צאו אל הרחובות: סצנת אוכל הרחוב בתל אביב רותחת. אז מה חדש

כולי פיצא. הפיצה של פיצהפיצהפיצה (צילום: אינסטגרם/@PPPtlv)
כולי פיצא. הפיצה של פיצהפיצהפיצה (צילום: אינסטגרם/@PPPtlv)

מאז החלה המלחמה שוק הקולינריה המקומי השתנה ללא היכר, ונדמה שדווקא עכשיו זה זמנו של אוכל הרחוב - הזמין, המהיר, הזול, הקל - לתפוס את מקומו. אספנו את כל המקומות המעניינים ביותר בתחומי אוכל הרחוב שנפתחו מאז אוקטובר, והתנחמנו בכך שלפחות תחום אחד פורח

17 בפברואר 2024

אוכל הרחוב תמיד היה שם לדאוג לנו ברגעי משבר. עם כל הכבוד לפיין דיינינג, מסעדות היוקרה הן הראשונות להיעלם מהשטח בתקופה קשה, ורק הסתגלנים ביותר שורדים. ובתקופת משבר שכזו, תעשיית אוכל הרחוב היא מהיחידות שיפרחו, ולא צריך להביט רחוק כדי לראות זאת – מספיק להבין מה קורה בעיר מאז אוקטובר. אספנו 19 מקומות חדשים לאוכל רחוב, כדי שיהיה לכם מה לאכל בזמן שאתם מפנטזים על סטייק שלא יגיע. אל תתבאסו, לפעמים בורגר טוב זה עדיף.

>> פופ-אפ הראמן שהתאהבנו בו הפך לבית קפה יפני אמיתי בשוק הכרמל

סילי קיד

בשורת העוף המטוגן כבר נחתה בתל אביב, אבל בסילי קיד החליטו לקחת אותה צעד אחד קדימה – עוף מטוגן מחתיכות פרגית עסיסיות, עם ציפוי קראנצ'י במיוחד ושפע של גלייזים ורטבים כדי שהכל ירגיש הכי נאסטי.
לפרטים נוספים

זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

הסמטה

המבורגר ממטולה שעם ובלי קשר למלחמה, הגיע למרכז כדי להילחם בהמבורגרים התל אביביים, והוא בהחלט מצדיק לכל הפחות כניסה לטופ 10 המקומי הצפוף. נסו את הסמאש שלהם, ותתמוגגו מהרכות ונגיעות הקראנצ' מהבשר המעוך, לצד רוטב גבינה שיחזיר אתכם לשם, גם אם יחזרו למטולה.
לפרטים נוספים

מסתתר בפינה. הסמטה. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה.
מסתתר בפינה. הסמטה. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה.

מעורב ירושלמי

הנכדים של יעקב ורבקה ניסים החזירו לחיים את דוכן המעורב הירושלמי של סבא וסבתא, שהתמקם לפני 50 שנה בשוק התקווה, ועכשיו הגיע גם לכרמל. פלנצ'ה חמה, תערובת בשר ואברי פנים צרובים, בגט טרי וזיכרון ילדות שלא ידעתם שחסר לכם.
לפרטים נוספים

אל תמרח אותנו, תזלף. מעורב ירושלמי בשוק הכרמל. צילום: יעל שטוקמן
אל תמרח אותנו, תזלף. מעורב ירושלמי בשוק הכרמל. צילום: יעל שטוקמן

ניקו בורגר

כמו שפים רבים, גם השף של שילה שרון כהן היה צריך להתאים את עצמו לימי המלחמה, והוא בחר בשיטה הכי טובה עבורנו – להכין המבורגר. ניקו בורגר מצליח להיות המבורגר שף בלי התחכמויות מיותרות, ועם מעט תוספות שמדייקות אותו בדיוק למה שהשף כיוון. קחו שרימפס בטמפורה על הבורגר שלכם, לא תתחרטו לרגע.
לפרטים נוספים

נכון לעכשיו. ניקו (צילום שרון בן-דוד)
נכון לעכשיו. ניקו (צילום שרון בן-דוד)

הגלגל של שרדר

השווארמה הויראלית של הספר/טועם/חובב שווארמות גמליאל אדרי נחתה מטיקטוק בתל אביב, והתור ארוך בהתאם. אחרי סניפים מצליחים בפריפריה, שרדר נחת בלונדון מיני סטור עם סיח אנטריקוט והמון הייפ. מוצדק או לא, הדרך היחידה לגלות היא לנסות בעצמכם.
לפרטים נוספים

מגיע העירה. הגלגל של שרדר. צילום: מתוך האינסטגרם hagalgalshelshreder
מגיע העירה. הגלגל של שרדר. צילום: מתוך האינסטגרם hagalgalshelshreder

