Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

טלגראס

ג'וינט. קנאביס. מריחואנה. צילום: Shutterstock

מהלילה: אם תתפסו עם ג'וינט ברחוב – לא תעצרו

עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters

בלי כיוון: איך מפלתה של טלגראס תשפיע על שוק הסמים בתל אביב?

בלי כיוון: איך מפלתה של טלגראס תשפיע על שוק הסמים בתל אביב?

בניגוד מוחלט להלך הרוח הציבורי, פשיטה רחבת היקף של המשטרה השביתה את קבוצת טלגראס ושלחה אלפי סטלנים לקבוצות מקבילות או בחזרה לכיוון הארעי מהווטסאפ. כיצד זה ישפיע על שוק הסמים והאם יש למשתמשים סיבה אמיתית לדאגה?

עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters
עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters

לצד קריאותיו העמומות של נתניהו ללגליזציה ושינוי היחס לאותה אג'נדה גם בקרב מפלגת העבודה, מאז בוקר יום שלישי קבוצת טלגראס שוממת באורח לא שגרתי. החברים בקבוצה מורגלים לקבל עשרות הודעות בדקה, שמציעות אינספור סוגים של קנאביס ושאר הסמים. בבוקר שלישי משטרת ישראל ערכה גל מעצרים נרחב שבו נתפסו 42 חשודים שנלקחו לחקירה באזהרה. המבצע התנהל גם בישראל וגם בחו"ל. ראש הארגון, עמוס דב סילבר, נעצר באוקריאנה ומלבדו נעצרו גם סמנכ"לי הכספים, התשתיות, התפעול והאימותים ובעלי תפקידים בכירים פחות. "החשודים נעצרו בחשד למעורבות בעביות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר, הספקה ותיווך של סמים, שיבוש מהלכי משפט, קשירת קשר לפשע וביצוע עברות מס". "ארגון הפשיעה", אגב, מכונה "420" – מה שמעיד על מודעות עצמית מחוננת מצד הנעצרים.

>> איומים, הרחקות והרבה מאוד כסף: הצד האפל של טלגראס שאתם לא מכירים
>> ממצאי תחקיר טיים אאוט מראים: הבאנגים חזרו לאופנה

המשטרה הגדירה באופן חד משמעית את טלגראס כגוף שמנוהל כארגון פשיעה. לא מעט גורמים לקחו חלק במבצע – יחידת 433, יחידת הסייבר הארצית, היחידה המרכזית במחוז צפון, רשות המסים והמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. "משטרת ישראל הצליחה לחשוף את האנונימיות של חברי הארגון שפעלו באפליקציית טלגרם. חברי הרשת העניקו שירות למשתמשים, הגדילו את ההכנסה הכספית ואת השכר שקיבלו בעבור פעילותם, שהועבר במזומן, בביטקוין או בסמים. ללקוחות, הדגישו במשטרה, אין מה לדאוג. לפחות לא כרגע.

ההיי והדאון שאחריו

מאז נכנסה לטלגרם לפני כשנתיים שינתה טלגראס את כללי המשחק. באמצעות מערכת משומנת, המרחק בין הצרכן לוויד הנכסף הפך קצר מתמיד. ולא רק וויד – גם סמים כמו קוק, קטמין, MDMA ועוד, שסופקו באופו מיידי. מאות אלפי משתמשים בכל רחבי הארץ, נהנו מהפלטפורמה שהפכה הכל לפשוט יותר ובטוח יותר.

בראיון ל־Time Out שהתקיים לפני כשנתיים, בחיתוליה של טלגראס, התייחס עמוס דב סילבר ליחסיו עם המשטרה. "בדמיון שלי הם פשוט מתעבים אותי, אין לי מילה אחרת", אמר אז סילבר. "אין הרבה אנשים שגורמים למשטרה להיראות חסרת אונים באופן שיטתי". הוא כבר ישב בכלא, לאחר שב־2014 ארגן את ליל הבאנגים הגדול ששם אותו על הכוונת של המשטרה. "קראתי המון, הרבה שיחות סרק סתמיות, קצת טלוויזיה ושיחות עם אנשים שלא היית מכיר בשום מקום אחר חוץ מבכלא. אתה רוב היום תקוע בתא. כן, יצא לי לעשן באנגים בכלא. זו הייתה חוויה עצמתית", סיפר סילבר על החוויה שמאחורי הסורגים, שהוא עלול לחוות שנית.

