12 מסעדות, ברים, פטיסרי ועוד פינות אוכל שכולם ידברו עליהם החודש

עבודת אמנות לכל דבר. אלון שבו. צילום: דן פרץ
עבודת אמנות לכל דבר. אלון שבו. צילום: דן פרץ

במהלך הישורת האחרונה של 2022 נפתחו המון המון המון מקומות שאתם יכולים לאכול או לשתות בהם, ואנחנו פה לעשות סדר: המסעדה של שף המישלן הצרפתי, המטבח האסייתי שעוד לא הכרתם, הבר של נוכל הפסטה, המרק הקלאסי שחזר, הלחם המיוחד ועוד ועוד ועוד

1. L’Époque by Robuchon

אחרי שנים של המתנה וחלומות על הפירה המפורסם, גם לנו יש נציגות ראשונה של בית רובושון – קבוצה שמחזיקה ב-31 כוכבי מישלן במצטבר – הוא היא מורשתו של השף הצרפתי המיתולוגי ז'ואל רובושון, שנפטר לפני כארבע שנים. המסעדה תיפתח החודש במלון אלקונין, ולמעשה, כל תחום המזון במלון נוצר בהשראתו – עם תמיכה ממשפחתו של רובושון ומידיו של השף יבגני יוג'ין קובאל. המקום יכלול מטבח ענק שמשתרע על פני שלוש קומות, ויציע ערבוב בין מנות דגל מאטלייה רובושון, מסעדת שלושה כוכבי מישלן איקונית, למנות בהשפעת המטבח הישראלי שקובאל יצר יחד עם דיוויד אלבס, יד ימינו של רובושון. בקיצור, מקום חדש לאכול בו בגבוה, והמחיר יהיה בהתאם. לפרטים נוספים

ברוחו של המאסטר: ל'אפוק ביי רובושון (צילום סיון אסקיו)
ברוחו של המאסטר: ל'אפוק ביי רובושון (צילום סיון אסקיו)

2. קימצ'י

בעולם המתוקן קוריאה היא כוכב עולה, ולא רק בגלל משחק הדיונון וקיי פופ. טרנד ההתססות, שאומץ על ידי טובי השפים (ונחשב גם לבריא), מפנה את הזרקור לעבר הקימצ'י – ירקות מותססים שנחשבים אבן יסוד במטבח הקוריאני, וגם המנה שהשאילה את שמה למסעדה החדשה שתיפתח בקרוב ברחוב לילינבלום (עם חורבות אהן תאי). קימצ'יז היא למעשה גלגול של מטבח רפאים שנפתח לפני כמעט שנתיים על ידי סוני קים, ילידת יפן ובת להורים קוריאנים, והמקום החדש שלה צפוי להתחיל עם תפריט קוריאני מצומצם, ולהתפתח ככל שהזמן יעבור. מה שבטוח, מצאו שם התססות מרגשות. לפרטים נוספים

תתסיסו את עצמכם קצת. קימצ'י'ז. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם kimchistlv
תתסיסו את עצמכם קצת. קימצ'י'ז. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם kimchistlv

3. דאבל זירו

צירוף המילים "פיצה טבעונית" הוא לא צירוף מפתה מאוד עבור רובנו, אבל הנה הגיעה לשכונה (ליתר דיוק, לשכונת נווה שאנן) פיצרייה חדשה שמגישה פיצה טבעונית עם סטנדרטים של אמריקה. לא, באמת – מדובר בסניף ישראלי ראשון לרשת האמריקאית דאבל זירו, לה סניפים בלוס אנג'לס, ניו יורק, בולטימור, בוסטון ופרובידנס. הסניף התל אביבי הוא הסניף הבינלאומי השני של הרשת, אחרי ריאד, והיא נוסדה על ידי השף הסלבריטאי הטבעוני מת'יו קני. מבקר אוכל הרחוב שלנו כבר הספיק לבקר במקום, ועל אף שהתלהב מהבשורה הטבעונית, הרגיש שזה עוד לא מתחרה בפיצות השף הרבות שצצו בעיר – אבל לא מן הנמנע שזה עוד עשוי לקרות. לפרטים נוספים

מי היה מאמין שזה טבעוני. פיצה דאבל זירו (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DoubleZero.TLV)
מי היה מאמין שזה טבעוני. פיצה דאבל זירו (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DoubleZero.TLV)

4. אלון שבו

שבו, אחד הקונדיטורים המוערכים במחוזותינו, פתח את הסניף של הקונדיטוריה שלו ברחוב צ׳לנוב ב-2021 (שנכנסה בקלות לרשימת הקונדיטוריות הכי טובות בתל אביב), ומאז בצק רב נאפה בעוד שהקונדיטור צבר קהל לקוחות נלהב ונאמן. ועכשיו הוא מגיע עם בשורה לרחוב שינקין – כל תושבי הרחוב, ובמיוחד העוברים בגינת שינקין, יכולים להתחיל להתרגש לקראת כל המנות שהדרומיים כבר מכירים היטב: קרואסון, קווין אמאן, בריוש סוכר, דניש תפוחים ומרציפן או כל אחד מטארטי הפירות או השוקולד החלומיים שמציע שבו. אל דאגה, גם מאפים מלוחים יש כמובן – בורקס וישיסאוז, בורקס חצילים וגבינת בושה, או קרואסון מנצ׳גו ובצל ירוק. סוף סוף גם המרכז יוכל להינות ממאפי האמנות של שבו. לפרטים נוספים

