Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
אח קטן לקזינו סן רמו: ונוס מדליק את התנור בשדרות ירושלים
אל תקראו לה פיצריה, כי היא לא תענה. ונוס (צילום תומר מאיה)
לא רחוק מהמסעדה המקורית בצפון יפו, נולד לו ונוס - מקום חדש מבית קבוצת סן רמו עם תפריט שמחבר בין יפו לסיציליה דרך התנור. רק אל תקראו לו פיצרייה: "נכון שיש בצק ומאפים, אבל זו לא עוד פיצה עם בוראטה ובלסמי. אנחנו במקום אחר לגמרי, מעין תחנת בילוי"
ביום שכזה קצת קשה להתעסק באוכל, אבל מקום חדש שנפתח מוסיף קצת אור לחושך. "ונוס – תנור ים תיכוני" מחבר בין יפו לסיציליה, רק אל תקראו לו פיצרייה כי הוא לא יענה. "נכון שיש בצק ומאפים, אבל זו לא עוד פיצה עם בוראטה ובלסמי. אנחנו במקום אחר לגמרי, מעין תחנת בילוי", מסביר שף אבנר לסקין שחתום על התפריט. תחנת הבילוי החדשה שייכת לקבוצת סן רמו (איטלקיה בפשפשים, קזינו סן רמו ודייגו סאן לשעבר), שמבינה דבר או שניים בגוד טיים ומכירה את הבעייתיות של שדרות ירושלים בעקבות עבודות הרק"ל ובכלל.
גם הירקות בטאבון. ונוס (צילום תומר מאיה)
הקונספט אינו חדשני אך הוא כבר הוכיח את עצמו בעסקיה האחרים של הקבוצה – פתיחת שולחן קז'ואלית במחיר שהולם את התקופה. לדוגמה: טאבולה דג ים עם יוגורט כבשים וסומאק (54 ש"ח) ושומר צלוי בהדרים עם לבנה ונענע (38 ש"ח) מתוך חטיבת Heart; קבב שרימפס עם ירקות צלויים ויוגורט כבשים (72 ש"ח) ואסאדו כרישה וקונפי בציר בקר וחמאה (52 ש"ח) מאגף Soul; ופיצות מתוחכמות תחת הכותרת Sourdough Pizza – קלמארי ורוטב עגבניות עם אריסה, לימון כבוש וג'רג'יר ("ולא ארוגולה כמו בשאר המקומות"), פיצה לבנה עם תרד וג'יבנה במקום מוצרלה ועוד (58-78 ש"ח).
גם דגים נאים נאים. ונוס. צילום: תומר מאיה
הלזניה איטלקייה קלאסית, אך מוגשת כמנת חלוקה (ובינינו מי יכול בחום הזה לאכול יותר מביס), והחומוס מופיע במספר מנות בצורת גרגרים ולא כמשחה, כמקובל ביפו. גם הפיצה מבצק שלסקין פיתח במיוחד מזכירה יותר את זו של פיצה לילה, ופחות פיצה נפוליטנית. "רצינו לכוון דווקא לפיצה קריספית. פיצה נפוליטנית מקבלת מרקם סמרטוטי, וכולם כל כך עסוקים במנה שתצטלם טוב לאיסנטגרם עד שהם שוכחים שהבצק צריך להיות טעים. הבצק שלנו נראה כמו פיצה נפוליטנית אבל המרקם דומה יותר ללחם מחמצת".
המחירים, נושא רגיש בימים אלה, נשארים ברף הסביר. המנה היקרה ביותר, דניס צרוב עם ירקות ברוטב פרמזן, מתומחרת ב-88 ש"ח בלבד, אם כי כולנו יודעים מה משמעות הביטוי "מנות חלוקה". יין מתחיל ב-36 ש"ח לכוס ו-144 ש"ח לבקבוק, ותמורת קוקטייל תשלמו כ-45 ש"ח בממוצע. "אין לנו עניין לעשוק את הלקוחות וזה משנה דרמטית את חוקי המשחק", אומר לסקין. "אני חושב שהמקום יעבוד מעולה כי הקבוצה חזקה מאוד בנישה שהיא עובדת בה, והמקום נכון מבחינה קונספטואלית לכל הגילים. כל אחד יוכל למצוא בו את עצמו כי זה מאוד ים תיכוני ולא מחייב והמחירים הוגנים". לכבוד ההרצה מצ'פרת ונוס את האורחים ב-10 אחוז הנחה, תעשו את החישוב שלכם לבד, ותתרחקו מהתנור עצמו. גם ככה חם מספיק בחוץ. שדרות ירושלים 5, 077-9800350, ראשון-שבת מ-18:00 (שעות פתיחה בהרצה)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
חם כמו רותי ברודו וחיים כהן: 10 המסעדות שיעשו לכם את הקיץ
יאסו ברכבת. גירוס טלה ביפו תל אביב (צילום: אסף קרלה)
הגלגול החדש לבראסרי של רותי ברודו ב-R48, שווארמה עלית של ארז קומרובסקי, קריספי צ'יקן של אהרוני, מאפייה מופרעת מברלין ואפילו מסעדה כשרה מבני ברק בהובלת חיים כהן - אלו המקומות שצפויים לרענן את הסצינה הקולינרית במהלך הקיץ הקרוב. תבואו רעבים
הפתיחה המתוקשרת של מסעדת R48 ("הכל מדויק ועוצר נשימה", התרגש המבקר שלנו) מגביהה את הרף לקראת פתיחת המסעדה השנייה במלון היוקרה של רותי ברודו, בראסרי שיפעל מסביב לשעון (כמו הבראסרי ז"ל באבן גבירול בימיו הטובים) ויציע תפריטים שונים לכל שעה של היום ומנות בראסרי קלאסיות בהשפעה ים תיכונית ואלמנטים אסיאתיים. האם גם הוא יהיה כה מושלם? סביר להניח שכן.