"יצא לי לעשן באנגים בכלא. חוויה עצמתית". (צילום: shutterstock)
"יצא לי לעשן באנגים בכלא. חוויה עצמתית". (צילום: shutterstock)

לאחר התקופה בכלא הוא החליט לעזוב לארצות הברית ומשם ניהל את הפלטפורמה. לשאלה "למה הוא צריך את הכאב ראש הזה?", הוא ענה אז "אני כבר עמוק בתוך זה. גם אם אכריז שאני עוזב, אמשיך לקבל הודעות. מה שמשמעותי יותר היא העובדה שאני נמצא בנקודה שאני יכול לעשות דברים שאף אחד אחר לא יכול. אין מישהו שמאגד כל כך הרבה אנשים מהקהילה וסומכים עליו כמוני. אני צריך להחליט אם אני מנצל את זה לטובת המאבק".

לא הכל היה ורוד בטלגאס, וסילבר איננו מושיעם התמים של סטלני ישראל. בתחקיר שפרסמנו כאן לפני כשנה התגלה סילבר כאדם כוחני ומאיים,כך על פי הסוחרים שעבדו תחתיו. "ביום שאתה עושה משהו שקצת לא מתאים לו, הוא מתהפך עליך ושורף אותך, הוא אכזרי מאוד", סיפר סוחר אחד. אחרת סיפרה כי אין מדובר רק בעמוס עצמו אלא גם ב"חיילים שלו". "אותם אנשים שעומדים מאחורי הכינויים שגורמים להם לא לפחד, נותנים להם את האפשרות לעבוד כמו סטלין, כמו הקג"ב. הוא המלך והם הנתינים".

אבל האם נפילתה של טלגראס עצמה תגרום לשוק רכישת הסמים המקוון באפליקציות המסרים למיניהן לקרוס? "זה אולי יפגע לטווח קצר, אבל בטווח הארוך ממש לא", אומר אורן ליבוביץ', עורך מגזין קנאביס ויו"ר עלה ירוק. "טלגראס זה שם שיצא לכלל התופעה של מסחר חופשי ולא חוקי בטלגרם, אבל יש עוד קבוצות שממשיכות להתנהל כרגיל ולכן זה לא ייעצר. בדיוק כמו שהעברת שירים לא נעצרה כשסגרו את נאפסטר".

בהקשר זה יש לציין שהקבוצות המקבילות, במרבית המקרים, חסרות את מגנוני האימות והסינון של טלגראס. לכן, במידה רבה, המשטרה רק השפיעה לרעה על המשתמשים ושלחה אותם למקורות פחות אמינים.

מבחינת אנשי טלגראס הכל תלוי כעת במאמץ לייצר התגדות ציבורית למהלכי המשטרה. אנשי טלגראס טוענים שלגליזיציה הייתה מוטיביציית העל מאחורי ההתארגנות (טענה שאפשר להטיל בספק, שכן מדובר היה בעסק רווחי מאוד), ובמכתב פתוח אל הציבור קוראים לו "לעורר סערה שתטלטל את המדינה" ו"להראות שנתניהו שקרן". בתוך כך מפלגות כמו זהות בראשות משה פייגלין יכולות לעוט על המסרים האלה כמוצאות שלל רב. פחות מחודש לפני בחירות, כששאלת הלגליזציה מתגנבת שוב לשיח הציבורי, אפשר שיעלה מספר התל אביבים שיגלו עצמם כליברטריאנים על פי מודל פייגלין וישמחו לחפור לנו על כך בעל כורחנו.

גם אם השוק עצמו מתאושש מהר, מעניין לדעת מה יעלה בגורל של טלגראס עצמה, לאחר שנעצרו אנשי המפתח שלה. "אני לא חושב שזה הסוף", אומר לייבוביץ'. "אני מניח שסילבר עצמו ייכנס לכלא בסופו של דבר, אבל סביר להניח שיהיה מי שיירש את מקומו".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

גראס. צילום: Shutterstock

טלגראס למשתמשים: "תעוררו סערה שתטלטל את המדינה"

טלגראס למשתמשים: "תעוררו סערה שתטלטל את המדינה ותראו שנתניהו שקרן"

בעקבות מעצרם של 42 חשודים, טלגראס קוראת למשתמשיה לצאת להילחם על כבודה ברשתות החברתיות: "ביבי משקר לציבור ולא מתכוון באמת למה שהוא מצהיר"

גראס. צילום: Shutterstock
גראס. צילום: Shutterstock

טלגראס פותחת בקמפיין אינטרנטי וקוראת למשתמשים "לעורר סערה שתטלטל את המדינה בטענה שביבי משקר לציבור", על מנת לסייע לשחרר את עצורי הפרשה שנחשפה הבוקר. היום פורסם כי לאחר חקירה של חודשים ארוכים נעצרו 42 חשודים בניהול טלגראס, כולל ראש המערך, במה שהמשטרה מכנה "מעצר ארגון פשיעה".

