
לפרטים נוספים

בואו, יפים שלנו, הולכים. באן מי נונג (צילום: חיים יוסף)
בואו, יפים שלנו, הולכים. באן מי נונג (צילום: חיים יוסף)

דיינר גוצ'ה

מה זה היה: נו, הדיינר המתוק שעל אבן גבירול, שלוחה אמריקקית של ג'וצה ומקום ששם על ליבו את טהרת הטראש הכיף. וגם מקום שכל קשר בינו לבין איטליה היה מקרי ביותר, עד לאחרונה.
מה נשתנה: מאמא מיה, איזה שינוי! זה אמנם לא במקום ההמבורגים, אבל האופי התהפך מאמריקאי לאיטלקי. מנות גדולות וממלאות של פסטה, צ'יקן פרמיזן וכל מה שעובד כרגע בעיר כי כולם צריכים פחמימות בזול. גם השם, אגב, השתנה קצת – עכשיו הוא "דיינר איטלו אמריקנו".
לפרטים נוספים

זה חתיכת כדורי בשר. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)
זה חתיכת כדורי בשר. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)

שטפן

מה זה היה: גלידת בוטיק ארטיזנלית מעשה ידיו של שטפן מאכר, שעלה מאוסטריה לפני תריסר שנים בעקבות האהבה, והתמקם פה במקום שהכי מפיץ אהבה – גלידרייה. ביחד עם שטרודל התפוחים החם שלו, זה היה אחד הנקודות הכי מתוקות בעיר.
מה נשתנה: רק עוד יותר מתוק, ובצורת עוד קינוחים. שטפן החליט להפוך את הגלידרייה לבית קפה-בייקרי אוסטרי, עם ויטרינה מלאת פרוסות עוגה שמזכירות את קונדיטוריית דמל הווינאית המיתולוגית. הגלידה לא הלכה לשום מקום, רק התווספו אליה עוגות אוסטריות.
לפרטים נוספים

אוקי אנחנו מוכנים לשקול לסלוח לכם על ההוא. שטפן. (צילום: אמיר מנחם)
אוקי אנחנו מוכנים לשקול לסלוח לכם על ההוא. שטפן. (צילום: אמיר מנחם)

דואה והולה הולה

מה זה היה: שניים מארבעת עסקי האוכל ששף שקד פחימה מפעיל בשוק הכרמל – הראשון מסעדה בשרית, השנייה חלבית – שהיו מתפקדות כמסעדות שוק מרימות לשעות הערב השמחות. אבל מאז שקשה יותר לשמוח, גם השוק היה צריך להשתנות בהתאם.
מה נשתנה: ובכן, שני הטרנדים הבולטים של התקופה, מאוחדים לצמד עסקים אחד – דואה המבורגר והולה פיצה. כי מה יכול להחזיר לנו את השמחה יותר מאוכל רחוב טראשי וטוב?
לפרטים נוספים

יספיק לכם ההמבורגר. דואה, לפני השינוי (צילום דויד ששון)
יספיק לכם ההמבורגר. דואה, לפני השינוי (צילום דויד ששון)

מרלוזה

מה זה היה: חמארת דגים יצירתית ומקורית שהצליחה להפוך ללהיט בשוק, בין היתר בזכות השימוש בדגים טריים לצד דגי בריכה, טכניקות ייחודיות ושלל מרכיבים, תבלינים וניחוחות. ובניגוד לכמה חברים אחרים ברשימה, במרלוזה עברו כדי להישתדרג הרחק מהשוק.
מה נשתנה: ובכן, הלוקיישן, אבל איזה שדרוג – מרלוזה עברו לחלל שנעזב על ידי מסעדת תמנע, וזכו מן ההפקר. והתוצאה היא מסעדה נעימה ורחבת ידיים שנותנת ביטוי (וגם הרבה מרחב) לכישרון של השף דור אבן.
לפרטים נוספים