רותי ברודו ואוהד סולומון שף מלון R48 (צילום אסף קרלה)
Chez Vivie | גיא גמזו
מוג'ו חדש לפינה המקוללת? שף גיא גמזו (נונונו, אריא) מתמקם בצומת דיזינגוף בן גוריון, בחלל שאיכלס שורה ארוכה של מסעדות וביניהן סוסו אנד סאנס של עומר מילר (בגלגול האחרון הייתה זו Kushi Dza ו-Taco Ten, מזללה יפנית־מקסיקנית ששרדה חודשים ספורים). בתכנית: בראסרי צרפתי, והפתיחה מיועדת לעוד כחודש.
גיא גמזו (צילום יח"צ)
שווארמה וייסברג | ארז קומרובסקי
אף פעם לא מאוחר מדי לשווארמה: בגיל 60 פותח שף ארז קומרובסקי לראשונה בחייו שווארמיה במתחם שרונה, סמוך למסעדת בלאדי שיק. השם "וייסברג" הוא מחווה לסבו של קומרובסקי מצד אמו, שאיתו אכל השף המפורסם את מנת השווארמה הראשונה שלו.
על חורבותיה של מסעדת וייס ובאחד הבניינים הכי יפים ומרשימים בעיר, עתידה להיפתח מסעדת שף עם מטבח חלבי כשר בנוסח איטלקי כמובן. המנות יהיו קלאסיקות של מטבח ארץ המגף, וכן, יהיו גם יינות וקוקטיילים. השלט כבר תלוי וקורץ על הבניין ואנחנו רק נספר שהפתיחה תגיע כבר בחודשי הקיץ. הרצל 11
פיצה ומטבח מקומי | קזינו סן רמו
קבוצת קזינו סן רמו ממשיכה להשתלט על מתחם נגה ופותחת בשיתוף פעולה עם שף אבנר לסקין מקום של פיצה ומגוון מנות קטנות בדגש על מטבח מקומי. נסיעת מבחן לתפריט תתקיים בארוחה שיכין לסקין בקנטינה, בר היין של הקבוצה, ביום שני (30.5).
שנים לאחר אפיזודת הראמן חוזר המאסטר שף לשרונה מרקט בפיצוח חדש, מסעדה שמתבססת רובה ככולה על עוף. בתפריט צפויים לככב קריספי צ'יקן, פרייד צ'יקן מכרעי עוף מטוגנות, צ'יקן בורגר ועוד, ברטבים שונים ובתיבול אסיאתי.
היישר מברלין | Zeit Fur Brot
כבר סיפרנו לכם בהתרגשותעל פתיחתה של המאפייה הארטיזנלית מברלין שעתידה להיפתח ממש בסוף יוני ברחוב מנחם בגין בתל אביב. זוהי פתיחה מרגשת במיוחד כי זו סנונית ראשונה של המאפייה מחוץ לאירופה, ובשורה מרגשת לכל אוהב פחמימות באשר היא. לחמים פריכים וריחניים, עוגות שמרים אלוהיות ושאר מיני מאפה נפלאים. נתחיל לעמוד בתור כבר מעכשיו. מנחם בגין 37
וונדרבאה! סניף הדגל של ZEIT FÜR BROT בברלין (צילום: מתוך האתר הרשמי)
איגרא, אלטער ו… | שוק הנמל
שף ענר בן רפאל־פורמן (אלטער, איגרא רמא ואיגרא במשק) מזוהה עם דבקות בתוצרת חקלאית טרייה ועונתית עוד לפני שהביטוי נעשה מאוס ומשומש. את המסעדה החדשה הוא מקים בחלל שכמו נתפר במיוחד עבורו בקומה השנייה של שוק הנמל, היכן שפעלה בעבר מסעדת קיטשן מרקט של יוסי שטרית.
