צאו אל הרחובות: סצנת אוכל הרחוב בתל אביב רותחת. אז מה חדש

מאז החלה המלחמה שוק הקולינריה המקומי השתנה ללא היכר, ונדמה שדווקא עכשיו זה זמנו של אוכל הרחוב - הזמין, המהיר, הזול, הקל - לתפוס את מקומו. אספנו את כל המקומות המעניינים ביותר בתחומי אוכל הרחוב שנפתחו מאז אוקטובר, והתנחמנו בכך שלפחות תחום אחד פורח
אוכל הרחוב תמיד היה שם לדאוג לנו ברגעי משבר. עם כל הכבוד לפיין דיינינג, מסעדות היוקרה הן הראשונות להיעלם מהשטח בתקופה קשה, ורק הסתגלנים ביותר שורדים. ובתקופת משבר שכזו, תעשיית אוכל הרחוב היא מהיחידות שיפרחו, ולא צריך להביט רחוק כדי לראות זאת – מספיק להבין מה קורה בעיר מאז אוקטובר. אספנו 19 מקומות חדשים לאוכל רחוב, כדי שיהיה לכם מה לאכל בזמן שאתם מפנטזים על סטייק שלא יגיע. אל תתבאסו, לפעמים בורגר טוב זה עדיף.
>> פופ-אפ הראמן שהתאהבנו בו הפך לבית קפה יפני אמיתי בשוק הכרמל
סילי קיד
בשורת העוף המטוגן כבר נחתה בתל אביב, אבל בסילי קיד החליטו לקחת אותה צעד אחד קדימה – עוף מטוגן מחתיכות פרגית עסיסיות, עם ציפוי קראנצ'י במיוחד ושפע של גלייזים ורטבים כדי שהכל ירגיש הכי נאסטי.
לפרטים נוספים

הסמטה
המבורגר ממטולה שעם ובלי קשר למלחמה, הגיע למרכז כדי להילחם בהמבורגרים התל אביביים, והוא בהחלט מצדיק לכל הפחות כניסה לטופ 10 המקומי הצפוף. נסו את הסמאש שלהם, ותתמוגגו מהרכות ונגיעות הקראנצ' מהבשר המעוך, לצד רוטב גבינה שיחזיר אתכם לשם, גם אם יחזרו למטולה.
לפרטים נוספים

מעורב ירושלמי
הנכדים של יעקב ורבקה ניסים החזירו לחיים את דוכן המעורב הירושלמי של סבא וסבתא, שהתמקם לפני 50 שנה בשוק התקווה, ועכשיו הגיע גם לכרמל. פלנצ'ה חמה, תערובת בשר ואברי פנים צרובים, בגט טרי וזיכרון ילדות שלא ידעתם שחסר לכם.
לפרטים נוספים

ניקו בורגר
כמו שפים רבים, גם השף של שילה שרון כהן היה צריך להתאים את עצמו לימי המלחמה, והוא בחר בשיטה הכי טובה עבורנו – להכין המבורגר. ניקו בורגר מצליח להיות המבורגר שף בלי התחכמויות מיותרות, ועם מעט תוספות שמדייקות אותו בדיוק למה שהשף כיוון. קחו שרימפס בטמפורה על הבורגר שלכם, לא תתחרטו לרגע.
לפרטים נוספים

הגלגל של שרדר
השווארמה הויראלית של הספר/טועם/חובב שווארמות גמליאל אדרי נחתה מטיקטוק בתל אביב, והתור ארוך בהתאם. אחרי סניפים מצליחים בפריפריה, שרדר נחת בלונדון מיני סטור עם סיח אנטריקוט והמון הייפ. מוצדק או לא, הדרך היחידה לגלות היא לנסות בעצמכם.
לפרטים נוספים

פנינו
איזה סיפור חמוד וקלאסי – שני חברי ילדות מתאהבים בכריך איטלקי, ומחליטים להביא אותו בישראל. פנינו הוא גרסתם לפניני האיטלקי – סוג של טוסט, אבל באיכות איטלקית. לחם קראנצ'י בחוץ, אוורירי מבפנים, נקניקים וגבינות מיובאים, ירקות מתוצרת מקומית ורטבים וממרחים מתוצרת בית. מאמא מיה!
לפרטים נוספים

שלחמך
שכונת למ"ד הצפונית התחדשה בטרנד הנוכחי שכנראה יעשה לכולנו כוויה בפה – פיצה. נו, אתם יודעים, האוכל הזול הזה שצץ בתקופות משבר. פיצריית שלחמך מיועדת להיות פיצה משפחתית אך איכותית, ישראלית אך איטלקית, טעימה אך לא יקרה מדי – ויש גם לא מעט טעמים שהורים אוהבים, אבל גם סלייסים לילדים.
לפרטים נוספים

ג'אנגו
המבורגריה איכותית חדשה מבית טריגר, כנראה גאוני הבשר הכי חזקים כרגע בעיר, שמביא מרשל"צ את הפורמט, שמספק המבורגר נהדר (שדומה מאוד לפט קאו, גם של טריגר) לצד כמה מנות שיהפכו ארוחה טראשית לארוחה טראשית מושלמת. אל תפספסו את התירס בחמאת בקר.
לפרטים נוספים