בהודעה שנשלחה למשתמשים בשירות נכתב כי מטרתה של טלגראס היא קידום לגליזציה ומציינים כי המעצר הוא אבסורד, שכן "יום לפני שנעצרו עשרות המנהלים ביבי הכריז בתקשורת שלגליזציה עומדת על הפרק. ביבי משקר!". עוד נכתב כי "הפעולה הממשלתית הזו, שבה נעצרו עשרות מנהלי טלגראס, מוכיחה שהממשלה תגיד הכל כדי לקנות אותנו בבחירות! אבל בפועל? מתכוונים למשהו אחר".

עוד כתבות מעניינות:
המשטרה עצרה 42 חשודים בניהול טלגראס
פייסבוק סגרה לטלגראס את העמוד
מה אתם יודעים על מי שמגדל את הוויד שלכם?

בהודעה שנמסרה למשתמשים נכתב כי "צוות טלגראס מבקש את עזרתכם בנושא. כדי לשחרר את האנשים שעובדים מסביב לשעון … אנו מבקשים שתצאו כנגד מהלך הממשלה ברשתות החברתיות ותעוררו סערה שתטלטל את המדינה, בטענה שביבי משקר לציבור ולא מתכוון באמת למה שהוא מצהיר. חולים המשתמשים בשירותי טלגראס, נשמח אם תוכלו לכתוב פוסטים ברשתות החברתיות על איך גראס מציל אתכם, ואיך טלגראס בפרט עזרה לכם בנוגע למחלה שלכם. ניתן להביע בפוסטים שלכם תמיכה ביוזמות של טלגראס – מהגרלה של כמות נכבדת של קנאביס רפואי לחולים שלא מקבלים קנאביס מהמדינה, כל חודש מחדש, דרך התרומה של עמוס (דב סילבר) בסך של 42 אלף שקלים לבית המחסה לחיות, וכל מה שעולה לכם בראש!".

בשנתיים שהשירות קיים טלגראס טיפחה את הקהילה שלה, וכעת אנשיה מקווים לקטוף את הפירות, כשהמשתמשים יחזירו להם טובה. בין ההטבות שחולקו למשתמשים ניתן למנות כרטיסי גירוד –"חישגראס"– שזיכו את המשתמשים בניירות גלגול או בפרחי קנאביס, הנחות מיוחדות לימים שלפני המשכורת החודשית, משחק חפש את המטמון עם שקיות גראס שהוחבאו ברחבי תל אביב והגרלות של כמויות שונות של קנאביס.

סחר במאות מיליוני שקלים

כאמור, הבוקר פרסמה משטרת ישראל כי בפעילות משותפת עם שירותי הביטחון באוקראינה היא עצרה 42 חשודים בסחר בסמים בישראל ובחו"ל באמצעות אפליקציית טלגרם. על פי המשטרה, היקף הסחר עמד על מאות מיליוני שקלים והיא מכנה את החשודים "ארגון פשיעה". בין העצורים ראש המערך ובכירים נוספים.

את הפעילות בטלגראס, שבהסוחרים מוכרים ללקוחות באמצעות קבוצותבאפליקציה, מתארת המשטרה כך: "כל חבר בארגון החזיק בתפקיד ייחודי שנועד לקדם את הפעילות, להעניק שירות ללקוחות ולהגדיל את השכר אותו הוא מקבל. השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים תוך הסוואת מקור הכספים".

טלגראס הפכה בשנתיים האחרונות לזירה המובילה בישראל לרכישת סמים, מקנאביס ועד חומרים פסיכדליים, עם מאות אלפי משתמשים ואלפי סוחרים. המשטרה מנסה לסגור את האופרציה כבר זמן רב, ובשנה שעברה,בעקבות מעצר סוחרת, שעל מכשירה נמצאו פרטים מזהים של לקוחות רבים, זומנו מספר לקוחות לחקירה.

עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters
עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters

את טלגראס הקיםעמוס דב סילבר, פעיל לגליזציה שפתח את השירות בארצות הברית. בריאיון ב-Time Out אמר בעבר: "אני לא משדל אף אחד לדבר עבירה אלא משדל את מי שכבר עושה עבירה לא להסתתר. אני כן חושב שצריך לעשן, אבל לא משדל. אני משדל את המעשנים לא לפחד".