תאוות הבשרים של מוטי טיטמן | מגדל עזריאלי שרונה
לאחר פלירטוט מתמשך עם אוכל רחוב שהוביל לפיתוח הפיצה הנפלאה בג'ונז פונה שף מוטי טיטמן (מלגו ומלבר) לטפל בנקניקיות. במסעדה שתיפתח בעזריאלי שרונה, סמוך למסעדת a של יובל בן־נריה, יוגשו מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי ומוצרי שרקוטרי מפיתוח עצמי.
כשלוש שנים לאחר שהקפה המיתולוגי מבן יהודה פינת פרישמן סגר את הדלתות לאחר 70 שנות פעילות ייפתח קפה מרסנד גרסת 2023 בניין בנק דיסקונט המחודש בבן יהודה פינת מאפו. לא בדיוק השיק הבוהמייני-אשכנזי שהתרגלנו אליו אך בכל זאת נכס תרבותי היסטורי בתולדות העיר.
חיים כהן בגרסה כשרה | בני ברק
כיבוש מזנון הכנסת מכין את שף חיים כהן לקראת פתיחת המסעדה הכשרה, המוקמת בימים אלה בבני ברק. בנוסף מקים המאסטר שף בימים אלה קונדיטוריה, מאפייה ובית קפה חדש. כמו כן, בתחילת השנה האזרחית הבאה צפוי כהן לפתוח את בראסרי 99, מסעדה איטלקית במלון חדש של רשת ישרוטל בדיזינגוף 99, אבל זה כבר יחכה לפריוויו שודאי עוד נעשה על 2024.
יהודי טוב. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
המנה שהוא חייב לאכול והשף שהוא אליל. העיר של אסף שטרן
עוד בימי מסה אהבנו אותו. אסף שטרן (צילום: אפיק גבאי)
"העיר שלי" - המדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: שף אסף שטרן השתלט על המטבח של מסה אחרי עזיבתו של אביב משה והחזיר את המקום לחיים חדשים. הוא אוהב את גיא אריש שעושה משהו דומה במשייה וגם את המקום שמביא לו ירקות. זאת העיר שלו
אני מאוד אוהב לשבת במשייה. קבוצת בארכה האוס היא אחת הטובות והחכמות בתל אביב וחילופי השף עשו למסעדה טוב. השף גיא אריש מתעסק בהתססות ועושה עבודה מצוינת. הייתי במשייה לאחרונה לפני חמישה חודשים ואני מאוד רוצה לחזור.מנדלי 5
משייה (צילום: אסף קרלה)
2. קזינו סן רמו
מקום שאני מאוד מחבב בגלל הקפה הטוב והכריכים, וגם בגלל האווירה. אפשר לנקות את הראש מול המזרקה ואני מצליח להתנתק מכל הטירוף של תל אביב.נחמה 2, מתחם נגה
מקום טרפת עם בורקס מים טורקי מעולה. אני כבר בגיל שבורקס אינו בריא, אבל לפחות פעם בחודש אני חייב להגיע ולאכול את המנה הזו.ההגנה 33
בורקס מים בדילק'ס (צילום שרון בן־דוד)
4. ג'נגו בר יין
פלטת הפתיחים שמוגשת בבר היין הזה פשוט מצוינת, והמקום כולו מביא את אווירת אירופה לרחוב בן יהודה. השף שרון כהן הוא מעין אליל קולינרי, שמחזיק את מסעדת שילה מלאה כל הזמן, ועל כך יש להצדיע לו.בן יהודה 155
https://www.instagram.com/p/CeGW_CJoOe6/
5. כרמלה
חנות הירקות בשוק שממנה אני קונה את רוב המוצרים למסעדה. הם מחזיקים ירקות בלאדי, בטטה סגולה ולבנה, חצילים בייבי ותוצרת חקלאית שאין למצוא בשוק, והכול טרי ובאיכות גבוהה.הכרמל 3
ליבינג דה דרים! האביב כבר כאן בכרמלה ????????????????כל מה שירוק, צבעוני וססגוני מחכה לכם אצלנו
עינב אזגורי משתלט על האימפריאל (ועוד חדשות אוכל חשובות)
