Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

עם הילדים

אוהבות אותך, פלורנטין. צילום: רעות ברנע

אל תאמינו להייפ: פלורנטין היא שכונה מושלמת לגדל בה ילדים

אל תאמינו להייפ: פלורנטין היא שכונה מושלמת לגדל בה ילדים

אוהבות אותך, פלורנטין. צילום: רעות ברנע
אוהבות אותך, פלורנטין. צילום: רעות ברנע

בתור מישהי שנותנת פייט נאה בשנות פלורנטין אולי רק לאניטה פללי, רעות ברנע לא מוכנה לקבל את הגזרה שפלורנטין שייכת רק לצעירים סטלנים. בזכות השינוי שעברה השכונה בעשור האחרון, היא יכולה להיות המקום המושלם לגדל בו ילדים. רק תלמדו אותם להיזהר לא לדרוך על קקי

מרץ 2007, לפני בדיוק 17 שנים. אני בדיוק עומדת על המרפסת בבנבנישתי, ומעשנת סיגריה עם הבן של בעל הבית העתידי של הדירה הראשונה שלי בפלורנטין. הייתי בת 27, סיימתי תואר וחזרתי מהודו. עברתי לגור עם השותפה שלי מהדירה הקודמת שליד האוניברסיטה ועם החתול שלנו מויאל (על שם הראל מויאל. הוא היה דיבור בזמנו).

>>התל אביבים החדשים: 11 המלצות שיעזרו לכם לשרוד בשכונת פלורנטין

מאז לא עזבתי. השותפה עזבה, גם החתול. אני התחתנתי, עשיתי שני ילדים.ות, התגרשתי, אימצתי חתול חדש. התפתחתי בתחומים מסוימים, ובאחרים בטח הלכתי אחורה. אבל נשארתי בפלורנטין. אני גם מאלה שכנראה יישארו לנצח. אין לי שום אספרציות להגר לברלין או לאמסטרדם, או לחצות את גבולות העלייה ממזרח או אליפלט ממערב. זה הבית שלי כבר 17 שנה ואני אוהבת אותו, על יתרונותיו וחסרונותיו.

לטוב ולרע, זה הבית. פלורנטין (צילום: shutterstock)
לטוב ולרע, זה הבית. פלורנטין (צילום: shutterstock)

מה השתנה בשכונה ב-17 שנה האלה? הכל וכלום. כשהבן הגדול שלי, שהיום בן 10 וחצי, נולד – אני חושבת שהכרתי את כל המשפחות בשכונה. אפשר היה לספור אותם על כף יד אחת, גג שתיים. היום גם שיווה האלה ההודית (כי פלורנטין, הבנתן?) לא תצליח לספור אותם על ארבע כפות הידיים שלה. יש עשרות מהן. ונכון שבראייה הרחבה זו עדיין שכונה של צעירים סטלנים, אבל היא שכונה אחרת מזו שנכנסתי אליה ב-2007. אז הסתובבו בה יוני בלוך, פיני טבגר ואלי אלטוניו. עכשיו מסתובבת בה נגה ארז (וגם זה רק כשהיא בארץ).

כשיונתן עמירןמיפה את השכונה לאזורים, מיד היו לי השגות. קודם כל, לשכונה שנמצאת ליד א-לה רמפה קוראים קריית המלאכה, אבל זה כבר פורט לי על נקודות אחרות,אתםן בטח מנחשים איזה. מה שהכי הפריע לי הוא שלמרות שהמיפוי היה יחסית מדויק, נעדרה ממנו אוכלוסיה אחת משמעותית – המשפחות. ההורים, ההורות, ובעיקר הילדים והילדות. כי נכון, השכונה עדיין מתאפיינת בסטלניה, סטלניותיה וסטלנותה הכללית, אבל היא משמשת כבית גם למאות משפחות (סטלניות או לא).

תנו מקום למשפחות. גינת אליפלט בפורים האחרון. צילום: רעות ברנע
תנו מקום למשפחות. גינת אליפלט בפורים האחרון. צילום: רעות ברנע

בעוד שא.נשים נטולי.ות ילדים נעים להם במעגלים שבין הטוני ואסתר, ה-POC קפה והפסטה נאצי, אלה שזכו לדורות ממשיכים נעים בעיקר סביב המרכז הקהילתי, ביה"ס דרויאנוב וגינת אליפלט (המכונה גם "הגינה הגדולה" או "הגינה הצהובה"). בעלי הטף הקטנים יותר יימצאו נעים לא פעם גם סביב המעון של ויצו בפרנקל, או זה של העירייה ברחוב הקישון וגינת השעשועים הקטנה והדנדשה שנבנתה לא מזמן ליד אשכול הגנים החדש ברחוב המחוגה.

בתור מישהי שנותנת פייט נאה בשנות פלורנטין אולי רק לאניטה פללי, יש כמה נקודות ציון שאני זוכרת שגרמו לי להבין, כל פעם מחדש, שפה אני נשארת. הראשונה לא קשורה לילדים, קרתה עוד לפני שהם נכנסו לחיי, והיא כמובן הרגע המיוחל בו נפתח הסופר פארם בפלורנטין פינת הרצל. היום, כשיש גוד פארם תחת כל עץ רענן ואדוויל אפשר לקנות גם בפיצוציות, זה אולי נראה מטופש – אבל אי אז ב-2010 (או משהו כזה), זו היתה חתיכת התרגשות. שמפו בהישג יד מבלי להצטרך להרחיק עד אלנבי. לא ייאמן. זה כמובן הפך לעניין שמיש ביותר כשאותם מפלצות קטנות כן נכנסו לחיי, כי לכו אתםן עד מגדל שלום כדי לרכוש חיתולים ומגבונים ארבע פעמים בשבוע. ווין.

פלורנטין על אזוריה. עיבוד תמונה, טיים אאוט
פלורנטין על אזוריה. עיבוד תמונה, טיים אאוט

נקודת הציון המשמעותית הבאה היתההפתיחה של המרכז הקהילתי, מה שאנחנו קוראות לו "המתנ"ס", בשנת 2015. עד אז הייתי נודדת עם הגדול לצוציגן בגן מאיר, לבית תמי, לבית צ'רנר ביפו. והנה, תראה צוץ, ג'ימבורי משלנו. מה אתן יודעות. ימי הג'ימבורי תודה לאלוקימה כבר מאחוריי (לפחות עד הנכדים. אני לגמרי מוכנה), אבל שלל חוגים ליוו ועוד בטח ילוו אותנו במקום במהלך השנים.