המעצר מגיע דווקא בתקופה שבה פוליטיקאים מציינים לחיוב את נושא הלגליזציה, לקראת הבחירות ועל רקע המצע של מפלגת זהות של משה פייגלין, אשר דוחף בין היתר את הנושא. אתמול אמר ראש הממשלה נתניהו כי ישקול את נושא הלגליזציה, לאחר שגם שר האוצר כחלון ואורלי לוי אבקסיס התבטאו בעניין.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

וויד. אשכרה (צילום: shutterstock)

טלגראס – הסוף? המשטרה עצרה 42 חשודים בניהול "ארגון פשיעה"

טלגראס – הסוף? המשטרה עצרה 42 חשודים בניהול "ארגון פשיעה"

אחרי חקירה ארוכה עצרה המשטרה עשרות חשודים הקשורים לפעילות בטלגראס, כולל את ראש המערך, בשיתוף עם האגף ללוחמה בפשיעה המאורגנת ושחיתות של שירות הביטחון באוקראינה, וגורמי אכיפה נוספים בארצות הברית וגרמניה

וויד. אשכרה (צילום: shutterstock)
וויד. אשכרה (צילום: shutterstock)

מכה קשה לטלגראס: משטרת ישראל עצרה 42 חשודים בסחר בסמים בישראל ובחו"ל באמצעות אפליקציית טלגרם. על פי המשטרה, היקף הסחר עמד על מאות מיליוני שקלים והיא מכנה את החשודים "ארגון פשיעה". בין העצורים ראש המערך ובכירים נוספים.

את הפעילות בטלגראס, שבה סוחרים מוכרים ללקוחות באמצעות קבוצות באפליקציה, מתארת המשטרה כך: "כל חבר בארגון החזיק בתפקיד ייחודי שנועד לקדם את הפעילות, להעניק שירות ללקוחות ולהגדיל את השכר אותו הוא מקבל. השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים תוך הסוואת מקור הכספים".

החקירה מנוהלת על ידי יחידת הסייבר הארצית בלהב 433, היחידה המרכזית במחוז צפון ובשיתוף רשות המס, פרקליטות המדינה והאגף ללוחמה בפשיעה המאורגנת ושחיתות של שירות הביטחון באוקראינה, וגורמי אכיפה נוספים בארצות הברית וגרמניה.

קרדיט: דוברות משטרת ישראל
קרדיט: דוברות משטרת ישראל

טלגראס הפכה בשנתיים האחרונות לזירה המובילה לרכישת סמים, מקנאביס ועד חומרים פסיכדליים, עםמאות אלפי משתמשים ואלפי סוחרים. המשטרה מנסה לסגור את האופרציה כבר זמן רב, ובשנה שעברה, בעקבות מעצר סוחרת, שעל מכשירה נמצאו פרטים מזהים של לקוחות רבים,זומנו מספר לקוחות לחקירה.

את טלגראס הקיםעמוס דב סילבר, פעיל לגליזציה שפתח את השירות בארצות הברית.בריאיון ב-Time Outאמר בעבר כי "אני לא משדל אף אחד לדבר עבירה אלא משדל את מי שכבר עושה עבירה לא להסתתר. אני כן חושב שצריך לעשן, אבל לא משדל. אני משדל את המעשנים לא לפחד".

המעצר מגיע דווקא בתקופה שבה פוליטיקאים מציינים לחיוב את נושא הלגליזציה, לקראת הבחירות ועל רקע המצע של מפלגת זהות של משה פייגלין, אשר דוחף בין היתר את הנושא. אתמול אמר ראש הממשלה נתניהו כי ישקול את נושא הלגליזציה, לאחר שגם שר האוצר כחלון ואורלי לוי אבקסיס התבטאו בעניין.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

סקר הסמים הגדול: איזה סמים התל אביבים עושים, כמה ואיך? כל התוצאות

מי מגדל לכם את הקנאביס?

לכבוד ט"ו בשבט: מה אתם לא יודעים על מי שמגדל לכם את הוויד?

עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters

"נרצה להעתיק את הטלגראס לחו"ל, זה ה־Uber של הוויד"

עמוס דב סילבר

הנסיך הירוק: ריאיון עם עמוס דב סילבר – האיש שמאחורי טלגראס

כתבות
אירועים
עסקאות
יש להם כיוון. קמפיין בית השנטי לנוער (צילום: יחסי ציבור)

בני נוער בעיר מחפשים להתארגן? בבית השנטי ישמחו לסייע להם

קמפיין חדש של בית השנטי לרגל יום הילד הבינלאומי, מנסה לטרגט בני נוער במצוקה באמצעות סטיקרים ופלאיירים שמעוצבים כמו אלה של...

