בצל המלחמה: 9 מקומות לאכול בהם שנפתחו בחודש האחרון למרות הכול

רק תיכנסו. ג'אנגו . (צילום אמיר מנחם)
רק תיכנסו. ג'אנגו . (צילום אמיר מנחם)

זה היה חודש הרסני לפחות או יותר כל אדם במדינת ישראל, וכרגיל המסעדנים בקושי מצליחים לעמוד על הרגליים, וזה עוד בזמן שהם מכינים אוכל למפונים וחיילים בחזית. ובכל זאת, היו כמה מקומות שנפתחו במהלך השבועות האחרונים למרות הכל, וזה הזמן לבקר בהם ולעזור לעסק טרי

9 בנובמבר 2023

ג'אנגו

ג'אנגו, ביסטרו הבשר מבית טריגר (פאט קאו, טריגר, רוז'), אמור היה להיפתח בעשרה לחודש, שלושה ימים אחרי מתקפת החמאס. הפתיחה המיוחדת הגיעה לבסוף רק לקראת סוף החודש, כבראסרי מותאם לתקופה עם תפריט מצומצם וחסכוני – נתחים יוקרתיים במאות שקלים אאוט, סטייקים והמבורגרים במחירי מלחמה אין. מבקר האוכל שלנו כבר הספיק לקפוץ למקום, וכתב מניפסט לחיים. שווה לכם גם, חיים זה מצרך נדרש כרגע.
לפרטים נוספים

תרופה נגד דיכאון. ההמבורגר של ג'אנגו (צילום אמיר מנחם)
תרופה נגד דיכאון. ההמבורגר של ג'אנגו (צילום אמיר מנחם)

באי פאן

באי פאן (Bai Fan) נפתחה במתחם מידטאון בתזמון מקולל, רק 3 ימים לפני פרוץ המלחמה, אבל הנוסטלגיה הספציפית שהאוכל שלהם מספק באה לנו בול בזמן – קונג פאו צ'יקן, מרק וון טון, וכמובן עוף חמוץ מתוק עם אננס וקשיו. כמו שאהבתם כשהייתם ילדים, רק בגרסה יותר איכותית שמותאמת ל-2023.
לפרטים נוספים

כמו פעם, רק משודרג. עוף חמוץ מתוק (צילום מתוך עמוד האינסטגרם baifan.il@)
כמו פעם, רק משודרג. עוף חמוץ מתוק (צילום מתוך עמוד האינסטגרם baifan.il@)

Renée

רנה הוא לא בדיוק מקום חדש, אלא גלגול מחודש של "אלפי" בפינת פרישמן-סירקין – שנכנסו לשיפוצים לקראת פתיחת בר יין עוד לפני המלחמה, אבל פתחו רק במהלכה. וכמו מקומות רבים, הפתיחה קצת שונה מהרצון המקורי, ורנה החל בתור בית קפה נעים בעל תפריט מתאים, ורק עכשיו מתחיל ללבוש את צורת בר היין שרצו בעליו. פינה נעימה במרכז העיר, לבוקר צהריים או ערב.
לפרטים נוספים

בבוקר קפה, בערב יין. רנה (צילום רן שושן)
בבוקר קפה, בערב יין. רנה (צילום רן שושן)

המוציא לחם

סניף חדש למאפייה ביד אליהו, מכל המקומות, ולמרות שהמדפים עדיין בתפוסה חלקית, בכל זאת יש כאן תצוגת פחמימות מרשימה: לחמניות ובייגלים, לחם כוסמין ולחם קמח מלא פקאן צימוקים, לחם שיפון אגוזים, לחם קמח מלא דגנים ולחם רוסטיקו מקמח לבן, מלא ושיפון. אגף המתוקים מציע עוגות שמרים שוקולד ושוקולד לבן-פיסטוק "כיאה לטרנד", פרסבורגר פרג וגבינה ועוגות בחושות (45-55 ש"ח). לטבעונים יש מבחר נאה במיוחד: כל המאפים שאינם חלביים הם טבעוניים.
לפרטים נוספים

המוציא לחם. צילום: שרון בן דוד
המוציא לחם. צילום: שרון בן דוד

Wat Sang Sushi & More

מסעדה יפנית שכונתית חדשה שהתמקמה במרחק הליכה קצרה מגן החשמל ולבונטין, אשר מאחורי הקלעים שלה עומד צמד מנוסה – שף וואט סאנג וזוהר שטרך, קולגות וחברים ותיקים מ-Moon שיצאו לדרך חדשה. הקונספט שנבחר: סושייה מורחבת אסתטית ונעימה, מסוג המקומות שאפשר למצוא בערים מרכזיות ביפן. המטבח נשען בעיקר על דגים נאים ורובאטה, גריל פחמים יפני, לצד מנות דגל יפניות תוכלו ליהנות גם מהיצע סושי מיוחד.
לפרטים נוספים

פרס עידוד. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)
פרס עידוד. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)

אי שם

ברק אהרוני, השף המיתולוגי של אלנה, היה אמור להשיק בחודש אוקטובר לא פחות מארבע מסעדות, אבל המלחמה שינתה לכולם את התוכניות. וכך נולדה "אי שם", מסעדה היברידית שתספק "מקום נוח להתאוורר בו ולהרגיש קצת שפיות", כדברי השף. התפריט מצומצם, כמקובל בימים אלה, אבל הכל נראה כל כך פיין שלא תשימו לב שמדובר בפופ-אפ זמני.

לפרטים נוספים

Cups

עוד בית קפה שאתרע מזלו להיפתח בדיוק רגע לפני המתקפה, ורק עכשיו פותח באמת. על פינת יהודה הלוי-אלנבי, בלוקיישן נהדר שקרוב לתחנת הרכבת הקלה, נפתחה הבייבי של קפה אילנ'ס הוותיק, עם דגש על פולי קפה מיוחדים שנבחרו בקפידה ונקלו במקום  יש גם כריכים יפים לאללה, ואווירה שרק מתחממת לקראת החורף המתקרר.
לפרטים נוספים

הויטרינה מלאה. קאפס. צילום: רוי גיא
הויטרינה מלאה. קאפס. צילום: רוי גיא

הסלון של דין שושני

הנה משהו שאנחנו לא רואים בכל יום – פופ-אפ הראמן של דין שושני כבר נפוץ מפה לאוזן, אבל את האופציה המבריקה של לאכול אותו בסלון הבית של השף עצמו, באווירה של שורט וכפכפים יושבים על השטיח, כבר עושה את זה למשהו באמת מיוחד. אנחנו מצרפים תמונה של הסלון, אבל אם תכנסו למקום בו כתוב פרטים נוספים, תראו תמונה של כמה מהמם הראמן הזה.
לפרטים נוספים

וככה זה נראה בסלון (צילום שרון בן דוד)
וככה זה נראה בסלון (צילום שרון בן דוד)

טסה

שמעו רגע מה שאנחנו אומרים – חנות ממתקים כזו אתם לא תראו בכל יום. יבוא אישי שבאמת על אמת מביא דברים מקוריים, עוגות מופרעות (כמה מהן מכילות עוגייה בתוך עוגה), וגם כמה מהדונאטס הכי טעימים שאכלנו בישראל וגזוזים מיוחדים ואיזה כיף שנפתח מקום שגורם לנו להרגיש כמו ילדים בתקופה בה להיות מבוגר זה אמאל'ה ואבאל'ה.
לפרטים נוספים

טסה. צילום: יעקב בלומנטל
טסה. צילום: יעקב בלומנטל