אימפריאל. צילום: בן יוסטר
עוד מנה גדושה של חדשות אוכל טעימות כאן בעיר וגם מחוצה לה: קבוצת אימפריאל ממסדת את יחסיה עם השף המוכר, דונר חדש ומעניין במרכז העיר, שמפניה יוקרתית למי שחוגג ושתי ארוחות מסקרנות מאוד בירושלים
לאחר שהוכיח את הצלחתו בתפריט סקסי בבושוויק מעמיק שף עינב אזגורי את שיתוף הפעולה עם קבוצת האימפריאל בתפריטים חדשים בברים האימפריאל ולה אוטרה. "החלטנו לשדרג את תפריט האוכל והקשר עם עינב מוצלח מאוד. הוא כבר מרגיש חלק מאיתנו והצענו לו להיות חלק מהשדרוג", מסביר הבעלים בר שירה (יחד עם גלעד לבנת ודרור אלתרוביץ'). בין המנות בסגנון קלאסי וטקס מקס תמצאו טורטייה מקמח תירס עם דג כבוש, רוטב מוחו ירוק, אבוקדו וקרם פרש (48 ש"ח), טאקו בשר מפורק, אבוקדו, סלסה ורדה ואננס טרי (32 ש"ח), ספייריבס טלה על העצם בדבש וצ'יפוטלה (82 ש"ח) וסביצ'ה דג ים עם אננס ואבוקדו (68 ש"ח). הנאצ'וס הוותיקים זכו גם כן לשדרוג והם מוגשים עם סלסה פיקו דה גאיו, צ'דר, גוואקמולי, קרם פרש, פלפל חריף וכוסברה (62 ש"ח). התפריט משותף לשני הברים אך באופי ובקוקטיילים הם ממשיכים להיות שתי ישויות נפרדות, כך שהשמחה כפולה. הירקון 66 תל אביב, 073-2649464
עינב אזגורי (צילום: שלומי יוסף)
2. קנטינה סן רמו
ברי יין הם חד משמעית האיט גירל של סתיו 2021. לרשימה המתארכת והולכת נוסף כעת קנטינה סן רמו – בר יין יפואי חדש מקבוצת סן רמו (קזינו סן רמו, איטלקיה בפשפשים, אשתי). הבשורה הפעם היא יינות מאגן הים התיכון והבלקן – יותר מ־70 בקבוקים מיקבים ביוון, כרתים, דרום איטליה, דרום צרפת, דרום ספרד, פורטוגל, אלבניה וסלובניה. חלק מהיינות מסתירים מאחוריהם סיפור, כמו יקב קרמיזן מבית לחם, לשעבר מנזר שייצר יין למיסה השבועית, או יקבי בוטיק ישראלים כדוגמת כהנוב ונווה ירק. יינות אחרים מיוצרים מזני ענבים מקומיים ובהם דבוקי ומרסלאן הישראליים, מוסקופילארו ואסירטיקו מיוון ורפושק, סיבי פינו', ומאלבזיה המזוהים עם הבלקן. את תפריט היין אצר לירום פרץ, ממנהלי הקבוצה, ואפשר למצוא בו גם ורמוט, ברנדי ותזקיקים נוספים מענבים. אוכל שתקבלו ליד היין שואב השראה משוק לוינסקי וטברנות ביוון, למשל ברבוניות מטוגנות עם צ'יפס ואיולי שום (72 ש"ח), טרטר בקר ועשבי תיבול עם רכז רימונים, סומאק וחלמון ביצה על לחוח פריך (68 ש"ח) ומולים בחמאת אריסה ועארק (84 ש"ח). בתום הבילוי שווה לסקור את המדפים ולהצטייד בבקבוק יין הביתה. נחמה 1, יפו, 051-5531835
קנטינה סן רמו. צילום: יח"צ
3. ראליה