בספטמבר 2016 פתח את שעריו המקום שאז עוד לא היה רלוונטי עבורי אבל נכון לחמש השנים האחרונות בו אני מבלה את רוב שעות אחר הצהריים – ביה"ס העירוני דרויאנוב. אין לי באמת למה להשוות כי הילדים שלי מעולם לא הלכו לבי"ס אחר, אבל מהרגע הראשון היה ברור שלמרות שחינוך ציבורי וממלכתי, זה מקום ממש ממש בסדר. שעות על גבי שעות במגרש הכדורגל בביה"ס הוכיחו לי שוב איזה כיף זה שיש בשכונה הוריםות שאני נהנית לבלות בחברתם (וגם הוכיחו לי סופית שיתושות אוהבות אותי ממש. אבל ממש).

לך חפש פארק הירקון. גינת אליפלט. צילום: רעות ברנע
לך חפש פארק הירקון. גינת אליפלט. צילום: רעות ברנע

ואז הגיעה שנת 2019 ואיתה ההשקה החגיגית של "הפארק" – גינת אליפלט, רחבת ידיים, ירוקה, גדולה, נעימה והכי שדרוג לגינונת הקטנה שבה שרצנו עד אז (שבינתיים נהרסה לטובת כביש), שכונתה "גינת הטרקטור". אני זוכרת את השבת הראשונה בגינה, חשתי עצמי מינימום תושבת הצפון הישן (ואני שונאת את הצפון הישן).

לשם מה נועד כל הרימניסינג הזה? קודם כל, בשבילי, כי אני אדם נוסטלגי ואם מישהו מוכן להעניק לזה במה אני לא אסרב (לפעמים זה אפילו משתלם). מעבר לזה, כדי להשיב שוב לכל אלה שפתחו ופותחים עליי עיניים במהלך השנים הודות לעובדה שאני מגדלת ילדיםות בפלורנטין. נכון, הם יודעים מגיל צעיר להזהר שלא לדרוך על קקי ברחוב ואחת הדמויות הראשונות שהם למדו לזהות בשמה היא סימה, אבל מבחינתי, השכונה הזאת היא הרבה יותר.

פשוט גדלים אחרת. ילדות בפלורנטין. צילום: רעות ברנע
פשוט גדלים אחרת. ילדות בפלורנטין. צילום: רעות ברנע

מבחינתי, פלורנטין היא המקום שיכול לתת לי הכי הרבה במסגרת המגבלות הרחבות יותר, וב-17 שנים האחרונות זה עובד סבבה. לפני כמה חודשים אמר לי אחד החברים הטובים, שעבר עם המשפחה בקיץ האחרון לאמסטרדם, שרק אחרי המעבר הוא הבין שאין ולא יהיו א.נשים כמו אלה שמגדלים את הילדים שלהם בדרום תל אביב. אני נוטה להסכים.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

קלאסיקה שתמיד עובדת לכולם. ההמבורגרים של אגאדיר (צילום: יחסי ציבור)

עסק משפחתי: 11 המסעדות הטובות בתל אביב לארוחה עם כל המשפחה

איפה אוכלים עם כל המשפחה? 14 מסעדות ובתי קפה שמתאימים לכולם

אחים אחים כשמגיע שיפוד דונר שוכחים. האחים (צילום: פייסבוק/@haachim)
אחים אחים כשמגיע שיפוד דונר שוכחים. האחים (צילום: פייסבוק/@haachim)

הילדים מחוץ למסגרות, ההורים באים לביקור ופתאום אתם מרגישים שאתם מתחילים לטבוע בחופש הגדול. אל דאגה, בדיוק עבור רגעים כאלו נולדו מסעדות לכל המשפחה - כאלו שבהן כולם יכולים למצוא מה לאכול, מבלי שתצטרכו להתפשר על הרמה, האיכות והווייב

לא פשוט לרצות את כולם, אבל אנחנו מאוד רוצים לנסות – כי כשזה נוגע לבחירת מסעדה עבור כל המשפחה, מדובר בהחלטה שעשויה לקרוע משפחות. אז למען שלום הבית,מצאנו את המסעדות הכי טובות לביקור עם כל המשפחה, כולל ילדים בררנים שלא חייבים להסתפק בשניצל גוסס עם קטשופ, ומבלי שתצטרכו להתפשר יותר מדי על איכות האוכל שלכם. הבחירות של טיים אאוט.

גווידו

כמה וכמה עסקי אוכל כושלים חלפו בחלל הפינתי שב שדרות בן גוריון, עד שהגיע גווידו והפך את המוג'ו – ובצדק. מנות גדולות, פסטה שכולם אוהבים ותמחור נוח (אבל באמת!) יוצרים דיל אטרקטיבי במיוחד, וגם האווירה קלילה ולא מחייבת. מזמן לא הייתה כאן מסעדה כל כך ידידותית ללקוחות ולחשבון הבנק.
בשבילכם:זיטי – פסטה וכדורי בשר ברוטב עגבניות אפויים בתנור, וכוס יין ב-14 ש"ח.
בשביל הילדים:אותו דבר מינוס היין.
בן גוריון 34

ידידותית גם לכיס. גווידו (צילום: יחסי ציבור)
ידידותית גם לכיס. גווידו (צילום: יחסי ציבור)

>> 19 בתי קפה שפתוחים בשבת בתל אביב
>> 21 המסעדות העממיות הכי טובות בתל אביב

משק עפאים

הגבינות הנפלאות, המאפים ומוצרי החווה החקלאית של משק עפאים שומרים על מקומם הטרי (יחסית) בבית הבאר העתיק והרומנטי בואכה יפו. כשהבטן מלאה דברים טובים יש סיכוי שהילדים יסכימו להקשיב כשתסבירו להם על סחר הוגן וחקלאות בת קיימא.
בשבילכם:בורקסון – בצק קרואסון חמאה במילוי כל טוב המשק, למשל משוויה עגבניות ופלפלים חרוכים וביצה עלומה עם מלפפון טרי וזיתי טאסוס (46 ש"ח).
בשביל הילדים:בורקס מים עם ביצת משק אורגנית, ירקות חתוכים וזיתים (46 ש"ח).
סלמה 6