פינת אוכל
בבאר שבע כבר מכירים את "פינת האוכל ברינגלבלום" בתור מוסד כריכים שהסטונדטים המקומיים מהללים, אבל בפלורנטין הם נראים כרק עוד סנדוויצ'יה, אבל אל תפספסו את כריכי ענק בלחם ביתי, עם מילוי בשרי או צמחוני, ועם רטבים משוגעים – מלפפונים בשום, אפרסקים בוויסקי, סלק עם פירות יער. וואלה, אולי בבאר שבע מבינים משהו.
לפרטים נוספים

פיצהפיצהפיצה
בעיקרון אנחנו לא צריכים להגיד לכם יותר מ"יש פיצה חדשה לכולי עלמא" כדי שתרגישו מחויבות קלה ללכת לבדוק, אבל אם בכל זאת בא לכם להיכנס לפרטי פרטים, כחלק מתהליך ההשתלטות של הכולי על הסביבה, הפיצרייה החדשה שלהם היא הסנונית הראשונה והטעימה במיוחד, עם פיצאלו איטלקי שיצר סלייס לילי חלומי.
לפרטים נוספים

גרינברג בורגר
הנה פיצה עם שושלת משפחתית מרשימה, שמצליחה להיות מתורגמת לביס נהדר: אורי עשת, בנו של המסעדן המוערך צביקי עשת ("גרקו", בין היתר), הוא שף מצטיין בזכות עצמו שכעת פתח המבורגר חדש לדרי צפון העיר מאזורי ח"ן. עיצוב קלאסי, המבורגר פשוט אך מצוין ואווירה קלילה לשכונות המשפחתיות.
לפרטים נוספים

אגז
עוד טרנד טיקטוק שהתמקם בקניון עזריאלי שבנוי על כריך מקושקשת יוקרתי בלחמיית בריוש, עטוף בגבינה ומלווה בתוספות. אם נצטרך להמר נגיד שספק אם הטרנד יחזיק יותר מדי זמן (לפני כשנתיים היה מקום דומה בשם "אגז פורן", אבל הוא נסגר במהרה), אבל בדיקה שלנו הראתה שיש טעם במנה עצמה, אז נסו לתפוס לפני שיהיה מאוחר מדי.
לפרטים נוספים

OSU
חלום "המקום-הקטן-שמכין-מעט-מנות-אבל-כל-אחת-פצצה" חי ועדיין קיים גם בשוק הכרמל, עם הפינה הכמעט סודית הזו של השף אייל קיצ'ס (לא, חלאס), שמגיש מנות יפניות וסמאשבורגר שרק בשבילו שווה לבקר בשוק. פנינה יחודית ומשמחת.
לפרטים נוספים

מד דוג
דוכן הנקניקיות שטורפים בלילה בתחיל קינג ג'ורג', אבל לא הדוכן ההוא שהכרתם. מד דוג (בניגוד למדוג) מציג מגוון נקניקיות ליליות לבלייני העיר שזקוקים דחוף למאנץ', וגם מציע את הנקניקיות שלו בגרסה טבעונית. אף בליין לא נשאר רעב.
לפרטים נוספים

פיצריה 180
בוטיק 180 בכלל היה עסוק בלהאכיל גולשים מחוף גאולה בכריכים באווירת בית קפה, אבל כשכל העובדים של המסעדן הירושלמי מעין שמחה גויסו למילואים, הוא היה צריך לעשות כמה התאמות – והתוצאה היא פיצרייה ראשונה על החוף מזה המון זמן. אל תגידו שזה לא היה חסר.
לפרטים נוספים

לטינה קנטינה
את הגברת הזו אתם בטח מכירים באדרת אחרת, וגם במטבח אחר – סולטנה, מעדנייה שהיתה מיבאת ממתקים טורקיים הישר לשוק לוינסקי, נאלצה לשנות את דרכה אחרי שנהיה יותר קשה לייבא מטורקיה. התוצאה היא דוכן אוכל רחוב מקסיקני חדש בשוק, ואנחנו בעד שלום עם המקסיקנים.
לפרטים נוספים

מתוקים
מילק אפ
קינוח חדש לחלוטין שהמציא המסעדן ראובן ביטון, שגדל בצרפת ובישראל, ויצר משהו שמשלב בין העלמות – שכבה של קצפת איכותית אותה מקציף ביטון במקום, המונחת על קרם בטעמים שונים. קצת כמו מילקי, אם תרצו, רק משודרג פי מאה.
לפרטים נוספים

טסה פלוס
חנות ממתקים ביבוא אישי שהתמקמה במפגש הרצל-לוינסקי, ולמרות שעפנו על המתוקים שמביאים מחו"ל, השיחוק האמיתי כאן הוא הדונאטים – הטובים שאכלנו בארץ, לא מתוקים מדי, לא יקרים מדי, בול כמו באמריקה.
לפרטים נוספים

קסטה
שמעו, זו הגלידה של אייל שני. אתם יכולים ללכלך עליו כמה שתרצו, אבל באוכל הוא מבין, והנה עכשיו הוא גם הרס לנו גלידות לעד.
לפרטים נוספים
