הקיץ הזה תלבשי דושפרה: 16 מקומות חדשים לאכול בהם באוגוסט

למרות כל האתגרים והמשברים, ענף הקולינריה ממשיך להתמלא בעוד ועוד אופציות עבורכם לצאת, לאכול, להתפלל ולאהוב. סליחה, התכוונו לאכול, להשתכר ולקנח במתוק. אלו כל המסעדות הטריות והברים החדשים שיעשו לכם את החודש הקרוב קצת יותר נסבל
1. קפה 38
מקום חדש לקבוצת לה-שוק, קפה קוקו וא-לה בר הוותיקה מכיכר דיזנגוף שמתחבר לטרנד הנוכחי של "אני לא מגדיר את עצמי", ומצליח לג'גלג בין היותו בית קפה, מסעדה וגם בר. בפועל, עם מפגש אווירתי שבין תל אביב לפריז, אפשר אולי לאפיין אותו כביסטרו. התפריט מחולק לבראנץ', לאנץ' ודינר. כלומר, מקום שאפשר להזמין בו אבוקדו-מקושקשת על טוסט נלסון עשיר לצד קוקטייל בזיל סמאש. מה רע?
לפרטים נוספים

2. פוזיטנו
אחרי סגירתה של מסעדת וייס, תהינו מה יפתחו במקומה בלוקיישן המהמם, שנמצא על אחד הבניינים היותר יפים ברחוב הרצל. ובכן, אולי כבר ניחשתם מהשם שמרפרר לאחת העיירות היותר ציוריות באיטליה, אבל קיבלנו עוד מסעדה איטלקית, והפעם היא גם כשרה. בפזיטנו מציעים תפריט פיין דיינינג בנוסח מטבח דרום איטליה. העיצוב נשאר די דומה לוייס, ורק האוכל השתנה למשהו הרבה יותר משפחתי – פסטות, פיצות וכמובן טרמיזו. בון ז'ורנו. נראה לנו שזה באיטלקית.
לפרטים נוספים

3. עברי בפארק
פארק אריאל שרון, אחת מהפינות היותר יפות בעיר, לא מוערך מספיק על ידי התל אביבים. אולי כי הוא תקוע בפינה. עכשיו יהיה קשה יותר להתעלם מהריאה הירוקה, כי עכשיו נפתחה שם מסעדה של מחלבת עברי, שמציעה חוויה לכל המשפחה מול הנוף המהמם של הפארק, ובמרחק קפיצה לסופר (אוקי, סופר רחוק). להורים יהיה פיצה, קלצונה, כוס יין ונוף לפארק; לילדים יהיה משטח דשא ענק להוצאת אנרגיה. וגם, כמובן, פיצה.
לפרטים נוספים

4. שה ויוי
אחת המסעדות היותר מצופות של השנה, ולא רק כי אנחנו אוהבים להגיד "שה ויוי" (במקור, אגב, זה Chez Vivie. כי צרפתים). הבראסרי המדובר של גיא גמזו אמנם נפתח בפינה המקוללת של דיזינגוף-בן גוריון, אבל מניסיון שלנו עם גמזו – יש לו איזה דרך לזהות מה עובד עם הקהל התל אביבי. על התפריט חתומים השפים רומן דוידוב (טאיזו, יפו תל אביב) ואבי בלינסקי (טאיזו), כשגמזו מביט מלמעלה ומאשר, והמחירים – לפחות בכל הנוגע למנות בראסרי קלאסיות – די קלאסי בעצמו. מקום שחייבים לטעום.
לפרטים נוספים

5. פופ-אפ NG
מסעדת הבשרים הנהדרת מנווה צדק התעסקו לא פעם בהמבורגרים – בין אם במסגרת המסעדה עצמה, ובין אם בניסיונות משלוחים – אבל הפופ-אפ החדש שלהם בפלורנטין, שמתמקד כולו בהמבורגרים מיוחדים, הוא כבר סיפור אחר. מבקר אוכל הרחוב שלנו מיהר לבקר, ולא יכל להתאפק. "עמד מולי המבורגר מושלם, ללא ספק אחד הטובים בעיר. דגש על עמד בלשון עבר, כי טרפתי אותו במהירות שיא". תמהרו גם לפני שיתחסל.
לפרטים נוספים

6. מנטי
אם יש משהו שתמיד, אבל תמיד, חסר לנו ממנו עוד בתל אביב – זה מסעדות עדות. וספציפית, מסעדות בוכריות. נכון, יש כמה מקומות אהובים, אבל התוספת של מנטי – שהתמקמה ממש בכיכר מסריק – היא בדיוק מה שקיווינו לו. מסעדה אותנטית עם בישול ביתי של דורה דוידוב, אימו של הבעלים אריאל, שמכינה גוז'גיז'ה עגולים במילוי בשר וביצ'אק משולשים במילוי דלעת, בטטה ובצל, וכמובן אי אפשר בלי מנת הדגל של המטבח הבוכרי – דושפרה ממולאים בשר. יאמי.
לפרטים נוספים