ארוחה עם ערכים. משק עפאים (צילום שני בריל)
ארוחה עם ערכים. משק עפאים (צילום שני בריל)

זוזוברה

גרסת הלואו קוסט של שף אבי קונפורטי למטבחי אסיה היא שריד של אימפרייה פוסט-אסייתית, ויש היגיון בכך כי סוס מנצח לא מחליפים. השולחנות הארוכים אידיאליים לארוחה משפחתית והאוכל מוגש במהירות, פקטור חיוני כשמגיעים עם ילדים רעבים.
בשבילכם:פו בו – אטריות אורז, בקר חרוך, נבטים, בצלים, צ'ילי ועשבי תיבול בציר עוף חריף (79 ש"ח).
בשביל הילדים:אטריות אטריות ביצים ונתחי עוף ברוטב סיני מתקתק (52 ש"ח כולל לימונדת פירות יער/מים).
זוזוברה

לרגעים משמחים וטעימים במיוחד ♥

Posted by ‎Zozobra – זוזוברה‎ onTuesday, October 3, 2023

עברי בפארק

בלוקיישן מושלם, בליבו של פארק אריאל שרון המרהיב שבקצה המזרחי-דרומי של תל אביב, קפה-מסעדונת קטנה וחמודה חולשת על כל מה שהפארק המעולה הזה צריך. המקום שייך למחלבת עברי הנהדרת ממושב עזריה, מאפים אדירים יוצאים מהטאבון, הגבינות המשובחות של המשק משתלבות לצידם (יתכן שזו הבוראטה הטובה בישראל), וכל הטבע הירוק שמסביב ישדרג את חוש הטעם אוטומטית. בילוי נפלא. למרבה הצער סגור בשבת (אבל פתוח בשישי בבוקר!).
בשבילכם:פיצה בוראטה נפלאה (75 ש"ח) או פלטת גבינות זוגית עם פוקאצ'ה מהטאבון (89 ש"ח). או שניהם, בעצם.
בשביל הילדים: קלצונה מוצרלה (49 ש"ח)
עברי בפארק

אגאדיר

מאז פרוץ המלחמה העיר מוצפת בהמבורגרים מתוחכמים, אבל זה לגמרי לא מה שאנו מחפשים לארוחה משפחתית. לכן רשת אגאדיר הוותיקה אף פעם לא מאכזבת וכל אחד יכול למצוא בה משהו לטעמו, גם ילדים ואפילו טבעונים.
בשבילכם:אם אין חובת המבורגר לכו על פילי צ'יז סטייק – נתחי סטייק סינטה צרובים עם גאודה וירקות מוקפצים בלחמניית מחמצת, איולי שום צ'יפוטלה וקולסלואו (69 ש"ח).
בשביל הילדים:ג'וניור 160 גרם בלחמנייה (52 ש"ח) וצ'יפס (18 ש"ח).
אגאדיר

גם זו אופציה. אגאדיר (צילום מתן אביב)
גם זו אופציה. אגאדיר (צילום מתן אביב)

מגזינו

המטבח האיטלקי הוא קונצנזוס שתמיד בא טוב בארוחה משפחתית, ובמגזינו הוא מבוצע בצורה מצוינת. כמה סלטים ומנות פתיחה קטנות, פיצה, פסטה ועוגה מוגזמת מהוויטרינה ויצאתם הורי השנה. התפריט העסקי (15 אחוז הנחה, ראשון-חמישי) מוגש עד 17:30, שעה טובה לחזור מהים ולשבת לארוחת ערב מוקדמת לפני המקלחות.
בשבילכם:סלט קאצ'ו א פפה, ספגטי קרבונרה, פיצה פפרוני
בשביל הילדים:מה שאתם לא עושים, אל תזמינו להם את עוגת היומולדת. הם לעולם לא יוכלו לאכול שום עוגת יומולדת אחרת.
מגזינו

מזל טוב, אתם הורים מעולים. עוגת יומולדת במגזינו (צילום: יח"צ)
מזל טוב, אתם הורים מעולים. עוגת יומולדת במגזינו (צילום: יח"צ)

ביתא קפה רמת אביב

הסניף הוותיק ביותר של ביתא קפה חביב עלינו בראש ובראשונה בגלל הלוקיישן, מרכז מסחרי שכונתי כמו פעם עם עצים, ציוצי ציפורים ואווירת קיבוץ. אפשר לשחרר את הילדים לשחק מבלי לחשוש ואחר כך להסתער על התפריט ולבחור משהו טעים לאכול.
בשבילכם:נקניקיות עגל צלויות, תפוחי אדמה ותבשיל כרוב ובייקון (78 ש"ח).
בשביל הילדים:שניצל, פירה וסלט ירקות קצוץ קטן קטן (78 ש"ח).
ברודצקי 17

תכלס גם ילדים ישמחו עם המנה הזו. ביתא קפה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם betacaffe@)
תכלס גם ילדים ישמחו עם המנה הזו. ביתא קפה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם betacaffe@)

האחים

החצר האחורית של מסעדת האחים מושלמת כמקום לפרוק בו אנרגיות, ובתפריט יש מבחר נאה של מנות שילדים יסכימו לאכול. בנוסף אי אפשר שלא להזכיר את ההתגייסות האדירה של הבעלים האחים יותם ואסף בתחילת המלחמה, ולכן מן הראוי להצביע ברגליים ולתמוך בהם. אבל חשוב מזה – האוכל נהדר, אז זו תמיכה מהסוג הטעים ביותר.
בשבילכם:מסאחן דג ים על פיתה שרופה עם בצל מקורמל, שקדים, צנוברים ויוגורט (84 ש"ח).
בשביל הילדים:ספאייח טלה – פיתה צלויה ממולאת בשר עגל וטלה, עגבניות ועשבי תיבול (47 ש"ח).
אבן גבירול 26

בגלל החצר והתרומה למדינה. האחים (צילום: נועם פריסמן)
בגלל החצר והתרומה למדינה. האחים (צילום: נועם פריסמן)