רחוב דיזנגוף לא מפסיק להתחדש: אחרי דיקנטר ופישבון של האחים אבידן ובר היין פליקס מקבוצת הבלבוי מצטרפת לרשימה ראליה, "יקרה" בערבית – מסעדה ים תיכונית שמשנה את פניה לאורך היום. בשעות הצהריים תוכלו לזלול מנות דונר עגל וכבש עם פיסטוקים, מינוט סטייק, קבב טלה, קציצות ברוטב ועוד מנות בשר ותבשילים ביתיים מתחלפים הנמכרים גם בטייק אוויי (כ-50 ש"ח). בערב האווירה משתנה, תפריט קוקטיילים נשלף מהארון והמנות נעשות קטנות ואלגנטיות בהתאמה, למשל סוכריות עראייס, אסאדו מפורק ובריוש, סלטים ועוד (29-78 ש"ח). השף עודד אסטרוגנו מגיע לראליה עם ניסיון עשיר של יותר מ־30 שנה במטבחי מלונות גדולים באילת כשהוא מוכן לאתגר הכרוך בהשתלבות בתחום המסעדות בתל אביב. ראליה, דיזינגוף 88 (פינת בר כוכבא), תל אביב, 03-7556666
ראליה. צילום: רעות גואטה
4. בובע – סנדביץ' חלה בשוק צפון
סנדביץ' שישי בצהריים מחלה רכה במילוי תבשיל של סבתא משמש השראה לבובע – מנה שעומדת במרכז דוכן חדש בשוק צפון. צ'ירקה,בובע פפריקש – תבשיל קציצות עוף בפלפלים בסגנון הונגרי;בובע חריימה טריפוליטאי;בובע סופריטו בשר ותפוחי אדמה בסגנון ספרדי ירושלמי ובובע בולונז מאיישים את התפריט הקבוע. בתפריט המתחלף תמצאו בובע חמין בשר ירושלמי ; בובע גונדי, בובע גולאש ועוד ועוד, והכל בתוך חלה (34 ש"ח) או בצלחת (49 ש"ח). כתוספת אפשר להזמין לביבות, ערוק ועוד נשנושים שסבתא נוהגת להרגיע את הרעב עד לקידוש. מידי שבוע לקראת שבת נמכרים במקום תבשילים וחלות במארז ביתי (79 ש"ח) וחלות בובע (10 ש"ח). ראול ולנברג 20, רמת החייל, ת"א, ראשון-רביעי11:00-19:00, חמישי 11:00-23:00, שישי 08:00-14:00, שבת סגור
בובע (צילום: גיל אבירם)
5. מושו
בר הקוקטיילים שמתחת לק-פה האנוי נפתח חודשיים לפני פרוץ המגפה ונסגר בעקבותיה. כעת הוא נפתח שוב בגרסה מעט שונה, בהובלת המיקסולוג אורי גופר, בוגר הבל בוי שמתמחה בפן הכימי של המיקסולוגיה. גופר יצר קוקטיילים באווירה אסייתית, למשל קיוקמבר מג'ין בומביי, סומסום-בחרובקה, יסמין-דבש, מלפפון טרי וליים (56 ש"ח), וקוקטייל העונה לשם רוז ומורכב מקוניאק, קינמון, מי ורדים ומי קוקוס (59 ש"ח). תפריט האוכל שואב נשען על המטבח של ק-פה האנוי ותמצאו בו מנות אסיאתיות קטנות ועזות טעם כגון סלט פפאיה וייאטנמי (48 ש"ח), חציל בטריאקי עם קרם קשיו (57 ש"ח ) וטאטקי סינטה עם סלט עשבי תיבול (87 ש"ח). המיקום במרתף שהיה בעבר כספת בנק יוצר אווירת בילוי מחתרתית שמתחילה בכניסה בשער סורגים ונמשכת בשירותים שכמותם אין באף מקום אחר. ורי קול. פרישמן 77, תל אביב, 054-7000163
מושו (צילום: יהונתן בן-חיים)
6. הפי האואר באוקינאווה לבונטין
מסעדת אוקינאווה סושי לבונטין במתחם גן החשמל משיקה הפי אוור חדש ומשתלם – 20 אחוז הנחה על כל האוכל והשתייה. ההנחה תקפה בישיבה בלבד בימים ראשון – חמישי בשעות 17:00-19:00, והיא כוללת גם מנות חדשות שנוספו לתפריט, למשל פאני פורי סביצ'ה דג לבן, עירית, טוביקו, וצ'ילי טרי על קרם סלק ורוטב ווינגרט מלפפון (49 ש"ח) וצ'אנקי ביף קוריאני – מחבת לוהטת ובה נתחי אנטריקוט ברוטב שמנת וחרדל חריף עם אטריות סובה (92 ש"ח). לבונטין 11, תל אביב, 03-5101099
הפי האואר באוקינאווה לבונטין (צילום: אמיר מנחם)
>>פופ אפים ואירועים
פופ אפ 1: חומוס וטורטיות פוד טק
