9 המסעדות והברים החדשים (והמתחדשים) הכי מעניינים החודש

בשר וקוקטיילים בווייב שכונתי. קבנה (צילום שי נייבורג)
בשר וקוקטיילים בווייב שכונתי. קבנה (צילום שי נייבורג)

אלה המקומות שנפתחו החודש וכולם ידברו עליהם בחודש הבא: חצר היין היפהפייה שפנדה פותח בכרמל, כריכי בשר חדשים במזרח העיר, גלידה עם טוויסט מקומי, אפריטיבו איטלקי כמו בנאפולי ובר אופנועים. כן, גם לנו עכשיו בר אופנועים, מה רע?

30 בנובמבר 2022

1. קבנה

חצי שנה אחרי שפתח בית קפה עם "השרוף", שחר לוי (לשעבר Fed and Bev) משיק בצמוד אליו גם מקום לחובבי הכריכים, חובבי הבשר וחובבי הבראנץ'-במחיר-שפוי. וכל זה בשכונת רמת ישראל במזרח העיר. ומזרח העיר בהחלט חסרה סנדוויצ'ים טובים, לכן משמח לשמוע שעכשיו הם יוכלו ליהנות מפסטרמה גחלים בבאגט, קורנדביף בטוסט מלחם קסטן, כריך אסאדו מפורק ברוטב קוריאני עם קימצ'י ואיולי ווסאבי ועוד, וגם כריך עתיד ירוק טבעוני במילוי שווארמה פטריות ובצל מוחמץ (38-65 ש"ח). ויש גם בראנץ מעניין ודי זול. לפרטים נוספים

בקתת בשר בשכונה. קבנה (צילום שי נייבורג)
בקתת בשר בשכונה. קבנה (צילום שי נייבורג)

2. רודי

Roodie (כך במקור) הוא יציר כפיהם של דן גולדשמידט, בעלי הבר ג'ניה שבדיזינגוף, ושף צביקה שטראוס (לשעבר סושיאל קלאב). בשיתוף פעולה עם בעלי מלון הבוטיק מאייר האוס שנפתח לפני כחצי שנה, הם השתלטו על הגג והקימו בו גסטרו בר עם נוף אורבני מרהיב. לבריכה היפה אמנם לא תוכלו להיכנס, אבל כן תוכלו ליהנות מתפריט איכותי שמזכיר במעט את זה של הסושיאל קלאב, מיין במחיר סביר וקוקטיילים מיוחדים במחיר קצת (הרבה) יותר גבוה. לפחות יש נוף מהמם. לפרטים נוספים

על גגות תל אביב. רודי (צילום טיים אאוט)
על גגות תל אביב. רודי (צילום טיים אאוט)

3. בוטיק 180

בוטיק 180 ממוקם בהוסטל גולשים (מרחק הליכה מהים, אומרים לכם) הנושא את אותו השם וממוקם בפינת הרברט סמואל ויונה הנביא. הבעלים הוא המסעדן הירושלמי מעין שמחה (מונאקו, בורגר-מרקט ועוד) שגייס את השף אלון ליסי (צ'נטרו בשוק לוינסקי), שיצר כאן סוג של אירוע מתגלגל – מארוחת בוקר וקפה דרך ארוחת צהריים ועד בילוי ערב מול השקיעה. או כמו שהשיר של נונו הולך: גבינת בושה על קרם חלפיניו ושקדים קלויים, צהריים כריכים עם גבינות, נקניקים וירקות, ערב שווארמה עם עגבניות צלויות באורגנו וצזיקי בחצי ג'בטה (68 ש"ח). ליבינג דה דרים. לפרטים נוספים

תוציאו את העץ ותנו להתנפל. בוטיק 180 (צילום דויד מויאל)
תוציאו את העץ ותנו להתנפל. בוטיק 180 (צילום דויד מויאל)

4. סקיי ריידר

הסקיי ריידרס הוא בר חדש מאת האנשים של קזינו סן רמו ברחוב רענן שבפלורנטין (שקם בפינה שבה שכן במשך זמן לא מבוטל הצוזאמן ז"ל) – והוא גם משמש כמיני-קלאב על הדרך, כי למה לא. השם הלא שגרתי שלו הגיע בעקבות חברי מועדון האופנוענים (כן, כן, גם אצלנו יש כאלה) שהיו נוהגים להתכנס במקום לפרלמנט שבועי של בירה ושיחות על אגזוזים. נשנושים, אלכוהול, אופנוענים. לפרטים נוספים.