פנינו

איזה סיפור חמוד וקלאסי – שני חברי ילדות מתאהבים בכריך איטלקי, ומחליטים להביא אותו בישראל. פנינו הוא גרסתם לפניני האיטלקי – סוג של טוסט, אבל באיכות איטלקית. לחם קראנצ'י בחוץ, אוורירי מבפנים, נקניקים וגבינות מיובאים, ירקות מתוצרת מקומית ורטבים וממרחים מתוצרת בית. מאמא מיה!
לפרטים נוספים

חולקים אהבה לאוכל, במיוחד רחוב. אלכסנדר סמצ'נקו (מימין) ודניאל קריקונץ (צילום דויד מויאל)
חולקים אהבה לאוכל, במיוחד רחוב. אלכסנדר סמצ'נקו (מימין) ודניאל קריקונץ (צילום דויד מויאל)

שלחמך

שכונת למ"ד הצפונית התחדשה בטרנד הנוכחי שכנראה יעשה לכולנו כוויה בפה – פיצה. נו, אתם יודעים, האוכל הזול הזה שצץ בתקופות משבר. פיצריית שלחמך מיועדת להיות פיצה משפחתית אך איכותית, ישראלית אך איטלקית, טעימה אך לא יקרה מדי – ויש גם לא מעט טעמים שהורים אוהבים, אבל גם סלייסים לילדים.
לפרטים נוספים

אל תזרקו אותה למים, היא לא תחזור. שלחמך. צילום גיל אבירם
אל תזרקו אותה למים, היא לא תחזור. שלחמך. צילום גיל אבירם

ג'אנגו

המבורגריה איכותית חדשה מבית טריגר, כנראה גאוני הבשר הכי חזקים כרגע בעיר, שמביא מרשל"צ את הפורמט, שמספק המבורגר נהדר (שדומה מאוד לפט קאו, גם של טריגר) לצד כמה מנות שיהפכו ארוחה טראשית לארוחה טראשית מושלמת. אל תפספסו את התירס בחמאת בקר.
לפרטים נוספים

ג'אנגו (צילום: שי אשכנזי)
ג'אנגו (צילום: שי אשכנזי)

פינת אוכל

בבאר שבע כבר מכירים את "פינת האוכל ברינגלבלום" בתור מוסד כריכים שהסטונדטים המקומיים מהללים, אבל בפלורנטין הם נראים כרק עוד סנדוויצ'יה, אבל אל תפספסו את כריכי ענק בלחם ביתי, עם מילוי בשרי או צמחוני, ועם רטבים משוגעים – מלפפונים בשום, אפרסקים בוויסקי, סלק עם פירות יער. וואלה, אולי בבאר שבע מבינים משהו.
לפרטים נוספים

פינת אוכל. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pinatohel
פינת אוכל. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pinatohel

פיצהפיצהפיצה

בעיקרון אנחנו לא צריכים להגיד לכם יותר מ"יש פיצה חדשה לכולי עלמא" כדי שתרגישו מחויבות קלה ללכת לבדוק, אבל אם בכל זאת בא לכם להיכנס לפרטי פרטים, כחלק מתהליך ההשתלטות של הכולי על הסביבה, הפיצרייה החדשה שלהם היא הסנונית הראשונה והטעימה במיוחד, עם פיצאלו איטלקי שיצר סלייס לילי חלומי.
לפרטים נוספים

אומרים שהיא נפוליטנית מודרנית. PizzaPizzaPizza (צילום רן גולני)
אומרים שהיא נפוליטנית מודרנית. PizzaPizzaPizza (צילום רן גולני)

גרינברג בורגר

הנה פיצה עם שושלת משפחתית מרשימה, שמצליחה להיות מתורגמת לביס נהדר: אורי עשת, בנו של המסעדן המוערך צביקי עשת ("גרקו", בין היתר), הוא שף מצטיין בזכות עצמו שכעת פתח המבורגר חדש לדרי צפון העיר מאזורי ח"ן. עיצוב קלאסי, המבורגר פשוט אך מצוין ואווירה קלילה לשכונות המשפחתיות.
לפרטים נוספים

מי בא לאבא. גרינברג בורגר (צילום דן פרץ)
מי בא לאבא. גרינברג בורגר (צילום דן פרץ)

אגז

עוד טרנד טיקטוק שהתמקם בקניון עזריאלי שבנוי על כריך מקושקשת יוקרתי בלחמיית בריוש, עטוף בגבינה ומלווה בתוספות. אם נצטרך להמר נגיד שספק אם הטרנד יחזיק יותר מדי זמן (לפני כשנתיים היה מקום דומה בשם "אגז פורן", אבל הוא נסגר במהרה), אבל בדיקה שלנו הראתה שיש טעם במנה עצמה, אז נסו לתפוס לפני שיהיה מאוחר מדי.
לפרטים נוספים

