Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

אביב משה

כתבות
אירועים
עסקאות
הנהיגי אותנו כמו סניף של הדליקטסן. רותי ברודו (צילום: איליה מלניקוב)

ברכת המזון: המסעדות של תל אביב מתגייסות למען הדרום

על רקע עדויות על מחסור במזון בקרב מתנדבים, צוותי רפואה, צוותי חירום ואזרחים בדרום, מצטרפים בשעות האחרונות רותי ברודו, האחים דוקטור,...

מאתשרון בן-דוד8 באוקטובר 2023
שף אביב משה (צילום אמיר מנחם)

הפינה הקסומה והבייקרי המדהים. זאת תל אביב של אביב משה

הפינה הקסומה והבייקרי המדהים. זאת תל אביב של אביב משה

שף אביב משה (צילום אמיר מנחם)
שף אביב משה (צילום אמיר מנחם)

השף המיתולוגי של מסעדת מסה, כיום במסעדת הרופטופ Maree בנתניה אבל בקרוב חוזר לתל אביב, ממליץ על המקומות האהובים עליו וביניהם חוף מושקע ומפנק ומקום מיתולוגי מיד אליהו. זאת העיר שלו

1. לה לה לנד

אחד החופים היותר מושקעים ומפנקים בתל אביב, עם אוכל ושירות ברמה הגבוהה ביותר. אם כבר לשבת על החוף בתל אביב אז בלה לה לנד.חוף גורדון

>> איפה הם מוצאים השראה זוגית? העיר של נדב ודניאל
>> הים, שווה להתאמץ בשבילו. העיר של עמרי קרן

2. דלאל

פינה קסומה שמביאה לעיר משהו אחר, מיקס של פריז והים התיכון. האווירה והעיצוב הם רקע לאוכל מדויק שהוא מאוד לטעמי. לשף גולן גורפינקל יש סיומת למנות שהיא בין אוכל צרפתי לים תיכוני.שבזי 10

דלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב X דיטיילס)
דלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב X דיטיילס)

3. שאראק

מסעדה מדהימה מבחינת המטבח שרובו דגים אבל יש בו מנה אחת שאני אוהב במיוחד – טורטליני חצילים. בכל פעם שאני אוכל בשאראק אני מעריך את המסעדה יותר כי במטבח יש יד מדהימה. עבורי שאראק זו בריחה לחממה בתל אביב.בן יהודה 120

טורטליני חציל שרוף בשאראק (צילום: רן בירן)
טורטליני חציל שרוף בשאראק (צילום: רן בירן)

4. פופ אנד פופ בייקרי

יצא לי להיות בפגישה ברחוב הארבעה, נכנסתי לבייקרי ונדהמתי. לא ידעתי מי השף קונדיטור ולכן ביררתי ואני רוצה להסיר את הכובע בפני עופר בן נתן המוכשר, שמוציא כאלה דברים מדהימים.הארבעה 28

5. פלאפל יד אליהו

יש לי פטיש לפלאפל ברמה משוגעת. לא משנה עד כמה אני שבע, לפלאפל טוב תמיד יש מקום. ביד אליהו יש פלאפליה קטנה שקיימת כבר המון שנים ויש בה פלאפל לא מתוחכם אבל נהדר. אני לא יודע מה הסוד וגם התנאים לא משהו, אבל כל כך טעים! יש לי הערכה רבה לאנשים שבמנה אחת מסוגלים לברוא עולם שלם.שדרות יד לבנים 2

אף פעם לא ראינו את פלאפל יד אליהו כל כך ריק בערב של משחק (צילום: דני מרון)

Posted by ‎וואלה ספורט‎ onSunday, June 21, 2020

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

השף המיתולוגי של מסעדת מסה, כיום במסעדת הרופטופ Maree בנתניה אבל בקרוב חוזר לתל אביב, ממליץ על המקומות האהובים עליו וביניהם...