קפה גרונימן

בגלגולו הנוכחי התמקם דוכן הפיצות והכריכים, שנקרא בעבר "גרונימן 8", בחורשת עצים רחבת ידיים בגדה המזרחית של רחוב רידינג. בפיסת הטבע העירוני הנדירה אפשר להאכיל את הילדים במחיר סביר ואז לשחרר אותם לשחק בדשא ולהציץ בגינה הקהילתית, בזמן שאתם מנשנשים דרינק ופחמימה. בשעות ההפי האואר יש מבצע 1+1 על אלכוהול בכוסות.
בשבילכם:פיצה טנגו עם רוקט, פרמזן, שמן זית וגרידת לימון. יאם
בשביל הילדים:רבע פיצה מרגריטה והם מסודרים
רידינג 34

דרבי בר דגים

כשמתכננים ארוחה משפחתית יש היגיון בפורמט המזרחי – פתיחת שולחן עם סלטים, ניגובים ופיתות שמחירם כלול בעלות המנה העיקרית. בדרבי בר דגים מציפים את השולחן בצלחות קטנות ומעוררות תיאבון כהכנה לעיקריות מדגים ופירות ים אבל לא רק. וכשלילדים נמאס לשבת אפשר פשוט לשלוח אותם לשחק מחבואים בקניון.
בשבילכם:דג מטוגן או בגריל עם תוספת חמה וסלט (129-139 ש"ח).
בשביל הילדים:ילדודס שניצל (64 ש"ח).
ברודצקי 43

קפה עלמה גן מאיר

את מספר הריאות הירוקות בעיר, שהן יותר מפיסת דשא ושני עצים, אפשר לספור על כף יד אחת. בגן מאיר הילדים יכולים להתרוצץ חופשי ואחר כך לחבור להורים לארוחה קלילה בקפה עלמה, שממוקם בתוך המרכז הגאה. באותה הזדמנות הילדים ייחשפו לסביבה מכילה וסובלנית ולקהילה שהעיר תומכת בה, בניגוד לרעיון התפילה בהפרדה שבג"צ אישר לקיים בגן מאיר לפני יום כיפור.
בשבילכם:קרוק מאדאם סלמון על טוסט בריוש עם גבינת שמנת וגאודה (69 ש"ח).
בשביל הילדים:
פיצה נפוליטנה, כי איתה אף פעם אי אפשר לפספס (62 ש"ח)
טשרניחובסקי 22 א', גן מאיר

שעת תה בקפה עלמה. (צילום: אמיר ברוך)
שעת תה בקפה עלמה. (צילום: אמיר ברוך)

טברנה רומנה

אוכל איטלקי הוא הגו טו הכי מוצלח לארוחה משפחתית, ובטברנה רומנה יש מנות שהן קונצנזוס בכל גיל. כדי לחוות את המסעדה במלואה מומלץ להזמין מנה מכל קטגוריה – וברמת המחירים במקום זה לגמרי אפשרי – ולהתפלל שהילדים ישאירו לכם משהו לאכול. כשהם מסיימים, הרחבה המקורה היא מקום מעולה למשחקים, ולגדולים אפשר להוסיף הסבר על רחוב קפלן ומשמעותו במציאות הנוכחית.
בשבילכם:גבינת פרובולונה אפויה, רכה ונימוחה עם דבש אורגנו ופפרונצ'ינו (39 ש"ח), הולך מעולה עם שפריץ.
בשביל הילדים:פסטה ורוטב ראגו, קלאסיקה שתמיד עובדת (79 ש"ח)
קפלן 8

יש מקום לכולם. טברנה רומאנה (צילום: שרון בן דוד)
יש מקום לכולם. טברנה רומאנה (צילום: שרון בן דוד)

מרלן

הפינה החמודה אך בעייתית במפגש שבין קינג ג'ורג' לשדרות בן ציון נתפסה סוף סוף על ידי מרלן, ספוט ההמבורגרים המשובח מגבעתיים. בתפריט יש את כל מה שילדים אוהבים לאכול, ואחר כך הם יכולים לשחק ברחבה המוצלת (בהשגחה כמובן) עד שאתם מסיימים את הקוקטייל. בימי השבוע אולי תתפסו גם את מבצע ה-1+1 שלהם, אז בכלל זכיתם.
בשבילכם:ספייסי הוט דוג – נקניקיית עגל עם איולי סרירצ'ה, בצל מוחמץ, תירס קלוי, צ'דר וחלפיניו (49 ש"ח).
בשביל הילדים:נאגטס (38/44 ש"ח) וצ'יפס (17 ש"ח)
שד' בן ציון 2

פרייד צ'יקן, קוריאני ואחרים. מרלן (צילום אמיר מנחם)
פרייד צ'יקן, קוריאני ואחרים. מרלן (צילום אמיר מנחם)

דיקסי

יש קלאסיקות שעובדות תמיד, ויש את דיקסי שעושה את זה כבר 30 שנה פלוס. אווירת הדיינר ותאי הישיבה עם הספות האדומות עובדים על הילדים כמו קסם, ביפבורגר צנוע סוגר להם את הפינה (יש תפריט ילדים מכובד ועתיר אופציות), ואתם יכולים להתפנות להתמודד עם מנות הבשר המתוחכמות יותר שחיים כהן יודע להוציא מהמטבח כאן. דבר אחד תמיד בטוח: יש משהו טוב לכולם.
בשבילכם:ביף בורגר 4 גבינות ושבבי בייקון (89 ש"ח)
בשביל הילדים:ארוחת ילדים עם ביפבורגר 125 גר', צ'יפס, מיץ וגלידה אמריקאית לקינוח ב-49 ש"ח, יותר זול ממקדונלדס.
דיקסי

אבל למה כל כך מוקדם? דיקסי (צילום אסף קרלה)
אבל למה כל כך מוקדם? דיקסי (צילום אסף קרלה)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"נל העריקה" (צילום: רוברט ויגלאסקי/דיסני+)

מה רואים הלילה: סדרה מפתיעה ומסחררת כמו מתקן בלונה פארק

מה רואים הלילה: סדרה מפתיעה ומסחררת כמו מתקן בלונה פארק

"נל העריקה" (צילום: רוברט ויגלאסקי/דיסני+)
"נל העריקה" (צילום: רוברט ויגלאסקי/דיסני+)

מזמן לא ראינו סדרה שהיא כזה כיף נקי וטהור: "נל העריקה" היא סדרת אקשן-פנטזיה שיכולה להתאים גם לצפייה משפחתית עם ילדים בוגרים וגם עם פיינט של בן אנד ג'ריז באמצע הלילה. לואיזה הארלנד מבריקה בתפקיד הראשי כשודדת הדרכים הכי באד-אס באנגליה של המאה ה-18. בואו להעיף איתה

תתכוננו לעשות כיף. צריך להתכונן לזה כשבאים לסדרת טלוויזיה, כי רובן באות עם מטענים, יומרות, רבדים ומורכבויות ומעט מאוד מהן מציעות כיף טהור ומזוקק ברמתו הגבוהה ביותר. סדרה שהצפייה בה היא כמו מתקן בלונה פארק. למעשה, זה כמעט ולא קיים מחוץ לעולמן של סדרות הילדים והנוער. אבל תסמכו על דיסני+ שינסו. בלונה פארקים הם מבינים.