המקום הבא למאפים חלומים. הפטיסרי של אלון שבו. צילום: מתוך עמוד הטוויטר של אלון שבו
המקום הבא למאפים חלומים. הפטיסרי של אלון שבו. צילום: מתוך עמוד הטוויטר של אלון שבו

5. המוס

כבר כמעט שבוע שלא נפתח במחוזותינו בר יין חדש וכבר התחלנו לדאוג, ואז הגיעה הפצצה: טל רשבסקי, הלוא הוא נוכל הפסטה הכי אהוב ושנוא במזה"ת, פתח את בר יין צמוד למסעדת הפסטה המדוברת שלו, טומטו טומאטו. "המוס" נפתח להרצה במהלך השבועיים האחרונות עם תאורה אפלולית, עיצוב קז'ואלי אך אלגנטי, מקומות ישיבה בפנים ובחוץ ואווירה נכונה בהחלט. המקום צמוד ממש למעוז נוכלות הפסטה, כך שמישהו אמר אלפרדו סלמי ואיזה איטלקי אדום? כן, אנחנו. לפרטים נוספים

בתמונה זה נראה פתוח אבל אולי זה סגור. המוס (צילום: יעל שטוקמן)
בתמונה זה נראה פתוח אבל אולי זה סגור. המוס (צילום: יעל שטוקמן)

6. סופלייר

מזג האוויר לא ממש משתף פעולה עם הקונספט אבל לפי לוח השנה החורף כבר לגמרי כאן, לכן אנו כאן לבשר על חזרת ה-Soupplier בגרסה משודרגת ומורחבת. סופלייר, מרקיית הפופ אפ שהוקמה לפני שנתיים בכיכר רבין ועברה דירה בחורף שעבר לכיכר מסריק, חוזרת כעת ללוקיישן המקורי עם שינויים קלים. מאחורי הקלעים, שף בנצי ארבל נפרד מקבוצת TGV (סורה מארה, הנסיך, הגפן, המגדלור ועוד), שממשיכה לנהל את הסופלייר. מבחינת תפריט קבלו צפירת הרגעה: המוליגטוני עדיין נוכח, וכך גם מרק חרירה עם אטריות (על בסיס טבעוני), מרק עגבניות וריזוטו עשיר בסגנון איטלקי, מרק עוף עם אפשרות לתוספת קרעפלך ומרק גונדי פרסי קלאסי, ובתוכו קציצות עוף בניחוח לימוני. יהיו עוד ספיישלים של מרקים מכל העולם, למשל מרק בצל, מרק פטריות חורף, מרק עוף מקסיקני ומרק תאילנדי חריף. רק מרק, מה לא ברור? לפרטים נוספים

היכונו לבוא הגשם. סופלייר (צילום דניאל בס)
היכונו לבוא הגשם. סופלייר (צילום דניאל בס)

7. חגי והלחם

האופה חגי בן יהודה הוא נצר לשושלת אופים שמוצאה באירופה, ואשר הקימה בארץ את מאפיית טיקוצקי הוותיקה שבפתח תקווה. הוא עבד במאפיות בארץ ובחו"ל, למד בקורס אופים-חקלאים שם התוודע לזני החיטה הים תיכוניים, ובשובו לארץ השתקע בקיבוץ עינת. עד מהרה התפשטה השמועה על לחמי מחמצת בעבודת יד שנמכרים בקיבוץ בימי שישי, וכשהמקום היה צר מלהכיל את המעוניינים, הוא החליט לעבור לעיר הגדולה ולשנות את כל מה שידענו על לחם עם דקדוק בקמחים עתיקים ושיטות אפיה מיוחדות. במקום תמצאו לחם כפרי מחיטה אורגנית על בסיס מחמצת שיפון, לחם איינקורן, לחם גרעיני חמנייה ודלעת, לחם כפרי אגוזים עם אגוזי מלך, באגט מחמצת בשילוב קמח חורסאן ועוד (25-35 ש"ח) לפרטים נוספים

חגי והלחם והלופיטא (צילום נועם פריסמן)
חגי והלחם והלופיטא (צילום נועם פריסמן)