אביב משה2 ביוני 2022
פורטר האוס נוף הגליל (צילום איליה מלניקוב)

השפים יוצאים מהעיר: 7 מסעדות חדשות מהצפון ועד הדרום

השפים יוצאים מהעיר: 7 מסעדות חדשות מהצפון ועד הדרום

פורטר האוס נוף הגליל (צילום איליה מלניקוב)
פורטר האוס נוף הגליל (צילום איליה מלניקוב)

אקסים של חלק מהמסעדות הטובות בעיר יצאו דרומה וצפונה ולנו יש עוד סיבה טובה לצאת לטייל. מאילת ועד הגליל אספנו עבורכם כמה פתיחות מרגשות שייסגרו לכן פינה בטיול הבא

פיגם | עין הוד

שף דן זוארץ (לשעבר דלידה) התעייף מהמסעדנות התל אביבית, ובחסות הקורונה העתיק את מקום מגוריו לעין הוד. כעת הוא פותח במבנה עתיק ששופץ את פיגם, מסעדה מזרח תיכונית שנשענת על תוצרת מקומית, ליקוט וטכניקות בישול מסורתיות. מיקום מעל האמפי של עין הוד מגיע לשיאו במרפסת שמשקיפה לנוף הרים וים.
בתפריטמאפה פאטיר תרד וזעתר עם ממרח פיגם ויוגורט (24 ש"ח), תפוח אדמה בלאדי ברוטב בצלים שרופים, ביצה כבושה ועמבה (32 ש"ח); פול שבושל חמישה ימים עם טחינה (26 ש"ח), עוף מפורק ברוטב תטבילה (42 ש"ח), קלמרי עם חציל ועגבנייה, ציר ים ויוגורט וגרגרי חומוס (72 ש"ח) וברולה פלפלים מיתולוגי מדלידה (32 ש"ח).
אמפי עין הוד, רביעי-חמישי 17:00-חצות, שישי-שבת 12:00-חצות, 054-6833330

קובה נייה פארידה, איולי יוגורט ושמן אריסה. פיגם (צילום נועם פריסמן)
קובה נייה פארידה, איולי יוגורט ושמן אריסה. פיגם (צילום נועם פריסמן)

פורטר האוס | נוף הגליל

גם השף דוד אלמקייס (לשעבר דוד ויוסף) נטש את תל אביב. הפעם היעד הוא נוף הגליל, לשעבר נצרת עילית, תוספת מכובדת לרשימת המסעדות שכדאי לנסוע עבורן לנצרת. הקונספט שנבחר: מסעדת בשרים יוקרתית, בין סטייק האוס קלאסי למטבח ים תיכוני בשיתוף עם רשת חינאווי Wine & More. המסעדה היא חלק ממתחם קולינריה הכולל גם חנות יין ומשקאות אלכוהוליים, קצביית פרימיום, מעדנייה, חדר יישון בשרים, חדר יישון יינות, חדר סיגרים ועוד.
בתפריטפילה בקר בציר בקר ויין אדום עם תפוחי אדמה (129 ש"ח), המבורגר ואגיו (89 ש"ח), T BONE טלה (99 ש"ח), אנטריקוט ואגיו 300 גרם (210 ש"ח), אנטריקוט בלאק אנגוס 300 גרם (139 ש"ח) ועוד. לרגל ההשקה מבצע 1+1 על כל האלכוהול המוגש במסעדה, ואפשר לבחור כמעט כל מה שקיים על המדפים בחנות.
שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל, 077-5003626, ראשון-שבת 18:00-23:30 (שעות פתיחת בהרצה, לאחר מכן ראשון-שבת 12:00-01:00)

פורטר האוס נוף הגליל (צילום איליה מלניקוב)
פורטר האוס נוף הגליל (צילום איליה מלניקוב)