חומוסיית גרגר הזהב בשוק לווינסקי משתפת פעולה עם FULL WRAP מותג פוד טק ישראלי זוכה פרסים בתחום החלבון האלטרנטיבי. בפופ אפ יוגשו מנות מקוריות לניגוב עם טורטיה מקטניות מונבטות, שהיא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מאשר טורטיה רגילה וגם משביעה יותר: גרגר הפלטינה – טחינה, סלק, כרובית מטוגנת, ומלפפון בסומאק; תבשיל עדשים ומנגולד עם סחוג ולביבת ירק ועוד, וכל זאת על רקע אווירה שמחה, עם מוזיקה ובירות (35-50 ש"ח). לוינסקי 30, תל אביב, ראשון-חמישי (24-28.10) 19:00-23:00
גרגר הזהב, ה-POP UP. צילום: אורן שלו
פופ אפ 2: שוק חוצה ישראל בשרונה מרקט
שוק איכרים עם מיטב התוצרת הישראלית ייפתח בשרונה מרקט ויפעל למשך חודש. בעשרות דוכנים יימכרו גבינות טבעוניות, ליקרים מפירות מקומיים, טחינה, ריבות, שמן זית, תבלינים ועוד, המבורגר טבעוני ואפילו פרחים. מתחם מיוחד יוקדש לתפוחים, מנגו, דבש, בירות ויינות בוטיק ותוצרת נוספת מרמת הגולן, מסעדות השוק יציעו אוכל מוכן לשבת וכוכבת הרשת עדן רווח תמכור קינוחי בוטיק. שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב, מ־14.10-5.11 בימי חמישי (10:00-20:00) ושישי (9:00-16:00)
שוק חוצה ישראל בשרונה מרקט. צילום: הילה כדי
>>אלכוהול
1. שבוע הג'ין טוניק
חובבי הג'ין טוניק שימו לב: בג'ין קלאב סופרים מרחיבים את יום הג'ין וטוניק הבינלאומי שחל מחר (שני) לשבוע שלם, שבמסגרתו יוגשו קוקטיילים בהשראת מדינות שהן יצרניות ג'ין: ג'ין רוקו מיפן עם טינקטורת יוזו, טרגון וליים מיובש; ג'ין מארה מספרד עם טוניק פיבר טרי ים תיכוני, רוזמרין, תימין ועגבניות שרי; מילק אנד האני ישראלי עם טוניק פיבר טרי הודי, אזוב, קינמון סיני וג'ינג'ר מסוכר ועוד. קינג ג'ורג' 83, תל אביב, ראשון-שבת (17-23.10)
יום הג'ין טוניק. צילום: רן בירן
2. ערבי מיקסולוגיה בסיטארה
אמיר בביוף, מיקסולוג ישראלי מניו יורק שעבד במוסדות ותיקים בעיר הגדולה, מגיע למסעדת סיטארה לסדרת ערבי קוקטיילים. בערב הראשון שיתקיים ביום רביעי (20.10) הוא יכין פינה קולדה, אולד פאשנד, Corpse Reviver #2 (ג׳ין ביפאיטר, עלי קלמנטינה, קואנטרו, לילט בלאן, לימון, קקאו ואבסינת') ועוד משקאות בסטייל ניו יורקי. רוזנבלום הרצל 8, תל אביב, 03-6996633
ערבי קוקטיילים בסיטארה. צילום: יונתן בן חיים
3. שמפניה על הספה
לכבוד יום השמפניה הבינלאומי מקיים בית השמפניה היוקרתי Moët & Chandon ביום שלישי (21.10 מ־20:00) וובינר טעימות שישודר בלייב מחבל שמפיין שבצרפת (בשפה האנגלית). בסדנה יועבר רקע מקצועי אודות השמפניה עצמה, ההיסטוריה והייחוד שלה, וכן סקירות טעם משותפות אודות סוגי שמפניה שונים של המותג. ההשתתפות בוובינר חינמית, וכל מה שנותר הוא לקרוא לחברים ולהתחבר ל-zoom עם כוס שמפניה ביד וכיבוד קל. כדי להקל על ההצטיידות לסדנה, מואט מציעים מארז של צמד בקבוקי מיני ברוט ורוזה שמגיע עד הבית דרך אתרHA VE DA. לינק להצטרפותבביו של IBBLS באינסטגרם.