מאתמערכת טיים אאוט20 בנובמבר 2024
ישראל חזקה ומעושנת. קנאביס מגויס (צילום: Shutterstock)

מלאכית בירוק: כך הצטרפה דילרית מטלגראס למאמץ המלחמתי

המלחמה לא משאירה אף אחד מאחור, גם לא את הדילרים בטלגרם: הם תורמים כסף, מארגנים חמ״ל תרומות מזון וכמובן, מחלקים קנאביס...

מאתאספיר איובוב20 באוקטובר 2023
ליגליזציה דה פקטו, ככה עושים את זה. טלגראס עד הבית (צילום: שאטרסטוק)

בלאגן והייטק: זאת כנראה ההמצאה הישראלית ביותר בכל הזמנים

אם פעם חשבנו שזה נורמלי לשלם 100 ש"ח לגרם, היום אנחנו משלמים 50 ש"ח לגרם, 30 ש"ח ואפילו 28 ש"ח לגרם....

מאתלירון רודיק25 באפריל 2023
ד. אור אדום לקנאביס (צילום: שאטרסטוק)

שאיפות מוגזמות: כך תדעו כשנסחפתם עם הוויד שלכם

מרגישים שהאפקטים של הקנאביס פחות חזקים מבעבר? מזל טוב, כנראה שהגזמתם עם הוויד, ויש לנו שבעה טיפים שיחזירו לכם את התחושה...

מאתאספיר איובוב17 במאי 2023
פורסט וויטקר מדגים את ההבדל בין סאטיבה ואינדיקה (צילום מסך)

כך נשברו המיתוסים על קנאביס סאטיבה וקנאביס אינדיקה

משתמשי ומטופלי הקנאביס מתפצלים, זה ידוע, בין חובבי הסאטיבה המרימה לאוהבי האינדיקה המאלחשת. אלא שמחקרים שהחלו להתפרסם באמצע העשור הקודם מנפצים...

שרון כהן17 במאי 2023
טוס, טוס מהעיניים האדומות שלנו. רחפן קנאביס (צילום: שאטרסטוק)

קנאביס בשמי תל אביב: רחפן פיזר וויד להמונים בכיכר רבין

באמצע העיר, באמצע היום: סוחרי קנאביס פיזרו שקיקים עם הסחורה שלהם באמצעות רחפן. עוברים ושבים הגיבו באושר ואספו את השקיקים, המשטרה...

מאתמערכת טיים אאוט3 בספטמבר 2020
קנאביס (צילום: גטי אימג'ס)

עשן בזמן: הדילרים של טלגראס לא נותנים לקורונה לעצור אותם

עסקים כרגיל בזירת הסחר בקנאביס של ערוצי הטלגרם: מסוחרים שמבטיחים אריזה סטרילית עם מסכות וכפפות, דרך בלדרים שמתחפשים לשליחי מזון ועד...

מאתאהרון גולדברג12 באפריל 2020
עמוס דב סילבר (צילום: Ingrid Karin Nieters)

יום אחד ניזכר שעמוס דב סילבר הואשם בניהול ארגון פשע ולא נאמין

המדינה רוצה שנחשוב שסילבר הוא אדם מסוכן, מאפיונר. זה לא הסיפור. מי שהופך את כולנו לפושעים ואת חלקנו לארגוני פשע היא...

מאתנדב נוימן9 בספטמבר 2019
עמוס דב סילבר. צילום: Ingrid Karin Nieters

בלי כיוון: איך מפלתה של טלגראס תשפיע על שוק הסמים בתל אביב?

בניגוד מוחלט להלך הרוח הציבורי, פשיטה רחבת היקף של המשטרה השביתה את קבוצת טלגראס ושלחה אלפי סטלנים לקבוצות מקבילות או בחזרה...

מאתנועם כהן13 במרץ 2019
גראס. צילום: Shutterstock

טלגראס למשתמשים: "תעוררו סערה שתטלטל את המדינה ותראו שנתניהו שקרן"

בעקבות מעצרם של 42 חשודים, טלגראס קוראת למשתמשיה לצאת להילחם על כבודה ברשתות החברתיות: "ביבי משקר לציבור ולא מתכוון באמת למה...

מאתמערכת טיים אאוט12 במרץ 2019
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!