Maree | נתניה

את שף אביב משה אין צורך להציג. מי ששהוביל את מסעדת מסה בימי זוהרה נטש את אורות הכרך לטובת נתניה וחבר למסעדן והיזם איציק רוסו (הלאונג' בר פופה). Maree ("גאות" בצרפתית) הכשרה ממוקמת על גג מלון Vert בקו החוף בשכונת עיר ימים. קירות שבהם משובצים סלעים שחורים, קיר יין מנחושת דמויית קורוזיה, גופי תאורה שמזכירים אלמוגים ועוד אלמנטים שצריך לראות כדי להבין מייצרים עיצוב בהשראת הים שברקע.
בתפריטקרפצ'ו טונה, חרדל אמרנה, סורבה חרדל ושומשום קלוי (72 ש"ח), טרטר טונה, ביצה רכה וסקורדליה (72 ש"ח),סשימי דג ים, ויניגרט מטבוחה, סשימי חציל, זיתי טאסוס, קריספי קינואה, בצל כבוש וטוויל אלמוגים (68 ש"ח), כבד אווז, פופקוצ׳אי וקרמבל לימון (98 ש"ח).
מלון LAGOON VERT נתניה, קומה 15, 09-7410909, ראשון-חמישי 19:30-23:30, שישי 13:00-19:00, שבת 13:00-23:30

סשימי דג ים ואלמוגים. מארי (צילום אמיר מנחם)
סשימי דג ים ואלמוגים. מארי (צילום אמיר מנחם)

מאמו | אילת

חיבוטי הנפש של השף אוהד לוי (צ'יקטי, סושיאל קלאב) בין משפחה לקריירה, שהובילו לפרישתו מהריאליטי "המסעדה הבאה" בחצי הגמר, הצליחו לגעת גם בציניקניות שבינינו. במקום להישאב למסעדנות התל אביבית הוא בוחר לפתוח כעת באילת, הסמוכה למקום מגוריו, את MAMO – בר מסעדה על הים עם אווירה שמחה ואוכל ים תיכוני, על בסיס תוצרת מקומית מהסביבה הקרובה. המסעדה ממוקמת במלון STAY בשכונת אלמוגים, הרחק מאזורי התיירות המבאסים.
בתפריטדג ים נא עם ירקות מהאש, צ׳ילי מותסס וקרם פרש; מנות לחם מהגריל כמו פאן טומאט של סלט עגבניות ולחם; קישואים ממולאים באורז רך, ראס אל חנות של חבשוש ולאבנה מעושנת; כיסונים רכים של דג קצוץ בציר לוקוס עם עגבניות שרופות ועוד.
אגמונים 10, אילת, 055-2216062, שני – שבת מ־19:00

נשאר בערבה. מאמו (צילום מידן גיל ארוש)
נשאר בערבה. מאמו (צילום מידן גיל ארוש)

גרקו | אילת

ועדיין באילת: לאחר בילד אפ ארוך, שבמהלכו עשהמהפך בגרקו תל אביב, פותח המסעדן צביקי עשת מעוז יווני בעיר הנופש הדרומית. גרקו ביץ', שהוקם בשת"פ עם רשת ישרוטל, ממוקם בטיילת הדרומית ומעוצב במספר סגנונות, בדומה לגרקו בחוף פרישמן: מסעדת חוף יוונית, בר ודוכן אוכל מהיר. אזור הישיבה על דק עץ תחת סככות גולש אל החוף ומציע בקתות עם ערסלים ומזרנים ומיטות שיזוף, ושירות שמגיע עד אליכם.
בתפריטצזיקי, סקורדליה, דולמדס ועוד מזאטים (34-38 ש"ח), סלט יווני (52 ש"ח), ספאנקופיטה – מאפה פילו במילוי פטה ותרד (54 ש"ח), כיסוני פסטה מקורפו במילוי מנגולד ברוטב חמאת סטקה וזוקיני (72 ש"ח), פיש&צ'יפס יווני ברוטב גבינת קפלוטירי (62 ש"ח), גירוס, סובלקי וקיימאקי.
טיילת רויאל ביץ', אילת,077-9906969, ראשון-שבת 12:00-23:00

גרקו ביץ' אילת (צילום יח"צ)
גרקו ביץ' אילת (צילום יח"צ)