4. שלישי בג'ין
לכבוד הסתיו והאויסטרים שהוא מביא עמו מכריזים בדלאל על דיל יום שלישי מפתה: בכל יום שלישי במהלך החודש הקרוב יעבור סומלייה מקצועי בין אורחי המסעדה ויציע אויסטרים בריח ים, שמגיעים ביום שני במשלוח מצרפת ובשלישי מוגשים על קרח (36 ש"ח ליחידה/100 ש"ח לשלישייה), לצד קוקטיילים אלגנטיים על בסיס ג'ין סיטאדל (46-52 ש"ח), שאף הוא מצרפת. טעם הים המעודן של האויסטרים מחמיא לג'ין ולהיפך, לשמחת חובבי הז'אנר. שבזי 10 תל אביב, 054-4781435, עד 16.11
אויסטרים וג'ין בדלאל (צילום יח"צ)
>>מחוץ לעיר
1. סמי תמימי וארז קומרובסקי באמריקן קולוני
לאחר יותר מ־20 שנה שבהן לא ביקר בארץ מגיע השף סמי תמימי (אוטולנגי בלונדון) לירושלים ומאחד כוחות עם שף ארז קומרובסקי לכבוד עונת המסיק. בשתי ארוחות חגיגיות שיתקיימו במלון אמריקן קולוני בירושלים, המורגל באח"מים כבר יותר ממאה שנים, יגישו השפים תריסר מנות מהרפרטואר של תמימי וממתכוני ספריו "פלסטין" ו"ירושלים" בדגש על שמן זית, למשל מקדוס – חצילים כבושים עם רוטב אגוזים; רומאניה – חציל ועדשים במיץ רימונים; פלמידה לבנה כבושה עם עגבניות ירוקות כתושות, שמן שום וצ'ילי; וצלעות טלה עם נענע, דבש וסלט עלי בר. הארוחות ילוו ביינות מיקב קלו דה גת והיא חלק מסוף השבוע המוקדש לשמן זית, שבמסגרתו יתקיימו פעילויות נוספות כגון ערב טעימת שמני זית ועוד. מ-2,720 ש"ח לזוג לארוחה ולינה. חמישי-שישי (4-5.11), להזמנות 02-6279707
שף סמי תמימי. צילום: ג'ני זארינס
2. רוטנברג מתחדשת
חילופי העונות מביאים איתם שינוי במסעדת רוטנברג המסקרנת, שהופכת כעת למסקרנת אף יותר. החל מהשבוע יוגשו במסעדה אך ורק ארוחות טעימות עונתיות, ארוחה בת חמש מנות בשעות הצהריים ובת 13 מנות בערב. הארוחות הללו מאגדות לתוכן מסע בן שבע שנים אותו עברו הילה ויזהר סהר, בעלי המסעדה, במחקר ההיסטוריה הקולינרית, העונתיות, האדמה והחי של אזור עמק הירדן, בו נמצאת המסעדה. חומרי הגלם מגיעים מיצרנים קטנים מהסביבה וחלק מהירקות, הפירות ועשבי התיבול גדלים בחלקה חקלאית ייחודית השייכת למסעדה והם מלוקטים מדי יום. התפריט עונתי והבישול משלב טכניקות עתיקות ומודרניות לכדי רעיונות פורצי דרך בקולינריה במקומית.
רוטנברג מתחדשת. צילום: אפיק גבאי
3. קולינריה ארץ ישראלית בגן הבוטני
ועדיין בירושלים, והפעם בגן הבוטני: מעדניה-מטבח, משתלה וחנות בוטניקה מרכיבים את עדניה – מרכז חדש לקולינריה ארץ־ישראלית בהשראת Eataly, הרשת האיטלקייה שמטרתה קידום תרבות קולינרית מקומית והנחלת ערכי הסלואו פוד. בראש מיזם עומד שף נדב מלין, ממקימי תנועת סלואו פוד בישראל, שיצר תפריט "מהמדף לצלחת" על בסיס חומרי גלם ארטיזנליים ותוצרת חקלאית ישראלית. לדוגמה: מוזלי עם הגרנולה של מירב, סילאן טהור ממושב חצבה ויוגורט כבשים ממחלבת עברי; סלטים מירקות העונה בשמן זית של מגל; פלטות גבינות של מוטקה, עברי וברקנית; וגזוז אורגני של גרופר. את מוצרי המעדניה ניתן לרכוש הביתה וכן יינות ובירות מתוצרת ישראלית וגם צמחים לשתילה ופרחים. בהמשך יפעל במקום מרכז ידע בנושא מזון מודע – שוק יצרנים מקומיים, סדנאות, ארוחות מיוחדות והרצאות וכן יתקיימו יערכו שיתופי פעולה עם יצרנים שכנים מאזור ירושלים, סיורי ליקוט ועוד. זלמן שניאור 1, ירושלים, ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-14:00, שבת סגור
4. פיקניק ויין בעין כרם
מלון הבוטיק הרומנטי אלגרה שבעין כרם משיק שת"פ עם יקבים בסדרת פיקניקים סתווית בבוסתן המלון. הפיקניק הראשון יארח את יקב טוליפ ואת הסומלייה שלו, שיסביר וימזוג יינות לטעימה. בכניסה תקבלו כוס יין במתנה לטעימות (60 ש"ח) וכן שובר לרכישת יין ושובר הנחה לאירוח במלון. לנשנוש ליד יציעו במקום פלטות של גבינות, ירקות ופירות וסלסלת לחמים ומטבלים (35-90 ש"ח). אלגרה,23.10 (שבת) 12:00-19:00
פיקניק סתיו במלון אלגרה (צילום: רועי חרמוני)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
אולי זה קצת פישי, אבל אנחנו מאוד אוהבים ימי אוכל מיוחדים, והיום אם תהיתם הוא יום הפיש אנד צ'יפס הבינלאומי. לכבודו ולכבוד הבטן הריקה שלנו נציין כי מדובר בסטריט פוד קלאסי, שמזוהה בעיקר עם המטבח הבריטי אך הפך לפופולרי גם אצלנו בלבנט. אם תרצו לחגוג את היום המיוחד, לפניכם המקומות שעושים את זה הכי טוב פה בעיר. בתיאבון!