7. חומוס שנתיים
לחומוס החדש של בית הקפה הצפון תל אביבי האהוב בוקה יש קטע. לא, זה לא שמוסיפים לו דבש או משהו כזה (זה מקום אחר), אלא יותר כמו תאריך תפוגה – הוא יהיה קיים רק שנתיים, ואז יעלם. בנתיים, אם תספיקו (די נו, שנתיים זה מלא זמן), תמצאו חומוס מאת שף הרשת אסף זילברשטיין (לשעבר רפאל וקפה נואר) והקולגה מייקל זערור, ערבי נוצרי ממשפחת מסעדנים, שיצרו יחדיו חומוס משחתי, קטיפתי וחמוץ-עדין. כדאי למהר, אם לוקח לכם שנתיים להגיע למקום.
לפרטים נוספים

8. LAVA
המתנו לזה בסבלנות רבה של אנשים שלא באמת מאמינים שזה יקרה, בדקנו שוב ושוב אם פתוח או סגור, ועכשיו סוף סוף הוא כאן – בית הפסטה השני מידיו של טל רשבסקי, הלא הוא נוכל הפסטה האחד והיחיד (מיתוג שלו, לא שלנו). הלוקיישן החדש מבטיח, ממש על פארק המסילה, ומהמעט שטעמנו מהפסטות, התפוצץ לנו הראש. כן, הוא עשה את זה שוב.
לפרטים נוספים

9. אהרוני'ס פרייד צ'יקן
הדוכן החדש של ישראל אהרוני, מהשפים החשובים ביותר לבניית הקולינריה הישראלית המודרנית, מגיש אך ורק מנות על בסיס עוף. אבל אלוהים אדירים, מה שהוא עשה מזה. מבקר אוכל הרחוב שלנו מיהר לבקר במקום, והתלהב לגלות עוף מטגן מושלם, ועוד כמה מנות מבריקות. אהרוני קורא, אנחנו באים – וזה תמיד משתלם.
לפרטים נוספים

10. פונטו
את אלון פלד וכריכי הקריספי צ'יקן שלו למדנו להכיר ולאהוב במהלך הקורונה, ואז דרך "לאקל בורגר" שפתח יחד עם שותפים נוספים. עכשיו הוא נוחת בפלורנטין עם פיצה שרוצה לעשות לסלייס מה שהוא כבר עשה לסמאש. המקום מציע פיצה בסגנון ניו יורק, המתאפיינת בבצק דק, פרוסות גדלות וקראסט מדויק שטיפ-טיפה שרוף בצדדים – במובן הטוב והמתפצח.
לפרטים נוספים

11. פו
יש הרבה מטבחי ארצות בתל אביב, אבל הנה אחד שלא היה פה – אוקראיני. נכון, את המטבח הרוסי כבר הכרנו, אבל אם בזמן המתקפה של פוטין אתם עדיין לא מבדילים בין רוסי ואוקראיני (גם אם רק מבחינה קולינרית), אתם בבעיה. שו הוקם על ידי אנה אנדריאנקו, שעלתה לארץ לפני 11 שנים, ומציע מנות בורשט, אולדקי, וכמובן וריניקי. בואו לסעוד, ושפוטין יחנק.
לפרטים נוספים

12. הדוכן העיראקי של רוני
בואו נקצר את זה, כי כל הקטע של רוני זה דוכן עיראקי עם טעם של פעם, ומחירים שאנחנו אפילו לא זוכרים מפעם: קובה ב-10 ש"ח, סביח ב-20. מה עוד צריך לדעת?
לפרטים נוספים

13. בננה לוטי
לכל המתגעגעים לתאילנד, בשורות מעולות: גם כאן תוכלו לאכול את הקינוח שבו התאהבתם בטיול הגדול, בגלל שהוא היה טעים ולא בגלל שהייתם תחת השפעה כמובן. ג׳רמי, האיש שעומד מאחורי הדוכן, נולד בתאילנד לאם תאילנדית ולאב ישראלי, כך שהוא מגיע בדיוק עם הניסיון הרלוונטי, ומגיש גם את הגרסה הקלאסית, אבל גם בגרסאות של מנגו, תות ופיצה. כן, קראתם נכון.
לפרטים נוספים

ברים
1. RIAA HiFi
מאחורי הבר החדש הזה בשוק לוינסקי יש כמה שמות מרשימים – כמו אנשי פיצה לילה, או אנשי הסאונד שבנו את המערכות ברומנו – ובהתאם, גם המקום עצמו מלהיב במיוחד. מדובר בבר עם אוריינטציה מוזיקלית מובהקת, גם בעיצוב וגם בליינאפ התקלוטים היומי, יחד עם אווירת החבר'ה שהכרנו מלילה וקצת נשנושים, ויש לנו בר ביתי חדש.
לפרטים נוספים

2. קופה
לאט לאט, לא יהיה רחוב בתל אביב שלא יהיה בו לפחות בר יין אחד, אם לא עשרה. עד אז, שינקין מתחדש בבר יין רומנטי ומעוצב יפהפה, שאפשר לשבת בו לגווני השקיעה ולשקוע בעוברים ושבים, מתוך איזו תקווה עלומה שביום מן הימים הרחוב ישוב תהילתו. הוא לא, אבל בנתיים תוכלו גם ליהנות מקופה גם בשעות הצהריים, כשהיא תתפקד כמעדנייה.
לפרטים נוספים

3. ליבר
פייר, גם לנו קצת נמאס מכל ברי היין המשוגעים האלה, לכן קצת שמחנו לבשר על פתיחתו של הליבר במרכז תל אביב – בר שכונתי משודרג שמגיש מנות שף מוצלחות. לפעמים לא צריך יותר מזה בשביל ליהנות.
לפרטים נוספים