>> כמה יופי: 20 הסדרות הכי טובות בטלוויזיה כרגע
>> פרסטיז' פלוס: 29 סדרות ששוות בדיקה באפריל

"נל העריקה", תרגום גרוע למדי ל"Renegade Nell" שמצלצל הרבה יותר מגניב, היא סדרת אקשן-פנטזיה מפתיעה ומסחררת שיכולה להתאים גם לצפייה משפחתית וגם עם פיינט של בן אנד ג'ריז בשתיים בלילה. היא מתרחשת במאה ה-18 (תישארו איתנו) ובמרכזה אישה צעירה וענייה שמופללת ברצח (תישארו איתנו) ובורחת אל היערות (רגע, נו), שם היא פוגשת ספרייט – סוג של יצור קסום עם כנפיים (אמרנו לכם להישאר) שמעניק לה כוחות על (יההההה!) ומסייע לה להפוך לשודדת הדרכים הכי באד-אס בממלכה הבריטית כולה (פאק יההההה!).

את דמותה של נל ג'קסון, שודדת דרכים מתוקה ומופרעת שגורמת לרובין הוד להיראות כמו חובבן, מגלמת בכישרון אינסופי לואיזה הארלנד, שהייתה פנומנלית גם ב"דרי גירלז" המצוינת ומסתמנת כמישהי שהגיע זמנה לזרוח מסביב לעולם. לצדה יש קאסט של שחקנים בריטיים מעולים, ובראשם ג'ואלי ריצ'רדסון, אדריאן לסטר וניק מוחמד, השחזור התקופתי מושלם כמו שרק הבריטים יודעים, הצילום מרהיב, ההפקה מתוקתקת, הכל מלוטש ויושב בול. והארלנד מבריקה, במקרה שלא אמרנו.

השיחוק האמיתי של דיסני+ כאן הוא כנראה דווקא יוצרת הסדרה, סאלי וויינרייט, מהתסריטאיות ויוצרות הטלוויזיה הטובות והוותיקות באנגליה, שחתומה גם על יצירות אדירות כמו "עמק האושר", גם דרמות תקופתיות כמו "ג'נטלמן ג'ק" וגם קומדיות מצליחות כמו "הטנגו האחרון בהאליפקס". הסדרות שלה תמיד מתמקדות בנשים חזקות, וכאן היא מייצרת את האישה החזקה מכולן בעונג ניכר. זאת סדרה שהאנשים שהשתתפו בהפקתה נהנו מכל רגע וזה ניכר בה. גם אתם תהנו.
>> "נל העריקה", 8 פרקים (כולם באוויר), עכשיו בדיסני+

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"שקט על הסט" (צילום: יחסי ציבור/HBO דיסקברי)

סדרת הדוקו הזאת תהרוס לכם את זיכרונות הילדות. וטוב שכך

סדרת הדוקו הזאת תהרוס לכם את זיכרונות הילדות. וטוב שכך

"שקט על הסט" (צילום: יחסי ציבור/HBO דיסקברי)
"שקט על הסט" (צילום: יחסי ציבור/HBO דיסקברי)

"שקט על הסט: הצד האפל של הטלוויזיה לילדים" היא סדרת דוקו חשובה, מזעזעת ושוברת לב של דיסקברי, החושפת כיצד הפך המפיק-כוכב דן שניידר את ערוץ ניקלודיאון מגן עדן לילדים לגן עדן לפדופילים. לא קל לראות כוכבי ילדים שאהבנו מספרים את סיפורי הזוועה - אבל זה הדבר הכי חשוב שתראו השבוע

בתור ילד תמיד אהבתי את ניקלודיאון יותר מאת ערוץ הילדים. הסדרות המופרעות של ניקלודיאון (כן, "בובספוג" זה מופרע) תמיד משכו אותי יותר מאשר התוכן הילדותי של ערוץ הילדים. אהבתי לראות את הכוכבים האהובים עליי מכוסים בג'יפה ירוקה, נהניתי מרעיונות מופרעים כמו חתולכלב ושמחתי שיש תכניות כמו "כל זה" ו"המופע של אמנדה" הרגשתי שסוף-סוף יש תוכן שמדבר אליי.

>> עושים היסטוריה: 20 הסדרות הכי טובות בטלוויזיה שלכם כרגע
>> כל כך רצינו לאהוב את הסדרה הזאת של נטפליקס. אבל אי אפשר

תמיד היו כל מיני דיבורים על התכנים שם, בין אם מדובר בהומוסקסואליות של בובספוג ובין אם מדובר בתאוריה לפיה סטיב המשוגע רצח את דרייק וג'וש וחטף את אחותם מייגן. לרוב זה נשמע כמו שטויות מופרעות של אנשים שבילו יותר מדי זמן אונליין, אבל בשנים האחרונות התחילו להיחשף יותר ויותר סיפורים מאנשים שהיו שם על הסט, והכל התפוצץ כשהשאשימו את המפיק דן שניידר ביצירת סביבת עבודה רעילה והפיכת ילדים לאובייקטים מיניים. סדרת הדוקו החדשה של ערוץ דיסקברי – "שקט על הסט: הצד האפל של תכניות לילדים" – אוספת את כל השחקנים שהופיעו בילדותם בניקלודיאון ואנשים נוספים שהיו נוכחים על הסט כדי שיספרו את סיפורי הזוועות מהצילומים ואחריהם.

