טיים אאוט timeout

איפה השפים אוכלים

שאלנו כ־120 שפים ישראלים ו־14 שפים מהעולם מהן המסעדות האהובות עליהם לפי הקטגוריות הבאות: איפה הם אוהבים לפתוח את הבוקר, איפה הם סוגרים את הערב, מהי המסעדה השכונתית האהובה עליהם, איפה הם חוטפים משהו לאכול על הדרך, מהו המטבח המקומי שהם מעדיפים, לאן הם הולכים כשהם רוצים להתפנק, מהי המסעדה שמצליחה להוציא אותם מחוץ לעיר ואיזו מסעדה הם הכי אוהבים בחו"ל.

"איפה שפים אוכלים" הוא פרויקט שלוקח השראה מהספר "Where chefs eat" (הוצאת Phaidon), שבו מאות שפים מרחבי העולם מספקים את התשובה לשאלה המעניינת ביותר: איפה באמת המומחים אוכלים? זהו לא עוד מדריך מסעדות שמבוסס על המלצות סועדים, מבקרי מסעדות, בלוגרים ועיתונאי אוכל, אלא הצצה ליומיום של האנשים שמחוברים לסצנה הקולינרית המקומית – השפים!

השפים התבקשו להמליץ על שמונה מקומות לפי קטגוריות זהות: פותחים את הבוקר (המקום שבו הם שותים את הקפה הראשון שלהם או עוצרים לארוחת בוקר), סוגרים את הערב (הסרוויס נגמר אבל הלילה עוד צעיר – איפה הם עוצרים לדרינק ונשנוש אחרון), מסעדה שכונתית (שכונתית גיאוגרפית, שכונתית באופייה, מסעדה שעוצרים לאכול בה בלי יותר מדי פורמליות), מטבח מקומי (המסעדה שבה הם אוכלים כשהם רוצים לנוח מטעמים ממקומות רחוקים ולאוכל את מה שמגיע מכאן), אוכל רחוב (פיתה על הדרך, המבורגר או פיצה מהירים), מסעדת יוקרה (המקום שבו הכסף לא משחק תפקיד והחוויה יותר מפנקת), מחוץ לעיר (המסעדה שגורמת להם להיכנס למכונית ולנסוע רחוק) וחו"ל (מסעדה שנשארת בלב ובזיכרון למרות המרחק הגיאוגרפי).

השפים המליצו על כ־500 בתי קפה, מסעדות, ברים ודוכני אוכל רחוב שונים בתל אביב ומחוץ לה וסיפקו טווח רחב של מטבחים וסגנונות בילוי ואכילה. מהתבוננות ב־12 המסעדות האהובות ביותר עולה כי השפים אינם נוהים אחרי טרנדים קולינריים ומעדיפים מקומות קלאסיים שמוכיחים את עצמם לאורך זמן ומתמקדים יותר באוכל ופחות בנראות ובקישוטים שמסביב. עוד עולה מסקירת התוצאות כי החשקים של השפים מופנים יותר מכל למטבח המקומי: לפיתה עם שקדי טלה, פלפל חריף ועמבה (בג'סמינו); לפלמידה כבושה בחושחש שנקטף ברחוב תל אביבי (בדוק) ולפאקוס ביוגורט צאן בגליל (במיכאל ובמגדלנה). אולם ההפתעה הגדולה מכל היא בחירתו של הקוסם למסעדה האהובה ביותר על השפים – זוהי המסעדה שכ־25 אחוזים מהשפים אוכלים בה ובחרו בה לא רק בקטגוריית אוכל הרחוב אלא גם כמסעדה שכונתית שהם אוהבים וככזו המגישה מטבח מקומי.

"איפה השפים אוכלים" הוא מדריך מסעדות מקיף שכדאי לשמור בהישג יד, לפעם הבאה שבה תשאלו את עצמכם איפה כדאי ללכת לאכול בתל אביב ומחוץ לה.

השתתפו בפרוייקט: גלי וולוצקי, יעל בן ישי, מרב סריג, שירה אדלר

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 7f7f836870b7e6