8. קיט קט

תירגעו: לא, זה לא סניף למועדון הסליזי המפורסם מברלין, אלא משהו שונה לגמרי אבל מפתה לא פחות: פטיסרי חדש הנושא את השם האגדי. הקיט קט הוא פטיסרי צרפתי שרחוק מלהיות פטיסרי קלאסי, עם אווירת יער האגדות ששורה על המקום (לשני שדה, הקונדיטורית והמייסדת, יש קטע עם פיות). אבל אנחנו לא פה לעיצוב – עוגות מוס מעוטרות "פטריות", "פרחים" ו"ענפים", עוגת גבינה עם פירות יער שנראה כי לא עזבו אותו מעולם, עוגות בחושות מפתות ומאפים קסומים במיוחד. יש גם מלוחים מיוחדים (כמו מאפה הקפרזה, 27 ש"ח) ובכלל, מקום מאוד מיוחד. לפרטים נוספים

כן, אנחנו מעוניינים מאוד. קיט קט (צילום: נועם רון)
כן, אנחנו מעוניינים מאוד. קיט קט (צילום: נועם רון)

9. בונה בונו

גלידריה חדשה שנפתחת בחודש דצמבר היא בהחלט אחד מסימני ההתחממות הגלובלית, אבל אם משבר האקלים כל כך טעים, אז יאללה – קנו כלים חד פעמיים. כי בבונה בונו בונים על גלידות למבוגרים כמו גלידה גזר, גלידת שוקולד מריר, סורבה אפרסקים, תות, קוקוס, מנגו וגם לימונענע וג'ינג'ר. בגזרה המושחתת יותר תמצאו פבלובה, טירמיסו, קוקיז אנד קרים, קרם אוריאו, חמאה חומה ופקאן מלוח מעלפת ועוד ועוד. כמו בכל גלידרייה שמכבדת את עצמה, מגישים גם פרוזן יוגורט עם תוספות של פירות העונה טריים וגודיז אחרים וכן – יש גם שתייה חמה, כי בכל זאת חורף. רגע, עכשיו חורף, נכון? לפרטים נוספים

יש גביע. בונה בונו (צילום: יעל שטוקמן)
יש גביע. בונה בונו (צילום: יעל שטוקמן)

10. קפה ברלין

נחלת בנימין ממשיך לבסס את מעמדו כאזור בילוי לוהט, כשעריו נוסף לרשימת המקומות השווים בנחלת בנימין מקום חדש – קפה ברלין, בר אוכל חדש של קבוצת הספיקאיזי (שמחזיקה גם בלמון טרי הסמוך), עם כ-150 מקומות ישיבה, שולחנות גדולים ואווירה קלילה מכוונים לקהל צעיר. בתפריט שיצר שף דניאל רביץ (לשעבר דוד ויוסף) תמצאו לא מעט מנות שכבר התאזרחו בעיר: סלט עלים וגבינת בושה, בוראטה ועגבניות, פרח קישוא מטוגן ממולא גבינת עזים, קרפצ׳ו דג ים עם סלט ערבי ולאבנה משכם, שווארמה דג וסמאשבורגר, אבל יש גם תפריט פיצות מיוחד. לפרטים נוספים

קז'ואלי ונגיש לחבר'ה. קפה ברלין (צילום דויד מויאל)
קז'ואלי ונגיש לחבר'ה. קפה ברלין (צילום דויד מויאל)

11. Jigger

האחים אבידן כבר הביאו לנו מקומות נהדרים כמו הרום סרוויס, הפישבון וקונסיירז', אז אין שום ספק שהם יודעים על מה הם מדברים. ועכשיו הם מדברים על ג'יגר, בר קוקטיילים חדש ממש בלב כיכר דיזנגוף. הרמה והאווירה נולדו בהשראת מקומות בחו"ל (תגידו את האמת, יש מקום שלא בהשראת מקומות בחו"ל? אולי רק פלאפלים). ולמרות שיש אוכל, ויש אוכל, בג'יגר מתמקדים בקוקטלים מיוחדים, שמבוססים על סירופים ותמציות מתוצרת בית. לפרטים נוספים

משהו לנשנש ליד הקוקטל. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)
משהו לנשנש ליד הקוקטל. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)

12.Brix

למרות מיקומה המרכזי בלב העיר, כיכר גבעון הפליאה להישאר שקטה, נעימה ומסברת פנים עם כמה מקומות מצוינים, ועם זאת יש תחושה שהיא לא מנוצלת מספיק. מי שזיהו לאחרונה את הפוטנציאל הם בעלי בר היין החדש Brix, מקום לדרינק יין קטן ונשנוש של אוכל טוב. עם מגוון רחב של יינות מרחבי העולם, ותמחור סביר ביותר (כוס יין מתחילה במחיר נוח של 25 ש’’ח) ועיצוב בקו שנע בין נונשלנטי וקז’ואלי לאלגנטי ומזמין – יש עוד בר יין לשתות בו בעיר, כאילו היה חסר. לפחות פה יהיה יחסית שקט. לפרטים נוספים

כיכר גבעון דום, ירח בעמק איילון. Brix. צילום: אינסטגרם
כיכר גבעון דום, ירח בעמק איילון. Brix. צילום: אינסטגרם