צמד המרלוזאים. מרלוזה החדשה. צילום: Peoplephotography‏
צמד המרלוזאים. מרלוזה החדשה. צילום: Peoplephotography‏

צ'נה

מה זה היה: או וואה, מאיפה להתחיל? בראשית הדרך המסעדה של רשת מלונות בראון הובלה על ידי תומר אגאי. זאת עד שבאוגוסט האחרון, עוד לפני המלחמה, הוצנחו למקום יוצאי וייס – שף גיל דהאן ושף קונדיטור מיכל גולדברגר – והחלו לשנות את אופיה של צ'נה כמסעדה, וגם החלו לקבל ביקורות חיוביות שהעלו לאנשים זיכרונות מוייס האהובה. אבל אז המלחמה דחפה אותם לעשות שינוי נוסף, ומשמעותי בכל מה שנוגע לפיין דיינינג.
מה נשתנה: ובכן, העלות. הקו הקולינרי שהובילו צמד השפים כבר החל לתת אותותיו, אבל לפני מספר שבועות החליטו במקום להוזיל את המחיר באופן משמעותי – עד כ-20% בחלק מהמקרים – ולהפוך את המקום לנגיש יותר. אם יש מגמה חיובית בעיננו בכל השינויים האלו, זה בהחלט סמן שלה.
לפרטים נוספים

אותו גודל, פשוט פחות מחיר. צ'נה החדשה. צילום: גיל דהאן
אותו גודל, פשוט פחות מחיר. צ'נה החדשה. צילום: גיל דהאן

טוני ואסתר

מה זה היה: נו באמת, כל מי שבילה חמש דקות בתל אביב יודע מה הוא בית הקפה המיתולוגי כבר של שוק לוינסקי. נו, המקום הזה עם הלפטופים והאוכל הטעים.
מה נשתנה: אה, היה הקאצ' היפה – השף. מישהו חשב פעם על השף של טוני ואסתר? למה שלא תחשבו על השף? כי עכשיו הוא הכוכב העולה דור ונגר, שף תל אביבי שעמד עד לאחרונה בראש מסעדת ארטל פורמל. והוא מביא קצת מהעולם הפיין שהגיע ממנו לבית הקפה השכונתי, עם תפריט מחודש, ספיישלים ואוכל שגורם לנו לרצות להביא את הלפטופ רק כדי להעמיד פנים שאנחנו עובדים בזמן שנרד על מנת סשימי אינטיאס על קרקר גרעינים עם צ'ילי מותסס, גרידת לימון, יוגורט ועלים.
לפרטים נוספים

כן, אפילו סטייק יש עכשיו. טוני ואסתר. צילום דור ונגר (מתוך חשבון האינסטגרם dor_vanger)
כן, אפילו סטייק יש עכשיו. טוני ואסתר. צילום דור ונגר (מתוך חשבון האינסטגרם dor_vanger)

מיליו

מה זה היה: בר יין די סטנדרטי בדיזנגוף, שנפתח על חורבות הבר איז׳ו ובבט. לא שום דבר לספר להורים עליו, לפחות עד הכניסה של השף בוגר הריאליטי שבא להרים את התפריט רמה.
מה נשתנה: ובכן, אחד קוראים אותו אורן אסידו – בוגר משחקי השף והאח הגדול, שנאלץ לסגור את מסעדתו OLÉ במהלך חודש ינואר, וכבר מצא סידור חדש בבר החמוד, בין היתר כי בעלי הבר הם משרתי מילואים – נושא חשוב לאורן, בתור מי שיצא ללא היסוס לשרת במהלך המלחמה. בכל מקרה, גם אם מיליטריזם לא מעניין אתכם, מדובר בכישרון גדול ואנחנו מתים לטעום את מה שהוא מביא לבר היין.
לפרטים נוספים

מספרד ועד לכאן. מיליו. (צילום: ליאור אשכנזי)
מספרד ועד לכאן. מיליו. (צילום: ליאור אשכנזי)