פאצו פיצה| רעננה

עם ריכוז של הפיצות הטובות בארץ (פרט לפרסקה), אנו בדרך כלל לא ממליצות על פיצריות מחוץ לעיר. הפעם המקרה קצת שונה כי בפיצה פאצו תטעמו פיצות שמחברות בין farm to table ואוכל מהיר ומבוססות על תוצרת חקלאית מגינת ירק סמוכה, פרי של שת"פ בין הפיצרייה לעיריית רעננה. השף אריק דרחני גם הוא יוצא תל אביב, שהתחיל באונזה והמשיך לפיצרייה בנתניה.
בתפריטפיצה ארבע עונות חריפה אש – קרם עגבניות ופלפל שושקה, חלפיניו כבוש, פלפלים קלויים, אורגנו, מוצרלה ופטה; פיצה פולנטה ופטריות; רעננה פינת איסטנבול – רוטב עגבניות, תבשיל תרד תורכי, בצל מדורה, מוצרלה וגבינת פטה; ירוק עמוק – קרם פרמזן, מוצרלה, פסטו, תרד, ריקוטה, גבינת פרמזן ובולגרית (68-73 ש"ח).
היצירה 5, רעננה, 09-7418833

פאצו פיצה (צילום לירן מימון)
פאצו פיצה (צילום לירן מימון)

המקדש | פתח תקוה

שף לירן בלו מעתיק את מסעדת הבשרים ממתחם אושילנד בכפר סבא לפארק עופר בפתח תקווה. הקונספט השתנה מעט, ולבשרים צרובים על אבני בזלת נוספו דגים ומנות צמחוניות וטבעוניות בפרשנות אישית עם קריצה למטבח עילי כשר.
בתפריטפסיפס פרוסות סלמון עטופות באצת נורי שרופה, קרם לימון כבוש קוויאר סויה ועלי זעתר (68 ש"ח), שיפודי טונה טרייה על ענף קארי, קרם גזר וג'ינג'ר ופרחי דבש מעל מלפפון חריף דחוס בוואקום לצד קונסומה עגבניות שרי צהובות (62 ש"ח), ספייריבס טלה מעושן בעצי חרוב מוגש על קרם ארטישוק ירושלמי וסלט פריקי ועשבי תיבול מקומיים (139 ש"ח), תבשיל כתף אנגוס ולחי עגל בבישול ארוך בציר בקר ובירה לבנה לצד פירה תפוח אדמה וסלט עשבים תאילנדי (119 ש"ח).
הפסגות 9, פארק עופר, פתח תקווה, 09-9777007, ראשון-רביעי 12:00 – 21:30, חמישי 12:00- 22:00

רוסטביף סינטה הולשטיין. המקדש (צילום דוד ששון)
רוסטביף סינטה הולשטיין. המקדש (צילום דוד ששון)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

אקסים של חלק מהמסעדות הטובות בעיר יצאו דרומה וצפונה ולנו יש עוד סיבה טובה לצאת לטייל. מאילת ועד הגליל אספנו עבורכם...

מאתשרון בן-דוד5 ביוני 2022
מאקוטו (צילום: אסף קרלה)

198 שקל על מנה עיקרית. וזאת הבעיה הכי קטנה במסעדה הזאת

אביב משה יודע לעשות אוכל טוב. במאקוטו הוא מנסה כנראה לעשות משהו אחר. התוצאה היא אחת הארוחות האיומות שאכלנו מזה זמן...

מאתעודד קרמר14 ביולי 2021
אביב משה. צילום: יח"צ

יהיה בלינג: אביב משה פותח אסייתית במיקום של קוואטרו

יהיה בלינג: אביב משה פותח אסייתית במיקום של קוואטרו

אנא הכירו את MAKOTO שנפתחת באותו חלל שאיכלס את האיטלקייה של השף המוערך. בתפריט: פיוז'ן אסייתי שמכוון גבוה עם מנות כגון טטאקי דנבר וסלט אווז

אביב משה. צילום: יח"צ
אביב משה. צילום: יח"צ

קוואטרו אאוט, MAKOTO אין – שף אביב משה סוגר רשמית את המסעדה האיטלקייה ופותח במקומה פיוז'ן אסיאתי. המסעדה החדשה, "מיזם קולינרי" כלשון הודעת הפתיחה, מתבססת על טכניקות בישול שמשה אימץ לאורך השנים ועל מנות דגל ממטבחי אסיה, והכל כאמור, בפרשנות אישית.