הסדרה מתחילה בהיכרות עם דן שניידר, מפיק העל של ניקלודיאון שהיה הכוכב הגדול של הערוץ. הוא הכיר לעולם שחקנים כמו ג'וש פק, מירנדה קוסגרוב וכמובן את אריאנה גרנדה, הוא יצר להיטים כמו "דרייק וג'וש" ו"המופע של אמנדה" ואף אחד לא עצר אותו. רוב תוכניות הדוקו כיום מסתיימות באופן די פתוח ונתון לפרשנות ומתקשים להגיע לאמירה חד משמעית בסוף. זה לא המקרה של "שקט על הסט", שחושפת את סביבת העבודה הרעילה שנוצרה בערוץ הילדים הפופולרי ביותר בשנות התשעים ותחילת שנות האלפיים. זה מתחיל בכוכבי ילדים שסתם מתבכיינים, לכאורה, על זה שהם היו צריכים להישאר קצת מעבר לזמן שנקבע על פי חוק. מתברר שניקלודיאון עוברים על חוקי התעסוקה לילדים. לא מוסרי, נכון, אבל זה לא שהיו פדופילים על הסט או משהו כזה, נכון? אה, רגע.

אז כן, מסתבר שניקלודיאון הייתה מלאה בפדופילים וככל שהסיפור מתקדם מידת הזעזוע עולה. זה מתחיל מסיפורים הזויים על עבודה בחדר התסריטאים ועל האימה שדן שניידר החדיר בכל התסריטאים, ממשיך באמירות שוביניסטיות ומסתיים בפדופיליה הלכה למעשה. מהבחינה הזאת הסדרה ממש הרסה לי חלק מהילדות. ניקלודיאון תמיד היה ערוץ יותר אדג'י ממתחריו, דן שניידר תמיד שיחק על הגבול של הגבלת הגיל, לא חצה אותו בסדרות, אבל כן נתן רמיזות מיניות רבות בתכניותיו.

באחד מהרגעים המזעזעים של הסדרה מספרת השחקנית אלכסה ניקולס על הרגע שבו התבקשה להשפריץ ג'לי על הפנים של ג'יימי לין ספירס המאוד צעירה. בזמן שהסצינה צולמה, ניקולס שמעה ברקע את אנשי הצוות צוחקים על זה שמדובר ב-Cumshuot. בשלב הזה בסדרה כל צופה יכול להבין שמשהו מאוד-מאוד לא תקין שם, לא רק מאחורי הקלעים, אלא גם ליטרלי בפרצוף של הילדים.

המבחן האמיתי של הסדרה היה הראיון של דרייק בל, שהואשם בעבר שהסתבך מספר פעמים עם הרשויות כשבת זוגו לשעבר התלוננה על תקיפה פיזית ומילולית וגם באופן מאד לא מפתיע הורשע בפשיעה נגד קטינות (ללא מגע פיזי). קל להפוך את זה לראיון שבו דרייק בל מנצל את הבמה כדי להוכיח שזאת לא אשמתו שהוא הפך להיות כזה, בדומה למה שקווין ספייסי עשה כשעלו האשמות נגדו. אבל הראיון היה מאד חשוף ורגיש ודרייק בל היה נראה פתאום מעורר אמפתיה. מתוך יושרה יוצרות הסדרה, מארי רוברטסון ואמה שוורץ, הזכירו כמובן את ההסתבכויות של בל, אבל זה לא הנושא.

דרייק בל אומר בתחילת הראיון: "אני באתי לספר את הסיפור שלי". וזה כל מה שהוא בא לעשות. הוא כמובן אומר שהחוויות שעבר בערוץ תרמו ליצר ההרס העצמי שלו, אבל זה נאמר במשפט ולא בהסבר מפותל ומתחמק. הראיון איתו מדגים רק כמה הורים שמשווקים את הילדים שלהם צריכים להיזהר בסביבת העבודה הזאת. את המבחן הזה, "שקט על הסט" עברה בהצלחה, כי מצד אחד יש כאן חשיפה דרמטית, אבל מצד הם הציגו את הסיפור של דרייק בל באופן רגיש ומעורר אמפתיה. זה כמובן לא מפצה על מעשיו של דרייק בל, אבל יש לו את הזכות המלאה לספר את הסיפור שלו, בטח בקונטקסט המאוד חשוב הזה.

הצפייה ב-"שקט על הסט: הצד האפל של תכניות לילדים" מציגה סיפור חשוב שלא דובר. בהתחלה אתם אולי תגיבו כמוני ולא תרצו לזכור ככה את הילדות שלכם, מלאה בסקסואליזציה של ילדים ותקיפות מיניות, אבל בתור אנשים מבוגרים חייבים להתעורר לדברים האלה, כי יום אחד לכולנו יהיו ילדים, והם אולי ירצו להיות שחקנים, אבל אחרי שתצפו בתכנית הזאת אתם תסתכלו על זה אחרת לגמרי. באמת אהבתי את ערוץ ניקלודיאון ואני בטוח שזה לא המקום היחיד שהתרחשו בו סיפורים כאלה, אבל אי אפשר להישאר אדיש לחשיפה. במקום לייצר גן עדן לילדים ניקלודיאון ייצרה גן עדן לפדופילים והסדרה לא מייפה את זה.

קצת מבאס שסדרות מצויינות כמו "דרייק וג'וש" יהיו מוכתמות לנצח? המחיר שאותם ילדים ובני נוער שילמו הרבה יותר יקר. אני מקווה שהסדרה הזאת תתן מקום לילדים נוספים שסבלו מהתעללויות כאלה ואחרות בתעשייה מקום בטוח לחשוף את הסיפור שלהם, כי בעידן הפוסט-מי-טו שבו טיהרו ועוד מטהרים את הוליווד מסביבת עבודה רעילה לשחקנים בוגרים, ראוי ורצוי שנטהר גם את סביבת העבודה של שחקנים-ילדים.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

הרבי לא אמר. דוכן תפילין של חב"ד (צילום: יהל גזית // AFP via Getty Images)

תושבי ת"א בחרו למנוע (גם) דוכני תפילין מחוץ לבתי ספר. תתמודדו

תושבי ת"א בחרו למנוע (גם) דוכני תפילין מחוץ לבתי ספר. תתמודדו

הרבי לא אמר. דוכן תפילין של חב"ד (צילום: יהל גזית // AFP via Getty Images)
הרבי לא אמר. דוכן תפילין של חב"ד (צילום: יהל גזית // AFP via Getty Images)

שוב פעם עושים עלינו ספין, והפעם זה לא יעבור: לא, תושבי העיר לא שונאים יהדות ולא מתנגדים בשום צורה למצוות התפילין. אנחנו בסך הכל רוצים שלא יסתובבו רוכלי דת (כן, גם סיינטולוגים) בצמוד לבתי הספר של הילדים שלנו. ואם לעמית סגל יש בעיה עם זה הוא מוזמן לבכות בקלפי

אולי צריך להגיד את הדברים הפשוטים לפני הכל, כי הספין שעכשיו מסובבים על תל אביב רצוף בשקרים בוטים, רפש הישר מהמכונה ושאריות טביעות אצבעותיו של עמית סגל. אז בואו לפני הכל נעשה סדר: דתיים יקרים, תרגיעו את הציציות שלכם, אף אחד לא הולך לאסור עליכם להניח תפילין בתל אביב. אף אחד גם לא יפריע לכם להניח תפילין בתל אביב. אתם יודעים, זה הקטע של עיר ליברלית – כל אחד עושה מה שבזין שלו. אוי, נפגעתם שכתבתי זין? אז כנראה לא הבנתם את הקטע של תל אביב.

>>עיריית תל אביב-יפו מבטלת את הסעות התלמידים. וזאת רק ההתחלה

אחרי שהזזנו את השטות הזו מהדרך, בואו נדבר דוגרי – ה"חשיפה" של עמית סגל על ההסכם הקואליציוני בין חולדאי לרשימת מרץ-חוזה חדש היא קשקוש. לא רק כי לצטט הסכם שפורסם באופן פומבי זו לא חשיפה, אלא כי אין כאן חדשות. אתם יודעים, המילה הזו שהשורש שלה היא "חדש". גם מנוסח הסו-קולד-ידיעה של סגל אפשר להבין שאין חדש תחת השמש – במסגרת ההסכמים, העירייה מתחייבת להחמיר את האכיפה על דוכני הנחת התפילים מחוץ לבית הספר. כלומר, לאכוף את החוק הקיים, ולמצות את הדין – מה שלא נעשה עד כה, ולא ממש ברור למה. אז מה חדש פה? שחוק יאכף?

ההודעה של עמית סגל בטלגרם. צילום מסך
ההודעה של עמית סגל בטלגרם. צילום מסך

הסעיף הכמעט לקוני הזה הצית את הרפש היומי על תל אביב, כמייצגת של אורח החיים הליברלי והציבור החילוני. בתוך שעה קלה, כל סלברטאית שמתה לתיוג מפינס העלתה סטורי חסר פרופורציות שתוקף את ראש העיר הנבחר (היי, רק לפני 3 שבועות) שהגיעו עד להאשמתו ב-7.10, וזה עוד מבלי לדבר על הרחש בטוויטר והקיא בטוקבקים. זה לא במקרה, כמובן, כי סגל מסגר את האירוע כמתקפה על הדת. ראשית, הוא עושה זאת בעזרת שימוש נכלולי במילותיו – בהסכם המקורי לא מוזכרים דוכני תפילין כלל, והנוסח המקורי הוא "אכיפה האוסרת על הקמת דוכנים במרחב הציבורי בקרבת מוסדות חינוך".

שנית, הפרסום של סגל מאחד בין מספר סעיפים שנוגעים בנושאי מחלוקת דתיים – סעיף המצהיר שהעירייה לא תאפשר כפייה, הדרה או הפרדה, וסעיף שמתחייב לשמור על פרויקט נעים בסופ"ש, שמציע תחבורה ציבורית במהלך השבת. הפרשן של 12 לא טורח לציין את הסעיף שמופיע מיד אחרי – "העירייה תמשיך לראות בפלורליזם כערך מערכי היסוד של העיר, ותפעל למתן חופש פעולה וסיוע ותמיכות לכל הדתות והזרמים הפועלים בעיר". מה לעשות, חופש דת לא בדיוק מעורר זעם אצל עוקביו, והוא רוצה לכוון את ההמון הזועם נגד חולדאי. אבל פה הטעות שלו, כי זה לא על חולדאי. זה עלינו, תושבי תל אביב.

רון חולדאי אמנם נבחר לראשות העיר ברוב גדול, אבל ספק אם רוב תושבי העיר באמת מסכימים איתו על הכל. ולא הוא האישיו. כי אם יש משהו שהבחירות המקומיות האחרונות הבהירו, ובמספרים, זהשהציבור התל אביב מעוניין להישאר ליברלי. הישגים מרשימים לרשימותיהם של חולדאי (7 מושבים), ברביבאי וברנד (6 מושבים) ומרצ-חוזה חדש (5 מושבים), שמציגים תמונה ברורה אל מול הבקושי-מושב-אחד של איחוד הליכוד-עוצמה יהודית. זו הצהרה חד משמעית שאין ברורה ממנה. ושלא יקשקשו לכם שזה לא היה אישיו בבחירות – רק בחודש ינואר האחרוןחבר מועצת העיר ראובן לדיאנסקי הותקף בגימנסיה הרצליהעל ידי פעילי ימין בגין הנושא הזה בדיוק. ידענו על מה אנחנו מצביעים, וזה בדיוק מה שבחרנו.

בדרך לגימנסיה: חבר המועצה ראובן לדיאנסקי מוקף בהמון מוסת (צילום מסך: lirishvit/טוויטר; צילום וידאו: עידית הרשקובץ פחימה)
בדרך לגימנסיה: חבר המועצה ראובן לדיאנסקי מוקף בהמון מוסת (צילום מסך: lirishvit/טוויטר; צילום וידאו: עידית הרשקובץ פחימה)

הספין המובהק הזה ימשיך להתלהט, והתשובה אליו חייבת להיות אחת: להזכיר את האמת שוב ושוב, גם מול החיוך הזחוח של עמית סגל. והאמת היא שלא מעניין אותנו מה רוצה לעשות אדם מבוגר סביב בית הספר, הוא פשוט לא יכול להסתובב שם ולהציע הצעות לילדים. זה צריך להיות שטח נייטרלי, כזה שבו אנחנו יכולים להניח את הילדים והנוער – הם שם כדי ללמוד, כן? – מבלי שנחשוש מאיזה מבוגר רנדומלי שיאכל להם את הראש. זה תקף לדוכני דת (כן, גם סיינטולוגיה, יהודים למען ישו וחברי הארי קרישנה) ולדוכני מכירות (חס וחלילה סוכן של רולאפס יפתח שם דוכן) ולדוכני פוליטיקאים ולדוכני פאקינג לימונדה. לא רוצים שאף אחד יסתובב ליד בית ספר. זה באמת כזה קשה להבין? או שאנחנו צריכים לפתוח דוכן ליד בית הספר של ילדיו של עמית סגל כדי להסביר להם את זה?

רק אחרי שתסבירו שוב ושוב את האמת הזו, תוכלו אולי לזכור בזמן אמת – עושים עליכם ספין, שוב ושוב. אף אחד לא שינה דבר, המציאות אותה מציאות, אבל עמית סגל החליט לגזור חתיכה קטנה מההסכם, ולשלוח המון עם לפידים בוערים לעברו של חולדאי. תזכרו שמול ההמון הזועם הזה, עומד ציבור חילוני חזק שלא נותן לשקרים ("אוסרים על הנחת תפילין") לבלבל אותנו. זה לא הקטע שלנו, אנחנו בכלל פלורליסטים. הנחנו בבית.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

כתבות
אירועים
עסקאות
זה לא פסטיבל ילדים בלי כאן חינוכית. "כראמל" (צילום: חורחה נובומינסקי/כאן חינוכית)

כל הילדים נכנסים לסרטים: הפסטיבל שעושה מקום לכולם בחנוכה

הקרנות טרום-בכורה של להיטי כאן חינוכית, הקרנות בכורה של סרטי אנימציה מדובבים, תחרות סרטים בינלאומית, סדנאות קולנוע וכיתות אמן לכל המשפחה,...

מאתמערכת טיים אאוט9 בדצמבר 2025
חנוכראמל בדיזנגוף סנטר (צילום: ליה יפה)

חתול תעלול: פסטיבל כראמל חוזר לדיזנגוף סנטר בגרסה מוגזמת במיוחד

הורים יקרים, הכינו עצמכם נפשית לקראת פסטיבל חנוכראמל שעומד לנחות בחנוכה בדיזנגוף סנטר: שבוע שלם של סדנאות כראמל, מופעי כראמל, השקה...

מאתמערכת טיים אאוט2 בדצמבר 2025
הקרקס מגיע לנמל יפו (צילום: שני לויה)

קמים ומועדים: 11 האטרקציות הכי מומלצות של חול המועד סוכות

פסטיבל תרבות אלטרנטיבי בדרום העיר, קרקס לילדים בנמל יפו, חגיגות לונה ג'אנק בחירייה וסיורים ברחבי העיר, לצד אירועי עירייה והקפות בבארבי...

מאתמערכת טיים אאוט10 באוקטובר 2025
המרכז לחינוך סביבתי חירייה (צילום: אמנון האס)

אבא'לה בוא ללונה ג'אנק: הרפתקה לילדים בפארק המיחזור חירייה

איפה מבלים עם הילדים בחול המועד סוכות, בלי לסוע רחוק מדי ובלי להתרושש? הלונה ג'אנק של המרכז לחינוך סביבתי בפארק המיחזור...

מאתTime Out Boutique3 באוקטובר 2025
האם זה עדיין נחשב מצויר? "לילו וסטיץ'" (צילום: יחסי ציבור/דיסני)

נכנעים למסכים: 12 סרטי ילדים מומלצים במיוחד לצפייה בדיסני+

חשבתם ששרדתם את החופש הגדול רק כדי שהחגים יכו בכם בהפתעה, אז רגע לפני יום כיפור, בשירות הסטרימינג של דיסני+ יש...

מאתמערכת טיים אאוט3 באוקטובר 2025
במקרה עלית על משהו יא מכשפה. "מליפיסנט" (צילום: יחסי ציבור/דיסני+)

לייב אקשן מת: הגיע הזמן שבדיסני יבינו שהטריק מיצה את עצמו

בתוך פחות מעשור הפיקה דיסני כל כך הרבה רימייקים בלייב אקשן ללהיטי עבר שלה, שזה הפך לז'אנר בפני עצמו. אחרי ההצלחות...

מאתלירון רודיק6 בספטמבר 2025
ווטרלנד אילת (צילום: טל אגסי)

הכי רטוב בארץ: 7 פארקי מים ששווים את הזמן והכסף שלכם

הימים הגדולים של פארקי המים העמוסים והצפופים בניינטיז בהחלט מאחורינו, וברחבי הארץ פזורים מספר פארקי מים שיכולים לספק יום מהוגן של...

מאתשרון בן-דוד12 ביולי 2025
אחים אחים כשמגיע שיפוד דונר שוכחים. האחים (צילום: פייסבוק/@haachim)

איפה אוכלים עם כל המשפחה? 14 מסעדות ובתי קפה שמתאימים לכולם

הילדים מחוץ למסגרות, ההורים באים לביקור ופתאום אתם מרגישים שאתם מתחילים לטבוע בחופש הגדול. אל דאגה, בדיוק עבור רגעים כאלו נולדו...

מאתמערכת טיים אאוטושרון בן-דוד26 באוקטובר 2025
שחר אבן צור, "אגדה חיה" (צילום: ליאור מרגלית)

תן חוטף כריך וקיפוד רוצה לרקוד. זאת העיר של "אגדה חיה בעיר"

שחר אבן צור, שאתם בדרך כלל מכירים ממוניקה סקס, הוא היוצר של "אגדה חיה" - מופע, אלבום וספר להיט שמנגיש לקהל...

שחר אבן צור17 ביוני 2025
את הזום הזה אי אפשר להפסיק. משפחות במלחמה (אילוסטרציה: GrokAI)

באמא שלכם, שחררו אותנו מהזום. מספיק קשה לכולם גם ככה

ושוב, כמו מי זוכר כמה פעמים בחמש השנים האחרונות, שולחים את הילדים הביתה "ללמוד מרחוק" ואת ההורים "לעבוד מהבית". זה מחרפן,...

מאתרעות ברנע16 ביוני 2025
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!