כל כך נאה. EGZ. צילום: מתוך האינסטגרם Egz_Israel
כל כך נאה. EGZ. צילום: מתוך האינסטגרם Egz_Israel

OSU

חלום "המקום-הקטן-שמכין-מעט-מנות-אבל-כל-אחת-פצצה" חי ועדיין קיים גם בשוק הכרמל, עם הפינה הכמעט סודית הזו של השף אייל קיצ'ס (לא, חלאס), שמגיש מנות יפניות וסמאשבורגר שרק בשבילו שווה לבקר בשוק. פנינה יחודית ומשמחת.
לפרטים נוספים

מוכנים לעוד המבורגר? OSU (צילום אייל קיצ'ס)
מוכנים לעוד המבורגר? OSU (צילום אייל קיצ'ס)

מד דוג

דוכן הנקניקיות שטורפים בלילה בתחיל קינג ג'ורג', אבל לא הדוכן ההוא שהכרתם. מד דוג (בניגוד למדוג) מציג מגוון נקניקיות ליליות לבלייני העיר שזקוקים דחוף למאנץ', וגם מציע את הנקניקיות שלו בגרסה טבעונית. אף בליין לא נשאר רעב.
לפרטים נוספים

מי משוגע? אני משוגע. מד דוג. צילום: מתוך חשבון האינסטגרם maddog_il
מי משוגע? אני משוגע. מד דוג. צילום: מתוך חשבון האינסטגרם maddog_il

פיצריה 180

בוטיק 180 בכלל היה עסוק בלהאכיל גולשים מחוף גאולה בכריכים באווירת בית קפה, אבל כשכל העובדים של המסעדן הירושלמי מעין שמחה גויסו למילואים, הוא היה צריך לעשות כמה התאמות – והתוצאה היא פיצרייה ראשונה על החוף מזה המון זמן. אל תגידו שזה לא היה חסר.
לפרטים נוספים

ספיישל גיא, פיצרייה 180 (צילום דימיטרי פומזן סוכנות קרלה)
ספיישל גיא, פיצרייה 180 (צילום דימיטרי פומזן סוכנות קרלה)

לטינה קנטינה

את הגברת הזו אתם בטח מכירים באדרת אחרת, וגם במטבח אחר – סולטנה, מעדנייה שהיתה מיבאת ממתקים טורקיים הישר לשוק לוינסקי, נאלצה לשנות את דרכה אחרי שנהיה יותר קשה לייבא מטורקיה. התוצאה היא דוכן אוכל רחוב מקסיקני חדש בשוק, ואנחנו בעד שלום עם המקסיקנים.
לפרטים נוספים

מעניין אם יש טורקי מקסיקני שחי בישראל וממש שמח עכשיו. "לטינה קנטינה". צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של לטינה קנטינה
מעניין אם יש טורקי מקסיקני שחי בישראל וממש שמח עכשיו. "לטינה קנטינה". צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של לטינה קנטינה

מתוקים

מילק אפ

קינוח חדש לחלוטין שהמציא המסעדן ראובן ביטון, שגדל בצרפת ובישראל, ויצר משהו שמשלב בין העלמות – שכבה של קצפת איכותית אותה מקציף ביטון במקום, המונחת על קרם בטעמים שונים. קצת כמו מילקי, אם תרצו, רק משודרג פי מאה.
לפרטים נוספים

ככה עושים מלבי. מילק-אפ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם milkup_tlv
ככה עושים מלבי. מילק-אפ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם milkup_tlv

טסה פלוס

חנות ממתקים ביבוא אישי שהתמקמה במפגש הרצל-לוינסקי, ולמרות שעפנו על המתוקים שמביאים מחו"ל, השיחוק האמיתי כאן הוא הדונאטים – הטובים שאכלנו בארץ, לא מתוקים מדי, לא יקרים מדי, בול כמו באמריקה.
לפרטים נוספים

מתוק לו מתוק לו. טסה. צילום: יעקב בלומנטל
מתוק לו מתוק לו. טסה. צילום: יעקב בלומנטל

קסטה

שמעו, זו הגלידה של אייל שני. אתם יכולים ללכלך עליו כמה שתרצו, אבל באוכל הוא מבין, והנה עכשיו הוא גם הרס לנו גלידות לעד.
לפרטים נוספים

קסטה (צילום: יחסי ציבור)
קסטה (צילום: יחסי ציבור)