אוקטובר חם וטעים: 10 מקומות חדשים שכדאי לכם לבדוק החודש

בהשראת הספיק איזי. SPICE (צילום אסף קרלה)
בהשראת הספיק איזי. SPICE (צילום אסף קרלה)

גם מול גל סגירות לא פשוט, ותוך כדי תקופת החגים המאתגרת ושלל המשברים ויוקר המחייה וכל השיט המבאס הזה, תל אביב ממשיכה להתמלא במקומות חדשים לאכול ולשתות ולחגוג את החיים. בתפריט: מנות איטלקיות מפלצתיות, אוכל ערבי ביתי ביפו, ברים מתוחכמים, שני בתי קפה מתוקים ועוד. בתיאבון

3 באוקטובר 2023

1. גווידו

גווידו, מילת גנאי אמריקאית לאיטלקי עממי-פרחחי-עברייני משהו, מציעה לתל אביבים מטבח שטרם היה פה, על בסיס איטלקי-אמריקאי. סוף סוף משהו חדש, והפעם לא בדמות מטבח פיוז׳ן מתוחכם ומטרחן אלא אשכרה מסעדה, כזו שממש באים לאכול בה והיא מתאימה לכל המשפחה. המנות גדולות, נדיבות ומתאימות לחלוקה, ולא מנות ביס לשרינג. תראו מה זה: זוג יכול לחלוק מנה ראשונה ועיקרית – ולצאת שבע ובסבבה. יש מנות מבוססות פסטה כמו זיטי ופסטה עם מיטבולז, ומנות שרימפס ומנות מילנזה וכיף גדול לכל המשפחה ולכל הבטן.
לפרטים נוספים 

גווידו (צילום: יחסי ציבור)
גווידו (צילום: יחסי ציבור)

2. הקונטיינר

בתל אביב לא חסרים המבורגרים מצוינים – תאמינו לנו, אכלנו את כולם – אבל ביפו הסיפור מעט אחר. לכן מאוד התרגשנו לגלות את הקונטיינר, המבורגרייה יפואית חדשה מבית מרגוזה בר המקומי. עוד יותר שמחנו לגלות שאשכרה טעים שם לאללה, ושלמרות שכרגע הוא פתוח רק למשלוחים, בקרוב יפתח גם מקום מלא. מבקר האוכל שלנו בכלל שמח.
לביקורת המלאה

הקונטיינר (צילום: יחסי ציבור/וולט)
הקונטיינר (צילום: יחסי ציבור/וולט)

3. SPICE

SPICE הוא שינוי מרענן במלוא מובן המילה: בר קוקטיילים באוויר הצונן והיבש של מלון דיויד אינטרקונטיננטל, שמתחבא בחלל נסתר במלון, ומתכתב עם תרבות הספיק איזי – ברים חבויים שמכרו באופן בלתי חוקי משקאות חריפים בתקופת היובש, בשנות העשרים של המאה שעברה. צנצנות תבלינים ושיקויים, ריהוט עץ ותאורה עמומה שמייצרים אווירה אינטימית, ואפילו קצת חורפית (המזגן!). הקוקטיילים אקזוטיים (למשל, אספרסו מרטיני מקפה, כמהין שחורות וגבינת גראנה פדאנו), האווירה מהממת ורק המחיר, שמכוון לתיירים ולאנשי עסקים, קצת קשוח – 64-72 ש"ח לקוקטייל.
לפרטים נוספים

מרגישים את המזגן? SPICE (צילום אסף קרלה)
מרגישים את המזגן? SPICE (צילום אסף קרלה)

4. פיצה שניט

לאט לאט ומבלי שרבים שמו לב, הבר שברחוב הארבעה מתחיל להשתלט על העיר, ואם הסטנדרט שהציבו בכיכר גבעון ישמר, אנחנו הכי בעד. הפעם מדובר בפיצרייה שכוניתית חדשה שנפתחה הרחק מתחנת האם – ביפו, ממש ליד בלומפילד. כן, כולם רוצים לקפוץ על הרכבת הקלה, ואין סיבה שפיצה מבית שניט לא תהיה הצלחה מסחררת. אה, ואם דאגתם בנוגע לאלכוהול, זה השניט, מבית פורטר אנד סאנס – ולכן תוכלו להזמין מחדר קירור גדול לאחסון 80 חביות בירה בתנאים אופטימליים. אמאל'ה איזה כיף ליפו.
לפרטים נוספים

לטובת השכונה. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)
לטובת השכונה. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)

5. סופרא

אנחנו אוהבים אוכל ביתי, תלוי בבית כמובן, וביפו נפתח מקום משפחתי קטן ולא מתיימר שיש בו את כל מה שתרצו לאכול בצוהריים – תבשילים ביתיים מהמטבח הערבי כולל קובה, ממולאים נפלאים ומפתול, שנקלע לאחרונה לפרשה שלא בכוונתו. ובמקרה של סופרא, יש גם סיפור אישי מתוק – פתחי דאוד, תושב יפו, החליט שלכולם מגיע להכיר את כישרון הבישול של אשתו ופתח עבורה מסעדה. "היא כל החיים מבשלת. כשאמא שלה עבדה ג'יהאן דאגה לאחים ובישלה להם. יש לה ידיים מזהב", הוא מפרגן. ואיך אפשר שלא לאהוב בעל מפרגן שכזה?
לפרטים נוספים