טטאקי דנבר בוויניגרט בוטנים. צילום: יח"צ
טטאקי דנבר בוויניגרט בוטנים. צילום: יח"צ

ריבוי הרכיבים המאפיין אותו נשמר גם בתפריט החדש. לדוגמה: קרפצ'יו מאגורו – נתחי טונה נאים, שמן שומשום, סויה, קרם אמרנה, טוויל מיסו, שומשום מיסו, שומשום שחור, עלי בייבי ריחן וסורבה חרדל; טטאקי דנבר – נתחי בקר צרובים קלות עם ויניגרט סאטה, פטריות שיטאקי, רוטב בוניטו, קריספי, שום ופרחי דבש; כבד אווז ואננס מקורמל בג'וספר עם בריוש צלוי, פטריות שיטאקי, שמן קארי צהוב וסירופ כוסברה ועוד. בעמדת הסושי יכינו רולים מקוריים כגון סלמון פנקו עם אבוקדו, קמפיו ומעטפת סלמון צרוב; ספייסי בס עם איולי כמהין ומיקס שרימפס-טונה ועוד.

"באופן כמעט אבסורדי MAKOTO היא תוצאה של שנת הקורונה שפגעה והחריבה כמעט כל ענף וכל חלקה טובה במיוחד בעולם הקולינרי. מהמקום הזה של שקט ומחשבה עמוקה מהבית ומשותפי לדרך נולד הרעיון ליצירה חדשה שתתאים לזמן החדש ולרצון האורחים לחזור לבלות וליהנות ולאכול בלי לוותר על אף חלק של החוויה", מפרט משה. "בתפריט החדש בחרתי לגעת במקומות וטעמים ששולבו בעבר בתפריטיי אך הפעם בצורה רחבה יותר. מסעדות עם מנות אקלקטיות, קוקטיילים אקזוטיים ואלכוהול איכותי לצד אווירה כיפית".

סלט אווז. צילום: יח"צ
סלט אווז. צילום: יח"צ

על העיצוב חתום אלכס מייטליס, אדריכל בעל שם עולמי שעיצב גם את מסה. במרכז החלל תוכנן בר גדול וסביבו פינות ישיבה וחדרים פרטיים. בקיצור, יהיה בלינג.
MAKOTO, הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

אנא הכירו את MAKOTO שנפתחת באותו חלל שאיכלס את האיטלקייה של השף המוערך. בתפריט: פיוז'ן אסייתי שמכוון גבוה עם מנות כגון...

מאתמערכת טיים אאוט3 במאי 2021
אקסודוס (צילום: אביב משה)

האביב של ברלין: מסעדה חדשה לאביב משה

השף שעזב לאחרונה את מסעדת מסה פותח את אקסודוס בברלין ביחד עם שותף מקומי. בתפריט: ראגו עגבניות עם קרם גבינה כחולה...

מאתשרון בן-דוד26 בינואר 2020
אביב משה (צילום: אנטולי מיכאלו)

השף אביב משה עוזב את מסה: "הכל נעשה ברוח טובה"

משה ירכז את תשומת הלב שלו בקוואטרו, שצפויה לעבור מתיחת פנים, ובימים אלה עובד על פתיחת מסעדה ראשונה בברלין

מאתשרון בן־דוד26 בדצמבר 2019
אביב משה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מקודם

קרובים לצלחת | אביב משה

הוא גדל בבית עמוס בסירים עם אוכל טוב וגם באמצע הלילה הוא לא יהסס להתפנק עם פסטה מתחכמת. ב-2005 הקים את...

מאתדנה טל30 באוקטובר 2019
הלינגוויני של קוואטרו. צילום: אנטולי מיכאלו

מנת השבוע: הגרסה הצמחונית של קרבונרה שאתם חייבים לנסות

המבחר והמגוון של המסעדות התל אביביות שם את העיר במרכז סצנת הקולינריה העולמית, ואותנו עם רשימה שהולכת ומתארכת. מהן המנות שאסור...

4 בדצמבר 2018
מיני מוסא. עושה שוק. צילום: שרון בן דוד

המיני חוזר: דוכן פיתות חדש ומיוחס בשוק הכרמל

מיני מוסא, הפיתייה החדשה מבית היוצר של השף אביב משה מציע קבב משובח וגלידת מלבי הורסת. שמואל, מאחוריך!

מאתשרון בן-דוד28 ביוני 2018
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!