קצת מפונפן בשביל בייקרים, לא? סקיי ריידרס (צילום: יעל שטוקמן)
קצת מפונפן בשביל בייקרים, לא? סקיי ריידרס (צילום: יעל שטוקמן)

5. גלידה ארי

ארי היא גלידריה חדשה שנפתחה לאחרונה ברחוב אבן גבירול עם הסניף מעוצב כמו מעבדה – שנדע שכאן רוקחים גלידה ברצינות ובתשוקה. הבעלים, עידן נעים, יצר גלידות יוצאות דופן עם טוויסטים תמידיים שישאירו את החיך שלכם מופתע בכל לק. תמצאו כאן, למשל, גלידת חלווה עם תוספת טחינת הר ברכה, שומשום מקורמל ורוטב בייגלה. יאמי. לפרטים נוספים

צילום: מתוך עמוד האינסטגרם הגלידה של ארי
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם הגלידה של ארי

6. רומיה

הפרויקט הכי יפה כרגע בשוק הכרמל – חצר אחורית חבויה עם היסטוריה וניחוח של כרם התימנים מפעם, שהפכה לבר יין שמחזק עוד יותר את מעמד השוק כאזור בילוי. ומאחוריו? פנדה (עידן פיינבורג) שכבר הפך לאחד הסמלים של השוק (וגם פתח החודש סניף הייטקיסטי חדש), וזה נשמע שאוכל שם ממש כיף – התפריט מתייחס למיקום ולהיסטוריה של השוק, ועל כן מתבסס בעיקר על ירקות ודגים באופן שמבליט אותם ועל תבלינים אופייניים, לדוגמה קישוא בציר ירקות עם קרם יוגורט וקראמבל פיתה; טרטר דניס עדין עם שמן זית וגרידת לימון, שמנת חמוצה, עגבניות מרוסקות וסחוג עשבים על לחוח מהמאפייה ברחוב נחליאל. אווירת בר יין משפחתי בחצר יפהפיה, אוכל תענוג, מה עוד צריך? לפרטים נוספים

הסינר פנדה, המגש רומיה (צילום יח"צ)
הסינר פנדה, המגש רומיה (צילום יח"צ)

7. סושי בזל

את השם אתם בטוח כבר מכירים, שהרי הסושיה הותיקה (תשע שנים במושגים תל אביבים זה מלא) היתה גם אחת האהובות והפופולריות בעיר. אבל עכשיו משהו השתנה, והוא משמעותי – הסניף שברחוב פרישמן נסגר, ושבוע לאחר מכן נפתח סניף חדש במלון פרימה סיטי, והוא גם כשר, ועם תפריט חדש שיצרו השפים חיים אלוש ושאול דרעי. אם לשפוט על פי אירוע ההשקה שנערך החודש, אין מקום לדאגה. לפרטים נוספים

סושי בר בזל (צילום דוד ששון)
סושי בר בזל (צילום דוד ששון)

8. דליסימו מעושנת

מעדניית דליסימו היא אחד הסודות האהובים עלינו בעיר – כריכי מעדנייה פריכים וטעימים עם בשרים ברמה גבוהה וכנסו כבר לבטן שלנו בבקשה. סליחה, סטינו מהנושא. עכשיו דליסימו משנה קצת את האפיון שלה, שוקעים מוותרים קצת על המעדניות והופכים למסעדה של ממש. לצד הכריכים הנהדרים שתודה לאל, נשארים, תוכלו לשבת במקום הנעים ולהינות גם מקריספי ארטישוק בטמפורה (32 ש"ח), צ'יקן פופקורן (45 ש"ח) ומנות חדשות אחרות. לפרטים נוספים

זה מה שתרצו באמצע הלילה. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)
זה מה שתרצו באמצע הלילה. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)

9. אפרטיבו בלה טיגרה

כנראה הפיצה הכי טובה בעיר משדרגת את חוויית הביקור בה (אולי כדי להתחרות במשלוחים של עצמה) בעזרת אפריטיבו איטלקי אמיתי (כמעט) כמו בנאפולי. זה נשמע כל כך טוב עד שאפילו אנחנו קצת מפקפקים: ברכישת שני דרינקים (יין, בירה, אפרול או קוקטייל) מקבלים מגש המורכב מצלוחיות קטנות ובהן "עגבניות סוכריה" (עגבניות שרי קונפי אדומות ועסיסיות), חציל אנטיפסטי מהטאבון, זיתים איטלקיים, ארטישוק א לה רומנה, גבינה איטלקית וצ'יפס פפרוני – פרוסות דקיקות של סלמי מצופה פלפל גרוס שכיף לנשנש ליד האלכוהול. בחלק העליון של המגש מתוח מעין חבל כביסה ועליו נתחים דקים של ברזאולה. מאמא מיה. לפרטים נוספים

יבוא ישיר מנאפולי. אפריטיבו בלה טיגרה (צילום דפנה רומנובסקי)
יבוא ישיר מנאפולי. אפריטיבו בלה טיגרה (צילום דפנה רומנובסקי)

בונוס: המסעדות הכי טובות, התפריטים הכי גרועים

והנה שני שני פרויקטים מטופשים אך מועילים ביותר שעשינו החודש בטיים אאוט: קודם כל בדקנו מה המסעדות שמדורגות הכי גבוה בוולט, טעמנו, והחלטנו מי הטובה ביותר (והיו בהחלט הפתעות). אחר כך בדקנו את התפריטים הכי מעצבנים בעיר, בין אם זה ההתפייטות של אייל שני או הממבו ג'מבו של מסעדות אסייתיות, והתעצבנו. בואו להתעצבן איתנו, אבל קודם תזמינו משהו טוב מוולט. בשביל האיזון.

הקדוש של התפריטים הבלתי נסבלים. אייל שני (צילומים: אנטולי מיכאלו, שאטרסטוק)
הקדוש של התפריטים הבלתי נסבלים. אייל שני (צילומים: אנטולי מיכאלו, שאטרסטוק)