אמא של אחמד טיבי – מאחורייך. סופרא (צילום דוד חיון)
אמא של אחמד טיבי – מאחורייך. סופרא (צילום דוד חיון)

6. TLBS בפארק המסילה

את חנות ההמבורגר הקטנה אתם אולי מכירים משני הסניפים החביבים בצפון העיר, אבל הסניף השלישי שלהם – שנפתח ממש על נחלת בנימין פינת פארק המסילה – הוא כבר סיפור חדש לגמרי. כן, יש את אותו הבלומנטל ואת אותו הצ'יפס המתובל, אבל מתווספים אליו לא מעט דברים מצוינים כמו כריך פרייד צ'יקן, נאגטס, רטבים מופרעים בכמויות וגם אלכוהול, כדי שתוכלו להשתכר עם ההמבורגר שלכם בפארק. מה עוד צריך?
לפרטים נוספים

ליטל בורגר שופ | צילום: מאור בר
ליטל בורגר שופ | צילום: מאור בר

7. דיינינג רום

מכל הפינות התל אביביות שאנחנו מוכנים להגדיר בתור "מתפתחות",  מרכז הקניות הקטן בנווה אביבים הוא ללא ספק המוזרה בהם. אחרי שגם ישראל אהרוני וגם רותי ברודו קבעו שם סניפים, זה תורם של האחים אבידן, בעלי רשת ברים ענפה, שפותחים מקום שמכוון לתושבי הסביבה, לארוחה בצהרים ודרינק בערב. בעבר המקום איכלס את הנלסון – וישנם כמה דברים שנשמרו מאז – אבל הדיינינג רום אמור לתת אווירה יותר מתוחכמת, או בעצם, בר קוקטיילים עם מטבח שף ומנות דגל מהנלסון. כלומר, הכל מהכל.
לפרטים נוספים

מי צריך את מרכז תל אביב. דיינינג רום (צילום: עידן אבידן)
מי צריך את מרכז תל אביב. דיינינג רום (צילום: עידן אבידן)

8. אורבי

בקרב הקונצנזוס הקולינרי התל אביבי, כבר מזמן לא היה לנו אוכל רוסי. האיטלקי תמיד חי, האמריקאי בועט, התאילנדי שורף בפה – אבל הרוסי נשמר בעיקר למסעדות ז'אנר שמבקרים בהם בעיקר עולים. אורבי הוא בית קפה חדש עם טוויסט סובייטי שנפתח ברבעיית פלורנטין, ומציע גם סירינקי עם פטל ושמנת חמוצה, גם לימונדת חמציצים וגם משקה מטלטל של מיץ תפוזים עם אספרסו. לא אכפת לנו מאיפה אתם, זה נשמע טוב. או לפחות, מסקרן.
לפרטים נוספים

אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

9. הכוסית

עד לפני לא הרבה זמן, בלוקיישן המוכר הזה על כיכר רבין עמד הבר "מלכי", אבל בעליו החליטו שהגיע הזמן להכניס שינוי, ועלו על הטרנד הכי חדש בסצינה – ורמוטריה. כלומר, טאפאס בר קטן ושכונתי במחיר הגיוני עם דרינקים מבוססי ורמוט. את השם המאוד ניינטיזי הם לקחו מבר מיתולוגי (ומאוד ניינטיזי) שעמד בדיוק שם, בימים שורמוט היה ורמוט וכיכר רבין היתה יותר קרובה למלכי.
לפרטים נוספים

אל תקראו את זה כמו סוטים. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג
אל תקראו את זה כמו סוטים. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג

10. קפה אלוף בצלות

על אף שיש לנו כמה השגות עם פארק אלוף בצלות (בעיקר עם זה שהעירייה קוראת לגינה החמודה הזו פארק), אבל בית הקפה שנפתח שם היה בדיוק הרכיב שהיה חסר לנו כדי שזה יהפוך ללוקיישן מחייב, ומהנה במיוחד. פיזור כיסאות ברחבי הגינה (הנה, החלטנו), בית קפה בשעות הבוקר, בר יין בשעות הערב (כולל הופעות ואווירה פלורנטינאית מושלמת) ועכשיו יש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. חוץ מפארק, אבל לא נתלונן.
לפרטים נוספים

זה הקטן, לא בהכרח גדול יהיה, אבל מהנה יהיה. קפה אלוף בצלות. צילום: שחר סגל
זה הקטן, לא בהכרח גדול יהיה, אבל מהנה יהיה. קפה אלוף בצלות. צילום: שחר סגל