ג׳וזף אנד סאנס
בג׳וזף אנד סאנס חרטו על הדגל את מנת הרחוב הבריטית ולימדו את החיך הישראלי דג מטוגן מהו. נתחי הדג העסיסיים מטוגנים כהלכתם בבלילת בירה שמותירה אותם שחומים מעט וטעימים הרבה. לצד הדג מוגש הצ׳יפס המופלא של ג׳וזף, וכמובן לימון ותועפות מיונז. מנה קטנה, 35 ש״ח.ג'וזף אנד סאנס – כל הפרטים
ג'וזף אנד סאנס. צילום: נמרוד סונדרס
פישאנד
בפישאנד, דוכן הפיש אנד צ׳יפס בכניסה לשוק הכרמל, מגישים מנת פיש אנד צ'יפס קלאסית המבוססת לרוב על דג קוד, אבל לא פה זה נגמר. במקום מגישים גם טונה אדומה עם צ׳יפס וזו מנה נהדרת. הטונה האדומה צרובה היטב ומטוגנת בפנקו פריך שעושה עמה אך ורק חסד. לצדה, איך לא? צ׳יפס. שנאמר, טונה אדומה – לא רק בסשימי. בואו, עם טיגון די קשה להתווכח. מומלץ. 52 ש״ח.פישאנד – כל הפרטים
פישאנד, רק עם טונה. צילום: שלומי יוסף
מרלוזה
נשארנו בשוק הכרמל והפעם בחמארה מרלוזה שמעלה על נס את דגת הים התיכון ומגישה לנו פיש אנד צ׳יפס עם טוויסט. הצ׳יפס במקום לא מורכב רחמנא ליצלן מתפוחי אדמה, אלא מחצילים מטוגנים – תכלס, טעים לא פחות. מדובר בדג דניס מטוגן היטב בבלילה נטולת גלוטן כך שכולם יכולים ליהנות. הוא מוגש עם איולי לימון כבוש ונענע. כדאי בהחלט. 45 ש״ח לדג, 35 ש״ח לצ׳יפס חציל. חיים חבשוש 35- 03-516-4924
דג. צ'יפס. מרלוזה. צילום: people photography
שצ׳ופק
שצ׳ופק הוא מוסד דגים ותיק שמגיש לתל אביביםאת מיטב מסורת הדייג כבר למעלה מ-25 שנים. על כן, אפשר לסמוך עליהם במנת פיש אנד צ׳יפס לפי הספר. דג בס מטוגן בטמפורה לוהטת, שנותר רך ועדין בפנים, וצ׳יפס נהדר כמובן. מוגש עם רוטב חריף מתקתק שמאזן את הטעמים ומתאים לחמימות הטיגון. 65 ש״ח.שצ'ופק – כל הפרטים
פיש אנד צ'יפס בשצ'ופק. עכשיו נסו לומר את זה מהר כמה פעמים. צילום: אסף בר
קזינו סן רמו
בקזינו סן רמו מגישים מנת פיש אנד צ׳יפס מופלאה שעושה כבוד למסורת. מדובר בדג בס המטוגן בבלילה של בירה ואריסה שמשווה לו טעם פיקנטי נחוץ ומרענן. לצד הדג הנסיכותי, צ׳יפס שמנמן ומופלא וגם ירקות כבושים שלא תישארו חלילה רעבים. 64 ש״ח.קזינו סן רמו – כל הפרטים
הטוויטס הלבנטיני של סן רמו על פיש אנד צ'יפס. צילום מתוך אינסטגרם
פו סושי
בפו סושי יוצאים מהקופסה עם רול פיש אנד צ׳יפס מהחלומות. בתוך הרול מגולגל לו דג דניס בטמפורה, נגיעת ספייסי מיונז פיקנטית נחוצה, מלפפון רענן ובצל ירוק. הוא מצופה בשבבי בטטה קריספית שמדמים את חווית הצ׳יפס ובשונה ממנו, בואו נודה – לא מכבידים על הבטן. 56 ש״ח, דיזינגוף 302, 03-605-1000
סוג של פיש אנד צ'יפס. בערך. בפו סושי. צילום: אסף קרלה
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו